![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu mai caut. M-am uitat la niste clipuri si mi-am dat seama ca-s niste aiureli si ca aia care pozeaza in crestini sunt de fapt niste troli.
|
|
|
|||
|
|||
|
Spre deosebire de aia cu YEC care-s crestini autentici si geniali pe deasupra. :)
|
|
|
|||
|
|||
|
Ia uite cu ce se ocupa fizicienii :
https://www.newscientist.com/article...risingly-weak/ "The idea is a little wild,” admits Tim Cohen at the University of Oregon in Eugene, who teamed up with Arkani-Hamed and others to work on the new theory. “The absence of new physics at the LHC has motivated us to – instead of introducing a few new particles – introduce 10^16 new particles.” Deci daca nu gasesti nici urma de particule la accelerator, care-i solutia ? Spui ca nu-s doar cateva lipsa, sunt cateva miliarde de miliarde de particule. Ca in cazul multiversului. Daca nu poti sa-l explici pe asta, spui ca-s miliarde de miliarde de miliarde de universuri. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
a new theory... if... occam's razor... :) an exciting possibility... a little wild... :)) yeah, sure
|
||||
|
||||
|
Citat:
Dacă încerci să rămîi obiectiv, n-o să îmbrățișezi nici un model care are buguri de proporții cosmice. Doar că trebuie răbdare, prietene. Treburile astea nu se clarifică din cîteva clicuri pe Youtube. Dar dacă preferi varianta PS oficială, e alegerea ta. Mîntuire să fie, vorba voastră.
|
|||
|
|||
|
Pai nu era chestia cu steagul ONU cu Polul Nord in mijloc si Polul Sud de jur imprejur ? Asa suna teoria - astia care conduc stiu despre ce-i vorba, de aia nu lasa pe nimeni sa se apropie de Polul Sud si asa mai departe. Si au pus si harta la vedere. :)
Macar crezi ca exista sateliti ? Sau nici in aia nu crezi ? |
|
|
|||
|
|||
|
Nu poti crede in varianta PP fara sa crezi automat intr-o superconspiratie gigantica care ascunde adevarul despre lumea fizica, la toate nivelele.
Asta e cel mai evident si mare defect al teoriei PP, pentru care nu-ti trebuie multa minte sa-l vezi. Cu exceptia fanilor teoriei PP, desigur.
|
||||
|
||||
|
Citat:
”Conspirația” nu e un argument în sine. O mînă de oameni influenți pot să ducă o minciună din generație în generație ca după suficient timp să fie acceptată ca adevăr indiscutabil. La toate nivelurile? Se prea poate. Avem noi, oamenii de rînd, acces la experimentele care validează sau invalidează modelul oficial descris de fizicieni? Nu. Avem acces direct la date? Nu. Putem înțelege cu ușurință anumite fenomene sau teorii descrise? Nici. Se face politică în lumea oamenilor de știință? Da. Și apoi e posibil să lucrezi de zeci de ani la NASA fără a avea la îndemînă informații generale, din toate domeniile, ca să-ți faci o imagine completă și corectă asupra lumii în care trăiești. Ești angajat pe bucățica ta și-ți faci treaba conștiincios. Spre exemplu ai de redat în imagini datele culese prin antene radio de către colegii tăi; deschizi compul și te apuci de treabă. Rezultatul va fi impresionant și va uimi o lume întreagă care nici nu se gîndește că ceea ce vede nu e o fotografie, ci redarea artistică a unor mesaje radio recepționate dintr-un colț de Univers.
|
|||||
|
|||||
|
Citat:
O mana de oameni? Ai cazut si tu in plasa prezentarilor alea de pe youtube? Ce spui tu acolo poate fi valabil pentru omul comun, care oricum nu da doi bani pe chestiile astea. Dar sunt destui oameni cu pregatire pentru care lucrurile nu sunt atat de simple de "programat". Citat:
Gandeste-te ca sunt sute sau chiar mii de telescoape profesionale si milioane, zeci poate sute de milioane de nivel amator cum vre sa-ti iei tu si milioane altele se vand in fiecare an. Sunt probabil cateva (zeci de) milioane de astronomi, fizicieni, piloti de aeronave, oameni care lucreaza cu sateliti, etc. Nu mai vorbim ca e la indemana oricui acum sa lanseze un balon cu o camera la cativa zeci de km altitudine. Citat:
De aia ti-am si zis sa faci o facultate de fizica, sa te lamuresti, ca din youtube se pare ca devii si mai confuz. Citat:
Sau cu alte teorii de fizica care nu au baza experimentala pentru o confirmare integrala/partiala. Exact asta ce spuneam, e nevoie de o credinta teribil de sucita, intr-o ditamai conspiratie care inroleaza milioane de oameni care au pregatirea necesara, au "access la date", ca sa pui asta pe seama "politicii". Deci nu mai vorbim "o mana de oameni influenti". Citat:
Dar in toata lumea exista suficienti de multi oameni pregatiti si informati, cat credinta intr-o megaconspiratie sa faca din start teoria PP ridicola. Un sfat: mai citeste si comentariile la prezentarile de pe youtube in care crezi orbeste, in multe s-ar putea sa gasesti chestiuni lamuritoare vizavi de ce argumentele pentru PP sunt false. Eu de exemplu am gasit la problema ridicata de tine cu zborul avionului si corectia de altitudine, dar din pacate nu am timp sa aprofundez discutia. Asta daca studiezi problema cu o atitudine impartiala, nu ai deja idei preconcepute, ceea ce se pare, este cazul. In plus, am mai ridicat o problema la care n-ai raspuns: daca ar exista o versiune alternativa la lumea fizica, ea poate fi foarte usor explicata prin procese naturale, pentru ca in definitiv, lumea este guvernata de legi fizice. Deci care ar fi scopul pentru a furniza o explicatie radical diferita, care risca sa fie deconspirata in orice moment?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 08.08.2016 at 11:00:44. |
|
|
|||
|
|||
|
Sau care ar fi motivul pentru care sovieticii sa-i fi cerut lu` Nea Nicu sa trimita un securist de-al lui in voiaj pe MIR ? Inseamna ca a fost implicat si Ceausescu in conspiratie, uite il trimitem pe tovarasul Dumitru Prunariu sa stea prin Rusia vreo 2-3 luni ca sa creada romanii ca traim pe un pamant sferic. :)
Cred ca i-a amenintat ca daca nu-l primesc pe Prunariu si nu participa la farsa, dezvaluie chestia cu pamantul plat. E posibil ca de aici sa i se fi tras. |
|
|