Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.09.2016, 15:25:10
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Ca sa argumentez cele ce am zis, va prezint cateva intamplari cu cei de la militie si securitate

1. Prima intamplare, povestita de Dumitru Ailenii, fost impiegat de miscare in statia CFR Husi (in anii 1980)

O data, trebuia manevrata o naveta de vagoane la linia 17 "Constructorul". Cum statiile radio erau la incarcat, impiegatul de miscare a dispus efectuarea manevrei fara a mai da statii radio la partida de manevra.
Si aceasta a inceput manevra, prin impingerea garniturii (linia 17 Constructorul era/este infundata).
Mecanicul de locomotiva conducea pe partea dreapta (in sensul de mers), mecanicul-ajutor supraveghea pe partea stanga, iar manevrantii de vagoane erau plasati la mijlocul si urma garniturii.
Insa, cum linia 17 Constructorul este in curba, si nici vizibilitatea nu este foarte buna acolo, iar manevra se efectua cu o locomotiva 040-DHC, la un moment dat, mecanicul-ajutor a atipit pentru cateva secunde, si nu a mai observat cand manevrantul de vagoane de la urma trenului i-a facut semn cu fanionul "bun asa manevra", si nu i-a spus mecanicului de locomotiva sa opreasca garnitura!
Ca atare, acesta a continuat impingerea garniturii, si aceasta a depasit opritorul fix de la capatul liniei, iar ultimul vagon a deraiat, de era sa mai darame si casa unuia de locuia in aceea zona!

Apoi au venit si cei de la securitate, sa ancheteze cazul! In momentul in care au incercat sa-l ia la intrebari pe impiegatul de miscare (ca de ce nu a dat statii-radio la partida de manevra), acesta s-a ridicat de la birou (era si in uniforma), si i-a repezit pe securisti: "Ba idiotilor, da' voi stiti ce statii radio ne dau la Husi ?! Ca toate ciurucurile care le culeg de pe regionala, ni le arunca noua la Husi!"

Si intradevar- erau niste statii radio pacatoase , cu acumulatori, care se descarcau foarte repede!

Si au plecat securistii cu coada intre picioare din biroul de miscare!

Este adevarat ca la un moment dat Dumitru Ailenii a fost seful organizatiei de partid pe statia CFR Husi, iar atunci sotia sefului statiei CFR Husi (un om de un mare caracter, pe care l-am cunoscut personal, si prieten foarte bun cu tata) era prim-secretara a orasului Husi.

2. In 1969 tata a efectuat o excursie in Ungaria si Cehoslovacia. La urcarea in Vaslui in autocarul ONT-ului, a venit ghidul la tata si i-a spus: "Pe perioada excursiei a sa colaborati cu un tovaras Parjol!". Tata si-a dat seama pe loc ca ala colabora cu securitatea, si stia ca daca zice "Nu!" nu mai pleaca in excursie, asa ca a zis un "Da" de forma!
Ajunsi la Praga, vine ala Parjol la tata si i zice: "vedeti pe unde umblati, cu cine stati de vorba"
Tata mirat i spune: "Tovarasul Parjol, uitati cum sta treaba! Eu nu stiu daca dumneavoastra ati platit sau nu excursia asta, insa eu am platit-o! Asa ca am de gand sa ma bucur de ea, si nu-mi spuneti mie unde sa ma duc si cu cine sa stau de vorba".
A facut ala Parjol niste ochi cat cepele si i-a spus lui tata- "Vedeti ca a sa aveti probleme cand va intoarceti in tara".
Iar tata i-a spus: "Asta mai vedem noi".
Intors in tara, bineinteles ca nu a avut nici un fel de problema tata!
Apoi peste cativa ani, cand tata s-a dus la ICRM Iasi sa contracteze niste mobila, gestionar acolo era tocmai tovarasul Parjol!
Cand l-a vazut pe tata, s-a albit la fata Parjol (acuma el aveea nevoie de tata ca sa-i contracteze marfa) si a inceput sa se scuze- "Stiti, dom sef, atunci cu excursia, a fost o situatie, a trebuit sa fac asa, dar nu am vrut, haideti sa mergem la un restaurant, ca fac o cinste, etc".

3. In anii 80, cum astia intarziau sa ne dea repartitie de apartament, s-a enervat intr-o zi tata si a zis- "Mama voastra, lasa ca va aranjez eu!".
Si s-a dus la Vaslui- era unul Tanase la partid- si i-a spus: "Tovarasul Tanase, eu fac cerere ca vreau sa emigrez in URSS cu familia, ca am neamuri acolo"
Cand a auzit Tanase s-a albit la fata, de era sa cada de pe scaun!
A incercat sa-l ia cu binisorul pe tata- "Vai, nea' Valerica, ce vreti sa faceti! Nu se poate, e prestigiul tarii in joc, ce a sa zica sefii, etc"
Tata cum era hotarat i-a spus "Nimic! Nu discut nimic! Am dreptul conform legii sa fac cerere, dumneata esti obligat sa o inregistrezi!"
Si nu a avut ce face Tanase, si a inregistrat cererea!
Cand s-a intors in Husi, tata s-a intalnit cu baietii de la securitate, care au venit cu o mutra de inmormantare si i-au spus "Vai, nea' Valerica, ce ne-ati facut!"
Tata mirat i intreaba- "Pai ce v-am facut ma ?!"
Iar aia de la securitate i-au spus- 'Pai ne-au luat sefii la rost, ca de ce nu am stiut de intentiile dumneavoastra!"
Iar tata mirat le-a spus- "Pai cum vine asta, sa stiti ce am eu de gand ?!"
Iar aia de la securitate i-au spus "Stiti, e o situatie, ne cer sefii, etc!"
Iar tata le-a spus- "Bine mai, data viitoarea am sa va spun ce am de gand, ca sa nu m-ai aveti probleme cu sefii!

Peste cateva zile, prima secretara a orasului Husi de atunci- Aneta Slivneanu- l-a chemat pe tata sa vada niste apartamente care se construiau in centru si sa-si aleaga unul!

Atunci tata a spus- "Mama voastra de plosnite! Acuma se poate!".

4. In 1968 tata, impresionat de atitudinea demna si darza a lui Ceausescu cand a condamnat interventia "Tratatului de la Varsovia" in inabusirea "Primaverii de la Praga", a facut cerere de intrare in partid. Dar nu a fost primit, pe motivul idiot ca bunicul (ca sef de post de jandarmi in Basarabia in anii 1930) ar fi fost chipurile "organ de represiune a regimului burghezo-mosieresc"!
Atunci tata s-a enervat si le-a spus alora de la partid- "Mama voastra! Las' ca va aranjez eu"!
Apoi in anii 1980 a venit un decret prin care toti conducatorii de unitati, care aveau mai mult de 50 de angajati in subordine, trebuiai sa fie membri de partid!
Si a venit unu Tanase la tata si i-a spus- "Nea Valerica, stiti, trebuie sa va inscrieti in partid!"
Cand a auzit tata i-a spus: "Ce vrei mai ?! Adica cand am vrut eu sa intru in partid nu m-ati primit voi! Acuma nu mai vreau eu!".
Vechi 12.09.2016, 15:35:40
Senior Member

Implicit

Dupa 1980- 1982, securitatea si Iulian Vlad personal, au incercat sa-i atraga atentia lui Nicolae Ceausescu, despre masurile economice gresite luate, si despre starea de nemultumire tot mai mare a populatiei (nemultumire cunoscuta la nivelul DSS-ului)!

Dar din pacate nu a fost ascultat atunci Iulian Vlad !

Dupa venirea la putere a lui Mihail Gorbaciov in URSS in 1985 si aparitia politicii de glasnost si perestrioka in URSS, Nicolae Ceausescu devenea tot mai izolat pe scena politica internationala.

Planurile de inlaturare de la putere a lui Ceausescu- atat in est cat si in vest- erau cunoscute de catre DSS, care nu a facut absolut nimic pentru a-l sprijine pe Ceausescu.

Discutiile de la Malta dintre Mihail Gorbaciov si George Bush au fost interceptate de DSS.

In timpul revolutiei, Securitatea (stiind ce va urma), a adoptat o atitudine pasiva, de non-combat, la ordinul expres a lui Iulian Vlad.
Vechi 12.09.2016, 15:57:23
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Dar de ce n-a amenintat tatal dumitale ca face cerere sa emigreze in America ? Crezi ca tot asa l-ar fi tratat ?

Si, daca tot veni vorba, de ce nu faci dumneata cerere sa emigrezi in Coreea de Nord, ca sa traiest pe viu visul comunismului victorios, si in schimb stai acilea sa ne otravesti cu propaganda mincinoasa, imorala si blasfemiatoare pe care o faci unui regim criminal ?!
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Vechi 12.09.2016, 16:08:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Aici trebuie facuta o distinctie intre

-Militia si securitatea de dinainte de anii 1960-1964!

Uite ca nu este mare distinctie:

Gheorghe Calciu-Dumitreasa

Ca profesor la Seminarul Teologic Ortodox din București s-a opus ateismului. În Postul Sfintelor Paști, din anul 1978, ține un șir de 7 prelegeri, intitulate "Șapte cuvinte către tineri", predici care s-au bucurat de o largă audiență în rândul studenților de la multe facultăți din București. Ia atitudine public față de dărâmarea Bisericii Enei din București, pe locul căreia se planificase construirea unei crâșme. Pe tot parcursul acestei perioade primește zilnic telefoane de amenințare, menite să îl descumpănească și să-i terorizeze familia. Atât predicile ținute cât și protestul față de demolarea Bisericii Enei îl aduc din nou în vizorul Securității. Este arestat în anul 1979, judecat și condamnat abuziv la mai mult de 10 ani închisoare. I se confiscă și averea, astfel încât soția și copilul rămân fără frigider, aragaz și alte bunuri de strictă folosință. Prin executarea pedepsei s-a urmărit o nouă reeducare a sa. Acest fapt a determinat un val de proteste din partea exilului românesc. În ajutorul său se ridică intelectualii din exil: Mircea Eliade, Virgil Ierunca, Eugen Ionescu, Monica Lovinescu, Paul Goma. A fost mai întâi internat la secția de psihiatrie a penitenciarului Jilava. Ulterior a fost transferat la penitenciarul Aiud, unde a avut colegi de celulă condamnați pentru omor. Cea mai mare perioadă a detenției a petrecut-o totuși în izolare. În timpul detenției a fost bătut, umilit și ținut nemâncat.După 5 ani și jumătate, în 20 august 1984, este eliberat, ca urmare a presiunilor internaționale venite din partea liderilor lumii, cum ar fi Margaret Thatcher, Ronald Reagan, Papa Ioan Paul al II-lea. Contrar voinței sale, în anul 1985 este obligat să părăsească țara împreună cu familia.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Gheorg...ciu-Dumitreasa

Deci de inseamna dupa tine "iti vedeai de treaba"?

Sa nu cumva sa contesti regimul comunist ateu si indoctrinarea oficiala?

Sa iesi la manifestarile idolatriazante ale despotilor comunisti, incalcarea constiintei fiind rasplatita cu mici si bere multumind pentru cele 10 oua si jumatate de litru de ulei pe luna, date la cartela?

Last edited by AlinB; 12.09.2016 at 16:12:15.
Vechi 13.09.2016, 10:29:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Mai papagalule, parintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa a facut inchisoare pana in 1984 si expulzat din tara in 1984, exact, cu 4 ani de asa zisa revolutie.

Atat de liberi eram.

Nu aveai voie sa iesi din tara, daca ti se dadea voie, erai urmarit sa nu cumva sa "evadezi".

Stiu personal pe cineva care a fost persecutat de Securitate pana in '89, era chemat la "discutii amicale" si nu i se permitea sa intre la facultate, doar pentru ca intr-o discutie privata cu un ticalos de informator si-a exprimat dorinta de a face un drum pe jos in afara tarii.

Da, de pe postul de capatuit fara merite peste sclavi si cu pile la Partid si Securiate, sigur ca arata frumos comunismul, da' dupa cum vezi, altii care l-au trat din postura de oameni care chiar "isi vedeau de treaba lor" si aflati la cheremul a tot felul de "gestionari" peste "bunurile poporului" date cu taraita si la pile, nu prea le-a picat bine.

Last edited by AlinB; 13.09.2016 at 10:31:52.
Vechi 13.09.2016, 11:40:47
Senior Member

Implicit

Tot amintiti de acest caz cu preotul Calciu-Dumitreasa! Intradevar, nu trebuia sa se intample, e regretabil ca s-a intamplat!

Ca si dupa 1964 or fi fost unele cazuri izolate de acest gen e posibil!

Insa ce reprezinta aceste doua-3 cazuri izolate de dupa 1964, raportat la cei cca 20 de milioane de locuitori ai Romaniei ?!

Marea majoritate a oamenilor, dupa 1964, daca-si vedeau de servici sa de familie, daca munceau cinstit, daca nu comiteau fapte antisociale sau infractiuni de drept comun, nu aveau treaba cu militia sau securitatea!

Aveea vreo treaba cu securitate sau militia dupa 1964, strungarul de la IMGB sau 23 August, electricianul de la IRE, soferul de pe autobuzele ITA sau IJTL (si fie vorba intre noi- doar am discutat si cu fostii soferi ai ITA sau IJTL- de o friptura sau o masa la restaurant dupa o cursa mai lunga tot le iesea), impiegatul de miscare sau mecanicul de locomotiva, etc ?! Nu cred!

Si sa fim seriosi- pe stadioane la un meci de fotbal, in restaurante la un sprit, la vreo nunta sau petrecere, la o tabla sau la un sprit intre prieteni sau vecinii de bloc, etc, se spuneau bancuri despre regim sau se critica deschis regimul, si nimeni nu a patit nimic din cauza asta!

Iar despre chestiunile mai personale despre care ati spus- pentru ca ati afirmat minciuni si neadevaruri, sa va spun cateva lucruri

1. Tata doar si-a facut meseria, si a ajutat pe foarte multa lume. La tata conta un singur lucru- sa-si faca meseria, unitatea sa mearga bine si sa ajute OAMENII- indiferent ce functie ocupau acestia sau ce meserie aveau

2. Nicioadata nu a acceptat sa ia bani ca spaga sau bani nemunciti!
Cel mult- asa era obiceiul locului si pana la urma o forma de stima si respect intre oameni- daca omul vreia sa faca cinste cu un sprit la Cina.

3. Datorita faptului ca inainte de 1989 cooperatia primea (prin contractarile cu industria) mai putina canditate de marfuri decat cererea (prioritatea fiind exportul), pentru a putea obtine mai multa marfa decat planul stabilit, trebuia sa apelezi la mijloace mai putin ortodoxe. Astfel, daca se afla ca vii la contractari si esti din judetul Vaslui, reprezentantii fabricilor aminteau mai voalat- Pai stim ca la Husi se face un vin bun, stim ca aveti la Vaslui un coniac Vasconi, stim ca aveti la Husi un IAS puternic, etc.

In februarie 1991, cand ziaristii de la ziarul local au facut un reportaj si la Grup Depozite Husi, au scris

La Grup Depozite Husi, stam de vorba cu seful de grup, domnul Onose Valerian, si cu economista cooperativei de consum Husi, Maria Dumitrascu. Domnul Onose, comerciant inimos, a reusit sa inlature partial carentele pernicioase ale planului, dar a fost obligat sa utilizeze argumente si mijloace specifice zonei, care l-au costat!

Asadar si inainte de 1990, cine era om serios, isi facea cu pasiune meseria, si se comporta omeneste in familie si in societatea, nu prea il interesa de regimul politic existent sau de ideologia comunista!

Cred ca in 1989 singurul om din Romania ca credea sincer in ideologia comunista era Nicolae Ceausescu!
Vechi 13.09.2016, 11:45:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Lasa ma vrajeala, arhiva securitatii stii cum se masura dupa '89? La metru.

Si are zeci de km, si nu s-a oprit in '64.

Daca s-ar da publicitatii cati informatori avea si probabil mai are si acum, lumea s-ar ingrozi.
Vechi 13.09.2016, 15:05:25
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
Marea majoritate a oamenilor, dupa 1964, daca-si vedeau de servici sa de familie, daca munceau cinstit, daca nu comiteau fapte antisociale sau infractiuni de drept comun, nu aveau treaba cu militia sau securitatea!
Cu o conditie, tovarase! Cu o conditie! Sa duca viata de caine slugarnic, ca dvs.
Adica, desfasurat:
- sa aplaude pe Tovarasul, sa il preamareasca
- sa participe cu toata insufletirea tovaraseasca la faurirea sinistrei inventii numita "Omul nou", pe care o incercase si Hitler si Stalin si alti dictatori nemernici
- sa-si tina gura, de frica beciului, ori de cate ori avea ceva de zis diferit de Partid
- sa rabde frigul si intunericul din case
- sa justifice cu toata puterea ratiunile inaltatoare ale infometarii celor care stateau la cozi interminabile pentru o paine si o sticla de lapte, in conditiile in care Tovarasu se lauda ca avem cele mai mari productii la hectar!
- sa isi minta copiii ca religia e opiu pentru popor iar Dumnezeu e o scorneala pe care omul nou nu o accepta
- sa isi tradeze vecinii, colegii, mama si tata de cate ori interesele Partidului o cereau; si o cerea mereu!
- sa accepte ca, in numele Partidului, sotul la lucreze inginer in Husi iar sotia profesoara in Oradea; copiii ii crestea Partidu
- sa citeasca in traduceri masluite literatura subversiva, contrara intereselor nationale, aia scrisa de burghezii retrograzi din lumea intreaga
- sa faca apologia minciunii, a propagandei, a terorii spunind, ca dvs., ca totul era bun si luminos.

Da, daca faceau asa, nu aveau treaba cu militia sau cu securitatea. Erau tovarasi de incredere, elemente sanatoase si exemple vii de patrioti intr-o tara care faurea un viitor mai bun.
Vechi 13.09.2016, 15:44:22
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
Tu crezi ca ISIS sau Mafia siciliana joaca fotbal cu capetele celor care le canta in struna? Nu prietene. Mafiotii sunt oameni de treaba, mai ceva decat comunistii. Nu le taie gatu' decat infractorilor care nu vor sa intelega ca cine nu vede, nu aude si tace traieste o mie de ani in pace.
Vechi 12.09.2016, 16:09:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Dar de ce n-a amenintat tatal dumitale ca face cerere sa emigreze in America ? Crezi ca tot asa l-ar fi tratat ?
Era smecher, nu prost, stia foarte bine ce pateste cu asa cerere, primea apartament in regim "shared" gratuit si pe cel putin un deceniu, la Jilava.

Da' el era baiet bun, nu vroia sa supere regimu', doar sa se bage nitel in fata la rand la un apartament..

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Familia in regimul comunist florinbrasov0 Generalitati 40 11.09.2016 23:24:09
Fiara bolșevică, Holocaustul roșu, Genocidul comunist doctor_faustus Generalitati 28 12.02.2013 09:39:16
Imi cer iertare ca am laudat fostul regim ateisto-comunist mihailt Generalitati 44 29.09.2010 15:33:34
Profetii despre romania IonelS Intamplari adevarate 74 22.09.2010 13:46:09
Materiale despre Romania coralina Generalitati 15 12.10.2009 09:23:01