![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu pe tine te-a jignit, iar cearta finala, ca si celelalte, a fost dovada ca te ubeste, dar a cedat la stresul la care e supusa necontenit iubirea lui. Pe tine te iubeste, dar prin tine ii vine mereu tot necazul din iubirea ce ti-o poarta. Nu a rezistat si nici nu are pregatirea intelectuala sa reziste. Tu n-ai inteles asta pentru ca, fiind implicata, tu te-ai simtit jignita, nu iubita, chiar daca iubirea lui a adus jignirea ta. Daca nu te iubea, gasea el o alta replica nevinovata. S-ar cuveni sa presupunem ca tu ai pregatirea intelectuala necesara pe care insa, tanara fiind, n-ai dovedit-o fiindca nici tu nu ai rezistat acestei incercari a iubirii stresate dintre voi. Dinafara este atacata iubirea voastra, la care nici voi dinauntru nu rezistati. Nu vreau sa va ofer motive de impacare, ci vreau ca voi sa va intelegeti pe voi insiva mai bine; fiecare pe sine. Cred sincer ca pentru voi a venit momentul sa va asteptati unul pe altul cu respectul senin datorat anilor petrecuti impreuna, nu cu grimasa certurilor prostesti, iar peste acestea nu puteti trece altfel decat aventual asteptandu-va cu rabdare. Lasati timpul sa lucreze ceea ce voi nu puteti. Situatia se va limpezi singura prin bunavointa voastra. Nu va costa absolut nimic si veti avea de castigat (indiferent de viitor) cel putin un prieten drag. Asteptati-va! P.S. S-ar cuveni, Bublisor, sa-i urezi o zi buna.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 28.08.2016 at 23:19:32. |
|
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||
![]() Citat:
Era o intrebare adresata tie. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
maca in timpul navalirilor barbare dar nici in perioada comunismului / fascismului. Eu din cate stiu , la piciorul Sfintei Mesei sunt ingropate particile din moastele unui sfant. N-are cum sa se aproprie necuratul de aceea masa. Aaaa, ca o face in gandurile tale, asta e partea a 2-a.N-are treaba nici cu realitatea nici cu o alta pseudo-realitate.Este imaginatia ta. Ti-am mai zis eu cu imaginatia asta.Tai-o ca nu e buna. Citat:
Citat:
vrei ca Dumnezeu sa ti le ierte. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
vedem de ale noastre. Citat:
Dar Utrenia si Ceasul 1 cine le fura ? Dar ceasurile 3,6 pe alea cine le fura ? Dar ceasul 9 si Vecernia, pe astea cine le fura ? Google ? Citat:
Citat:
Cantarile de Duminica, pe glasul 6 Dar unde ma uit ca sa aflu glasul: pai daca suntem in zi de Duminica ne uitam frumusel in calendarul Ortodox si vedem la ziua de Duminica care este redata in orice calendar astfel: Sfantul (Sfintii) care se sarbatoreste(esc) /Praznicul, Duminica X dupa perioada curenta a anului bisericesc, Evanghelia saptamanii, glas X, voscr. Y [stihurile Invierii(la Utrenie)]. Daca suntem in timpul saptamanii ne uitam la Duminica ce-a trecut si vedem glasul saptamanii , precum si Stihurile Invierii pt Utrenie in saptamana curenta(vezi voscr. in calendar) Si nu sunt cantor, sunt (vorba Trimisului) mirean din BOR.Dar de unde stiu eu informatiile astea ? Din Ceaslov Igore. Asa ca hai mai bine sa ramanem la Ceaslov si sa-i lasam pe altii cu filocalii sau alte chestii mai elevate. Noi suntem sub nivelul Ceaslovului, mai avem pana la filocalii si sa ne dam cu parerea despre Sfinti. Uite vezi in alt topic ziceai ca ai absolvit Fac de Teologie(de aia ti-am pus si intrebarea cu glasurile) iar in altul zicei ca ai doua fac de Teologie. Pai se poate ? Sa fim dublu licentiati in Teologie si sa nu stim sa citim Calendarul Ortodox cap-coada ? Sa vina un outsider (eu) sa-ti zica cum sa citesti Calendarul ? Nu-i frumos.Nu se cade unui teolog cu vasta ta experienta asa ceva. Se poate ? Este ca si cum ai fi un neurochirug care nu stie sa faca diferenta dintre spirt si rivanol . Bine in Romania chestia asta este aceptabila la nivel de societate, dar nu se poate sa ramai asa. Deci hai sa revenim la Ceaslov, mergem la duhovnic inapoi, cerem canon pentru cele 7 laude zilnice, si o sa vezi ca ti se mai linisteste imaginatia aia si iti trece cheful de a fi profesor pentru altii. |
|
||||
|
||||
![]()
Mulțumesc mult pentru răspunsul tău, din inimă, frate "copăcel".
În timpul comunismului, nu dansau pe Sfânta Masă (aveau teatru și săli de dans) o striveau cu buldozerul... și ofițerii pușcau cu pistolul în cap pe Maica Domnului, în Sfintele Icoane pictate pe lemn, pe care le scoteau în fața Bisericii afară, la ofițeri, probabil ca o execuție se gândeau ei... Iar în Rusia, înainte de demolare, se urinau în Biserică, în Sfântul Altar, poate și pe Sfânta Masă... și altele făceau... În fine... Aș putea să-ți mai răspund la câte una alta, dar nu știu cât vei primi, că tu nu vezi ca pe o învățătură reciprocă, acest dialog al nostru, ci poate ca un război, Doamne ferește. În principiu ai spus bine, cea mai mare parte din lucruri, iar altele, le va mai rândui Dumnezeu. Un singur lucru adaog doar, ca un amănunt tehnic să-i spunem, că acele 3 semne de întrebare le-am pus eu în citatul ei, de aceea sunt și puse în paranteză, nu sora "nacu simona", dacă ai fi mers să verifici postul original, vedeai asta. Dar greșeala e a mea, trebuia să mai bun și "notă personală Igor : ???". Și sincer, te rog să mă ierți, și frăția ta și oricine pe care poate l-am smintit sau nu a digerat bine ce am scris. Nu vreau să smintesc pe nimeni, dar cred că e imposibil să nu smintesc pe careva. Iar însuși faptul că îmbunătățirea se face prin "smintirea" așezărilor, sedimentelor, mizeriilor, lăsate de necurații jucăuși, prin cotloanele sufletului nostru, ar trebui să ne fie spre bucurie. Pomeniți și iertați.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Draga Igore, Iarta-ma si tu pe mine, ca-ti raspund in numele altcuiva. Dar stau asa si incerc sa-mi inchipui ce legatura are prima scena pe care o descrii anterior cu betivul care juca in altar, cu scena din urma in care comunistii impusca icoane, urineaza in Sfantul Altar si altele. Daca in prima scena ar fi posibil sa-l iei pe "necurat" de chica si sa-l dai afara, la scena a doua nu pot sub nicio forma sa-mi inchipui cum mai scoti de guler pe soldatul cu mitraliera, sau cum mai iei la suturi buldozerele care intra prin pereti? Sa fie la mijloc doar dorinta ta nestavilita de a crea scenarii rupte de realitate, sau pur si simplu te incapatanezi sa faci obiectii fara ...obiect? |
|
||||
|
||||
![]()
Soră dragă, te iert din suflet, și te îmbrățișez în Domnul cu sărutare sfântă. Să mă ierți și tu.
Să ne ajute Dumnezeu să avem grijă mai departe unii de alții, în măsura noastră, cât putem. Ai multă grijă mai ales de sufletul tău, de timpul dăruit ție, de mântuirea ta, sunt comori de neegalat... Dumnezeu să ne ajute.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Amin! Asa sa ne ajute Dumnezeu! |
|