![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Mulțumesc mult pentru răspunsul tău, din inimă, frate "copăcel".
În timpul comunismului, nu dansau pe Sfânta Masă (aveau teatru și săli de dans) o striveau cu buldozerul... și ofițerii pușcau cu pistolul în cap pe Maica Domnului, în Sfintele Icoane pictate pe lemn, pe care le scoteau în fața Bisericii afară, la ofițeri, probabil ca o execuție se gândeau ei... Iar în Rusia, înainte de demolare, se urinau în Biserică, în Sfântul Altar, poate și pe Sfânta Masă... și altele făceau... În fine... Aș putea să-ți mai răspund la câte una alta, dar nu știu cât vei primi, că tu nu vezi ca pe o învățătură reciprocă, acest dialog al nostru, ci poate ca un război, Doamne ferește. În principiu ai spus bine, cea mai mare parte din lucruri, iar altele, le va mai rândui Dumnezeu. Un singur lucru adaog doar, ca un amănunt tehnic să-i spunem, că acele 3 semne de întrebare le-am pus eu în citatul ei, de aceea sunt și puse în paranteză, nu sora "nacu simona", dacă ai fi mers să verifici postul original, vedeai asta. Dar greșeala e a mea, trebuia să mai bun și "notă personală Igor : ???". Și sincer, te rog să mă ierți, și frăția ta și oricine pe care poate l-am smintit sau nu a digerat bine ce am scris. Nu vreau să smintesc pe nimeni, dar cred că e imposibil să nu smintesc pe careva. Iar însuși faptul că îmbunătățirea se face prin "smintirea" așezărilor, sedimentelor, mizeriilor, lăsate de necurații jucăuși, prin cotloanele sufletului nostru, ar trebui să ne fie spre bucurie. Pomeniți și iertați.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|