Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.08.2016, 17:39:49
nacu simona nacu simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2013
Implicit Parintii sunt impotriva

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Tu nu vezi că nu te rogi ci din necredința ta lăudăroasă ești ironic insinuînd că n-am dreptate? Nu vezi cu iar mă acuzi de: ce iad e în unii, mîndria, abisuri, răzvrătire, nemulțumire...

Ca apoi să te dai călugăr prin a-l face frate pe Ioan ca să-ți gîdîli visurile lui cu gerontocrați ''îndrăgostiți'' pe care iată că le aprecizi și tu...

Păi n-am avut dreptate în ce am scris?

Lasă deoparte necredința ta lăudăroasă la adresa credințelor mele și zi că n-am dreptate... te rog ai curajul și aplaudă perversiunile sexuale făcute de niște bătrîni fără rușine și cu tupeu în fața sărmanului frate Ioan67 aflat sărmanul în stare de febră din pricina infcțiilor contagioase.

El nici nu și-a dat seama de ce infecții păcătoase mai contagioase s-a molipsind privind la ''relația'' școlărească a doi gerontologi.

Păi dacă ai terminat Teologia... ar fi trebuit să-ți dai seama de diferența dintre dragostea de sine și cea de Dumnezeu.

Tu însă, marele teolog, iată cum te plîngi și te vaiți ca vicleanul defapt ca să mă acuzi pe mine care l-am păzit și pe Ioan și pe Bublișor de alunecările cele lungi, cît toată viața, în senzualism ''romantic''.

Mai lipsea ca cei doi babalîci să și aprins în salon cîteva lumînări roșii și să-și fi întins o masă cu tot felul de finețuri.

Credeam că ai încetat cu lamentările și josniciile și că ți-ai lămurit starea josnică de necredință lăudăroasă în care aluneci... și nu te lași, nu te lași ci persiști în ea.

Păi dacă ieri ți-ai cerut iertare și te-am iertat și văd că ți-ai schimbat și poza de profil, și mă bucur de asta, căci deschisul întîmplător al cărții nu e recomandat de ortodoxie... acum iar ți-ai amintit și iar mă osîndești așa lamentîndu-te viclean ca să scoți că eu am credință greșită?

Ce e greșit în ce cred? Păi sunt mirean din BOR și cred în plus față de tine și în celelalte 7 Trîmbițe Apocaliptice.

Dacă tu nu poți crede atunci am eu iad în sufletul și în inima mea?

Păi văd că tu ai iad dacă asta le recomanzi tu celor căsătoriți: să ajungă niște gerontocrați cu dragoste adolescentină trupească și lascivă și publică chiar în spital cînd unii sunt internați chiar pe patul de moarte.

Deci am dreptate sau nu... și nu veni iar cu lamentări și cu vaiete de parcă ai știi tu ce e în sufletul altora. Nu mai tot venii cu insinuări josnice și atacuri josnice călcînd în picioare și înfierînd cu iadul, cu dracii, cu duhurile rele, cu mîndria, cu răzvrătirea, cu neascultarea, cu sectele și cu ereticii și cu tot felul de răutăți cu care încerci să-ți auto-îndreptățești părerile (unele bune altele greșite) folosind pentru asta în demonstrații halucinante toate scripturile, toți sfinții și tot ce ai citit tu, punîndu-te împreună și zicînd așa ca și comuniștii impersonal și osînditor: noi, adică voi ăia care împreună cu Dej băgați spaima în burgheși ca să ne arăți nouă cît de bine și de mult ai învățat tu.

Te rog frumos dragă Emiliane spune ce ai de spus cinstit cu argumente dar fără să ridici tot praful și toată pulberea ca să faci un fel de furtună de nisip într-o halbă de bere. Ok?

Știi că te iubesc și știu că nu poți pricepe de ce cred eu și în Trîmbițe... dar pentru că tu nu ai plusul din credința mea, ca să mă jignești sau să mă contrazici, nu-ți adu părtași toate iadurile și toate josniciile căci aici noi nu ne jignim și nu ne acuzăm ci ne iubim și conversăm frumos și liber și nu cu voie de la tine sau cu permisiune de la voi... voi ăia teroriștii care suflați un vînt pustiitor.

Deci dragul meu Emilian, spune mai bine ce părere ai de gerontocrații respectivi. Să-i urmeze Bublișor sau nu? Am dreptate că nu? Sau ce părere Teologică ai... dar nu-i împuia capui cu luminițele colorate și cu grozăviile necredineți tale care face tot ce se poate...

Dacă nu ne iubești cu adevăart... cum crezi tu că ai putea să ne mîntuiești?

Copleșindu-ne cu citate și cu vorbire călugărească neaoșe și exagerată sau cu ce vrei tu să ne înăbuși? Ia spune dragul meu, de ce vrei să ne scoți din minți pomenind mereu tot ceea ce ți-e frică ție?

Noi nu ne temem de nimic, nu înțelegi? Nici de secte, nici de eresuri, nici de draci, nici de satane, nici de duhurile rele, nici de teroriști și de păcătoșii care se ridică la luptă, nici de noapte, nici de potop, nici de iad... nici de anateme, caterisiri, afurisiri și alte răutăți cu care ne tot ameninți și pe mine, și pe Simona și pe Bublișor și pe alții... ci noi ne temem doar de Dumnezeu ca să nu păcătuim, ca să nu jignim și să nu călcăm libertatea cuiva sau să-i înfierăm memoria colectivă cu tot felul de superstiții și nebunii. Atît.

Hai dragă Emiliane, că doar Teologia nu te lasă să mergi tot în jos pe tobogan ci ea te ajută să crezi și dacă poți să crezi și ca mine ceva în plus față de ortodoxia clasică.... de exemplu ai putea crede păcar în una din cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice... și atunci ți-ai face o mai bună pregătire pentru întîlnirea cu Dimnul Iisus Hristos.
Vad ca vrei sa-l faci praf pe Igor.
Dar am si eu o obiectie: cine l-a canonizat pe Arsenie Boca de-l numesti sfant si prooroc? Ce-ar fi sa ne aducenm toti cate o lista cu sfinti canonizati de noi insine si sa umplem Biserica de asa-zisi sfinti dintre care unii credeau in reincarnare si pictau eretici pe peretii bisericii. Nu vreau sa deschidem o polemica, chiar te rog nu, doar atat te rog, pana nu va fi canonizat te rog nu mai face prozelitism in Biserica, pentru ca eu, si foarte multi altii avem alta viziune asupra credintei ortodoxe. Asa as avea si eu cateva nume de duhovnici mari, cu lucrari importante in teologie si cu harisme(unul dintre aceste nume este marele teolog Dumitru Staniloae) caruia insasi Biserica ii recunoaste meritele in tara, dar renumele lui a ajuns si in strainatate, fara sa-l numeasca sfant, desi multi il considera sfant. Ori tocmai c ei mai mari teologi romani au dat marturie despre inselarea lui Arsenie Boca, fara insa a bate toaca. Deci daca nu vrei sa starnesti polemici, te rog nu mai numi sfinti decat pe cei canonizati. Eu am avut duhovnici teologi recunoscuti, dintre care unul plin de har care a facut multe minuni in viata si dupa moarte.Dar nu as indrazni sa-l numesc "sfantul Cutare".
Un alt exemplu este si Pr.Sofian Boghiu, despre care se vorbea in taina(atentie deci) ca ar fi avut multe intalniri cu Maica Domnului.Dar ucenicii lui niciodata nu au facut tam-tam despre sfintenia lui, desi a facut multe minuni, iar cei care se spovedeau la el erau ajutati de un mare har, datorita rugaciunilor parintelui.
Despre Arsenie Boca insusi Dumitru Staniloae a spus ca l-a dezamagit profund.
Lui Arsenie Boca nu i se cunoaste duhovnicul,nu a dat nimeni marturie ca i-a fost duhovnic( ceea ce nu este admisibil in ortodoxie), apoi a fost caterisit( el insusi a spus unei maicute ca a fost "dezbracat de haina" si ca nu a mai fost primit in manastire decat ca magazioner).S-a lepadat de calugarie.
Iarta-ma daca te lezez cu ceva, dar nadajduiesc ca nu esti si tu cuprins de idolatria fata de om. Sa avem rabdare pana la canonizare, stie Dumnezeu cand sa trimita semn.
Inca o data, iarta-ma!
Doamne ajuta!

Last edited by nacu simona; 05.08.2016 at 17:42:08.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2016, 18:24:51
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nacu simona Vezi mesajul
Vad ca vrei sa-l faci praf pe Igor.
Eu îl fac? Eu încerc să-l scot din necredința lui lăudăroasă pe care alunecă... dîndu-se parcă cu placa pe derdeluș în plină avalanșă.

Citat:
Dar am si eu o obiectie:
Mă bucur.

Citat:
cine l-a canonizat pe Arsenie Boca de-l numesti sfant si prooroc?
Mulțimile de credincioși săraci care au participat la slujbele lui și care au avut parte de minunile lui prin care unii s-au vindecat, alții s-au întărit în credință, alții și-au cunoscut viitorul reușind să evite gropile și alții s-au înțelepțit studiindu-i Mesajul de la Dumnezeu și admirîndu-i picturile de la Drăgănescu și văzîndu-i grota de la Prislop. Ei l-au declarat sfînt pentru că ei sunt BISERICA mai înainte de orice căci Domnul Iisus în oameni o zidește și nu în instituții gLumești.

Citat:
Ce-ar fi sa ne aducenm toti cate o lista cu sfinti canonizati de noi insine si sa umplem Biserica
Bine ar fi să aducem fiecare lista cu sfinții noștri mai ales dacă ar fi ei cu viața asemenea lui ArsenieB.

Citat:
de asa-zisi sfinti dintre care unii credeau in reincarnare si pictau eretici pe peretii bisericii.
Cum să creadă vreunii în idei metempsihotice sau să picteze eretici? Astea sunt dezinformări și bîrfă comunistoidă ca să bage spaima în memoria colectivă... că cică n-ar fi defapt sfinți... cei mai mari sfinți și eroi ai neamului romînesc din vremurile prigoanei comuniste ci ei care îi denigrează. Dar crede cine se silește și scapă cine poate... cine poate să mulțumească lui Dumnezeu pentru ei.

Citat:
Nu vreau sa deschidem o polemica, chiar te rog nu, doar atat te rog, pana nu va fi canonizat te rog nu mai face prozelitism in Biserica, pentru ca eu, si foarte multi altii avem alta viziune asupra credintei ortodoxe.
Păi ți se pare că mărturisindu-mi cinstit credința ortodoxă și în plus și în cele 7 Trîmbițe Apocaliptice aș vrea să-mi adun prozeliți ca să trăiesc eu de pe urma muncii lor? Păi eu sunt mirean din BOR și n-am niciun interes și nu sunt nici predicator de pocăiți și nici nu mă dau mare Teolog ca să dau sentințe.

Și ideea asta cu prozeliții e tot o diversiune de la acoperiții din serv-vicii. Așa înfierau ei proletar Luminile la care se strîngeau puhoi de săraci ca să-și caute scăpare de cel rău... lansau ideea că cică ar urmări să-și facă prozeliți.

Citat:
Asa as avea si eu cateva nume de duhovnici mari, cu lucrari importante in teologie si cu harisme(unul dintre aceste nume este marele teolog Dumitru Staniloae) caruia insasi Biserica ii recunoaste meritele in tara, dar renumele lui a ajuns si in strainatate, fara sa-l numeasca sfant, desi multi il considera sfant.
Uite, aș putea fi și eu un prozelit de-al tău ca să-l declarăm sfînt și pe Stăniloaie. Pe mine m-a învațăt ceva foarte frumos: despre știința de la Dumnezeu că ea nu se obține prin căutarea ei în mod trufaș și pentru foloasele mîndriei și lăudăroșeniei deșarte ci ea vine treptat alergînd după smerenie și atunci urmînd smereniei pe Cale nu vei primii ușor cele ale științei ci chiar le vei respinge luptînd cu pofta și curiozitatea ta pentru iscodirea aia fără valoare care ca orice știință o dorești doar ca să-ți satisfaci setea de semeție... ceva de genul ăsta, nu mai găsesc citatul.

Citat:
Ori tocmai c ei mai mari teologi romani au dat marturie despre inselarea lui Arsenie Boca, fara insa a bate toaca.
Au dat falsă mărturie și de frica prigoanei comuniste căci mulți din ei erau defapt colaboraționiști ascunși sau informatori sau din pricina că se credeau prea mari Teologi nu puteau vedea pădurea din cauza copacilor. Bine că poporul sărac vede și crede dacă ei nu pot sau nu vor să poată de frica ziarelor și televiziunilor.

Citat:
Deci daca nu vrei sa starnesti polemici, te rog nu mai numi sfinti decat pe cei canonizati.
Nici Domnul Iisus Hristos nu a fost canonizat de ortodoxia evreiască și iată că noi îl numim nu numai un sfînt ci Îl numim Dumnezeu. Deci cred că am dreptul să numesc sfînt pe cine vrea tot așa cum îl numesc Dumnezeu și Domn pe Iisus. Cine-mi poate interzice? Tu?

Citat:
Eu am avut duhovnici teologi recunoscuti, dintre care unul plin de har care a facut multe minuni in viata si dupa moarte.Dar nu as indrazni sa-l numesc "sfantul Cutare".
De ce te temi dacă ai fost martoră la sfințenia și minunile lui? Ți-e frică să recunoști? De cine ți-e frică? Păi cînd te întreabă cineva de ce-l numești așa, atunci ai posibilitatea să-i și răspunzi. Oare nu e drept să răspîndești credința ta în sfîntul tău mărturisind cinstit?.. din moment ce ai fost martora darurilor sale de la Dumnezeu? Eu cred că ai tot dreptul... Și dacă nu-l numești sfînt atunci poate îl numești păcătos doamne ferește sau eretic sau sectant sau caterisit... sau poate tu aștepți canonizarea lui ca să-ți permiți să spui Adevărului pe nume? Eu cred că am dreptul să spun cui vreau sfînt sau păcătos dacă așa cred pentru că în Constituție scrie că am dreptul la libertate de credință. Așa că nimeni nu mi-o poate îngrădi.

Citat:
Un alt exemplu este si Pr.Sofian Boghiu, despre care se vorbea in taina(atentie deci) ca ar fi avut multe intalniri cu Maica Domnului.Dar ucenicii lui niciodata nu au facut tam-tam despre sfintenia lui, desi a facut multe minuni, iar cei care se spovedeau la el erau ajutati de un mare har, datorita rugaciunilor parintelui.
Ei vezi, cum atunci ai vrea să-i spun dacă te cred? Ai vrea să zic păcătosul de Sofian Boghiu doar pentru că nu a fost Canonizat? Păi crezînd că e adevărat ce spui, iată că și pentru mine părintele Sofian e un sfînt... sau măcar un îndelung sfințit... dar dacă și după moarte face minuni... atunci e clar.
Citat:
Despre Arsenie Boca insusi Dumitru Staniloae a spus ca l-a dezamagit profund.
Și Igor-Emilian a zis la fel... dar știi tu despre ce era vorba în polemica lor și cine avea dreptate? Eu cred că Părintele Arsenie avea dreptate oricît de mare Teolog a fost Stăniloae.

Citat:
Lui Arsenie Boca nu i se cunoaste duhovnicul,nu a dat nimeni marturie ca i-a fost duhovnic( ceea ce nu este admisibil in ortodoxie), apoi a fost caterisit( el insusi a spus unei maicute ca a fost "dezbracat de haina" si ca nu a mai fost primit in manastire decat ca magazioner).S-a lepadat de calugarie.
Astea sunt bîrfele lansate în spațiul ortodox de către serv-viciile acoperite care aveau inters să nu existe decît colaboraționiștii ca și biserică, restul, care nu puteau fi supuși, trebuiau linșați, denigrați, răspîndit zvonul așa cum se face la televizor cîte o campanie de denigrare... și tu iată că ai rămas cu asta.

Citat:
Iarta-ma daca te lezez cu ceva, dar nadajduiesc ca nu esti si tu cuprins de idolatria fata de om. Sa avem rabdare pana la canonizare, stie Dumnezeu cand sa trimita semn.
Inca o data, iarta-ma!
Doamne ajuta!
N-am de ce să te acuz sau să te iert dacă îți spui cinstit credința... ci mă bucur că vorbești cinstit, fără frică...

Pentru mine dovezile și minunile și cuvintele și viața lor eroică sunt mai presus decît orice canonizare făcută de oameni după interes străin de Dumnezeu... cu atît mai mult cu cît pentru ei, pentru sfinți, mărturisește Dumnezeu și Dumnezeu împreună cu omul... deci ''ce-mi poate face mie omul și atît?'' Poate omul și atît să-mi facă și să-mi declare mie sfinți ca să cred eu în ei și să mă închin eu la ei? Ar vrea, dar nu poate că dacă ar putea mi l-ar scoate sfînt și pe împușcatu' și pe Lenin și pe alții. Dumnezeu și Duhul mărturisește celor ce cred cine este sfînt și cine nu.

Iar Arsenie a cerut să nu fie dezgropat ca să i se facă astfel de analize, știa el ce știa că urmează, ci din smerenie a lăsat să se înțeleagă că nu vrea să fie canonizat de cineva căci oricum știa și el căci era prooroc că mai mult contează să fii CANONIZAT de DUMNEZEU... care e singurul care te poate mărturisi înaintea sfinților îngeri sau se poate rușina de tine înaintea lor.

Nu vreau să spun prin asta că nu primește Dumnezeu toate dreptele canonizări... le primește și deci cred că chiar sunt sfinți mulți dintre sfinții canonizați de diferite biserici creștine.

Last edited by vsovi; 05.08.2016 at 18:50:31.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2016, 23:29:11
Senior Member

Citat:
Eu îl fac? Eu încerc să-l scot din necredința lui lăudăroasă pe care alunecă... dîndu-se parcă cu placa pe derdeluș în plină avalanșă.

Mă bucur.

Mulțimile de credincioși săraci care au participat la slujbele lui și care au avut parte de minunile lui prin care unii s-au vindecat, alții s-au întărit în credință, alții și-au cunoscut viitorul reușind să evite gropile și alții s-au înțelepțit studiindu-i Mesajul de la Dumnezeu și admirîndu-i picturile de la Drăgănescu și văzîndu-i grota de la Prislop. Ei l-au declarat sfînt pentru că ei sunt BISERICA mai înainte de orice căci Domnul Iisus în oameni o zidește și nu în instituții gLumești.

Bine ar fi să aducem fiecare lista cu sfinții noștri mai ales dacă ar fi ei cu viața asemenea lui ArsenieB.

Cum să creadă vreunii în idei metempsihotice sau să picteze eretici? Astea sunt dezinformări și bîrfă comunistoidă ca să bage spaima în memoria colectivă... că cică n-ar fi defapt sfinți... cei mai mari sfinți și eroi ai neamului romînesc din vremurile prigoanei comuniste ci ei care îi denigrează. Dar crede cine se silește și scapă cine poate... cine poate să mulțumească lui Dumnezeu pentru ei.

Păi ți se pare că mărturisindu-mi cinstit credința ortodoxă și în plus și în cele 7 Trîmbițe Apocaliptice aș vrea să-mi adun prozeliți ca să trăiesc eu de pe urma muncii lor? Păi eu sunt mirean din BOR și n-am niciun interes și nu sunt nici predicator de pocăiți și nici nu mă dau mare Teolog ca să dau sentințe.

Și ideea asta cu prozeliții e tot o diversiune de la acoperiții din serv-vicii. Așa înfierau ei proletar Luminile la care se strîngeau puhoi de săraci ca să-și caute scăpare de cel rău... lansau ideea că cică ar urmări să-și facă prozeliți.

Uite, aș putea fi și eu un prozelit de-al tău ca să-l declarăm sfînt și pe Stăniloaie. Pe mine m-a învațăt ceva foarte frumos: despre știința de la Dumnezeu că ea nu se obține prin căutarea ei în mod trufaș și pentru foloasele mîndriei și lăudăroșeniei deșarte ci ea vine treptat alergînd după smerenie și atunci urmînd smereniei pe Cale nu vei primii ușor cele ale științei ci chiar le vei respinge luptînd cu pofta și curiozitatea ta pentru iscodirea aia fără valoare care ca orice știință o dorești doar ca să-ți satisfaci setea de semeție... ceva de genul ăsta, nu mai găsesc citatul.

Au dat falsă mărturie și de frica prigoanei comuniste căci mulți din ei erau defapt colaboraționiști ascunși sau informatori sau din pricina că se credeau prea mari Teologi nu puteau vedea pădurea din cauza copacilor. Bine că poporul sărac vede și crede dacă ei nu pot sau nu vor să poată de frica ziarelor și televiziunilor.

Nici Domnul Iisus Hristos nu a fost canonizat de ortodoxia evreiască și iată că noi îl numim nu numai un sfînt ci Îl numim Dumnezeu. Deci cred că am dreptul să numesc sfînt pe cine vrea tot așa cum îl numesc Dumnezeu și Domn pe Iisus. Cine-mi poate interzice? Tu?

De ce te temi dacă ai fost martoră la sfințenia și minunile lui? Ți-e frică să recunoști? De cine ți-e frică? Păi cînd te întreabă cineva de ce-l numești așa, atunci ai posibilitatea să-i și răspunzi. Oare nu e drept să răspîndești credința ta în sfîntul tău mărturisind cinstit?.. din moment ce ai fost martora darurilor sale de la Dumnezeu? Eu cred că ai tot dreptul... Și dacă nu-l numești sfînt atunci poate îl numești păcătos doamne ferește sau eretic sau sectant sau caterisit... sau poate tu aștepți canonizarea lui ca să-ți permiți să spui Adevărului pe nume? Eu cred că am dreptul să spun cui vreau sfînt sau păcătos dacă așa cred pentru că în Constituție scrie că am dreptul la libertate de credință. Așa că nimeni nu mi-o poate îngrădi.

Ei vezi, cum atunci ai vrea să-i spun dacă te cred? Ai vrea să zic păcătosul de Sofian Boghiu doar pentru că nu a fost Canonizat? Păi crezînd că e adevărat ce spui, iată că și pentru mine părintele Sofian e un sfînt... sau măcar un îndelung sfințit... dar dacă și după moarte face minuni... atunci e clar.

Și Igor-Emilian a zis la fel... dar știi tu despre ce era vorba în polemica lor și cine avea dreptate? Eu cred că Părintele Arsenie avea dreptate oricît de mare Teolog a fost Stăniloae.

Astea sunt bîrfele lansate în spațiul ortodox de către serv-viciile acoperite care aveau inters să nu existe decît colaboraționiștii ca și biserică, restul, care nu puteau fi supuși, trebuiau linșați, denigrați, răspîndit zvonul așa cum se face la televizor cîte o campanie de denigrare... și tu iată că ai rămas cu asta.

N-am de ce să te acuz sau să te iert dacă îți spui cinstit credința... ci mă bucur că vorbești cinstit, fără frică...

Pentru mine dovezile și minunile și cuvintele și viața lor eroică sunt mai presus decît orice canonizare făcută de oameni după interes străin de Dumnezeu... cu atît mai mult cu cît pentru ei, pentru sfinți, mărturisește Dumnezeu și Dumnezeu împreună cu omul... deci ''ce-mi poate face mie omul și atît?'' Poate omul și atît să-mi facă și să-mi declare mie sfinți ca să cred eu în ei și să mă închin eu la ei? Ar vrea, dar nu poate că dacă ar putea mi l-ar scoate sfînt și pe împușcatu' și pe Lenin și pe alții. Dumnezeu și Duhul mărturisește celor ce cred cine este sfînt și cine nu.

Iar Arsenie a cerut să nu fie dezgropat ca să i se facă astfel de analize, știa el ce știa că urmează, ci din smerenie a lăsat să se înțeleagă că nu vrea să fie canonizat de cineva căci oricum știa și el căci era prooroc că mai mult contează să fii CANONIZAT de DUMNEZEU... care e singurul care te poate mărturisi înaintea sfinților îngeri sau se poate rușina de tine înaintea lor.

Nu vreau să spun prin asta că nu primește Dumnezeu toate dreptele canonizări... le primește și deci cred că chiar sunt sfinți mulți dintre sfinții canonizați de diferite biserici creștine.

Prietene,

Gasesc in vorbele tale mult neadevar prezentat intr-o veritabila argutie.
Ce legatura au evreii cu... nici nu-mi vine sa scriu aceasta blasfemie, cu ...lui Iisus Hristos?
Deci tu il compari pe Dumnezeu cu Arsenie Boca , sau invers? Renunta la acest argument, pentru Numele lui Dumnezeu!

Apoi mai renunta si la argumentul acela ca l-au denigrat pe Arsenie Boca anumiti preoti ai securitatii.Adica Dumitru Staniloae era acolit al securitatii, parintele Ioanichie Balan, Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc, Paulin Lecca, Antonie Plamadeala, etc ?

Multi dintre cei care s-au opus regimului comunist au murit in puscarii, altii au supravietuit, dar nimeni nu i-a judecat dupa ce spunea securitatea despre ei, ci le-a fost apreciata dreapta lor credinta, indiferent ca au fost denigrati sau omorati de securitate, sau au supravietuit.Caci nu are importanta de fapt ca au murit in inchisoare, ci important este daca au avut credinta dreapta. Una sunt eroii si alta sunt mucenicii.

Pe mine nu m-au influentat scrierile denigratoare despre Arsenie Boca, ci tocmai cele laudative, in care am descoperit multime de adevaruri care vorbeau de la sine despre neadevarul lui Arsenie Boca.
Insa vad ca nu stii nici ce a pictat A.B. in biserica de la Draganescu. Mereu spui de securitatea. Securitatea a pictat pe ereticii Francisc d'Asissi si Ulfila cu aureole de sfinti, cand cu un secol mai devreme Sfantul Ignatie Brincianinov ii declarase eretici si inselati? Cine ii aratase lui Ignatie ca aceia nu sunt sfinti, adica Duhul Sfant, Acelasi ne-a invatat pe toti si tot Acelasi ar fi trebuit sa-l invete si pe A Boca.Dar se vede treaba ca nu Duhul Sfant l-a invatat pe A.Boca sa picteze uraciunea de la Draganescu. Dar daca ii dai dreptate lui A.Boca inseamna ca Biserica Ortodoxa este eretica, deoarece sustine alta invatatura decat A.Boca.
Citeste in cartea lui Daniil Stoienescu despre Arsenie Boca, "Omul imbracat in haina de in si Ingerul cu cadelnita de aur" si vei vedea ca la pag. 112-114 este transcrisa invatatura lui Arsenie Boca despre metempsihoza, asa cum a fost ea gasita in manuscrisele acestuia.

Imi spui de asemenea ca daca eu cred ca duhovnicul meu este sfant sa-l marturisesc ca sfant.Dar cine sunt eu sa-l fac sfant? Numai Biserica daca il va gasi canonic, in urma unei cercetari, il va canoniza sfant printr-un sinod. Eu cel mult pot sa dau marturii despre el si am dat, fara a face completari cu pareri personale. Si daca vrei sa stii, chiar am fost impotriva oricarei idolatrii sau a vreunei "reclame" mass-media tocmai din cauza acestui pericol al idolatriei, sau al demonetizarii persoanei. Daca orice botezat vine cu pretentia ca stie el mai bine decat ierarhii, atunci nu mai avem Biserica , ci anarhie.
Chiar daca in inimile noastre speram ca cei pe care ii iubim sa fie si sfinti , cu toate astea nu avem dreptul sa le garantam sfintenia cu atata convingere, chiar si minuni de au facut.
Oare nu stii ce le-a spus Dumnezeu celor care au facut minuni in numele Domnului , de au inviat si morti, dar care de fapt nu erau si sfinti? El le-a spus:"Duceti-va de la Mine, blestematilor, nu va cunosc pe voi".
Una este judecata oamenilor si alta este judecata lui Dumnezeu.

Dar nu poporul il facuse sfant si pe Inochentie de la Balta, sau pe Petrache Lupu? Si pe cati alti inselati?
Unde-i trecut in sinaxar Petrache Lupu, cel care isterizase o tara cu vedeniile lui?
Poporul face sfintii?Sau Dumnezeu?
Biserica nu este poporul, ci toti impreuna suntem Biserica si Iisus Hristos nu a lasat poporul sa scrie vietile Sfintilor si sa-i treaca in calendar, sau sa participe poporul la sinoade, ori sa slujeasca in Sfantul Altar. Haideti sa ne vedem fiecare de treaba lui si sa facem ascultare , nu anarhie, ca-i pacat de Dumnezeu!

Maica Domnului sa ne ajute!
Reply With Quote
Vechi 08.08.2016, 15:36:26
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
Prietene,

Gasesc in vorbele tale mult neadevar prezentat intr-o veritabila argutie.
Care este neadevărul dragă Simona? Te rog să fii mai explicită cînd ''găsești'' astfel de insinuări și acuzații.
ARGUȚÍE s. f. (Livr.) Argumentare sofistică bazată pe fapte nesemnificative sau nesigure; subtilitate exagerată în argumentare

Citat:
Ce legatura au evreii cu... nici nu-mi vine sa scriu aceasta blasfemie, cu ...lui Iisus Hristos?
Păi are legătură căci vorbeam de canonizări făcute de biserică așa ca instituție și îți spuneam că evreii îl consideră pe Domnul Nostru Iisus Hristos un rătăcit, un blasfemiator, un eretic al credinței lor deci nu e canonuizat în credința lor ca fiind un sfînt în ciuda tuturor celor pe care le-a făcut pentru ei. Despre ce blasfemie nu-ți vine să scrii? Păi ei au susținut că El blasfemiază și de aia l-au răstignit. Nu știu ce e în mintea ta și cum citești tu postările mele, în ce cheie.

Citat:
Deci tu il compari pe Dumnezeu cu Arsenie Boca , sau invers? Renunta la acest argument, pentru Numele lui Dumnezeu!
De ce să nu-l compar? Nu înțeleg de ce te deranțază... pentru numele lui Dumnezeu. Deci de ce te deranjază? Dar cu cine să-l compar? De ce nu e bun argumentul? Păi amîndoi, și Domnul Iisus și păr. prooroc Arsenie Boca
au dus o viață sfîntă, smerită, au făcut proorocii care s-au împlinit și au făcut multe minuni tainice și au fost prigoniți de sistem. Pt. tine nu e bun un astfel de argument în vederea canonizării lui A.B.? De ce? Sau poate că pentru tine o comparație a oricui cu Domnul Iisus este o blasfemie... De ce?

Citat:
Apoi mai renunta si la argumentul acela ca l-au denigrat pe Arsenie Boca anumiti preoti ai securitatii.Adica Dumitru Staniloae era acolit al securitatii, parintele Ioanichie Balan, Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc, Paulin Lecca, Antonie Plamadeala, etc ?
Cum adică să renunț la argumentul ăla... păi e clar că l-au denigrat oamenii sistemului și că la insistența lor a fost caterisit o vreme deci a fost prigonit chiar și din oamenii sistemului înfiltrați în BOR sau din cei care au semnat colaborare cu sistemul comunist și ascultau de ordinele lor, dar n-am dat nume cum insinuezi tu. De ce îi pui pe toți în contra argumentelor mele? Păi și Ilie Cleopa sau Arsenie Papacioc sau alții au făcut pușcărie politică și au fost prigoniți... n-am susținut că cei despre care scrii tu semnaseră colaborare cu regimul comunist dar au fost alții destui.

Citat:
Multi dintre cei care s-au opus regimului comunist au murit in puscarii, altii au supravietuit, dar nimeni nu i-a judecat dupa ce spunea securitatea despre ei, ci le-a fost apreciata dreapta lor credinta, indiferent ca au fost denigrati sau omorati de securitate, sau au supravietuit.Caci nu are importanta de fapt ca au murit in inchisoare, ci important este daca au avut credinta dreapta. Una sunt eroii si alta sunt mucenicii.
Păi eu susțineam tocmai că cei despre care vorbim sunt și mucenici creștini și eroi în lupta cu sistemul comunist de tristă amintire, ducînd ei lupta lor cea bună fără compromisuri, fără colaborări, fără delațiuni și fără semnături cu securitatea pentru a accepta să fie informatori.

Citat:
Pe mine nu m-au influentat scrierile denigratoare despre Arsenie Boca, ci tocmai cele laudative, in care am descoperit multime de adevaruri care vorbeau de la sine despre neadevarul lui Arsenie Boca.
Neadevăru lui Arsenie Boca? Încă așa ceva n-am mai auzit. Tu crezi că e cineva care minte cu interes atunci cînd mărturisește despre minunile la care a asistat? Păi sunt oameni care au fost vindecați și ei spun exact ce li s-a întîmplat. Tu negi mărturisirile oamenilor? Păi acei oameni nu erau ucenici ai părintelui ca să aibă vreun interes ci oameni care au au fost să-i ceară binecuvîntare și vindecare și care au primit și s-au vindecat. Mărturiile astea îți vorbeau ție despre NEADEVĂRUL lui Arsenie Boca? Nu știu despre ce vorbești, așa că te rog să clarifici.

Citat:
Insa vad ca nu stii nici ce a pictat A.B. in biserica de la Draganescu.
Cum să nu știu, este pe net, poți găsi picturile de la Drăgănescu.
Citat:
Mereu spui de securitatea.
Păi fiindcă l-a prigonit toată viața lui ca la final să-l omoare prin otrăvire.

Citat:
Securitatea a pictat pe ereticii Francisc d'Asissi si Ulfila cu aureole de sfinti, cand cu un secol mai devreme Sfantul Ignatie Brincianinov ii declarase eretici si inselati?
Păi de unde știi tu dacă respectivii aparținînd de catolicism sunt sau nu sunt sfinți? Păi pentru catolici iată că ei sunt declarați sfinți chiar dacă îi neagă sf. Ignație Brancianinov considerîndu-i eretici... Și unde i-a pictat A.B. pe respectivii cu aureole?... că asta nu am auzit.

Păi pentru catolici, sfinții ortodocși de după marea schismă sunt socotiți eretici așa cum e și pentru ortodocși cînd vorbesc despre sfinții catolici de după schismă... deci numai Domnul poate să se pronunțe la așa ceva și dacă A.B. nu s-a încumetat să le nege catolicilor sfinții lor, te încumeți tu? Cine ești tu să te credem pe tine mai mult decît pe păr. prooroc A.B.?

Citat:
Cine ii aratase lui Ignatie ca aceia nu sunt sfinti, adica Duhul Sfant, Acelasi ne-a invatat pe toti si tot Acelasi ar fi trebuit sa-l invete si pe A Boca.
Duhul sfînt nu ne învață să judecăm pe nimeni. Deci pe AB asta l-a învățat!

Citat:
Dar se vede treaba ca nu Duhul Sfant l-a invatat pe A.Boca sa picteze uraciunea de la Draganescu.
Pentru tine sfintele proorociri din pictura de la Drăgănescu sunt o urîciune? Păi toate picturile sunt Adevărate și toate s-au împlinit și se împlinesc. Ai văzut acolo nava spațială Discovery și telefonul mobil pictate cu zeci de ani mai înainte de a apare exact așa și a le vedea toată lumea exact așa? Dacă tu nu știi citi picturile respective asta nu înseamnă că sunt o urîciune.Acolo e un adevăr pictat ca să poată vedea și înțelege oricine. Tu se pare că îl urăști pe A.B. De ce? Cine te-a învățat să-l urăști? Ce ți-a făcut ție rău sau altora?

Citat:
Dar daca ii dai dreptate lui A.Boca inseamna ca Biserica Ortodoxa este eretica, deoarece sustine alta invatatura decat A.Boca.
Păi AB era creștin ortodox veritabil deci cum ar putea el susține altă învățătură față de BOR? Asta e o forțare logică de-a ta... că dacă și cu parcă atunci musai eu susțin ceea ce ai dedus tu complet aiurea ca să mă înneci.

Citat:
Citeste in cartea lui Daniil Stoienescu despre Arsenie Boca, "Omul imbracat in haina de in si Ingerul cu cadelnita de aur" si vei vedea ca la pag. 112-114 este transcrisa invatatura lui Arsenie Boca despre metempsihoza, asa cum a fost ea gasita in manuscrisele acestuia.
Cine-i Daniil Stoienescu și despre ce manuscrise scrie el? Păi poate că studia AB despre tot felul de credințe cu care se confrunta căci intraseră astfel de idei în România, dar asta nu înseamnă că el propovăduia așa ceva ci înseamnă că el se lupta cu învățăturile metempsihotice a călugărilor indieni însă dacă ar fi crezut în ele atunci se făcea călugăr budist și nu călugăr creștin-ortodox. Eu am citit din cartea lui AB Calea Împărăției scrisă și semnată de AB și este foarte bună pentru ortodocși. Astea sunt mesajele lui de la Dumnezeu pentru oameni, ce a scris el pentru noi cum e Calea Împărăției și nu tot felul de însemnări și notițele din care învăța el pentru medicină sau își nota tot felul de idei din alte credințe cu care defapt se confrunta și se lupta. PS Daniil Stoenescu a scris numai de bine de AB și nu de rău.

Citat:
Imi spui de asemenea ca daca eu cred ca duhovnicul meu este sfant sa-l marturisesc ca sfant.Dar cine sunt eu sa-l fac sfant?
Păi dacă nu-l crezi sfînt pe duhovnicul tău atunci de ce-l asculți? De ce-l urmezi? Dacă nu crezi în el că e omul lui Dumnezeu atunci ce anume te face să-ți lași viața în mîinile lui?

Citat:
Numai Biserica daca il va gasi canonic, in urma unei cercetari, il va canoniza sfant printr-un sinod.
Și pînă atunci tu îl crezi păcătos? Păi dacă e păcătos așa cum îl crezi tu pînă atunci, pînă la canonizare, atunci oare nu te va duce el în groapă? Orb pe orb și păcătos pe păcătos unde vor ajunge urmîndu-se unul pe altul? Dumnezeu ne-a cerut să urmăm lui Dumnezeu și sfinților și nu ne-a cerut să urmăm păcătoșilor pe care îi credem păcătoși.
Citat:
Eu cel mult pot sa dau marturii despre el si am dat, fara a face completari cu pareri personale.
Deci ai o părere bună despre duhovnicul tău, practic tu crezi că e mai sfînt ca tine și de aia îl asculți. Ok. Cred că faci bine.

continuarea mai jos
Reply With Quote
Vechi 08.08.2016, 15:37:43
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit Continuare pt. Simona

Citat:
Si daca vrei sa stii, chiar am fost impotriva oricarei idolatrii sau a vreunei "reclame" mass-media tocmai din cauza acestui pericol al idolatriei, sau al demonetizarii persoanei.
Ce e aia idolatrie pentru tine? Păi idolatria înseamnă să-ți faci statui păgîne, cu zeități și cu oameni răi, cu Lenin de exemplu, pe care să-i slujești ca pe Dumnezeu și nu să-ți faci statui sau picturi cu sfinți veritabili, ortodocși, care au fost buni și au făcut multe minuni.
Citat:
Daca orice botezat vine cu pretentia ca stie el mai bine decat ierarhii, atunci nu mai avem Biserica , ci anarhie.
Păi noi suntem biserica, oricine se adună în numele Domnului, acolo e și Dumnezeu și iată biserica. Ierarhii ar trebui să vegheze și să pască turmele Domnului și nu să se dea ei că știu mai bine ca și credincioșii cine e sfînt și cine nu... căci nu sunt puși să judece și să se certe cu credincioșii dîndu-se care știe mai bine și care e mai deștept ci sunt puși să păstorească.... dacă-L iubesc pe Hristos. Tu îți negi dreptul de a avea discernămînt. Ție dacă-ți zice un ierarh că Ceaușescu a fost un sfînt și că duhovnicul tău e un păcătos ești gata să crezi fără discernămînt. Asta la ce duce? La iad cumva? Să vezi acolo ce supunere și ce slujire... orbească!

Citat:
Chiar daca in inimile noastre speram ca cei pe care ii iubim sa fie si sfinti , cu toate astea nu avem dreptul sa le garantam sfintenia cu atata convingere, chiar si minuni de au facut.
Cine ne-a cenzurat și ne-a confiscat nouă dreptul ăsta? Constituția prevede că avem acest drept... dreptul la libertate de credință și de exprimare. Tu zici că nu-l avem? N-ai vrea să-l avem? Cred că forțezi lucrurile vrînd să demonstrezi că ai dreptate prin marea ta supunere față de biserică, față de mai marii ei... deci prin obediența ta exagerată vrei să aduci ca argument în discuție că tu nu ai dreptul să aduci niciun argument ca să mă faci pe mine să cred că nici eu nu am așa ca tine niciun drept. Păi atunci pentru ce mai discutăm dacă tu crezi că noi nu avem dreptul de a discuta decît mai marii tăi? Avem toate drepturile pe care le are orice om. Avem dreptul la a crede și la a ne exprima și manifesta credința în mod liber. Nu suntem într-o pușcărie unde temnicerii noștrii sunt mai marii tăi pe linie ierarhică bisericească.

Citat:
Oare nu stii ce le-a spus Dumnezeu celor care au facut minuni in numele Domnului , de au inviat si morti, dar care de fapt nu erau si sfinti? El le-a spus:"Duceti-va de la Mine, blestematilor, nu va cunosc pe voi".
Păi asta le-a spus și le va spune la judecată... celor nedrepți, căci ''unuia dintre acești micuți dacă nu le-ai făcut, Mie nu mi le-ai făcut''...

Citat:
Una este judecata oamenilor si alta este judecata lui Dumnezeu.
Dumnezeu judecă prin oameni sfinți și nu prin păcătoși și nici prin păcătoșii care se erijază în sfinți confiscînd drepturile.

Dar Dumnezeu face ca oamenii să știe care este judecata Lui și care este judecata păcătoșilor căci El nu face o judecată ascunsă și ocultă ci înaintea tuturor așa cum este scris că a făcut și că va face.
Citat:
Dar nu poporul il facuse sfant si pe Inochentie de la Balta, sau pe Petrache Lupu? Si pe cati alti inselati?
De ce e Petrache Lupu înșelat? Cine a zis că era înșelat? Păi cei ce au zis că era înșelat Petrache Lupu te-a mințit. Păi el, un ciobănaș simplu, a crezut în Moșul Dumnezeu și crezînd a făcut multe minuni la care a participat aproape întreg poporul romîn. Nu era nicio înșelare, nu cerea bani și oamenii chiar se vindecau prin credință. Cei care te-au păcălit că era înșelat, puteau ei face așa ceva? Nu puteau... și plus de aia Petrache Lupu a și spus proorocii care s-au îndeplinit... deci despre ce înșelare vorbești? Tu ești cea înșelată... ești înșelată să crezi că Petrache Lupu era un înșelat!

Citat:
Unde-i trecut in sinaxar Petrache Lupu, cel care isterizase o tara cu vedeniile lui?
Nu isterizase pe nimeni ci tămăduia o țară care mergea la el ca la un mare tămăduitor al oricăror boli. E trecut în Cer... acolo e scris numele Lui, în sinaxarul din Cer. Eventual s-au isterizat necredincioșii care nu-și puteau explica cum de un ciobănaș fără carte și fără să aibă doctoratul în Teologie poate face astfel de minuni foarte mari și foarte multe prin Credință... pe bandă rulantă.
Citat:
Poporul face sfintii?Sau Dumnezeu?
Dumnezeu prin Credința în Dumnezeu a omului face sfinți iar poporul martor îl crede sfînt pe cîte unul din pricina multor lucruri reale la care participă și asistă.

Citat:
Biserica nu este poporul, ci toti impreuna suntem Biserica si Iisus Hristos nu a lasat poporul sa scrie vietile Sfintilor si sa-i treaca in calendar, sau sa participe poporul la sinoade, ori sa slujeasca in Sfantul Altar. Haideti sa ne vedem fiecare de treaba lui si sa facem ascultare , nu anarhie, ca-i pacat de Dumnezeu!
Tu nu spui hai să facem ascultare ci tu spui hai să facem obediență și supunere oarbă și teroare căci altfel declari tu că eu fac anarhie dacă eu respect dreptul meu de credincios ortodox de a-l crede sfînt pe cine cred eu că e sfînt și nu pe cine mi-l declară și mi-l impune partidul comunist... (ortodox).

Ascultarea se face cu DISCERNĂMÎNT, de Dumnezeu și de biserica Lui unde noi suntem biserica și nu invers... căci altfel ajungem să ascultăm de oamenii care nu ascultă de Dumnezeu și care vor să ascultăm de ei adică să ne supunem lor orbește.

Citat:
Maica Domnului sa ne ajute!
Păi Ea ne ajută mereu ori de cîte ori o rugăm cu credință.
Ne iartă și ne ajută mult mai mult ca orice ierarh al bisericii ca instituție lumească divino-umană.

Last edited by vsovi; 08.08.2016 at 15:44:15.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2016, 22:52:36
Senior Member

Citat:
"Ce e aia idolatrie pentru tine? Păi idolatria înseamnă să-ți faci statui păgîne, cu zeități și cu oameni răi, cu Lenin de exemplu, pe care să-i slujești ca pe Dumnezeu și nu să-ți faci statui sau picturi cu sfinți veritabili, ortodocși, care au fost buni și au făcut multe minuni".

Asta-i idolatria? dar inchinarea la propria-ti minte si judecata nu este idolatrie?

"Păi noi suntem biserica, oricine se adună în numele Domnului, acolo e și Dumnezeu și iată biserica".

Si atunci de ce a zis Dumnezeu ca nu oricine zice "Doamne, Doamne" va intra in imparatia cerurilor? Tu citesti Scriptura pe sarite?

"Tu nu spui hai să facem ascultare ci tu spui hai să facem obediență și supunere oarbă și teroare căci altfel declari tu că eu fac anarhie dacă eu respect dreptul meu de credincios ortodox de a-l crede sfînt pe cine cred eu că e sfînt și nu pe cine mi-l declară și mi-l impune partidul comunist... (ortodox)".

Dreptul tau de credincios este sa crezi drept, dupa dreptarul Bisericii si dupa cum invata toti sfintii.Ori tu il faci mincinos pe Sfantul Ignatie Briancianinov, ca sa-l scoti drept pe idolul tau A.Boca. Caci daca acesta din urma era un drept si un sfant, acum nu mai aveam ce discuta in contradictoriu. Dar asa, dupa cum ti-am spus, tu denigrezi intreaga Biserica, pentru a te indreptati in orbirea ta.
Oare si Dumitru Staniloae a fost comunist ...ortodox? Si Ignatie Briancianinov a fost facut sfant de comunisti?

"Ascultarea se face cu DISCERNĂMÎNT, de Dumnezeu și de biserica Lui unde noi suntem biserica și nu invers... căci altfel ajungem să ascultăm de oamenii care nu ascultă de Dumnezeu și care vor să ascultăm de ei adică să ne supunem lor orbește".

I-auzi, DISCERNAMANT! ce-o fi ala? Deci recunosti ca nu asculti de BOR! Ori de invataturile sfintilor care invata altfel decat Boca.
Apropo, Daniil Stoienescu este ucenic al lui A.Boca si el s-a ocupat cu editarea scrierilor lui , printre care si scrierea cu erezia reincarnarii. Ba mai mult, lasa acest Stoienescu sa se inteleaga din ce scrie, ca Arsenie Boca este reincarnarea lui Ioan Botezatorul, care este reincarnarea lui Ilie Tesviteanul, care este reincarnarea Ingerului cu cadelnita de aur din Apocalipsa. Citeste "Omul imbracat in haina de in si Ingerul cu cadelnita de aur". O gasesti de citit pe net.

"Păi Ea ne ajută mereu ori de cîte ori o rugăm cu credință.
Ne iartă și ne ajută mult mai mult ca orice ierarh al bisericii ca instituție lumească divino-umană".
Asa e!

Sa ne ajute Maica Domnului pe toti, careia ne rugam:

Bucura-te, ceea ce ai nascut cu trup pe Hristos, puterea si intelepciunea dumnezeiasca;
Bucura-te, ceea ce ai rusinat intelepciunea cea desarta a lumiii acesteia si pe cei orbiti de dansa ii povatuiesti la calea mantuirii;
Bucura-te, pastrarea dreptei credinte si invatatoarea dogmelor celor ortodoxe;
Bucura-te, ceea ce tai eresurile si ratacirile cele pierzatoare;
Bucura-te, ceea ce stii cele cu anevoie de prevazut, si la vreme le spui celor ce se cuvine;
Bucura-te, ceea ce rusinezi pe cei mincinosi si ghiciturile cele desarte;
Bucura-te, ceea ce in ceasul nedumeririlor, ne pui in minte gandul cel bun;
Bucura-te, ceea ce ne opresti de la deprinderile vatamatoare si de la faptele cele rele;
Bucura-te bucuria noastra, acopera-ne pe noi de tot raul cu cinstitul tau Acoperamant.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2016, 23:15:15
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
Asa e!

Sa ne ajute Maica Domnului pe toti, careia ne rugam:

Bucura-te, ceea ce ai nascut cu trup pe Hristos, puterea si intelepciunea dumnezeiasca;
Bucura-te, ceea ce ai rusinat intelepciunea cea desarta a lumiii acesteia si pe cei orbiti de dansa ii povatuiesti la calea mantuirii;
Bucura-te, pastrarea dreptei credinte si invatatoarea dogmelor celor ortodoxe;
Bucura-te, ceea ce tai eresurile si ratacirile cele pierzatoare;
Bucura-te, ceea ce stii cele cu anevoie de prevazut, si la vreme le spui celor ce se cuvine;
Bucura-te, ceea ce rusinezi pe cei mincinosi si ghiciturile cele desarte;
Bucura-te, ceea ce in ceasul nedumeririlor, ne pui in minte gandul cel bun;
Bucura-te, ceea ce ne opresti de la deprinderile vatamatoare si de la faptele cele rele;
Bucura-te bucuria noastra, acopera-ne pe noi de tot raul cu cinstitul tau Acoperamant.
Iar nu folosești bine citările și amesteci discuțiile într-o singură citare.
Nu-i bai, lasă că lucrez eu în locul tău. Ți-am zis că există un buton pe care ar fi bine să-l folosești.
Citat:
Citat:
"Ce e aia idolatrie pentru tine? Păi idolatria înseamnă să-ți faci statui păgîne, cu zeități și cu oameni răi, cu Lenin de exemplu, pe care să-i slujești ca pe Dumnezeu și nu să-ți faci statui sau picturi cu sfinți veritabili, ortodocși, care au fost buni și au făcut multe minuni".

Asta-i idolatria? dar inchinarea la propria-ti minte si judecata nu este idolatrie?
Păi tu mă judeci și ai impresia că toate mărturiile poporului sunt false și că sunt false minuni persistînd în ce-ți spune ție mintea ta în ciuda evidenței.

Citat:
Citat:
"Păi noi suntem biserica, oricine se adună în numele Domnului, acolo e și Dumnezeu și iată biserica".
Si atunci de ce a zis Dumnezeu ca nu oricine zice "Doamne, Doamne" va intra in imparatia cerurilor? Tu citesti Scriptura pe sarite?
Eu sau tu că se pare că tu nu o pricepi deloc. Păi Doamne-Doamne vor zice falșii credincioși în ziua aceea. Știi tu care.

Citat:
Citat:
"Tu nu spui hai să facem ascultare ci tu spui hai să facem obediență și supunere oarbă și teroare căci altfel declari tu că eu fac anarhie dacă eu respect dreptul meu de credincios ortodox de a-l crede sfînt pe cine cred eu că e sfînt și nu pe cine mi-l declară și mi-l impune partidul comunist... (ortodox)".

Dreptul tau de credincios este sa crezi drept, dupa dreptarul Bisericii si dupa cum invata toti sfintii.Ori tu il faci mincinos pe Sfantul Ignatie Briancianinov, ca sa-l scoti drept pe idolul tau A.Boca.

Eu cred că tu îl faci eretic pe AB susținînd că sf. Ignație Brancianinov l-a făcut eretic și că nu tu.
Eu cred în sf. Brancianinov și el nu-l neagă pe AB ci tu.

Citat:
Caci daca acesta din urma era un drept si un sfant, acum nu mai aveam ce discuta in contradictoriu.
Logica ta. Păi dacă ai fi crezut că AB este sfînt așa cum au mărturisit toți oamenii care l-au întîlnit atunci n-am mai fi discutat în contradictoriu. Ai o logică.... mă mir că persiști s-o idolatrizezi.

Citat:
Dar asa, dupa cum ti-am spus, tu denigrezi intreaga Biserica, pentru a te indreptati in orbirea ta.
Fă-mă și tu denigrator al ortodoxiei. De ce? Că eu cred că AB era un preot cu mult Har și că pentru mine era un sfînt? Păi văd că tu denigrezi preoții din BOR și martirii și mucenicii din ultima 100 de ani și nu eu. Deci oarba și denigratoarea am impresia că ești tu și văd că și persiști.
Citat:
Oare si Dumitru Staniloae a fost comunist ...ortodox? Si Ignatie Briancianinov a fost facut sfant de comunisti?
Păi nu ei îl denigrează pe AB și îl consideră eretic ci tu zicînd că ei l-au caterisit pe AB. Chiar nu-ți dai sema că tu ești cea care osîndești pe nedrept preoții și sfinții denigrînd ortodoxia?

Citat:
Citat:
"Ascultarea se face cu DISCERNĂMÎNT, de Dumnezeu și de biserica Lui unde noi suntem biserica și nu invers... căci altfel ajungem să ascultăm de oamenii care nu ascultă de Dumnezeu și care vor să ascultăm de ei adică să ne supunem lor orbește".
I-auzi, DISCERNAMANT! ce-o fi ala? Deci recunosti ca nu asculti de BOR! Ori de invataturile sfintilor care invata altfel decat Boca.
De unde ai scos DECIUL ăla atăt de buclucaș doamna inchiztoare? Nu se vede că tu nu asculți de BOR? Se vede de la o poștă dar iată că ai venit să arunci acuma cu NEASCULTAREA. Păi eu ascult căci eu cred și urmez sfintele predanii... pe cînd tu osîndești mai rău ca inchiziția... acuma cu neascultarea de BOR dacă eu cred în plus și în AB.

Citat:
Apropo, Daniil Stoienescu este ucenic al lui A.Boca si el s-a ocupat cu editarea scrierilor lui , printre care si scrierea cu erezia reincarnarii. Ba mai mult, lasa acest Stoienescu sa se inteleaga din ce scrie, ca Arsenie Boca este reincarnarea lui Ioan Botezatorul, care este reincarnarea lui Ilie Tesviteanul, care este reincarnarea Ingerului cu cadelnita de aur din Apocalipsa. Citeste "Omul imbracat in haina de in si Ingerul cu cadelnita de aur". O gasesti de citit pe net.
E fals... nu e vorba de o reîncarnare metempsihotică ci e vorba de duhul proorociei... și nu al lui Ilie ci al lui Enoh... Deci AB era ca un ENOH al zilelor noastre dar și ca un Ilie dacă ne gîndim la duhul proorociei care locuia în el.

Că ai vorbit de psf. Fecioară și Maică Maria și ți-am răspuns:

"Păi Ea ne ajută mereu ori de cîte ori o rugăm cu credință.
Ne iartă și ne ajută mult mai mult ca orice ierarh al bisericii ca instituție lumească divino-umană".

Dacă vrei să mai dialogăm te rog să folosești corect citările. ok?

Last edited by vsovi; 08.08.2016 at 23:26:26.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2016, 18:22:51
Senior Member

Citat:
Care este neadevărul dragă Simona? Te rog să fii mai explicită cînd ''găsești'' astfel de insinuări și acuzații.
ARGUȚÍE s. f. (Livr.) Argumentare sofistică bazată pe fapte nesemnificative sau nesigure; subtilitate exagerată în argumentare

Păi are legătură căci vorbeam de canonizări făcute de biserică așa ca instituție și îți spuneam că evreii îl consideră pe Domnul Nostru Iisus Hristos un rătăcit, un blasfemiator, un eretic al credinței lor deci nu e canonuizat în credința lor ca fiind un sfînt în ciuda tuturor celor pe care le-a făcut pentru ei. Despre ce blasfemie nu-ți vine să scrii? Păi ei au susținut că El blasfemiază și de aia l-au răstignit. Nu știu ce e în mintea ta și cum citești tu postările mele, în ce cheie.

Si in credinta noastra ortodoxa, Domnul Iisus este canonizat ca sfant? De unde ti-a venit aceasta idee suprarealista?

De ce să nu-l compar? Nu înțeleg de ce te deranțază... pentru numele lui Dumnezeu. Deci de ce te deranjază? Dar cu cine să-l compar? De ce nu e bun argumentul? Păi amîndoi, și Domnul Iisus și păr. prooroc Arsenie Boca
au dus o viață sfîntă, smerită, au făcut proorocii care s-au împlinit și au făcut multe minuni tainice și au fost prigoniți de sistem. Pt. tine nu e bun un astfel de argument în vederea canonizării lui A.B.? De ce? Sau poate că pentru tine o comparație a oricui cu Domnul Iisus este o blasfemie... De ce?

Pai tocmai asta est problema voastra, ca il mpuneti pe Arsenie Boca in locul lui Iisus Hristos, nu mindu-l Sfantul Ardealului. Nu exista decat un Sfant al Ardealului si al Bisericii intregi: Domnul Iisus Hristos, Unul Sfant, Unul Domn.

Cum adică să renunț la argumentul ăla... păi e clar că l-au denigrat oamenii sistemului și că la insistența lor a fost caterisit o vreme deci a fost prigonit chiar și din oamenii sistemului înfiltrați în BOR sau din cei care au semnat colaborare cu sistemul comunist și ascultau de ordinele lor, dar n-am dat nume cum insinuezi tu. De ce îi pui pe toți în contra argumentelor mele? Păi și Ilie Cleopa sau Arsenie Papacioc sau alții au făcut pușcărie politică și au fost prigoniți... n-am susținut că cei despre care scrii tu semnaseră colaborare cu regimul comunist dar au fost alții destui.

Eu nu am vorbit de denigrari, ci de falsa lui ortodoxie.

Păi eu susțineam tocmai că cei despre care vorbim sunt și mucenici creștini și eroi în lupta cu sistemul comunist de tristă amintire, ducînd ei lupta lor cea bună fără compromisuri, fără colaborări, fără delațiuni și fără semnături cu securitatea pentru a accepta să fie informatori.

Neadevăru lui Arsenie Boca? Încă așa ceva n-am mai auzit. Tu crezi că e cineva care minte cu interes atunci cînd mărturisește despre minunile la care a asistat? Păi sunt oameni care au fost vindecați și ei spun exact ce li s-a întîmplat. Tu negi mărturisirile oamenilor? Păi acei oameni nu erau ucenici ai părintelui ca să aibă vreun interes ci oameni care au au fost să-i ceară binecuvîntare și vindecare și care au primit și s-au vindecat. Mărturiile astea îți vorbeau ție despre NEADEVĂRUL lui Arsenie Boca? Nu știu despre ce vorbești, așa că te rog să clarifici.

Nu cred ca esti in stare sa discerni adevaratele minuni, de falsele minuni. Oamenii profani cred orice le-ai spune, cred si in scamatorii. Eu nu cred in ce spune ba baVeta, ci in ce ne invata sfintii despre falsele minuni si vedenii. Iar la acest capitol, A.Boca nu a trecut testul.

De unde stii? Cine a dat marturie? Numele, credinta si recomandarile din partea unui preot de buna credinta.

Păi de unde știi tu dacă respectivii aparținînd de catolicism sunt sau nu sunt sfinți? Păi pentru catolici iată că ei sunt declarați sfinți chiar dacă îi neagă sf. Ignație Brancianinov considerîndu-i eretici... Și unde i-a pictat A.B. pe respectivii cu aureole?... că asta nu am auzit.

Gasesti pe net icoanele acelor eretici purtand aura de sfinti, exact asa cum apar ei pe peretii bisericii de la Draganescu.

Păi pentru catolici, sfinții ortodocși de după marea schismă sunt socotiți eretici așa cum e și pentru ortodocși cînd vorbesc despre sfinții catolici de după schismă... deci numai Domnul poate să se pronunțe la așa ceva și dacă A.B. nu s-a încumetat să le nege catolicilor sfinții lor, te încumeți tu? Cine ești tu să te credem pe tine mai mult decît pe păr. prooroc A.B.?

Asta tocmai ce spuneam ca se numeste argutie, sau daca nu intelegi, atunci mai explicit este vorba despre erezie. Nu trebuie sa ma crezi pe mine, ci pe sfinti si unul dintre ei scrie negru pe alb chiar despre ereticii din discutie, si acesta este Sfantul Ignatie Briancianinov.

Unde ti es pare ca judecam pe cineva? Noi judecam dreapta credinta, fara de care nu se mantuieste nimeni. Cat despre sfintenie? Fara dreapta credinta? Visezi?
Te rog, NU mai incurca borcanele.

Pentru tine sfintele proorociri din pictura de la Drăgănescu sunt o urîciune? Păi toate picturile sunt Adevărate și toate s-au împlinit și se împlinesc. Ai văzut acolo nava spațială Discovery și telefonul mobil pictate cu zeci de ani mai înainte de a apare exact așa și a le vedea toată lumea exact așa? Dacă tu nu știi citi picturile respective asta nu înseamnă că sunt o urîciune.Acolo e un adevăr pictat ca să poată vedea și înțelege oricine. Tu se pare că îl urăști pe A.B. De ce? Cine te-a învățat să-l urăști? Ce ți-a făcut ție rău sau altora?

Cand vei parasi erezia in care ai cazut, vorbim si despre "proorociile" de la Draganescu.

Păi AB era creștin ortodox veritabil deci cum ar putea el susține altă învățătură față de BOR? Asta e o forțare logică de-a ta... că dacă și cu parcă atunci musai eu susțin ceea ce ai dedus tu complet aiurea ca să mă înneci.

Cine-i Daniil Stoienescu și despre ce manuscrise scrie el? Păi poate că studia AB despre tot felul de credințe cu care se confrunta căci intraseră astfel de idei în România, dar asta nu înseamnă că el propovăduia așa ceva ci înseamnă că el se lupta cu învățăturile metempsihotice a călugărilor indieni însă dacă ar fi crezut în ele atunci se făcea călugăr budist și nu călugăr creștin-ortodox. Eu am citit din cartea lui AB Calea Împărăției scrisă și semnată de AB și este foarte bună pentru ortodocși. Astea sunt mesajele lui de la Dumnezeu pentru oameni, ce a scris el pentru noi cum e Calea Împărăției și nu tot felul de însemnări și notițele din care învăța el pentru medicină sau își nota tot felul de idei din alte credințe cu care defapt se confrunta și se lupta. PS Daniil Stoenescu a scris numai de bine de AB și nu de rău.

Ia , vezi, cine era Daniil Stoienescu?
Nu, desigur ca nu propovaduia in gura mare credinta lui, dar nu iese fum fara sa faci foc. Si astazi sunt extrem de multi care dau marturie de ratacirea lui, nu din auzite, ci din cunoastere nemijlocita.
Ceea ce a ajuns la voi, idolatrii lui A.Boca, este o poveste frumos redactata, pe care o credeti fara sa va intereseze daca este adevrat sau nu.

Păi dacă nu-l crezi sfînt pe duhovnicul tău atunci de ce-l asculți? De ce-l urmezi? Dacă nu crezi în el că e omul lui Dumnezeu atunci ce anume te face să-ți lași viața în mîinile lui?

Și pînă atunci tu îl crezi păcătos? Păi dacă e păcătos așa cum îl crezi tu pînă atunci, pînă la canonizare, atunci oare nu te va duce el în groapă? Orb pe orb și păcătos pe păcătos unde vor ajunge urmîndu-se unul pe altul? Dumnezeu ne-a cerut să urmăm lui Dumnezeu și sfinților și nu ne-a cerut să urmăm păcătoșilor pe care îi credem păcătoși.

Il cred pacatos? Pe cine, frate?
Ori tu, crezandu-l sfant pe A.Boca, esti atat de sigur ca nu vei cadea in groapa? Cine ti-a garantat?
Lasa-mi duhovnicul in pace, ca nu a pus nimeni problema sfinteniei lui.Duhovnicul tau e sfant? Sau e mort? Caci A.Boca vorbea si cu mortii, avand ca duhovnic pe Sfantul Serafim de Sarov. Nu stiu cum se face, ca Arsenie Boca le facea toate ortodox, dar numai pe dos si altfel decat toata Biserica si invatatura crestina.

Deci ai o părere bună despre duhovnicul tău, practic tu crezi că e mai sfînt ca tine și de aia îl asculți. Ok. Cred că faci bine.

continuarea mai jos
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 08.08.2016, 19:49:44
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
Doamne ajuta!
Citat:
Si in credinta noastra ortodoxa, Domnul Iisus este canonizat ca sfant? De unde ti-a venit aceasta idee suprarealista?
Păi sigur că este canonizat ca sfînt, este mai mult decît un simplu sfînt, este crezut ca fiind un Dumnezeu, deci una din persoanele sfintei Treimi și asta este trecut în sfintele canoane și dogme și este mărturisit și revelat la toate sfintele sinoade ecumenice ale sfinților.

Citat:
Pai tocmai asta est problema voastra, ca il mpuneti pe Arsenie Boca in locul lui Iisus Hristos, nu mindu-l Sfantul Ardealului. Nu exista decat un Sfant al Ardealului si al Bisericii intregi: Domnul Iisus Hristos, Unul Sfant, Unul Domn.
Așa este draga mea, nu există altul ca Domnul Iisus Hristos afară de Tatăl și de Duhul Sfînt, dar numele de sfîntul Ardealului nu știrbește cu nimic din Dumnezeirea și din sfințenia Domnului nostru Iisus Hristos pe care a dat-o drept moștenire ucenicului Său AB care s-a făcut vrednic de o asemenea urmare mucenicească pe timpul regimului comunist ateu totalitar.

Citat:
Eu nu am vorbit de denigrari, ci de falsa lui ortodoxie.
Ți se pare că AB sau Petrache Lupu ar fi jucat teatru sau erau ipocriți sau că trăiau o falsă ortodoxie? Păi ai studiat tu viața lor și de ce prigoane au avut parte?

Citat:
Nu cred ca esti in stare sa discerni adevaratele minuni, de falsele minuni. Oamenii profani cred orice le-ai spune, cred si in scamatorii. Eu nu cred in ce spune ba baVeta, ci in ce ne invata sfintii despre falsele minuni si vedenii. Iar la acest capitol, A.Boca nu a trecut testul.
Păi falsele minuni sunt false, n-ai văzut tu filme destule în care se fac atîtea trucaje? N-ai fost la circ sau n-ai văzut ce fac iluzioniștii și scamatorii? Sunt emisiuni cînd arată cum îi păcălesc ei pe oameni. Alea sunt false minuni și false miracole. Minunile cele mărturisite de baba Veta care a fost oarbă sau surdă sau șchiuoapă și că apoi, după întîlnirea cu Sfîntul Ardealului sau cu Petrache Lupu a putut vedea sau merge sau să audă... alea sunt minuni reale. Neamurile ei și vecinii ei pot confirma că era oarbă sau handicapată și tu poți vedea că acum nu mai este. Aia e minune reală! Așa pot discerne eu și așa poate discerne oricine.

Citat:
De unde stii? Cine a dat marturie? Numele, credinta si recomandarile din partea unui preot de buna credinta.
Păi cum să nu știu, am cercetat, am citit, m-am documentat și am înțeles picturtile respective.

Citat:
Gasesti pe net icoanele acelor eretici purtand aura de sfinti, exact asa cum apar ei pe peretii bisericii de la Draganescu.

Citat:
Asta tocmai ce spuneam ca se numeste argutie, sau daca nu intelegi, atunci mai explicit este vorba despre erezie. Nu trebuie sa ma crezi pe mine, ci pe sfinti si unul dintre ei scrie negru pe alb chiar despre ereticii din discutie, si acesta este Sfantul Ignatie Briancianinov.
Sunt eretic pentru că nu-i judec pe catolici? Dar de unde știi că e vorba de icoanele lor în Picturile de la Drăgănerscu? Scrie acolo că e vorba despre acei doi sfinți ai catolicilor sub pictura murală? Sau ce crezi, în afară de ortodoxie ar mai fi putut exista oameni cu o viață sfîntă în cadrul creștinismului după marea schismă ca să aibă și ei sfinții lor?

Citat:
Unde ti es pare ca judecam pe cineva? Noi judecam dreapta credinta, fara de care nu se mantuieste nimeni. Cat despre sfintenie? Fara dreapta credinta? Visezi? Te rog, NU mai incurca borcanele.
Păi nu îl judeci pe AB zicînd că a fost eretic și că i-a pictat cu aureole pe sfinții catolicilor deși nu știu ca la Drăgănescu să fii scris numele respectivilor sub icoane... și nici nu știu să fi pictat AB sfinți de a-i catolicilor. Deci nu încurc niciun borcan.

Citat:
Cand vei parasi erezia in care ai cazut, vorbim si despre "proorociile" de la Draganescu.
Adică eu am căzut în erezie? În care? Tu văd că mă judeci ca inchiziția deși nu ai voie punîndu-mi verdict de eretic. Asta fac ereticii: osîndesc mai rău ca inchiziția. Iar a crede că părintele AB a fost un sfînt din pricina cunoașterii vieții sale și a minunilor saale și a proorociilor sau a picturilor sale este pentru tine o erezie de a mea sau de a lui? Mă uimești dragă Simona cît de ușor folosești termenii cu care osîndești!

Citat:
Nu, desigur ca nu propovaduia in gura mare credinta lui, dar nu iese fum fara sa faci foc. Si astazi sunt extrem de multi care dau marturie de ratacirea lui, nu din auzite, ci din cunoastere nemijlocita.
Ceea ce a ajuns la voi, idolatrii lui A.Boca, este o poveste frumos redactata, pe care o credeti fara sa va intereseze daca este adevrat sau nu.
Cine sunt cei ce dau mărturie? Păi eu văd că sunt mii care dau mărturie de minunile făcute de el în taină și de prigonirea lui mucenicească în timp ce ăia pe care ți-i lauzi tu făceau colaboraționism sau erau informatori sau chiar ofițeri acoperiți din serv-vicii.

Citat:
Il cred pacatos? Pe cine, frate?
Ori tu, crezandu-l sfant pe A.Boca, esti atat de sigur ca nu vei cadea in groapa? Cine ti-a garantat?
Mi-a garantat credința lui plină de roade... a rodit mulți sfinți ucenici și multe vindecări și minuni reale, nu false ci reale.
Citat:
Lasa-mi duhovnicul in pace, ca nu a pus nimeni problema sfinteniei lui.Duhovnicul tau e sfant? Sau e mort? Caci A.Boca vorbea si cu mortii, avand ca duhovnic pe Sfantul Serafim de Sarov. Nu stiu cum se face, ca Arsenie Boca le facea toate ortodox, dar numai pe dos si altfel decat toata Biserica si invatatura crestina.
Păi dacă sf. Serafim de Sarov e mort pentru tine atunci ce sens să mai vorbim? Păi sfinții sunt vii și nu sunt morți așa ca restul necredincioșilor chiar dacă au trecut la cele veșnice, deci mă mir cum poți să vorbești fără credință sau fără înțelegerea scripturilor lăsîndu-te dusă de ura absurdă pe care o ai față de AB.

Nu priecep că e sfînt cu o viață sfîntă și că a murit ca un mucenic?.. ca un erou al luptei cele bune dusă cu regimul comunist? Ce e atît de greu de priceput?

Deci dacă ai o părere bună despre duhovnicul tău, practic tu crezi că e mai sfînt ca tine și de aia îl asculți. Ok. Cred că faci bine. Deci e ok să-l crezi mai sfînt pe duhovnicul tău. Tot așa îl cred eu mult mai sfînt pe AB ca mine avînd tot dreptul să îl consider și să îl cred sfînt oricît m-ar condamna inchiziția... ''ortodoxă'' făcîndu-mă nonstop sectant sau eretic.

Last edited by vsovi; 08.08.2016 at 20:15:37.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2016, 20:40:35
Senior Member

Citat:
Păi sigur că este canonizat ca sfînt, este mai mult decît un simplu sfînt, este crezut ca fiind un Dumnezeu, deci una din persoanele sfintei Treimi și asta este trecut în sfintele canoane și dogme și este mărturisit și revelat la toate sfintele sinoade ecumenice ale sfinților.

Frate, constat ca ai invatat credinta dupa ureche.
Nu cunosti nici dogmele Bisericii, dar te incumeti sa rostesti cu certitudine invataturi despre credinta. Stii ce inseamna canonizare? Acum inteleg, nu stii, altfel nu te-ai incumeta sa vrorbesti despre "canonizarea" lui Dumnezeu!
(Fereasca-ne Dumnezeu!)

Așa este draga mea, nu există altul ca Domnul Iisus Hristos afară de Tatăl și de Duhul Sfînt, dar numele de sfîntul Ardealului nu știrbește cu nimic din Dumnezeirea și din sfințenia Domnului nostru Iisus Hristos pe care a dat-o drept moștenire ucenicului Său AB care s-a făcut vrednic de o asemenea urmare mucenicească pe timpul regimului comunist ateu totalitar.

Ți se pare că AB sau Petrache Lupu ar fi jucat teatru sau erau ipocriți sau că trăiau o falsă ortodoxie? Păi ai studiat tu viața lor și de ce prigoane au avut parte?

Da, am studiat tot ce se putea studia, pentru a nu exista dubii.
Insa te-as intreba altceva. Pentru tine exista erezie, sau merg toate de-a valma? Si daca exista erezie, diferita de dreapta credinta, in ce consta atunci diferenta dintre ele?

Mai intai cauta pe net icoanele cu ereticii de pe peretii bisericii de la Draganesti.Pe aurele lor scrie clar numele. Apoi, mai vorbim.

Păi falsele minuni sunt false, n-ai văzut tu filme destule în care se fac atîtea trucaje? N-ai fost la circ sau n-ai văzut ce fac iluzioniștii și scamatorii? Sunt emisiuni cînd arată cum îi păcălesc ei pe oameni. Alea sunt false minuni și false miracole. Minunile cele mărturisite de baba Veta care a fost oarbă sau surdă sau șchiuoapă și că apoi, după întîlnirea cu Sfîntul Ardealului sau cu Petrache Lupu a putut vedea sau merge sau să audă... alea sunt minuni reale. Neamurile ei și vecinii ei pot confirma că era oarbă sau handicapată și tu poți vedea că acum nu mai este. Aia e minune reală! Așa pot discerne eu și așa poate discerne oricine.

Nu, frate draga, falsele minuni sunt minunile facute de demoni, cu care acestia ii inseala pe cei neinduhovniciti si care au o credinta din parere. Caci demonii se pot transforma in ingeri de lumina, pot lua chipul lui Iisus, al Maicii Domnului si-i pot insela pe cei ce cred in astfel de aparitii, care iti spun multe neadevaruri, ca tu sa le crezi si sa ratacesti si pe altii de la dreapta credinta.In aceste inselari cad cei care cred despre ei insisi ca sunt sfinti sau luminati.

Păi cum să nu știu, am cercetat, am citit, m-am documentat și am înțeles picturtile respective.

Ai citit parerile unor neaveniti, care habar nu au ce spun erminiile.In timp ce A.Boca picta la Draganescu, a venit un episcop d la Patriarhie si i-a poruncit sa stearga acele blasfemii si uraciuni, la care A.Boca a raspuns obraznic, spunand ca el a pictat ce i s-a aratat, fiind convins ca i s-a aratat de la Dumnezeu, fara sa stie ca a avut vedenii demonice.

Eu, sa credeti in mine? Dar Biserica Ortodoxa nu-ti spune nimic? Nu eu canonizez, frate, ci Biserica Ortodoxa. Daca nu asculti de ea, dar asculti de A.Boca, iata idolatria, ti-ai facut dumnezeu separat la care te inchini, luand in deradere toata predania Bisericii.

Sunt eretic pentru că nu-i judec pe catolici? Dar de unde știi că e vorba de icoanele lor în Picturile de la Drăgănerscu? Scrie acolo că e vorba despre acei doi sfinți ai catolicilor sub pictura murală? Sau ce crezi, în afară de ortodoxie ar mai fi putut exista oameni cu o viață sfîntă în cadrul creștinismului după marea schismă ca să aibă și ei sfinții lor?

Păi nu îl judeci pe AB zicînd că a fost eretic și că i-a pictat cu aureole pe sfinții catolicilor deși nu știu ca la Drăgănescu să fii scris numele respectivilor sub icoane... și nici nu știu să fi pictat AB sfinți de a-i catolicilor. Deci nu încurc niciun borcan.

Pai, ytocmai, ca tu te increzi doar in ceea ce stii tu, iar tu nu stii nimic despre A.Boca, din cate vad.Si asa se intampla cu majoritatea celor ce ratacesc pe la Prislop, ca habar nu au la cine merg sa se roage.

Iar ti-ai umplut capul cu prostii. Tu stii la ce se refera o proorocie? La lumea materiala, sau la Biserica si la eshatologie? Ce treaba am eu cu telefoanele si cu navele? Ti-a zis Hristos ca te mantuiesc telefoanele si navele, sau ca nu te mantuiesc? Ce cauta in biserica oameni in pantaloni scurti? Dar de fapt si acela era tot un autoportret al lui A.Boca care dupa ce s-a lepadat de calugarie, si-a ras barba si purta pantaloni scurti si ochelari de soare. Cine l-a caterisit nu l-a si obligat sa se lepede de preotie si calugarie.

Adică eu am căzut în erezie? În care? Tu văd că mă judeci ca inchiziția deși nu ai voie punîndu-mi verdict de eretic. Asta fac ereticii: osîndesc mai rău ca inchiziția. Iar a crede că părintele AB a fost un sfînt din pricina cunoașterii vieții sale și a minunilor saale și a proorociilor sau a picturilor msale este pentru tine o ereziede a mea sau de a lui? Mă uimești dragă Simona cît de ușor folosești termenii cu care osîndești!

Cine sunt cei ce dau mărturie? Păi eu văd că sunt mii care dau mărturie de minunile făcute de el în taină și de prigonirea lui mucenicească în timp ce ăia pe care ți lauzi tu făceau colaboraționism sau erau informatori sau chiar ofițeri acoperiți.

Cauta pe net si vei gasi o multime de dovezi contra.

Mi-a garantat credința lui plină de roade... în ucenici și în vindecări.

Păi dacă sf. Serafim de Sarov e mort pentru tine atunci ce sens să mai vorbim. Păi sfinții sunt vii și nu sunt morți așa ca restul necredincioșilor chiar dacă au trecut la cele veșnice, deci mă mir cum poți să vorbești fără credință sau fără înțelegerea scripturilor lăsîndu-te dusă de ura absurdă pe care o ai față de AB.

Iubirea catre A.Boca nu-ti garanteaza cu nimic mantuirea. Eu nu sunt impotriva lui A.Boca, ci impotriva sectei ce se formeaza in jurul lui, ducand oamenii la ratacire.
Nu mai rastalmaci cuvintele mele, sfintii cei adormiti nu se ocupa cu catehizarea credinciosilor, asa cum a facut vedenia cu A.Boca. Maica Domnului nu ne trimite la sfintii adormiti sa ne invete ortodoxia si tainele, ci ne trimite la duhovnicii in viata.

Nu priecep că e sfînt cu o viață sfîntă și că a murit ca un mucenic?.. ca un erou al luptei cele bune dusă cu regimul comunist? Ce e atît de greu de priceput?

continuarea mai jos

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare