Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.08.2016, 18:06:42
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Asta-i o bună mostră de vulgarizare a științelor. La fel se întâmplă și când ''științificii'', cum le spui tu, vulgarizează credința și o caricaturizează.
Ți se pare, eu nu am vulgarizat și nici nu le-am caricaturizat ci am scos în evidență firul roșu, esența lor. Pe de altă parte le contest chiar din cadrul lor căci am făcut o facultate tehnică și am trăit între medici și trăiesc într-o facultate de medicină ca personal auxiliar în suportul tehnic. Deci așa ți se pare ție că vulgarizez, adică înjosec științele? Eu defapt lupt cu minciuna și cu crima duhovnicească produsă de ele. Și o fac mai mult pentru voi.

Citat:
Un psiholog, din câte știu, nu te va sfătui împotriva credințelor tale, pentru că își va genera un conflict major cu tine însuși și în loc să te echilibreze, te va face să te clatini mai tare. El te ajută să-și găsești drumul tău, nu pe al lui sau pe al altuia. De aceea ar putea să nu conteze credința sau necredința lui.
Tu crezi că el te ajută să mergi pe drumul tău? Păi chiar și așa, ai impresia că drumul pe care merge orice om ar duce la Mîntuirea și împlinirea lui?

Citat:
Dar cred că ne temem de psiholog sau psihiatru ca de unii care ne-ar putea face să ni se risipească credința și să ne inoculeze, în schimb, ''adevărul'' lor.
Firește că ne temem și ne străduim să ne apărăm Adevărul nostru de Credință!

Citat:
Dacă, însă, credința mea e falsă, ducă-se; cu atât mai bine.
Păi asta te învață tincuța, psihologul și psihiatrul că Credința ta e falsă.
Tu zici că ducă-se? Așa de ușor reununți la Hristos? Înseamnă că ești ușuratic.

Citat:
Dacă e adevărată, ea nu va dispărea decât dacă eu însumi mă voi îndepărta de adevăr.
Păi dacă te ''educă'' medicul psiholog și psihiatru și piranda cu adevărurile lor tu crezi că nu-ți va dispărea credința ta, adevărul tău? Păi școala și facultatea și lumea te-au învățat ele să crezi în Hristos și în Cuvîntul lui Dumnezeu? Și te crezi de nepăcălit și de neatins de toate teoriile și ''adevărurile'' lor?

Citat:
Iar o minte mai limpede și mai sănătoasă, mai lucidă, o mai bună cunoaștere de sine nu poate decât să mă ajute să mă apropii de adevăr și, prin urmare, să devin un credincios mai bun.
Păi o astfel de minte ți-o poate da numai Duhovnicia și Dumnezeu. De ce atunci tu accepți să o capeți de la cei ce n-au vindecat niciodată pe nimeni căci la ei nebunia ca boală e nevindecabilă?

Citat:
Dar s-ar putea să mă opun din pricină că am o părere fixă privind credința mea, sunt atașat de ideile mele și mă tem să nu îmi fie afectate.
Iar amesteci psihiatria cu duhovnicia vorbind de idei fixe ca de ceva rău. Păi orice idee cînd devine Adevăr se fixează!

Citat:
Ei bine, atunci când ceva este fix, e rigid, adică mort; e un idol, nu o credință vie într-un Dumnezeu viu.
De ce crezi tu că o idee fixă, o credință fixă este una moartă... adică un idol? Că așa te-a învățat psihiatria? O credință fixă ca să fie vie trebuie să fie Adevărată... adică să vină de la Dumnezeu și nu de la oamenii care pot ei crede în oricine și în orice crezînd ei că asta înseamnă credință vie întrun Dumnezeu viu... adică în unul care își schimbă ideile și credințele după cum bate vîntul păcatelor.

Ca să-i aperi pe medici și pe științifici văd că ești în stare de orice, dar eu nu pe ei îi acuz ci minciuna lor pe care ne-o servesc ca adevăr de credință mîntuitoare și științifică... și de aia lupt cu ea fiindcă aduce păcatul și moartea în credincioși.

Dacă ai fi mai atent la ce este în joc, mîntuirea ta sau a mea, nu ai mai fi atît de primitor cu toate minciunile și teoriile gLumii care fatalmente ne duc pe amîndoi la pierzare ci te-ai aduna și ai pricepe mai bine ce ai tu de apărat... fără vulgaritate!

Last edited by vsovi; 09.08.2016 at 18:17:03.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2016, 18:13:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Ț
Păi asta te învață tincuța, psihologul și psihiatrul că Credința ta e falsă.
Vorbesti prostii cat tine de mari, nu ca ar fi prima data deci..

Paralel in ortodoxie, paralel la fizica, paralel la psihilogie, este ceva lacare sa te pricepi cat de cat pana la urma?

A da. la facut conturi noi pe forum dupa ce depasesti cu insistenta limitele extreme ale penibilului.

Last edited by AlinB; 09.08.2016 at 18:19:39.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2016, 18:49:34
Bublisor Bublisor is offline
Member

Data înregistrării: 28.07.2016
Implicit

Nu va suparati,dar de la ce a inceput acest topic si unde s.a ajuns. Nu inteleg ce vreti sa va demonstrati unul altuia?!
Reply With Quote
Vechi 09.08.2016, 18:52:36
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bublisor Vezi mesajul
Nu va suparati,dar de la ce a inceput acest topic si unde s.a ajuns. Nu inteleg ce vreti sa va demonstrati unul altuia?!
Păi vor să te judece și să te ardă pe rug dacă nu te supui și nu vrei să faci obligator ceea ce spun ei... hotărîri venite de la conciuliul lor inchizitorial ''ortodox'' (AlinB, Simona, Igor-Emilian și alții). :)))

Bine ai revenit dragă Bublișor, mai bea prietenul tău bere? Ce te mai nemulțumește, căci dacă am văzut că îl iubești cu adevărat eu nu-ți urez decît să vă ajute Dumnezeu ca să vă iubiți și pe mai departe ca să vă mîntuiți.

Dumnezeu, fiindcă sunteți cuminți, sigur vă iubește mai mult ca oricine. Așa că în El puteți crede cel mai mult. El vă vrea cu adevărat binele și numai binele.

Last edited by vsovi; 09.08.2016 at 18:54:58.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2016, 19:05:00
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
Surioară nu băga în seamă, așa se mai întâmplă pe unele topicuri... Așa-i pe forum... când n-ai ce face, îți ucizi timpul mântuirii pe aici... e un rău mai mic, decât dacă mergi la discoteci de exemplu...

Aici pe topicul ăsta, de exemplu, userul "vsovivi" a dat foc la casă, iar ceilalți s-au adunat în jurul focului, unul c-o bere, altul c-o găleată de apă, altul c-o sarcină de lemne în spate, pentru foc... Cu ce poate fiecare...

Iartă-mă și iartă-ne.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 09.08.2016, 19:39:53
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Surioară nu băga în seamă, așa se mai întâmplă pe unele topicuri... Așa-i pe forum... când n-ai ce face, îți ucizi timpul mântuirii pe aici... e un rău mai mic, decât dacă mergi la discoteci de exemplu...

Aici pe topicul ăsta, de exemplu, userul "vsovivi" a dat foc la casă, iar ceilalți s-au adunat în jurul focului, unul c-o bere, altul c-o găleată de apă, altul c-o sarcină de lemne în spate, pentru foc... Cu ce poate fiecare...

Iartă-mă și iartă-ne.
Dragă Igor-Emilian, userul vsovivi e bannat demult... așa că nu e pe forum, ar intra el sărmanul să pună trinitrotoluen dar nu poate. Ar pune dar nu în discuții cum insinuezi tu ca să-l scoți vinovat mereu din pricina semnăturii mele ci ar pune el dinamită la zidul absurd pe care îl ridicați voi ca să vă separați de Hristos ca să formați o inchiziție ''ortodoxă'' exclusivistă.

Dar inchiziția măcar se străduia să spună adevărul și să facă dreptate... voi însă din interes străin de Dumnezeu (necredința aia oarbă care crede că vede și de aia se laudă și batjocurește) sunteți în stare să mințiți și să dezinformați cît mai mult... crezînd voi că slujiți cauza cea bună... a ortodoxismului ultra ortodox. Defap voi alunecați mai rău ca sectanții și ca ereticii de care vreți să ne feriți fiindcă nici pînă azi nu ați priceput ce este eresul, secta, înșelarea demonică... dar ridicați nonstop cu ele, ca să vă lăudați voi, furtuni și uragane într-o halbă de bere plină cu nisip.

Deci vsovivi nu-ți poate răspunde la calomnie așa că m-am încumetat să-ți răspund eu în locul lui.

Deci te rog să nu te superi ci te rog să mă ierți... iar și iar... deși știu că nu prea poți din pricina necredinței.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2016, 21:14:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Haha, tare postarea asta. Memorabila.
Vechi 10.08.2016, 14:01:40
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Citat:
Citat:
Haha, tare postarea asta. Memorabila. Haha, tare postarea asta. Memorabila.
În tot răul și-un bine, măcar de-acu' nu ne mai îngheață nasul și picioarele, vorba poetului:

Primăvara de Topîrceanu.

Dupa-atata frig si ceata
Iar s-arata soarele.
De-acum nu ne mai ingheata
Nasul si picioarele!

Cu narcisi, cu crini, cu lotusi,
Timpul cald s-apropie.
Primavara asta totusi
Nu-i decat o copie.

Sub cerdac, pe laurusca,
Cum trecura Babele,
A iesit un pui de musca
Sa-si usuce labele.

Pasarele migratoare
Se re-ntorc din tropice.
Gazele depun la soare
Oua microscopice.

Toata lumea din ograda
Canta fara pauza.
Doi cocosi se iau la sfada
Nu stiu din ce cauza.

Un curcan sta sus, pe-o barna,
Nu vrea sa se bucure.
Motul ii atarna
Moale ca un ciucure.

Doar Grivei, batranul, n-are
Cu ce roade oasele,
Ca de cand cu postul mare
Toate merg de-andoaselea.

Pentru cate-a tras, sarmanul,
Cui sa ceara daune?...
Drept sub nasul lui, motanul
A venit sa miaune.

Dar acum l-a prins potaia
Si-a-nceput sa-l scuture...
Peste toata harmalaia
Trece-n zbor un fluture.

Pe trotoar, alaturi salta
Doua fete vesele...
Zau ca-mi vine sa-mi las barbă
Toate mminteresele!

Last edited by vsovi; 10.08.2016 at 14:04:36.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2016, 21:15:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Da' vazusi ca si din nebunia asta a fost ceva de invatat?
Nu simti ca te-ai mai maturizat in ultimele 2-3 saptamani, asa?
Vechi 09.08.2016, 21:55:59
nacu simona nacu simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2013
Implicit Parintii sunt impotriva

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Da' vazusi ca si din nebunia asta a fost ceva de invatat?
Nu simti ca te-ai mai maturizat in ultimele 2-3 saptamani, asa?
Daa... si eu...simt ca am mai intinerit :)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare