Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.07.2016, 18:24:51
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
De fapt, fara sa stii, ai adus niste argumente care sustin teoria lui Igor, nu o combat. Pentru ca tu ai inteles, in mod gresit (si ciudat, in acelasi timp) , ca Igor ar sustine ca Duhul Sfant intra in totalitate in acel lucru, dar Igor nu spune ca Duhul Sfant e limitat sau nu e omniprezent.
Asta, după părerea ta, care este evident greșită.

Emilian (nu Igor, îl cheamă Botoș Remus Emilian) a susținut că Duhul Sfânt "INTRĂ" în diverse obiecte sau animale (prosoape, măgari ș.cl.).

Logica elementară ne spune că dacă ceva INTRĂ în altceva, atunci înainte de momentul intrării acel ceva nu se afla acolo, iar asta contrazice direct atributul omniprezenței divine.

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Omniprezent ar putea sa insemne si ca se afla in toate lucrurile, deci si in obiecte si animale, cum spune Igor.
Asta dacă înțelegi greșit atributul omniprezenței. Omniprezența divină nu înseamnă că Dumnezeu se află pretutindeni în Creație, din punct de vedere material sau temporal, tocmai pentru că Dumnezu transcede timpul și spațiul, acestea fiind categorii care nu I se aplică. După cum a spus cineva, nu-mi aduc acum aminte cine: "Centrul lui Dumnezeu este peste tot, circumferința Lui, niciunde".
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 28.07.2016, 21:27:27
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Emilian (nu Igor, îl cheamă Botoș Remus Emilian)
Măi tăticu, dacă el pe forum si-a zis "Igor", apăi "Igor" e, nu Dumnezeu stie cum o fi-n lumea reală.
Dacă tu, din exhibitionism, din interes, ti-ai publicat datele reale, e treaba ta dar lui ar fi bine să-i respecti intimitatea. Și oricui altcuiva.
Da' stii si tu asta, doar că umbli la intimidare.

Last edited by DragosP; 28.07.2016 at 21:29:30.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 14:05:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Măi tăticu, dacă el pe forum si-a zis "Igor", apăi "Igor" e, nu Dumnezeu stie cum o fi-n lumea reală.
Dacă tu, din exhibitionism, din interes, ti-ai publicat datele reale, e treaba ta dar lui ar fi bine să-i respecti intimitatea. Și oricui altcuiva.
El singur si-a facut cunoscuta identitatea cu alta ocazie, inainte sa fie banat (de vreo doua ori) si aici si pe alt forum.

Pe urma, nu i-a dat nimeni adresa de acasa sau i-a promis vizite neprogramate cu verisoru' ca sa se simta intimidat.
Vechi 29.07.2016, 14:10:47
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
Logica elementară ne spune că dacă ceva INTRĂ în altceva, atunci înainte de momentul intrării acel ceva nu se afla acolo, iar asta contrazice direct atributul omniprezenței divine.
Înseamnă că... "după părerea mea evident greșită", la Pogorârea Duhului Sfânt (la cincizeci de zile după Înălțarea Domnului) când s-a pogorât Duhul Sfânt în Sfinții Apostoli și S-a dovedit prin chipul limbilor de foc, ce le vedeau unii la alții deasupra lor, nu era defapt Duhul Sfânt în ei, că totdeauna a fost în ei, nu? Duhul Sfânt e omniprezent, nu?

"După părerea mea evident greșită", tu și toți ereticii care cred în ereticul cel mare, "papa" de la Vatican, sau episcopul Romei, sau toți ereticii protestanți și neo-protestanți, știți nimic despre omniprezență, Duhul Sfânt, harul Duhului Sfânt, Taine, credința creștină...
Și tot nimic o să știți cu toții, în toți anii cât timp stați înafara Bisericii... Bisericii Ortodoxe !

Vai, vai, vai... Să nu vă prindă moartea în erezii... Să nu vă prindă eretici... Că nu o să vă mânuiți.

Veniți în Biserica Ortodoxă, adică în Creștinism, ca să lucrați la mântuirea voastră în fiecare zi.

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Mulțumim Domnului, frate Dragoș, pentru rugăciunile tale, dragostea ta, credința, nădejdea, ocrotirea, răbdarea, smerenia, ascultarea și doririle cele multe, mari și minunate ale inimii tale iubitoare de Hristos.
Rămâi în ele, înmulțeștele și dăruiește tot ce ai primit și înmulțit cu Domnul.

Iar pe ei, cei care au nevoie de ajutor, lasă-i, dacă eu nu le răspund nimic, nu le răspunde nici frăția ta. Le răspundem dacă știm, dacă putem, dacă vrem, cu multă dragoste și rugăciune, acolo unde trebuie, cât trebuie, după măsura noastră. Mai departe ei, în libertatea lor, vor face ce vor crede, ce vor voi, ce vor putea.

Probabil, s-a referit la numele care e pus la profilul meu aici pe forum... :)

Deci lasă-i, răspunde-le cu dragoste, ce poți, din talantul dragostei ce ți s-a dat și-ai înmulțit.

Bucură-te-n Domnul ! :)
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 29.07.2016 at 14:24:47.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 14:14:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Igor Emilian, in afara de balacareala, nimic nu stii, teologie ioc, logica ioc, argumentare ioc.

Ti s-a spus sa dai exemple punctuale din Sf. Parinti cu Duhul Sfant care intra in animale, cum zici tu.

Ai dat exemple? Nu.

Ai impresia ca scriiind o tona de prostii, eventualul cititor va uita care e problema dezbatuta?

Este evident ca in afara de balacarit alte culte, nu stii nimic. Orice s-ar discuta, la tine totul se rezuma in final la asta, balacarit pe altii, in rest, nimic, zero absolut.

Nu poti sa porti o discutie civilizata, sa dai macar niste argumente pe langa balacareala, salutare si la gara, scrisul mult si inutil nu-ti acopera goliciunea.

Eu inteleg ca ai niste probleme la etaj, dar dupa cum vezi, Dumnezeu miracole nu face oricand si oricum iar asta cu balacareala, categoric nu e calea prin care ai sa ajungi cat de cat un om normal.

Poate tu iti inchipui (boala, deh) ca faci cine stie ce mare lucrare, adevarul este ca cel mult, in starea care esti, ajungi sa ridiculizezi credinta pentru care crezi ca faci misionarism.

Opreste-te pana nu e prea tarziu.

Last edited by AlinB; 29.07.2016 at 14:19:57.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 14:28:21
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Deci oare și Hristos, Apostolii, Mucenicii, Sfinții Părinți și toți care apărau Biserica și luptau cu ereziile, vorbeau tot bălăcăreli ?

Să-ți fie rușinică...

Nu exista culte, confesiuni. Exista Biserica, sau creștinismul și există ereziile majore ale franco-latinilor sau "romano-catolicismul" din care au ieșit alte erezii: lutheranismul, calvinismul și toate eresurile neo-protestante și apoi există ateismul, păgânismul, ocultism, gnosticism, etc.

În libertatea și dragostea noastră, fiecare alege... Și culege, acum și mai târziu...

Dacă tu vezi "zero absolut cu probleme la etaj, de la boala, deh" în ce am scris în acest topic, zero absolut e în inima ta și doar mândrie multă și neascultare intră acolo.

Hristos a înviat !

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
El singur si-a facut cunoscuta identitatea cu alta ocazie, inainte sa fie banat (de vreo doua ori) si aici si pe alt forum.

Pe urma, nu i-a dat nimeni adresa de acasa sau i-a promis vizite neprogramate cu verisoru' ca sa se simta intimidat.
Când am fost banat, da, de două ori, a fost fiindcă meritam din plin. În acele posturi înainte să fiu banat, am avut o totală lipsă a dragostei, a măsurii, a virtuții, a smereniei, desigur, am meritat banarea.

Nădăjduiesc să nu mă mai lipsesc vreodată de dragoste, că e o stare cumplită, care odată ce-ai simțit dragostea în Hristos, înafara dragostei, e o stare dureroasă...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 29.07.2016 at 16:07:38.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 16:04:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Deci oare și Hristos, Apostolii, Mucenicii, Sfinții Părinți și toți care apărau Biserica și luptau cu ereziile, vorbeau tot bălăcăreli ?
Nu bre, aia erau intregi la cap, n-o tineau ca tine in balacareli tot timpul.

Citat:
Să-ți fie rușinică...
Nu, sa-ti fie tie rusine ca indraznesti sa te consideri asemeni lor.

Citat:
Nu exista culte, confesiuni. Exista Biserica, sau creștinismul și există ereziile majore ale franco-latinilor sau "romano-catolicismul" din care au ieșit alte erezii: lutheranismul, calvinismul și toate eresurile neo-protestante și apoi există ateismul, păgânismul, ocultism, gnosticism, etc.
Here we go..
Sau cum spuneam, placa stricata.

Citat:
Dacă tu vezi "zero absolut cu probleme la etaj, de la boala, deh" în ce am scris în acest topic, zero absolut e în inima ta și doar mândrie multă și neascultare intră acolo.
Da, pentru ca si acum, tot n-ai reusit sa vii cu exemple din Sf. Parinti unde ar scrie ca Duhul Sfant intra in animale.

Nici macar nu esti capabil sa faci diferenta, ca sectarii, poftim, intre "ce este scris" si inferentele tale pseudo-logice.

Citat:
Dacă Dumnezeu a făcut-o să vorbească, cum tu spui și dacă a fost un miracol de la Dumnezeu, cum tu spui, crezi că acel miracol era ce? o persoană, o ființă, ceva, cumva care "a făcut" măgărița să vorbească, din senin, fără Dumnezeu? Nu, firesc. Deci a fost Dumnezeu în măgăriță, să vorbească către prooroc sau n-a fost?
Deci cam la atat se rezuma "demonstratia" ta.
O intrebare retorica la care raspunsul ortodox este "NU" dar in capul tau este un "da" fara absolut nici o logica sau referinta ortodoxa.

Last edited by AlinB; 29.07.2016 at 16:15:22.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 16:14:27
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu bre, aia erau intregi la cap, n-o tineau ca tine in balacareli tot timpul.
Nu, frățior, bălăcăreli ai tu în căpșor, câtă vreme nu aperi Biserica și nu lupți cu întunericul din tine și din alții.

Citat:
Nu, sa-ti fie tie rusine ca indraznesti sa te consideri asemeni lor.
N-am cum să mă consider cu persoane aparte, asemenea lor, fiecare om e unic și irepetabil, o taină...

Dar m-a învățat Hristos, pe El și pe ai Lui în Duhul Sfânt: Apostolii, Mucenicii, Sfinții Părinți, să-i am exemple, să-i urmez, să învăț din viața și învățăturile lor, să-i imit, să le calc pe urme, și să apăr Biserica, s-o înmulțesc și să lupt cu ereziile și întunericul și să le biruiesc.

Asta trebuie să facă toți creștinii. Dar suntem puțini, văd... Doamne miluiește...

Citat:
Da, pentru ca si acum, tot n-ai reusit sa vii cu exemple din Sf. Parinti unde ar scrie ca Duhul Sfant intra in animale.
Am Biblia care-mi dovedește că Duhul Sfânt intră în oameni, animale și obiecte. Îmi ajunge. Dacă tot în necredință o ții mult, ai să te îmbolnăvești înainte de vreme.

"Litera ucide, duhul face viu" - II Corinteni 2, 6. Nimeni să înțeleagă "ce este scris", după literă, ci după duh.

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 29.07.2016 at 16:18:44.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 16:18:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu, frățior, bălăcăreli ai tu în căpșor, câtă vreme nu aperi Biserica și nu lupți cu întunericul din tine și din alții.
Nu bre, eu n-am nimic cu Biserica, ci cu discursurile tale tampe, faptul ca tu te identifici cu ea, arata inca o data ca nu esti in toate mintile.

Citat:
Nu mă consider asemenea lor, dar m-a învățat Hristos, pe El și pe ai Lui în Duhul Sfânt: Apostolii, Mucenicii, Sfinții Părinți, să-i am exemple, să-i urmez, să învăț din viața și învățăturile lor, să-i imit, să le calc pe urme, și să apăr Biserica, s-o înmulțesc și să lupt cu ereziile și întunericul și să le biruiesc.
O fi incercat sa te invete ceva, dar iti zic eu, ca nu o iesit treaba prea bine si cum ei nu pot fi invinovatiti pentru asta, mai bine ai incerca sa vezi ce e in neregula cu tine.

Citat:
Asta trebuie să facă toți creștinii. Dar suntem puțini, văd... Doamne miluiește...
Da? Sa se creada asemenea lor cand nu sunt, cum faci tu?

Pai fiule ,vad ca multe lucruri le-ai inteles tare pe dos.

Citat:
Am Biblia care-mi dovedește că Duhul Sfânt intră în oameni, animale și obiecte. Îmi ajunge.
Biblia nu dovedeste mai mult decat poate sa priceapa cititorul, vad ca esti tare in gura cand e vorba de sectari dar in fapte si gandire, te asemeni lor - crezi ca Biblia iti justifica toate tampeniile care le ai in cap, izvorate din faptul ca te crezi cine stie ce traitor asemeni Sf. Apostoli.

Si cum a ramas cu Sfinti Parinti, mai nou, esti "Sola Scriptura"?

Citat:
Dacă tot în necredință o ții mult, ai să te îmbolnăvești înainte de vreme.
Biserica are vocea ei, eu n-am nevoie sa cred in tampeniile tale si nici "trambita" nu esti, daca nu te-ai prins pana acum.

Last edited by AlinB; 29.07.2016 at 16:25:48.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2016, 22:43:59
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Emilian (nu Igor, îl cheamă Botoș Remus Emilian) a susținut că Duhul Sfânt "INTRĂ" în diverse obiecte sau animale (prosoape, măgari ș.cl.).
Inteleg la ce te referi, problema e ca ceea ce spui e chiar panteismul. Spui ca Duhul Sfant se afla deja in acel obiect, ceea ce e gresit, ceva mai gresit decat ce spune Igor.
Cum am mai spus, in crestinism Domnul nu se afla in materie, ca Fiinta. Chiar si harul este exterior, de aceea crestinii il primesc la Botez.
Iuliu a dat explicatia Parintelui Cleopa, este invatatura ortodoxa: http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/nou23.htm
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare