Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.08.2016, 14:17:43
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ion Pop Vezi mesajul
Este foare "cumplit" cum explicati. Sa fie oare adevart?
Ar fi mai util sa dezbatem subiectul de discutie, decat sa criticati modul in care imi exprim punctul de vedere.
De altfel, cine considera ca eu argumentez "cumplit", e liber sa nu-mi citeasca postarile.
Cat despre adevar, sa fim seriosi, cine stie cu siguranta ca detine adevarul?
Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Esti sigur ca scrii bine?
In Biblie nu scrie de cate ori s-a afundat Iisus in raul Iordan, nici ca o data, dar nici de 3 ori. Ia si citeste aici: Matei 3:16, Marcu 1:10, Luca 3:22, Ioan 1:32.
Nici Iisus nu a spus de cate ori sa se faca asta. De asta am zis ca este irelevant acest aspect. Important este procesul in sine, nu numarul.
In acelasi timp pot intelege ca ele sunt oarecum necesare, pentru ca pur si simplu trebuie sa se respecte niste reguli, ca asa e in firea omului, are nevoie de proceduri.
Dar ce am vrut sa zic e ca aceste reguli sunt strict omenesti, ele nu au legatura cu mesajul esential transmis de Domnul Iisus Hristos.

Last edited by veilur; 23.08.2016 at 14:31:37.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2016, 14:24:30
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur Vezi mesajul
In Biblie nu scrie de cate ori s-a afundat Iisus in raul Iordan, nici ca o data, dar nici de 3 ori. Ia si citeste aici: Matei 3:16, Marcu 1:10, Luca 3:22, Ioan 1:32.
Nici Iisus nu a spus de cate ori sa se faca asta. De asta am zis ca este irelevant acest aspect.
Important este procesul in sine, nu numarul. Dar oamenilor nu le poate fi scoase din cap datinile si obiceiurile omenesti.
In acelasi timp pot intelege ca ele sunt oarecum necesare, pentru ca pur si simplu trebuie sa se respecte niste reguli, ca asa e in firea omului cumva.
Dar ce am vrut sa zic e ca aceste reguli sunt strict omenesti, ele nu au legatura cu mesajul esential transmis de Domnul Iisus Hristos.
Întâi de toate, noi nu ne botezăm cu botezul lui Ioan, pe care l-a primit Iisus. Acela era un botez al pocăinței, nu al nașterii din nou. Noi ne naștem din nou, din apă și din duh, și ne botezăm în numele Sfintei Treimi, așa cum le-a spus Hristos ucenicilor să boteze. De aceea ne afundăm de trei ori. Dacă citești catehismul, vei afla că multe din practicile pe care le putem socoti criticabile sunt întemeiate scripturistic și teologic. Biserica e foarte atentă cu rânduielile.

Last edited by CristianR; 23.08.2016 at 14:31:50.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2016, 14:30:51
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Catehismul e pentru fraieri.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2016, 14:43:20
veilur veilur is offline
Senior Member

Implicit

Scopul meu nu este sa conving pe nimeni, asta e doar parerea si crezul meu personal.
Si eu ma supun acestor reguli, pentru ca nu am incotro, dar nu le dau atata importanta, asta e treaba preotilor pe care ei trebuie sa si-o faca, daca tot si le-au insusit.
Nu stiu daca DragosP a vorbit serios sau a glumit ca sa ma ironizeze pe mine, dar daca a glumit, ii transmit ca intentia mea nu a fost sa sustin afirmatia lui.
Altfel, daca a fost serios, eu sunt neutru fata de remarca lui.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2016, 14:46:08
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

De ce să fii neutru? Nu poți și să citești și să nu citești catehismul.
Vechi 23.08.2016, 15:14:42
veilur veilur is offline
Senior Member

Implicit

Nu, ma refeream la faptul ca nu aprob/dezaprob faptul ca, catehismul ar fi pentru fraieri sau nu.
Cat despre ce a zis ioan67, nu inteleg cu ce am fost obraznic, ca doar nu am ofensat/jignit pe nimeni.
Faptul ca ce zic eu nu corespunde cu ce ziceti voi, asta e alta treaba.
De altfel, as aprecia si eu daca nu ati mai divaga de la subiect, punand accentul pe modul in care imi exprim opiniile.
Daca nu, ati face mai bine decat sa bagati in seama ce scriu eu.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2016, 15:45:50
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
Cat despre ce a zis ioan67, nu inteleg cu ce am fost obraznic, ca doar nu am ofensat/jignit pe nimeni.
Ei, nu o lua cu suparare, dar chiar ce scrii aici e, deja, o forma obraznica de a raspunde unei observatii.
Nu te supara, te rog, ia-o ca pe o simpla opinie. Iar daca ma insel, te rog sa ma ierti.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2016, 15:28:23
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Nu stiu daca DragosP a vorbit serios sau a glumit ca sa ma ironizeze pe mine
Eu știu ce am făcut, da' nu știu de ce te simți tu băgat în seamă de mine.
Eu am completat cele zise de Cristian.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2016, 16:40:03
veilur veilur is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Eu știu ce am făcut, da' nu știu de ce te simți tu băgat în seamă de mine.
Eu am completat cele zise de Cristian.
Nice joke: nu stii de ce ma simt eu bagat in seama de tine, LOL.
De acum nu o sa ma mai simt bagat in seama de catre prealuminatul VIP DragosP.
Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Ei, nu o lua cu suparare, dar chiar ce scrii aici e, deja, o forma obraznica de a raspunde unei observatii.
Nu te supara, te rog, ia-o ca pe o simpla opinie. Iar daca ma insel, te rog sa ma ierti.
Da, aici chiar e. Dar cum sa ma supar pentru nimic? Stimate user ioan67, eu nu investesc energie si stres in asa ceva.
Consider ca nu merita, chiar eu sunt sustinatorul ca ce se scrie pe forum sunt lucruri care pe mine nu au de ce sa ma supere.
Daca nu o faceai tu, o facea altcineva. Ma astept oricand ca oricine sa nu fie de acord cu mine. Daca cei din jurul meu ar fi de acord cu mine, m-as plictisi cu siguranta.

Last edited by veilur; 23.08.2016 at 16:42:57.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2016, 14:17:21
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Atacati ostasi ai lui Hristos, speriati tot ce puteti in cale, poate trece fata asta la catolicism din cauza voastra!!!

Cred ca in threadul asta se poate sa ne certam cu mai multa forta pentru a demonstra superioritatea Ortodoxiei, cu niste luptatori Puternici cum sunt cei de mai sus...

LA LUPTA OSTASI, ORTODOXIA VA TRIUMFA!!!

P.S. Sa pastram offtopicul la locul lui, in alte threaduri, si sa nu speriem cu atitudinea noastra si cu certurile noastre pe cei care vin sa puna intrebari pe forum.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare