![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Iuliu, mă iubești? Pe mine, cel de pe forum. Și dacă mă iubești, de ce nu mă asculți? Ce ți-am dăruit rău?
Nu ți-am dăruit de la mine nimic, eu nu am nimic, tot ce am, am primit, cu un singur scop: să dăruiesc totul, tot ce am primit. Și iubesc atât de mult ce am primit, că nu pot dărui totul, ca un egoist stricat ce sunt, mi-e frică că nu voi mai primi, dacă dăruiesc totul... Dar ăsta-i alt subiect. Frățioare, te rog să mă ierți dacă te-ai smintit. Și-acum iar încerc să-ți dăruiesc o semință... De Hristos se sminteau oamenii, mulți, dar spune Hristos, la Matei 11, 6: "fericit este acela care nu se va sminti întru Mine." Știa Domnul că oamenii se vor sminti și de ucenicii lui, și le spune: "Și câți nu vă vor primi, ieșind din acea cetate scuturați praful de pe picioarele voastre, spre mărturie împotriva lor." - Luca 9, 5. Oamenii se smintesc de Hristos și se smintesc de Apostoli, de Episcopi, de Preoți, de Diaconi, diaconițe, preotese, cantori, crâsnici, vânzători/slujitori la pangare, vin în Biserică să judece, să împungă, se bosumflă de orice, ridică din sprâncene, zâmbesc cu multă "înțelepciune", mai ales se smintesc de cei care vor să înmulțească dragostea și câte-o altă virtute în cetatea lor, îi dau afară pe creștini, nu acceptă nicio -măsură- de grâu în cetatea lor, alungă pe cei ai Domnului, pe ucenicii mici și mari... Cum ar fi dacă toți oamenii ar spune către toți Episcopii, Preoții, Diaconii, diaconițele - soțiile diaconilor, preotesele, toți cantorii, crâsnicii, studenții, masteranzii, doctoranzii, să le spună cum spui tu: iaaaaa, hai sictir, "simțul măsurii înseamnă să înțelegeți că există ispite care vin din partea dreaptă și să încercați să rămâi cu picioarele pe pământ. Nu să încerci să le demonstrezi celorlalți că sunteți voi sfinți stâlpnici coborăți din Filocalii. Indiferent dacă încercați să vă ascundeți în spatele unei false smerenii, mândria voastră răzbate prin toți porii. Nu ar strica să vă smeriți în liniște și să cereți ajutor de la părintele vostru duhovnic. Pentru că mi se pare că nu doar că vrei să-i ajungeți din urmă pe eretici, dar sunt șanse chiar să-i și întreceți, dacă nu cumva ați și făcut-o deja," așa că stricaților ! Ieșiți afară ! Nu primesc de la voi ! Huoooo... Ști ce-ar fi atunci? Ar fi iadul, în inima și ființa ta. Și prăpastia lipsei comuniunii. Ai deveni sectă, Doamne ferește. Neo-protestant... Ai urâ Biserica... Ai crede că Biserica minte cu ceva... Să nu fie... Înăuntrul tău trebuie să fie Împărăția Cerurilor, spune Scriptura, nu iadul. Da, spune Sfântul Siluan Athonitul: "ține mintea în iad și nu deznădăjdui". Știi cum tâlcuiesc, eu păcătosul, aceste cuvinte ale Sfântului Siluan? Dacă ții mintea în iad cu nădejde, în inima ta, crește, se înmulțește și înflorește minunat, Împărăția Cerurilor. Și cu cât ai mai puțină minte cu nădejde în iad, cu atât ai mai puțină Împărăție a Cerurilor înăuntrul inimii tale. Naaa, c-am spus-o... :) Fiecare om e o cetate. Acolo trebuie sădite semințele Luminii, ale Împărăției Sale, unii altora, în comuniune cu Biserica, cu Sfinții din Ceruri, care seamănă din belșug, cu noi creștinii, nu numai să primești pe semănătorii Domnului, ci și tu să devii semănător, după -măsura- ta, să ne mărturisim unii altora, să ne îmbunătățim unii pe alții, că la orice măsură ai ajuns, niciodată, repet, niciodată nu vei avea tot, nici aici, nici Împărăția Cerurilor, fiindcă TOT, e Dumnezeu, de El te poți uimi veșnic, dar niciodată n-o să-L înțelegi tot, n-o să ai tot de la El, deci dacă știi că de la fiecare poți primi orice, și desfaci acasă, în cetatea ta, și vezi dacă bun, ții, dacă nu-i bun, arunci, fiindcă cauți pe Domnul, să fie din belșug în ce primești, și apoi poți dărui din ce ai, tot așa, cu Domnul din belșug în ce dai, dar să fi în comuniune, nu să fi ca cei din "pucioasa ierusalimului", care ei spun că toți sunt inferiori, numai ei au tot și dau tot tuturor. Acolo-i iad. Ei nu primesc de la nimeni nimic. Nu au comuniune și nu vor să aibe. Creștinii nu sunt așa. Noi știm că toți poartă chipul lui Hristos, deci primim și de la un ateu, poate e o virtute acolo în ce ne dă ateul, ne folosim de acea virtute să-l mărturisim pe Domnul, să-L arătăm pe Hristos, după -măsura- fiecăruia. Deci, eu, fratele meu drag, păcătos foarte mare cum sunt, m-am pregătit de pe la 15 ani, cu 5 ani de seminar, cu două facultăți de teologie, și acum am terminat un master în teologie, din mila Domnului. Am adunat experiență. De luptă cu patimile, cu mândriile, că sunt de multe soiuri, îți spun din experiență, le-au înmulțit soiurile jucăușii, experiență de căderi, de ridicări, de lipsiri, de loviri, de biruiri... Îmi doresc să fiu preot, dar n-am găsit încă fata, femeia, potrivită, care să iubească pe Domnul Hristos, măcar jumate din cât de mult Îl iubesc eu... Vreau să fac și un doctorat, dacă nici în timpul doctoratului nu voi găsi, voi merge să mă călugăresc, cu mila Domnului. Deci ce spui frăția ta, am adunat sau n-am adunat câteva semințe din har, acolo, amărâte, uscate? În anii de teologie? iar dacă am adunat, poftim, cu tot dragul, ți le dăruiesc ție toate, absolut toate, nu vreau să-mi țin nimic mie, poate mai primesc, mila Domnului, că poate în inima ta, se va face o grădină frumoasă. Deci frăția ta, un potențial, viitor preot, trebuie să fie pregătit înainte sau după hirotonie întru diacon și preot? Deci răspundeți în inima ta, la întrebare asta... Și acum te întreb din nou: Iuliu, mă iubești? Pe mine, cel de pe forum, de aici. Și dacă mă iubești, de ce nu mă asculți? Ce ți-am dăruit rău? Dacă semințele ce ți le-am dăruit nu fac fructe frumoase, de folos spre mântuire, taie-le degrabă și aruncă-le în foc, iar dacă aduc rod, te rog mult, dă-mi și mie din acele fructe... Voi încerca să le dăruiesc pe toate... Doar așa crește dragostea... Slavă Ție Doamne, slavă Ție... Doamne miluiește, Doamne miluiște, Doamne miluiște... :)
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
||||
|
||||
![]()
Cum te poate iubi cineva care nu te cunoaște și cum poți tu iubi pe cineva pe care nu-l cunoști? Mai lasă dulcegăriile astea; mie-mi dau o puternică senzație de falsitate, chiar dacă tu ești încredințat că e autentic.
|
|||
|
|||
![]()
Nu am cum sa te iubesc pe tine cel de pe forum pentru ca te afli pe un drum gresit rau. Ii iubesc pe altii care scriu cuvinte, nu arunca pietris in rasnita de cafea. Nu dau nume si nu le spun ca-i iubesc ca sa nu li se urce la cap dar exista oameni pe aici pe forum ( e drept ca nu intra prea des ) fata de care eu par un repetent care nu a inteles nimic din Biblie sau din Sfintii Parinti. De aia nici nu prea discut prea multa teologie, ca mai bine citesti ce scrie un om destept decat sa flecaresti ca un prost.
![]() Tu doar iti inchipui ca esti pe undeva pe sus pe scara asta a teologhisirii. Dar de fiecare data cand citesc ce scrii, am impresia ca te-ai urcat pana in varf pe o alta scara care nu duce nicaieri ... asta in cel mai bun caz. Nu pe mine sau pe altcineva trebuie sa-i convingi ca esti smerit si oricum nu-i convingi cu chestii de genul " sunt un pacatos, rugati-va pentru mine ", asta dupa ce ai scris un mesaj din care reiese ca te crezi a 8 a trambita. :) |
|
|||
|
|||
![]()
In plus, sper sa intelegi ca preotia nu-i pentru tine si sa renunti. Sau sa te opreasca altcineva. Desi nu ar fi prima data cand oameni prea mandri ca sa-i incapa o simpla haina de preot ar ajunge in pozitia asta.
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() ![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tu îți dai seama că trebuie să ajungem să iubim și demonii? Cum îi iubește și Domnul, spune Isaac Sirul la Filocalia 10, că iubește Domnul pe demoni, ca pe Maica Domnului. M-am cutremurat... Și noi nu suntem în stare să iubim un om, decât dacă-l cunoaștem ??? Ce iad e în inima ta ? Aruncă-l afară ! Repede ! L-ai aruncat ? Bun. Ca să-ți mai arăt ceva: Dacă totuși îl cunoști pe omul acela, și e rău și slab și distrus și căzut, numai păcate face non-stop, ce faci? Nu-l iubești? Dar Hristos, când era pălmuit, biciuit, răstignit și omorât, nu i-a mai iubit pe cei care-l omorau ? Ba îi iubea atât de mult, încât spunea: "Doamne, iartă-le lor că nu știu ce fac"... Of, Cristiane, chiar tu să spui acestea... Ce-ți mai place și ție să cârcotești... :) Numa' vezi că astea cârcotelile astea vin de la jucăușii... Ești ispitit cu multe, diverse și colorate... Ia seama să nu cazi... Dar ohooo, ce mult m-aș mai bucura de mult, sărăcuțul și minunatul de el, să zică că mă iubește, că el nu știe ce-i aia iubirea. Dar mie mi-e de ajuns, atât îmi trebuie, să zică mă iubește, ca să-i vorbesc despre iubirea lui Hristos. Da de ce nu? Sunt atât de dulce Acatistele... of, cât de dulci sunt Acatistele... Ia uite ce dulce sunt: Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, icosul 1: Făcătorule al îngerilor Èi Doamne al puterilor, deschide-mi mie, nepriceputului, mintea Èi limba, spre lauda preacu*ratului Tău nume, precum ai deschis auzul Èi limba celui surd Èi gângav de demult, ca să grăiesc Èi eu acestea: Iisuse preaminunate, mirarea îngerilor; Iisuse preaputernice, izbăvirea strămoÈilor; Iisuse preadulce, slava patriarhilor; Iisuse preaslăvite, tăria ocârmuitorilor; Iisuse preaiubite, plinirea prorocilor; Iisuse preaminunate, întărirea mucenicilor; Iisuse prealine, bucuria călugărilor; Iisuse preamilostive, dulceaÈa preoÈilor; Iisuse preaîndurate, înfrânarea pustnicilor; Iisuse preadulce, bucuria cuvioÈilor; Iisuse preacurate, mintea cea întreagă a celor curaÈi cu fecioria; Iisuse cel mai înainte de veci, mântuirea păcătoÈilor; Iisuse, Fiul lui Dumnezeu, miluieÈte-mă! și uite și aici ce dulceață... Doamne... ce dulceață... : Paraclisul Maicii Domnului, din cântarea a 3-a: Folositoare și acoperământ vieții mele te pun pe tine, Născătoare de Dumnezeu Fecioară; tu mă îndreptează la adăpostirea ta, ceea ce ești pricina bunătăților și credincioșilor întărire, una întru tot lăudată. Te rog, Fecioară, risipește-mi tulburarea sufletului și viforul scârbelor mele, că tu, mireasă dumnezeiască, pe Hristos începătorul liniștii ai născut, ceea ce ești de Dumnezeu fericită. Fiind cuprins de neputințe cumplite și de chinurile bolilor, tu, Fecioară, ajută-mi; cer ajutorul tău, Fecioară, că pe tine te știu comoară de tămăduiri neîmpuținată și necheltuită, ceea ce ești cu totul fără de prihană. Izbăvește de nevoi pe robii tăi, Născătoare de Dumnezeu, că toți, după Dumnezeu, la tine scăpăm, ca și către un zid nestricat și folositor. Caută cu milostivire, cu totul lăudată, Născătoare de Dumnezeu, spre necazul cel cumplit al trupului meu și vindecă durerea sufletului meu... Simți pe limbă dulceața ? Doamne, câtă dulceață... Să mustre Preacurata, ispitirile de la inima ta... Te îmbrățișez cu sărutare sfântă... Cum ne învață la Romani 16, 16; I Corinteni 16, 20; II Corinteni 13, 12; I Tesaloniceni 5, 26. P.S.: Iuliu, no comment... Dumnezeu să te vindece...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 27.07.2016 at 12:49:32. |
|
|||
|
|||
![]()
Domnilor colegi și domnule admin,
Am dreptul la replică și la a-mi susține și apăra dreapta credință ortodoxă pe un forum ortodox? Dacă nu am atunci vă rog să publicați pe site în clar ca să știe toată lumea că aici se cenzurează subiectele ca înainte de '89 și se bannează pe nedrept și se exclud intelectualii ca prin anii '50. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar ia spune, o persoana cu dosar la psihiatrie, se cade sa ajunga sau nu preot?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aici se "cenzureaza" doar mizeriile, daca vrei libertate cvasi-absoluta, incearca pe softpedia, doar ca aia o sa rada de tine si cu ...spatele. Aici cred ca ai facut deja destul.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci: Am dreptul la replică și la a-mi susține și apăra dreapta credință ortodoxă pe un forum ortodox? Last edited by vsovi; 27.07.2016 at 12:58:04. |
|