![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De ce mai bine ar face sa n-o marite ?! Este un lucru absolut normal si firesc (si in deplina concordanta si cu religia ortodoxa), ca atunci când un barbat iubeste cu adevarat o femeie, sa se casatoreasca cu aceea femeie si sa-si intemeieze o familie cu aceea femeie! In egala masura, si casatoria si monahia, sunt cai pentru mantuire si pentru o viata crestineasca! Depinde de fiecare in parte cum simte si ce inclinatii are- spre casatorie ori spre monahie! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Monahii isi neglijeaza firea trupeasca supunand-o catre firea duhovniceasca. Noi suntem niste inconstienti ingeri cu chip dumnezeiesc si trup omenesc, dar nu ne place sa lucram la asemanarea cu Dumnezeu si ne pacalim ca suntem oameni vrednici.
|
|||
|
|||
|
Da- dar nu putem fi toti monahi! Nu poate exista o societate omeneasca, un stat sau o comunitate umana in care toti oamenii sa se calugareasca! Cineva trebuia sa lucreze si in fabrici /industrie, cineva trebuie sa lucreze si pamantul, cineva trebuie sa lucreze si in transporturi si telecomunicatii, cineva trebuie sa lucreze si in politie/armata/servicii de informatii, etc!
Altfel nu poate fi conceputa existenta unui stat modern. Iar fara casatorie, si familie, fara nasterea de copii, societatea si specia umana ar disparea fizic! |
|
|
|||
|
|||
|
Monahi, nemonahi, in stat sau in afara lui (?), fapt e ca transmiterea ereditara a caracterelor e o mare enigma. Probabilitati, nenumarate influente iar in final e de crezut ca-i chiar Degetul Domnului pe acolo.
Einstein, am auzit, era destul de lamurit cu problema asta. Cand prima lui dragoste l-a intrebat, entuziasmata de aburii geneticii ei blondine, "Iubi, iti dai seama cum va fi pruncul nostru daca va mosteni inteligenta ta si frumusetea mea?", Einstein i-ar fi replicat: "Dar daca va mosteni frumusetea mea si inteligenta ta?..." |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 06.09.2016 at 04:20:54. |
|
|
|||
|
|||
|
Deci dupa capul tau, femeia maritata n-are nici o sansa de mantuire sau cum?
|
|||
|
|||
|
Citat:
Da' nu zice cum incerci tu sa spui, ca ala casatorit, nu lucreaza mantuirea. Citat:
Asta se poate lucra indiferent daca esti casatorit sau nu. Si daca nu esti casatorit, poti lucra chipul celalat, al mandriei dracesti, crezandu-te mai presus decat altii doar pentru ca natura te-a scopit.