Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.09.2016, 11:30:48
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Spune-i asta Apostolului Pavel.

35. Și aceasta o spun chiar în folosul vostru, nu ca să vă întind o cursă, ci spre bunul chip și alipirea de Domnul, fără clintire.
36. Iar de socotește cineva că i se va face vreo necinste pentru fecioara sa, dacă trece de floarea vârstei, și că trebuie să facă așa, facă ce voiește. Nu păcătuiește; căsătorească-se.
37. Dar cel ce stă neclintit în inima sa și nu este silit, ci are stăpânire peste voința sa și a hotărât aceasta în inima sa, ca să-și țină fecioara, bine va face.
38. Așa că, cel ce își mărită fecioara bine face; dar cel ce n-o mărită și mai bine face.
(1Cor7,38)

Adica cine-si marita fecioara nu pacatuieste, dar mai bine-ar face sa n-o marite.

P.S. Poate ca si GMihai era printre monahii aia.

De ce mai bine ar face sa n-o marite ?!

Este un lucru absolut normal si firesc (si in deplina concordanta si cu religia ortodoxa), ca atunci când un barbat iubeste cu adevarat o femeie, sa se casatoreasca cu aceea femeie si sa-si intemeieze o familie cu aceea femeie!

In egala masura, si casatoria si monahia, sunt cai pentru mantuire si pentru o viata crestineasca!

Depinde de fiecare in parte cum simte si ce inclinatii are- spre casatorie ori spre monahie!
Reply With Quote
Vechi 05.09.2016, 23:30:18
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
De ce mai bine ar face sa n-o marite ?!

Este un lucru absolut normal si firesc (si in deplina concordanta si cu religia ortodoxa), ca atunci când un barbat iubeste cu adevarat o femeie, sa se casatoreasca cu aceea femeie si sa-si intemeieze o familie cu aceea femeie!

In egala masura, si casatoria si monahia, sunt cai pentru mantuire si pentru o viata crestineasca!

Depinde de fiecare in parte cum simte si ce inclinatii are- spre casatorie ori spre monahie!
Tie asa-ti place sa crezi si-atunci nu te intereseaza Scriptura, ci firea(ca-i firesc).
Monahii isi neglijeaza firea trupeasca supunand-o catre firea duhovniceasca.

Noi suntem niste inconstienti ingeri cu chip dumnezeiesc si trup omenesc, dar nu ne place sa lucram la asemanarea cu Dumnezeu si ne pacalim ca suntem oameni vrednici.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 05.09.2016, 23:47:29
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Da- dar nu putem fi toti monahi! Nu poate exista o societate omeneasca, un stat sau o comunitate umana in care toti oamenii sa se calugareasca! Cineva trebuia sa lucreze si in fabrici /industrie, cineva trebuie sa lucreze si pamantul, cineva trebuie sa lucreze si in transporturi si telecomunicatii, cineva trebuie sa lucreze si in politie/armata/servicii de informatii, etc!

Altfel nu poate fi conceputa existenta unui stat modern.

Iar fara casatorie, si familie, fara nasterea de copii, societatea si specia umana ar disparea fizic!
Reply With Quote
Vechi 06.09.2016, 01:44:31
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Monahi, nemonahi, in stat sau in afara lui (?), fapt e ca transmiterea ereditara a caracterelor e o mare enigma. Probabilitati, nenumarate influente iar in final e de crezut ca-i chiar Degetul Domnului pe acolo.
Einstein, am auzit, era destul de lamurit cu problema asta.
Cand prima lui dragoste l-a intrebat, entuziasmata de aburii geneticii ei blondine, "Iubi, iti dai seama cum va fi pruncul nostru daca va mosteni inteligenta ta si frumusetea mea?", Einstein i-ar fi replicat: "Dar daca va mosteni frumusetea mea si inteligenta ta?..."
Reply With Quote
Vechi 06.09.2016, 04:14:42
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Da- dar nu putem fi toti monahi! Nu poate exista o societate omeneasca, un stat sau o comunitate umana in care toti oamenii sa se calugareasca! Cineva trebuia sa lucreze si in fabrici /industrie, cineva trebuie sa lucreze si pamantul, cineva trebuie sa lucreze si in transporturi si telecomunicatii, cineva trebuie sa lucreze si in politie/armata/servicii de informatii, etc!

Altfel nu poate fi conceputa existenta unui stat modern.

Iar fara casatorie, si familie, fara nasterea de copii, societatea si specia umana ar disparea fizic!
Cu alte cuvinte, ar paste-o 'pericolul' mantuirii?

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Monahi, nemonahi, in stat sau in afara lui (?), fapt e ca transmiterea ereditara a caracterelor e o mare enigma. Probabilitati, nenumarate influente iar in final e de crezut ca-i chiar Degetul Domnului pe acolo.
Einstein, am auzit, era destul de lamurit cu problema asta.
Cand prima lui dragoste l-a intrebat, entuziasmata de aburii geneticii ei blondine, "Iubi, iti dai seama cum va fi pruncul nostru daca va mosteni inteligenta ta si frumusetea mea?", Einstein i-ar fi replicat: "Dar daca va mosteni frumusetea mea si inteligenta ta?..."
Acelasi dialog l-am 'auzit' si eu, insa intre GB Shaw si Mata Hari.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 06.09.2016 at 04:20:54.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2016, 11:20:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Cu alte cuvinte, ar paste-o 'pericolul' mantuirii?
Deci dupa capul tau, femeia maritata n-are nici o sansa de mantuire sau cum?
Vechi 06.09.2016, 11:22:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Tie asa-ti place sa crezi si-atunci nu te intereseaza Scriptura, ci firea(ca-i firesc).
Monahii isi neglijeaza firea trupeasca supunand-o catre firea duhovniceasca.
Ap. Pavel zice ca pentru el e mai bine sa fii necasatorit.
Da' nu zice cum incerci tu sa spui, ca ala casatorit, nu lucreaza mantuirea.

Citat:
Noi suntem niste inconstienti ingeri cu chip dumnezeiesc si trup omenesc, dar nu ne place sa lucram la asemanarea cu Dumnezeu si ne pacalim ca suntem oameni vrednici.
Pai depinde.
Asta se poate lucra indiferent daca esti casatorit sau nu.

Si daca nu esti casatorit, poti lucra chipul celalat, al mandriei dracesti, crezandu-te mai presus decat altii doar pentru ca natura te-a scopit.

Tags
casatorie

Thread Tools
Moduri de afișare