![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar am si eu o obiectie: cine l-a canonizat pe Arsenie Boca de-l numesti sfant si prooroc? Ce-ar fi sa ne aducenm toti cate o lista cu sfinti canonizati de noi insine si sa umplem Biserica de asa-zisi sfinti dintre care unii credeau in reincarnare si pictau eretici pe peretii bisericii. Nu vreau sa deschidem o polemica, chiar te rog nu, doar atat te rog, pana nu va fi canonizat te rog nu mai face prozelitism in Biserica, pentru ca eu, si foarte multi altii avem alta viziune asupra credintei ortodoxe. Asa as avea si eu cateva nume de duhovnici mari, cu lucrari importante in teologie si cu harisme(unul dintre aceste nume este marele teolog Dumitru Staniloae) caruia insasi Biserica ii recunoaste meritele in tara, dar renumele lui a ajuns si in strainatate, fara sa-l numeasca sfant, desi multi il considera sfant. Ori tocmai c ei mai mari teologi romani au dat marturie despre inselarea lui Arsenie Boca, fara insa a bate toaca. Deci daca nu vrei sa starnesti polemici, te rog nu mai numi sfinti decat pe cei canonizati. Eu am avut duhovnici teologi recunoscuti, dintre care unul plin de har care a facut multe minuni in viata si dupa moarte.Dar nu as indrazni sa-l numesc "sfantul Cutare". Un alt exemplu este si Pr.Sofian Boghiu, despre care se vorbea in taina(atentie deci) ca ar fi avut multe intalniri cu Maica Domnului.Dar ucenicii lui niciodata nu au facut tam-tam despre sfintenia lui, desi a facut multe minuni, iar cei care se spovedeau la el erau ajutati de un mare har, datorita rugaciunilor parintelui. Despre Arsenie Boca insusi Dumitru Staniloae a spus ca l-a dezamagit profund. Lui Arsenie Boca nu i se cunoaste duhovnicul,nu a dat nimeni marturie ca i-a fost duhovnic( ceea ce nu este admisibil in ortodoxie), apoi a fost caterisit( el insusi a spus unei maicute ca a fost "dezbracat de haina" si ca nu a mai fost primit in manastire decat ca magazioner).S-a lepadat de calugarie. Iarta-ma daca te lezez cu ceva, dar nadajduiesc ca nu esti si tu cuprins de idolatria fata de om. Sa avem rabdare pana la canonizare, stie Dumnezeu cand sa trimita semn. Inca o data, iarta-ma! Doamne ajuta! Last edited by nacu simona; 05.08.2016 at 17:42:08. |
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
![]()
Eu îl fac? Eu încerc să-l scot din necredința lui lăudăroasă pe care alunecă... dîndu-se parcă cu placa pe derdeluș în plină avalanșă.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Și ideea asta cu prozeliții e tot o diversiune de la acoperiții din serv-vicii. Așa înfierau ei proletar Luminile la care se strîngeau puhoi de săraci ca să-și caute scăpare de cel rău... lansau ideea că cică ar urmări să-și facă prozeliți. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Pentru mine dovezile și minunile și cuvintele și viața lor eroică sunt mai presus decît orice canonizare făcută de oameni după interes străin de Dumnezeu... cu atît mai mult cu cît pentru ei, pentru sfinți, mărturisește Dumnezeu și Dumnezeu împreună cu omul... deci ''ce-mi poate face mie omul și atît?'' Poate omul și atît să-mi facă și să-mi declare mie sfinți ca să cred eu în ei și să mă închin eu la ei? Ar vrea, dar nu poate că dacă ar putea mi l-ar scoate sfînt și pe împușcatu' și pe Lenin și pe alții. Dumnezeu și Duhul mărturisește celor ce cred cine este sfînt și cine nu. Iar Arsenie a cerut să nu fie dezgropat ca să i se facă astfel de analize, știa el ce știa că urmează, ci din smerenie a lăsat să se înțeleagă că nu vrea să fie canonizat de cineva căci oricum știa și el căci era prooroc că mai mult contează să fii CANONIZAT de DUMNEZEU... care e singurul care te poate mărturisi înaintea sfinților îngeri sau se poate rușina de tine înaintea lor. Nu vreau să spun prin asta că nu primește Dumnezeu toate dreptele canonizări... le primește și deci cred că chiar sunt sfinți mulți dintre sfinții canonizați de diferite biserici creștine. Last edited by vsovi; 05.08.2016 at 18:50:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prietene, Gasesc in vorbele tale mult neadevar prezentat intr-o veritabila argutie. Ce legatura au evreii cu... nici nu-mi vine sa scriu aceasta blasfemie, cu ...lui Iisus Hristos? Deci tu il compari pe Dumnezeu cu Arsenie Boca , sau invers? Renunta la acest argument, pentru Numele lui Dumnezeu! Apoi mai renunta si la argumentul acela ca l-au denigrat pe Arsenie Boca anumiti preoti ai securitatii.Adica Dumitru Staniloae era acolit al securitatii, parintele Ioanichie Balan, Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc, Paulin Lecca, Antonie Plamadeala, etc ? Multi dintre cei care s-au opus regimului comunist au murit in puscarii, altii au supravietuit, dar nimeni nu i-a judecat dupa ce spunea securitatea despre ei, ci le-a fost apreciata dreapta lor credinta, indiferent ca au fost denigrati sau omorati de securitate, sau au supravietuit.Caci nu are importanta de fapt ca au murit in inchisoare, ci important este daca au avut credinta dreapta. Una sunt eroii si alta sunt mucenicii. Pe mine nu m-au influentat scrierile denigratoare despre Arsenie Boca, ci tocmai cele laudative, in care am descoperit multime de adevaruri care vorbeau de la sine despre neadevarul lui Arsenie Boca. Insa vad ca nu stii nici ce a pictat A.B. in biserica de la Draganescu. Mereu spui de securitatea. Securitatea a pictat pe ereticii Francisc d'Asissi si Ulfila cu aureole de sfinti, cand cu un secol mai devreme Sfantul Ignatie Brincianinov ii declarase eretici si inselati? Cine ii aratase lui Ignatie ca aceia nu sunt sfinti, adica Duhul Sfant, Acelasi ne-a invatat pe toti si tot Acelasi ar fi trebuit sa-l invete si pe A Boca.Dar se vede treaba ca nu Duhul Sfant l-a invatat pe A.Boca sa picteze uraciunea de la Draganescu. Dar daca ii dai dreptate lui A.Boca inseamna ca Biserica Ortodoxa este eretica, deoarece sustine alta invatatura decat A.Boca. Citeste in cartea lui Daniil Stoienescu despre Arsenie Boca, "Omul imbracat in haina de in si Ingerul cu cadelnita de aur" si vei vedea ca la pag. 112-114 este transcrisa invatatura lui Arsenie Boca despre metempsihoza, asa cum a fost ea gasita in manuscrisele acestuia. Imi spui de asemenea ca daca eu cred ca duhovnicul meu este sfant sa-l marturisesc ca sfant.Dar cine sunt eu sa-l fac sfant? Numai Biserica daca il va gasi canonic, in urma unei cercetari, il va canoniza sfant printr-un sinod. Eu cel mult pot sa dau marturii despre el si am dat, fara a face completari cu pareri personale. Si daca vrei sa stii, chiar am fost impotriva oricarei idolatrii sau a vreunei "reclame" mass-media tocmai din cauza acestui pericol al idolatriei, sau al demonetizarii persoanei. Daca orice botezat vine cu pretentia ca stie el mai bine decat ierarhii, atunci nu mai avem Biserica , ci anarhie. Chiar daca in inimile noastre speram ca cei pe care ii iubim sa fie si sfinti , cu toate astea nu avem dreptul sa le garantam sfintenia cu atata convingere, chiar si minuni de au facut. Oare nu stii ce le-a spus Dumnezeu celor care au facut minuni in numele Domnului , de au inviat si morti, dar care de fapt nu erau si sfinti? El le-a spus:"Duceti-va de la Mine, blestematilor, nu va cunosc pe voi". Una este judecata oamenilor si alta este judecata lui Dumnezeu. Dar nu poporul il facuse sfant si pe Inochentie de la Balta, sau pe Petrache Lupu? Si pe cati alti inselati? Unde-i trecut in sinaxar Petrache Lupu, cel care isterizase o tara cu vedeniile lui? Poporul face sfintii?Sau Dumnezeu? Biserica nu este poporul, ci toti impreuna suntem Biserica si Iisus Hristos nu a lasat poporul sa scrie vietile Sfintilor si sa-i treaca in calendar, sau sa participe poporul la sinoade, ori sa slujeasca in Sfantul Altar. Haideti sa ne vedem fiecare de treaba lui si sa facem ascultare , nu anarhie, ca-i pacat de Dumnezeu! Maica Domnului sa ne ajute! |
|
||||||||||||||||
|
||||||||||||||||
![]() Citat:
ARGUȚÍE s. f. (Livr.) Argumentare sofistică bazată pe fapte nesemnificative sau nesigure; subtilitate exagerată în argumentare Citat:
Citat:
au dus o viață sfîntă, smerită, au făcut proorocii care s-au împlinit și au făcut multe minuni tainice și au fost prigoniți de sistem. Pt. tine nu e bun un astfel de argument în vederea canonizării lui A.B.? De ce? Sau poate că pentru tine o comparație a oricui cu Domnul Iisus este o blasfemie... De ce? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Păi pentru catolici, sfinții ortodocși de după marea schismă sunt socotiți eretici așa cum e și pentru ortodocși cînd vorbesc despre sfinții catolici de după schismă... deci numai Domnul poate să se pronunțe la așa ceva și dacă A.B. nu s-a încumetat să le nege catolicilor sfinții lor, te încumeți tu? Cine ești tu să te credem pe tine mai mult decît pe păr. prooroc A.B.? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
continuarea mai jos |
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Dar Dumnezeu face ca oamenii să știe care este judecata Lui și care este judecata păcătoșilor căci El nu face o judecată ascunsă și ocultă ci înaintea tuturor așa cum este scris că a făcut și că va face. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ascultarea se face cu DISCERNĂMÎNT, de Dumnezeu și de biserica Lui unde noi suntem biserica și nu invers... căci altfel ajungem să ascultăm de oamenii care nu ascultă de Dumnezeu și care vor să ascultăm de ei adică să ne supunem lor orbește. Citat:
Ne iartă și ne ajută mult mai mult ca orice ierarh al bisericii ca instituție lumească divino-umană. Last edited by vsovi; 08.08.2016 at 15:44:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa ne ajute Maica Domnului pe toti, careia ne rugam: Bucura-te, ceea ce ai nascut cu trup pe Hristos, puterea si intelepciunea dumnezeiasca; Bucura-te, ceea ce ai rusinat intelepciunea cea desarta a lumiii acesteia si pe cei orbiti de dansa ii povatuiesti la calea mantuirii; Bucura-te, pastrarea dreptei credinte si invatatoarea dogmelor celor ortodoxe; Bucura-te, ceea ce tai eresurile si ratacirile cele pierzatoare; Bucura-te, ceea ce stii cele cu anevoie de prevazut, si la vreme le spui celor ce se cuvine; Bucura-te, ceea ce rusinezi pe cei mincinosi si ghiciturile cele desarte; Bucura-te, ceea ce in ceasul nedumeririlor, ne pui in minte gandul cel bun; Bucura-te, ceea ce ne opresti de la deprinderile vatamatoare si de la faptele cele rele; Bucura-te bucuria noastra, acopera-ne pe noi de tot raul cu cinstitul tau Acoperamant. |
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
![]() Citat:
Nu-i bai, lasă că lucrez eu în locul tău. Ți-am zis că există un buton pe care ar fi bine să-l folosești. Citat:
Citat:
Citat:
Eu cred că tu îl faci eretic pe AB susținînd că sf. Ignație Brancianinov l-a făcut eretic și că nu tu. Eu cred în sf. Brancianinov și el nu-l neagă pe AB ci tu. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Că ai vorbit de psf. Fecioară și Maică Maria și ți-am răspuns: "Păi Ea ne ajută mereu ori de cîte ori o rugăm cu credință. Ne iartă și ne ajută mult mai mult ca orice ierarh al bisericii ca instituție lumească divino-umană". Dacă vrei să mai dialogăm te rog să folosești corect citările. ok? Last edited by vsovi; 08.08.2016 at 23:26:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Păi eu susțineam tocmai că cei despre care vorbim sunt și mucenici creștini și eroi în lupta cu sistemul comunist de tristă amintire, ducînd ei lupta lor cea bună fără compromisuri, fără colaborări, fără delațiuni și fără semnături cu securitatea pentru a accepta să fie informatori. Neadevăru lui Arsenie Boca? Încă așa ceva n-am mai auzit. Tu crezi că e cineva care minte cu interes atunci cînd mărturisește despre minunile la care a asistat? Păi sunt oameni care au fost vindecați și ei spun exact ce li s-a întîmplat. Tu negi mărturisirile oamenilor? Păi acei oameni nu erau ucenici ai părintelui ca să aibă vreun interes ci oameni care au au fost să-i ceară binecuvîntare și vindecare și care au primit și s-au vindecat. Mărturiile astea îți vorbeau ție despre NEADEVĂRUL lui Arsenie Boca? Nu știu despre ce vorbești, așa că te rog să clarifici. Citat:
Cum să nu știu, este pe net, poți găsi picturile de la Drăgănescu. Păi fiindcă l-a prigonit toată viața lui ca la final să-l omoare prin otrăvire. Citat:
Citat:
Citat:
Duhul sfînt nu ne învață să judecăm pe nimeni. Deci pe AB asta l-a învățat! Citat:
Pentru tine sfintele proorociri din pictura de la Drăgănescu sunt o urîciune? Păi toate picturile sunt Adevărate și toate s-au împlinit și se împlinesc. Ai văzut acolo nava spațială Discovery și telefonul mobil pictate cu zeci de ani mai înainte de a apare exact așa și a le vedea toată lumea exact așa? Dacă tu nu știi citi picturile respective asta nu înseamnă că sunt o urîciune.Acolo e un adevăr pictat ca să poată vedea și înțelege oricine. Tu se pare că îl urăști pe A.B. De ce? Cine te-a învățat să-l urăști? Ce ți-a făcut ție rău sau altora? Citat:
Păi AB era creștin ortodox veritabil deci cum ar putea el susține altă învățătură față de BOR? Asta e o forțare logică de-a ta... că dacă și cu parcă atunci musai eu susțin ceea ce ai dedus tu complet aiurea ca să mă înneci. Citat:
Citat:
Citat:
Nu priecep că e sfînt cu o viață sfîntă și că a murit ca un mucenic?.. ca un erou al luptei cele bune dusă cu regimul comunist? Ce e atît de greu de priceput? Deci dacă ai o părere bună despre duhovnicul tău, practic tu crezi că e mai sfînt ca tine și de aia îl asculți. Ok. Cred că faci bine. Deci e ok să-l crezi mai sfînt pe duhovnicul tău. Tot așa îl cred eu mult mai sfînt pe AB ca mine avînd tot dreptul să îl consider și să îl cred sfînt oricît m-ar condamna inchiziția... ''ortodoxă'' făcîndu-mă nonstop sectant sau eretic. Last edited by vsovi; 08.08.2016 at 20:15:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta! |
|