Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.08.2016, 15:16:05
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bublisor Vezi mesajul
O sa ma retrag de ce acest forum cu o parere de rau ca am cunoscut oameni sinceri,trecuti prin viata si cu multa cunoastere,dar in acelasi timp dezamagita de anumite persoane care nu au stiut sa faca decat caterinca si "intepaturi" la adresa celorlalti( un comportament rusinos pt cineva care e credincios). Urat! Iar in legatura cu studiile mele si tot ce am postat pe acest site este adevarat,nu trebuie sa raspund la nu stiu ce intrebari ca sa ma justific in fata unora,care din punctul meu de vedere nu merita osteneala. Asadar,va multumesc si Doamne ajuta!
Eu imi cer scuze daca te-am suparat. Remarca mea in legatura cu off topicul era de fapt o scuza pentru ca m-am lasat si eu antrenat in discutii si ti-am facut topicul praf. Deci iarta-ma si Dumnezeu sa te ajute !
Reply With Quote
Vechi 11.08.2016, 15:16:57
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
O sa ma retrag de ce acest forum cu o parere de rau ca am cunoscut oameni sinceri,trecuti prin viata si cu multa cunoastere,dar in acelasi timp dezamagita de anumite persoane care nu au stiut sa faca decat caterinca si "intepaturi" la adresa celorlalti( un comportament rusinos pt cineva care e credincios). Urat! Iar in legatura cu studiile mele si tot ce am postat pe acest site este adevarat,nu trebuie sa raspund la nu stiu ce intrebari ca sa ma justific in fata unora,care din punctul meu de vedere nu merita osteneala. Asadar,va multumesc si Doamne ajuta!
Surioară dragă, să ne ierți, că vezi că suntem slabi și neputincioși. Nu pune la suflet și la inimă, răutatea oamenilor, calco în picioare cu dragostea și iertarea, o să întâlnești din belșug în timpul vieții tale răutate, roagă-te pentru aceia, sunt ispitiți și ei, înceracă să le dăruiești din bunătatea ta.

Dumnezeu să-ți ajute să te căsătorești, cu acel băiat sau cu altul (cu altul eu nu recomand, decât cu cel care ești acum), să vă placă de defectele voastre, unii altora, și prin dragostea voastră, să le micșorați, să le vindecați și niciodată să nu le mai vedeți.

Mă bucur sincer că ți-am fost alături și te-am ajutat cât am putut, după mintea mea... :) Cred încă și mai sincer în îndreptarea voastră, în îmbunătățirea și reușita voastră și mai ales, în mântuirea voastră.

Depinde doar de voi. Și sunteți minunați. Dumnezeu să vă ajute :)

Citat:
În prealabil postat de crinrin Vezi mesajul
Pregateste un subiect si de la medicina veterinara, ca nu se stie...
Bravo ! Ești deșteaptă tare, este ? Mai ai și o vârstă onorabilă, nu? Mai și râzi pe sub mustăți de multe postări și topicuri din forumul acesta... Cică tu vrei binele omului. Da ! Întotdeauna !
Să te rogi lui Dumnezeu, să-ți iei curățirea și nuielușele pentru păcatele tale aici pe pământ, să nu ți-o iei dincolo, că acolo nu mai e curățire și e veșnică.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 11.08.2016, 15:22:56
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul

Deci mai ușor cu eufemismul "cretin", din "creștin". Cel puțin te rog, bine Adriane ? :) Dacă tu nu mă vezi creștin, ci mă vezi cretin, e treaba ta, dar nu trebuie să mă și jignești cu asta. Data asta nu îți mai fac post report, că știu și văd că ai multe neputințe, încerc să te înțeleg și să-ți port neputințele. Însă am rugămintea să nu mă mai jignești, fiindcă eu nu te-am jignit niciodată.
Ia te uită ce sensibil a devenit Emilian, peste noapte....

Și când te gândești că mai deunăzi își încropea justificări teologice pentru a putea jigni pe alții, că și Hristos a făcut-o, că e pedagogia Sf. Duh și alte prostii.

Fii atent, Emiliane: ești un ipocrit și un prefăcut !!! Și asta nu e jignire, e pedagogia Sf. Duh, special pentru tine, la fel cum și Hristos îi apostrofa pe ipocriți și prefăcuți !!!
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 11.08.2016, 15:27:14
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Ia te uită ce sensibil a devenit Emilian, peste noapte....

Și când te gândești că mai deunăzi își încropea justificări teologice pentru a putea jigni pe alții, că și Hristos a făcut-o, că e pedagogia Sf. Duh și alte prostii.

Fii atent, Emiliane: ești un ipocrit și un prefăcut !!! Și asta nu e jignire, e pedagogia Sf. Duh, special pentru tine, la fel cum și Hristos îi apostrofa pe ipocriți și prefăcuți !!!
Ooo, neputinciosule ! :) Sigur, e părerea ta și o respect. Vei da socoteală Domnului Hristos pentru ea, nu mie. Dar cum eu te-am iertat deja, de la El am învățat, te-a iertat și El.
Numai să nu te prindă moartea cu trăirile conștiinței acesteia stricate, catolice, că atunci "ești singur de sine osândit" - Tit 3, 11.

Să trăiești ! :)
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 11.08.2016, 15:40:02
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
O sa ma retrag de ce acest forum cu o parere de rau ca am cunoscut oameni sinceri,trecuti prin viata si cu multa cunoastere,dar in acelasi timp dezamagita de anumite persoane care nu au stiut sa faca decat caterinca si "intepaturi" la adresa celorlalti( un comportament rusinos pt cineva care e credincios). Urat!
Ce frumoasă concluzie...

Citat:
Iar in legatura cu studiile mele si tot ce am postat pe acest site este adevarat,nu trebuie sa raspund la nu stiu ce intrebari ca sa ma justific in fata unora,care din punctul meu de vedere nu merita osteneala.
Eu te cred că ești studentă la medicină.

Citat:
Asadar,va multumesc si Doamne ajuta!
Să te ajute și să ne ajute Domnezeu și toți sfinții... inclusiv sf. Fericit Augustin.

Zic ție deci așa ca el: ''Iubește și fă ce vrei!''... iar mie îmi zic să iubesc mai mult pe Dumnezeu și să ne iubim unii pe alții precum ne-a iubit și ne iubește Domnul Iisus Hristos, Cuvîntul lui Dumnezeu.

Nu vă fie frică de inchiziția ''ortodoxă'' a ''marilor'' teologi căci cu cît propagă ei frica lor de himere și ''teroarea'' lui Dumnezeu cu atît își auto-îndreptățesc mai mult necredința... cu care se laudă... nepricepînd ei nicicum și fără să fie conștienți că nu se lasă ei pînă nu calcă în stînga și în dreapta peste cîte o cirtă sau cîte o iotă sau peste cîte o foarte mare poruncă ajungînd pînă la urmă ca fariseii care pe alea mari le călcau și pe cele mici le făceau înaintea oamenilor ca să fie slăviți de ei.

Deci dragă Bublișor mă bucur că ești o creștină DREAPTĂ... așa că nu rămîne decît să vă Bucure Dumnezeu împlinindu-vă tot ce vă doriți.

Vaia con Dios, mergi în Pace.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2016, 15:49:29
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Ooo, neputinciosule ! :) Sigur, e părerea ta și o respect. Vei da socoteală Domnului Hristos pentru ea, nu mie. Dar cum eu te-am iertat deja, de la El am învățat, te-a iertat și El.
Numai să nu te prindă moartea cu trăirile conștiinței acesteia stricate, catolice, că atunci "ești singur de sine osândit" - Tit 3, 11.

Să trăiești ! :)
Nu te mai întrista... e foarte bine că ai citit mult și că încerci să ne educi... dar din păcate prea mult îți autoîndreptățești temerile tale cu tot ce ai citit.

Noi creștinii nu ne temem de nimic, iar dacă ne temem de ceva, atunci musai că numai de Dumnezeu ca să nu păcătuim... dar dacă ne bagi tu mereu în cap superstițiile inchizitoriale... poate că, cine știe, o să reușești să ne îmbolnăvești de stress... dar fii sigur că Dumnezeu ne păzește și te păzește și pe tine... așa că fii fără de griji... însă una ține-o foarte strîns... grija mîntuirii tale și a noastre dacă chiar spui mereu că ne iubești și că din iubire ne tot sperii cu fricile tale...

Să fii iubit! vorba lui Radu Moraru. (eu adaug și zic că și de sfinți să fii iubit.)
Reply With Quote
Vechi 11.08.2016, 17:34:14
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Hai, ziceti repejor, cat nu se ard vinetele lui Dragos in gradina!
În grădină sunt pomi.
În curte le-am articulat deja. Spidi Gonzales mi se zice-n particoler. Cu voia părinților, ovcors.
În plus, eu ce păzesc? Le coc, nu le ard.

P.S. Cum a rămas? L-a terminar pe Saul facultatea?
Reply With Quote
Vechi 11.08.2016, 17:56:59
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Tu esti mai tare decat aia care coc banane in depozite. Tu coci vinete in curte. :)
Reply With Quote
Vechi 11.08.2016, 18:04:22
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Unde vezi filetism si pietism ? Ca singurul roman care a fost amintit pe aici a fost saracul Parinte Cleopa, si acesta pentru ca explica vorbele unui grecotei, nu baga de la el. Iar cu pietismul esti pe campii rau de tot. :)
Eu nu l-am criticat pe Fericitul Augustin, a fost cineva care l-a facut eretic - sa fie sanatos. Dar nu l-a facut eretic pentru ca-i din vest, ca altfel il stergeam toti din calendar la fel cum i-am fi sters si pe altii.

In plus am aratat si versiunea lui Aquinas, fara sa spun nici despre el ca ar fi eretic chiar daca nu-l avem in calendar. Nu trebuie sa-l faci eretic pe unul sau pe altul ori de cate ori aduci vorba despre el doar ca sa le demonstrezi altora ce bun ortodox esti. Ca o sa ajungi tot langa eretici daca-i arati cu degetul toata viata. :)
Bre, ce e cu tine? Era adresata lui igorete prima parte, a doua tie.Si nu, nu ii consider pe Augustin sau Aquinas eretici,spre deosebire de dom'absolvent de teologie de pe malul Begai. Nici cu el nu am nimic, doar ca stilul sau urla a ipocrizie si fanatism dulceag de la o suta de parseci. Si tipul asta imi aduce aminte de "iscoada" din "Razvan si Vidra", dar si de schismaticii raspopiti rascolnici din Rusia. Un cockteil ce ma calca pe nervi. Mai ales dulcegaria ipocrit-evlavioasa... Eu cel putin stiu ca sint un caldicel cu vocatie catre erezii foarte personale (vezi dronele :) ), si nu ma cred sau dau drept altceva, si nici nu incerc sa ma schimb, pentru ca nu am motivatia necesara.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2016, 18:14:15
Romowe
Guest

Implicit

Eu prajesc piine, si pun dulceata bio pe dinsa, ca veni vorba de interludii gastronomice. Vinete coc in weekend en masse, si apoi le bag cu usturoi si ceapacu tot in congelator, pentru la iarna (sau cum s-o chema in neoromina anotimpul care urmeaza).
Ca sa fie mai clara referirea la drone in contextul discutiei despre erezii cu Iuliu: sa nu credetica m-o palit Soarele in cap. Nu, foarte pe scurt, Iuliu ma impunge prieteneste uneori pe tema faptului ca eu cred sincer ca entitatile care au comis infanticid in Egiptul lui Faraon erau un fel de drone, si pata de singe de pe usile israelitilor erau un semn pe care erau programate sa il ocoleasca. No, va dadui motive de atac dogmatic-indignat si distractie balcanica.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare