Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.08.2016, 20:40:35
nacu simona nacu simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2013
Implicit Parintii sunt impotriva

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Păi sigur că este canonizat ca sfînt, este mai mult decît un simplu sfînt, este crezut ca fiind un Dumnezeu, deci una din persoanele sfintei Treimi și asta este trecut în sfintele canoane și dogme și este mărturisit și revelat la toate sfintele sinoade ecumenice ale sfinților.

Frate, constat ca ai invatat credinta dupa ureche.
Nu cunosti nici dogmele Bisericii, dar te incumeti sa rostesti cu certitudine invataturi despre credinta. Stii ce inseamna canonizare? Acum inteleg, nu stii, altfel nu te-ai incumeta sa vrorbesti despre "canonizarea" lui Dumnezeu!
(Fereasca-ne Dumnezeu!)

Așa este draga mea, nu există altul ca Domnul Iisus Hristos afară de Tatăl și de Duhul Sfînt, dar numele de sfîntul Ardealului nu știrbește cu nimic din Dumnezeirea și din sfințenia Domnului nostru Iisus Hristos pe care a dat-o drept moștenire ucenicului Său AB care s-a făcut vrednic de o asemenea urmare mucenicească pe timpul regimului comunist ateu totalitar.

Ți se pare că AB sau Petrache Lupu ar fi jucat teatru sau erau ipocriți sau că trăiau o falsă ortodoxie? Păi ai studiat tu viața lor și de ce prigoane au avut parte?

Da, am studiat tot ce se putea studia, pentru a nu exista dubii.
Insa te-as intreba altceva. Pentru tine exista erezie, sau merg toate de-a valma? Si daca exista erezie, diferita de dreapta credinta, in ce consta atunci diferenta dintre ele?

Păi eu susțineam tocmai că cei despre care vorbim sunt și mucenici creștini și eroi în lupta cu sistemul comunist de tristă amintire, ducînd ei lupta lor cea bună fără compromisuri, fără colaborări, fără delațiuni și fără semnături cu securitatea pentru a accepta să fie informatori.

Neadevăru lui Arsenie Boca? Încă așa ceva n-am mai auzit. Tu crezi că e cineva care minte cu interes atunci cînd mărturisește despre minunile la care a asistat? Păi sunt oameni care au fost vindecați și ei spun exact ce li s-a întîmplat. Tu negi mărturisirile oamenilor? Păi acei oameni nu erau ucenici ai părintelui ca să aibă vreun interes ci oameni care au au fost să-i ceară binecuvîntare și vindecare și care au primit și s-au vindecat. Mărturiile astea îți vorbeau ție despre NEADEVĂRUL lui Arsenie Boca? Nu știu despre ce vorbești, așa că te rog să clarifici.

Mai intai cauta pe net icoanele cu ereticii de pe peretii bisericii de la Draganesti.Pe aurele lor scrie clar numele. Apoi, mai vorbim.

Păi falsele minuni sunt false, n-ai văzut tu filme destule în care se fac atîtea trucaje? N-ai fost la circ sau n-ai văzut ce fac iluzioniștii și scamatorii? Sunt emisiuni cînd arată cum îi păcălesc ei pe oameni. Alea sunt false minuni și false miracole. Minunile cele mărturisite de baba Veta care a fost oarbă sau surdă sau șchiuoapă și că apoi, după întîlnirea cu Sfîntul Ardealului sau cu Petrache Lupu a putut vedea sau merge sau să audă... alea sunt minuni reale. Neamurile ei și vecinii ei pot confirma că era oarbă sau handicapată și tu poți vedea că acum nu mai este. Aia e minune reală! Așa pot discerne eu și așa poate discerne oricine.

Nu, frate draga, falsele minuni sunt minunile facute de demoni, cu care acestia ii inseala pe cei neinduhovniciti si care au o credinta din parere. Caci demonii se pot transforma in ingeri de lumina, pot lua chipul lui Iisus, al Maicii Domnului si-i pot insela pe cei ce cred in astfel de aparitii, care iti spun multe neadevaruri, ca tu sa le crezi si sa ratacesti si pe altii de la dreapta credinta.In aceste inselari cad cei care cred despre ei insisi ca sunt sfinti sau luminati.

Cum să nu știu, este pe net, poți găsi picturile de la Drăgănescu.

Păi fiindcă l-a prigonit toată viața lui ca la final să-l omoare prin otrăvire.

Păi cum să nu știu, am cercetat, am citit, m-am documentat și am înțeles picturtile respective.

Ai citit parerile unor neaveniti, care habar nu au ce spun erminiile.In timp ce A.Boca picta la Draganescu, a venit un episcop d la Patriarhie si i-a poruncit sa stearga acele blasfemii si uraciuni, la care A.Boca a raspuns obraznic, spunand ca el a pictat ce i s-a aratat, fiind convins ca i s-a aratat de la Dumnezeu, fara sa stie ca a avut vedenii demonice.

Păi pentru catolici, sfinții ortodocși de după marea schismă sunt socotiți eretici așa cum e și pentru ortodocși cînd vorbesc despre sfinții catolici de după schismă... deci numai Domnul poate să se pronunțe la așa ceva și dacă A.B. nu s-a încumetat să le nege catolicilor sfinții lor, te încumeți tu? Cine ești tu să te credem pe tine mai mult decît pe păr. prooroc A.B.?

Eu, sa credeti in mine? Dar Biserica Ortodoxa nu-ti spune nimic? Nu eu canonizez, frate, ci Biserica Ortodoxa. Daca nu asculti de ea, dar asculti de A.Boca, iata idolatria, ti-ai facut dumnezeu separat la care te inchini, luand in deradere toata predania Bisericii.

Sunt eretic pentru că nu-i judec pe catolici? Dar de unde știi că e vorba de icoanele lor în Picturile de la Drăgănerscu? Scrie acolo că e vorba despre acei doi sfinți ai catolicilor sub pictura murală? Sau ce crezi, în afară de ortodoxie ar mai fi putut exista oameni cu o viață sfîntă în cadrul creștinismului după marea schismă ca să aibă și ei sfinții lor?

Duhul sfînt nu ne învață să judecăm pe nimeni. Deci pe AB asta l-a învățat!

Păi nu îl judeci pe AB zicînd că a fost eretic și că i-a pictat cu aureole pe sfinții catolicilor deși nu știu ca la Drăgănescu să fii scris numele respectivilor sub icoane... și nici nu știu să fi pictat AB sfinți de a-i catolicilor. Deci nu încurc niciun borcan.

Pai, ytocmai, ca tu te increzi doar in ceea ce stii tu, iar tu nu stii nimic despre A.Boca, din cate vad.Si asa se intampla cu majoritatea celor ce ratacesc pe la Prislop, ca habar nu au la cine merg sa se roage.

Pentru tine sfintele proorociri din pictura de la Drăgănescu sunt o urîciune? Păi toate picturile sunt Adevărate și toate s-au împlinit și se împlinesc. Ai văzut acolo nava spațială Discovery și telefonul mobil pictate cu zeci de ani mai înainte de a apare exact așa și a le vedea toată lumea exact așa? Dacă tu nu știi citi picturile respective asta nu înseamnă că sunt o urîciune.Acolo e un adevăr pictat ca să poată vedea și înțelege oricine. Tu se pare că îl urăști pe A.B. De ce? Cine te-a învățat să-l urăști? Ce ți-a făcut ție rău sau altora?

Iar ti-ai umplut capul cu prostii. Tu stii la ce se refera o proorocie? La lumea materiala, sau la Biserica si la eshatologie? Ce treaba am eu cu telefoanele si cu navele? Ti-a zis Hristos ca te mantuiesc telefoanele si navele, sau ca nu te mantuiesc? Ce cauta in biserica oameni in pantaloni scurti? Dar de fapt si acela era tot un autoportret al lui A.Boca care dupa ce s-a lepadat de calugarie, si-a ras barba si purta pantaloni scurti si ochelari de soare. Cine l-a caterisit nu l-a si obligat sa se lepede de preotie si calugarie.

Adică eu am căzut în erezie? În care? Tu văd că mă judeci ca inchiziția deși nu ai voie punîndu-mi verdict de eretic. Asta fac ereticii: osîndesc mai rău ca inchiziția. Iar a crede că părintele AB a fost un sfînt din pricina cunoașterii vieții sale și a minunilor saale și a proorociilor sau a picturilor msale este pentru tine o ereziede a mea sau de a lui? Mă uimești dragă Simona cît de ușor folosești termenii cu care osîndești!

Păi AB era creștin ortodox veritabil deci cum ar putea el susține altă învățătură față de BOR? Asta e o forțare logică de-a ta... că dacă și cu parcă atunci musai eu susțin ceea ce ai dedus tu complet aiurea ca să mă înneci.

Ia , vezi, cine era Daniil Stoienescu?
Nu, desigur ca nu propovaduia in gura mare credinta lui, dar nu iese fum fara sa faci foc. Si astazi sunt extrem de multi care dau marturie de ratacirea lui, nu din auzite, ci din cunoastere nemijlocita.
Ceea ce a ajuns la voi, idolatrii lui A.Boca, este o poveste frumos redactata, pe care o credeti fara sa va intereseze daca este adevrat sau nu.

Cine sunt cei ce dau mărturie? Păi eu văd că sunt mii care dau mărturie de minunile făcute de el în taină și de prigonirea lui mucenicească în timp ce ăia pe care ți lauzi tu făceau colaboraționism sau erau informatori sau chiar ofițeri acoperiți.

Cauta pe net si vei gasi o multime de dovezi contra.

Mi-a garantat credința lui plină de roade... în ucenici și în vindecări.

Păi dacă sf. Serafim de Sarov e mort pentru tine atunci ce sens să mai vorbim. Păi sfinții sunt vii și nu sunt morți așa ca restul necredincioșilor chiar dacă au trecut la cele veșnice, deci mă mir cum poți să vorbești fără credință sau fără înțelegerea scripturilor lăsîndu-te dusă de ura absurdă pe care o ai față de AB.

Iubirea catre A.Boca nu-ti garanteaza cu nimic mantuirea. Eu nu sunt impotriva lui A.Boca, ci impotriva sectei ce se formeaza in jurul lui, ducand oamenii la ratacire.
Nu mai rastalmaci cuvintele mele, sfintii cei adormiti nu se ocupa cu catehizarea credinciosilor, asa cum a facut vedenia cu A.Boca. Maica Domnului nu ne trimite la sfintii adormiti sa ne invete ortodoxia si tainele, ci ne trimite la duhovnicii in viata.

Nu priecep că e sfînt cu o viață sfîntă și că a murit ca un mucenic?.. ca un erou al luptei cele bune dusă cu regimul comunist? Ce e atît de greu de priceput?

Deci ai o părere bună despre duhovnicul tău, practic tu crezi că e mai sfînt ca tine și de aia îl asculți. Ok. Cred că faci bine.

continuarea mai jos

Doamne ajuta!
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare