Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.08.2016, 13:43:57
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
.....

Bunul Dumnezeu mi-a daruit sa intalnesc, cand eram in armata, un cuplu casatorit de peste 70 de ani. Trecusera amandoi pragul varstei de 90 ani si, poate, tocmai de aceea mi se pareau un pic ireali, asa cum ii percepeam in intalnirea lor neverosimila, cumva atemporala...
Adică așa de superstițios ești și atît de naiv și visător romantic încît să te lași păcălit de un cuplu de gerontocrați libidinoși?.. punînd asta pe seama lui Dumnezeu? Nu se poate!

Citat:
Eu si domnul X eram vecini de pat, in acelasi salon al unui spital din Sibiu. Ne aflam la Contagioase, fiecare cu infectia si suferinta lui... .......
Din clipa cand doamna a intrat in salon, mi-am dat seama ca se petrece un fapt neobisnuit. Marturisesc ca am resimtit de indata o stare de liniste bucuroasa (sau de bucurie linistita) si oarecare uimire... Nu pricepeam ce se intampla dar impresia produsa de intalnirea celor doi oameni mi-a ramas viu intiparita in memorie. Liniste, bucurie, lumina...
Confunzi lumina cu întunericul și pacea cu bordelăria... și asta pentru că tu privești foarte romantic și folosind chiar scripturile pentru viziunea asta ''frumoasă'' și ''idilică'' a ta. Unde vezi tu acolo bucurie în obijnuința de a mima buna dispoziție și în grija lumească ipocrită de a părea veseli și fericiți? Păi revederea soției în public niciodată nu te predispune la giugiuleală publică decît ca să mimezi trufia vieții... că ''iată ce blondă mi-am potrivit cu BMV-ul sau cu SUVul''... doar atunci întîlnirile în public cu a nu știu cîta soție te face să-ți permiți să o și pipăi în public. (Rușinică mare!)
Citat:
......
Asistam la un fenomen pe care nu il puteam integra, in "ceva"-ul lui aparte, desi scena era cat se poate de banala, de obisnuita: s-au imbratisat usor, in tacere, s-au sarutat (pe gura), s-au privit... Imi amintesc bine ca doamna s-a asezat cu atentie pe marginea patului si ca i-a luat, usor, mana sotului. Comunicau privindu-se, tacut, zambind. Era atata liniste in ei, intre ei, cu ei si. O pace care ma legana si pe mine...

Participam atunci la o intalnire a doi indragostiti. Nu banuiam ca acesti oameni fusesera casatoriti 70 de ani! Constatam doar ca era pace si lumina, cum nu mai experiasem, si ca acesti oameni pareau ... unul! Era ca si cum de la sot la sotie si de la sotie la sot trecea un ceva nevazut prin care fiecare se daruia celuilalt, cu tainica bucurie. Ceea ce trecea de la unul la altul, imi dadea impresia ca ii uneste, ii contopeste. Un singur om, nu stiu cum sa formulez, un singur om se afla acolo sub chipul celor doi. Parca nu erau, repet, un barbat si o femeie care aveau, impreuna, aproape 200 de ani, ci parca traiam in preajma unui om, a unei persoane fara de varsta aflata in pace nesfarsita si bucurie. Ce implinire! Ce stare a unui vis glorios vedeam intrupat chiar acolo, langa mine!

...

Să vede că erai grav bolnav și cu febră mare dacă ai rămas impresionat și marcat ''pozitiv''... de giugiulelile unor coptături... mie mi se pare grețos să stai și să te uiți la așa ceva... mi s-ar fi făcut rușine și greață instant și aș fi întors privirea cu decență ca să nu se ia, să nu cumva să mă molipsesc.

Păi decența iubirii, mai ales la vîrsta aia nu-ți permite să te săruți în public și nici să lași să se înțeleagă de către alții, tentațiile și aluziile și apropourile trupești ale iubirii... sexuale, extrem de nefirești la o vîrstă înaintată.

Iubirea și căsnicia trebuia să însemne la vîrsta lor înaintată depășirea stadiului de plăceri fizice ''romantice'' ce apar chimic între între doi viermi înfometați. Ei trebuiau să se iubească duhovnicește, mîntuitor, îndumnezeuitor... și nu ca adolescenții pe care îi duc de nas și de ochi orice ispită, orice priveliște, orice glumeție grozavă... ca să se giugiulească ei în public așa k gLumea făcînd în ciuda celor vîrstnici care îi mustră din priviri.

Păi tocmai ei, gerontocrații tăi pe care i-ai luat și ni-i dai tu ca model, trebuia să fi depășit ei stadiul despre care vorbești pe la vîrsta de maxim 50 de ani... și treptat în căsnicia lor iubirea trebuia să devină tot mai duhovnicească, mai curată și mai mîntuitoare... mai smerită și mai tainică.

Deci nu cred că poți să îndemni pe Bublișor la ceva bun cu astfel de exemple de Stan și Bran sau Benny Hill și să zici că sunt pozitive.

Păi decît să se iubească sexual și libidinos la vîrsta aia ca doi tineri îndrăgostiți, mai bine se urau sincer ca Al Bundy din serialul ăla despre căsătoria reală.

''Căsătoria e sacul cu păcate, mărită-te și ia-l în spate'' sf. prooroc. Arsenie Boca

PS: deci Bublișor, dacă vrei și dacă te decizi, atunci ia sacul ăla greu în spate și nu în față, nu ca pe un vis frumos prezentat de fratele Ioan67 vorba lui Igor!... prin care acei gerontocrați și-au dovedit josnicia la o vârstă așa de înaintată.

Last edited by vsovi; 05.08.2016 at 14:16:37.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare