![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am cartea care ai pus-o mai sus, chiar acum în fața mea. Are ISBN: 973-8926-04-1 978-973-8926-04-2 ![]() Și chiar acum o am deschisă la pagina 26, și nici pomeneală să fie adevărată imaginea ta scanată. E o fabulație imaginea ta scanată. La pagina 26, scrie doar de /bula papală Laetentur caeli/, unde latinii se numesc "biserică" și urmașii lui Petru. Sfântul MARCU al Efesului, NU îi numește pe latini "biserică" și nici "creștini". Cel puțin nu din sursele tale. Dar am spus, chiar si cu acrivie, Biserica nu e împotriva numirii eterodocsilor, crestini si biserică, daca ei au constiinta de Biserica, dar din punct de vedere istoric, dogmatic, biblic, canonic, dacă e să-i numim biserică si crestini, trebuie să adăugăm biserică rătăcită, sau risipitoare, precum fiul a fost risipitor, sau pierdută, precum oaia si drahma a fost pierdută, crestini risipitori, sau pierduti, sau rataciti. Iar pentru că știu ce vorbesc și știu ce hotărâri s-au luat la Sinodul din Creta, afirm, că acei ierarhi cei 156, trebuie pomeniți pe mai departe, chiar dacă nu au semnat toți 156, iar acel Sinod, chiar dacă primele hotărâri nu au fost în Duhul Sfintilor Părinti, si apoi au modificat Sinodul, ierarhii tot ar fi trebuit pomeniti, nădăjduind la îndreptarea Sinodului, lucru care s-a petrecut foarte repede, iar preotii nepomenitori, sunt rătăciti si fac schismă si pierd oitele lui Hristos. Te rog să nu mai dezinformezi si să mă ierți dacă te-am supărat cu ceva.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 03.03.2019 at 15:09:59. |
|
||||
|
||||
![]()
Emiliane, după faza cu "studiul" despre care pretinzi că există dar refuzi să arăți unde, mai ai tupeul să-i acuzi pe alții de minciună ?!!!!!!!
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La ce te asteptai? E prima data cand le intoarce ca la Ploiesti? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aici se poate vedea textul cărții: https://archive.org/stream/marcu-al-...a3ele_djvu.txt Într-adevăr, în ea scrie ce spune Iuliu că scrie. Emiliane, acuma ar fi un moment potrivit să-ți ceri scuze.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"nu fiți părtași la faptele cele fără roadă ale întunericului, ci mai degrabă, osândiți-le pe față." - Efeseni 5, 11 Dar văd că orice îți spun, tu tot nu primești. Tot de ereziile latine te ții. Și psihologul Ioan te susține, că studiul acela îi acuză domeniul. Dar, cu mila Domnului, întradevăr, onestitatea e un dar, așa este. Citat:
Am verificat sursa cărții celei verzi: este după traducerea de la ediția "The Lives of the pillars of Orthodoxy" published by Holy Apostles Convent and Dormition Skete, Buena Vista, Colorado, USA, 1990. Din moment ce nu are trimitere în PG, și cel puțin cea verde nu are, poate fi considerată o istorisire, o povestire, a faptelor întâmplate, dar nu cuvintele din gura Sfântului Marcu al Efeselui. În cele două volume anterioare, Opere complete, ale Sfântului Marcu, se scrie doar din PG, ediție bilingvă, se verifică instant, spontan, originalele grecești și acolo Sfântul Marcu al Efesului îi numește pe apuseni: "latini" și "fiii satanei". Te rog tu să-ți ceri scuze, pentru minciună și dezinformare și până nu îmi arăți exact unde, pagina din cartea verde, românească, unde scrie ce spui tu, eu nu am de ce să-mi scuze, că n-am greșit cu nimic. Tot tu greșești, și tot tu vrei să ți se ceară scuze? Da, desigur, așa e creștinește: te rog să mă ierți, chiar te rog să mă ierți, dar te rog nu mai lovi Biserica Ortodoxă. Mă lupt pentru Biserică, pentru Sinodul de la Creta, pe care-l iubesc, mai ales după ce și-a schimbat primele afirmații, mă lupt pentru ierarhii care au participat acolo, că ne păstoresc spre Ceruri, să ne rugăm cu post, să fie feriți de erezii și de orice lucru rău, pentru Biserică. Doamne ferește... :-(
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 20.04.2018 at 13:59:44. |
|
||||
|
||||
![]()
Aici, din păcate, cam ai dreptate. Și ai dovedit-o, cu asupra de măsură, în nenumărate rânduri.
|
|||
|
|||
![]()
Fiti atenti ce de capcane intinde smecherul Igor. Dupa ce minte ca in carte nu scrie ce scrie, deja discrediteaza si sursa, deh, e o traducere dupa o carte americana, nu-i dupa originale asa cum am eu. Traducerile mele sunt bune, celelalte sunt cah.
![]() Desi cartea e plina si de pasaje in care catolicii sunt numiti latini. Dar asta nu inseamna ca atunci cand li s-a adresat nu a folosit formula Biserica Romei. Dar cum sa-i iasa teologhia marelui traitor de aici de pe forum daca ar recunoaste lucrul asta ? Ca deja ne-a spus ca daca ii numesti biserica, nu esti ortodox. :) Sunt sigur ca si Parintele Pruteanu are surse pentru ce a scris ( de altfel cred ca si da o trimitere greceasca ). Dar nu cred ca are cu cine vorbi, ca Igor o sa tina la ideile lui pana o sa ajunga acolo unde ii este locul. |
|
|||
|
|||
![]()
Igor citeste-ne tu din opere complete, cuvantul Sf. Marcu atunci la citirea canoanelor. :)
Uite aici cartea in format electronic, compar-o cu cartea ta pe hartie si poate asa o sa-ti fie mai usor sa gasesti pasajul : http://www.sufletortodox.ro/arhiva-b...nevointele.pdf Sigur ca fiind o traducere dupa o carte americana si nu dupa originale asa cum ai tu, e gresit ce scriu aia acolo, dar nu ne dai tu din originale citatul exact din momentul respectiv ? :) Last edited by iuliu46; 12.08.2016 at 22:50:51. |
|
||||
|
||||
![]()
Iuliu, ești extraordinar, frățioare!
Tot eu te dovedesc mincinos, tot eu îți cer iertare, și apoi tot tu ești cel care îmi spune că întind capcane și sunt șmecher... Calitatea cea bună a faptelor tale e scăzută dacă procedezi așa și din momentul ăsta eu te ignor, că îmi pierd timpul altfel. Dar nu te las nerezolvat, Sfântul Marcu al Efesului spune că catolicii sunt "fiii satanei" în cartea ”opere complete”, editura Pateres 2009 și hotărârile din sinodul acela, semnare de unire cu ereziile apusului de toți ortodocșii, afară de Sfântul Marcu și răspunsurile Sfântului Marcu. Vreau să scriu și despre articolul părintelui Petru Pruteanu, nu știu dacă mai ajung, la el pe forum, mai am de învățat și pentru alt examen. Iartă-mi inexactitatea. Și tot eu păcătosul, pe mai departe, cu sinceritate, nu știu cât de mult contează pentru tine, dar pentru Hristos și pentru mine, contează: te rog să mă ierți pentru orice tulburare ce ți-am pricinuit. Doamne ajută. Citat:
Citat:
Acea e o recomandare, personală. Nu o îngăduire duhovnicească, că nu sunt duhovnicul lui. Dacă era duhovnicul lor, pentru remedierea problemei, se puneau altfel problemele. Dar da, dezlegare, tot mai puțin treptat, începând de la cantitatea cea mai mare, de 500 ml, odată la câteva zile, de unde se pleacă în jos, tot mai puțin. La clinicile de dezintoxicare, și dezalcoolizare, spre exemplu la dependenții de cocaină, li să dă drogul cocaină, în cantități tot mai mici, în fiecare zi, apoi se pleacă din nou de la o cantintate mai mare, în jos, piramidal, de exemplu: 100 mg, 80, 60, 50, 40, 30, 20, apoi 80, 60, 40, 50, 40, 30, 20, apoi 60, 50, 40, 30, 20, apoi 50, 40, 30, 20, tot așa. Ai citit despre asta? Slavă Domnului, am citit ca și cultură generală, multă psihologie și medicină, tocmai ca să mă îmbunătățesc duhovnicește, dar nu mă laud cu asta, decât când îi nevoie de sprijin, sprijin. Dar tu nu urmărești să fi sprijinit, să ajuți, ci să denigrezi, să batjocorești, ce creștin ești tu?
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 20.04.2018 at 13:46:51. |
|