Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.09.2016, 21:41:44
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Ionel, Ionelule, nu mai bea băiatule...
Reply With Quote
Vechi 26.09.2016, 23:49:49
Ionel28 Ionel28 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2015
Locație: Targu-Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Ionel, Ionelule, nu mai bea băiatule...
Beau sau nu beau , lucrurile astea tot exista , si cine vrea sa le gaseasca in carti tot le gaseste. Nu are nici o legatura ca nuca de perete bautura cu informarea exacta pe care vrea cineva sa o caute intr-un anume domeniu. Dar chiar intr-o carte care analiza practici si simboluri precrestine preluate de Biserica Catolica , un preot profesor Salvatore Freixedo spunea asa ,, Poporul vrea sa fie inselat , deci sa fie inselat. El se referea la necunostiinta majoritatii care mai degraba cred basme frumos mestesugite , decat ceea ce spune in realitate Scriptura.
Reply With Quote
Vechi 27.09.2016, 03:47:10
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ionel28 Vezi mesajul
,, Poporul vrea sa fie inselat , deci sa fie inselat. El se referea la necunostiinta majoritatii care mai degraba cred basme frumos mestesugite , decat ceea ce spune in realitate Scriptura.
Poporul crede ce poate si ce are nevoie, Ionele...
De aceea, marii predicatori crestini au luat in considerare intotdeauna nevoile oamenilor, in majoritatea lor chinuiti si napastuiti. I-au pastorit cu grija, cu pricepere...

Dar ei (predicatorii) nu au basmit, cum le pare unora!
Ci au desfasurat cu duh invatatoresc, cu mare mestesug si multa dragoste, ceea ce Scriptura contine doar ca semn, ca seminte...
L-au glasuit pe Hristos printre noi.
E meritul acestor mari agricultori ca au lucrat aria Cuvantului pentru ca noi sa nu murim de foame, amar de secole...
Reply With Quote
Vechi 27.09.2016, 09:39:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Cum mor acum de foame iehovistii rumegand revistute si brosurele si traduceri aranjate ale Bibliei.
Daca nu cumva mor chiar la propriu pentru ca li se refuza asistenta medicala de catre cei apropiati.
Vechi 27.09.2016, 23:12:35
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Poporul crede ce poate si ce are nevoie, Ionele...
De aceea, marii predicatori crestini au luat in considerare intotdeauna nevoile oamenilor, in majoritatea lor chinuiti si napastuiti. I-au pastorit cu grija, cu pricepere...

Dar ei (predicatorii) nu au basmit, cum le pare unora!
Ci au desfasurat cu duh invatatoresc, cu mare mestesug si multa dragoste, ceea ce Scriptura contine doar ca semn, ca seminte...
L-au glasuit pe Hristos printre noi.
E meritul acestor mari agricultori ca au lucrat aria Cuvantului pentru ca noi sa nu murim de foame, amar de secole...
Si atunci preotul profesor Salvatore Freixedo , la cine se referea oare prin cuvintele ,,Poporul vrea sa fie inselat , deci sa fie inselat. Poporul nu trebuie sa creada ce poate , cum zici tu , ci trebuie sa creada ce trebuie si ce e adevarat . Preotul se refera clar astazi la practici inexistente in Scripturi , pe care majoritatea le iau ca adevaruri de necontestat. Si chiar Scriptura spune intr-un loc ,, Nu tineti seama la basme , mituri frumos mestesugite,,,.
Reply With Quote
Vechi 28.09.2016, 00:35:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Si atunci preotul profesor Salvatore Freixedo , la cine se referea oare prin cuvintele ,,Poporul vrea sa fie inselat , deci sa fie inselat. Poporul nu trebuie sa creada ce poate , cum zici tu , ci trebuie sa creada ce trebuie si ce e adevarat .
Adica pe asta va bazati voi sistemul de propaganda?
Vechi 01.10.2016, 23:53:52
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Adica pe asta va bazati voi sistemul de propaganda?
Si nu e nici o propaganda, ori acest preot profesor ,ori renumiti etnologi ori romani ori straini, nu cred ca fac propaganda ,ei doar isi fac meseria si scot in evidenta unele lucruri adevarate sa le stie lumea. Nimeni nu e obligat sa le citeasca. Daca in fiecare an ,in preajma Pastelui , sau a Craciunului, posturile de televiziune zic acelasi lucru despre unele practici precrestine ce au loc la noi in tara , inseamna ca fac propaganda?. Nu , spun niste lucruri adevarate , pentru ca asta dezvaluie practicile respective.
Reply With Quote
Vechi 02.10.2016, 12:01:37
Banned

Implicit

Citat:
Beau sau nu beau , lucrurile astea tot exista , si cine vrea sa le gaseasca in carti tot le gaseste. Nu are nici o legatura ca nuca de perete bautura cu informarea exacta pe care vrea cineva sa o caute intr-un anume domeniu. Dar chiar intr-o carte care analiza practici si simboluri precrestine preluate de Biserica Catolica , un preot profesor Salvatore Freixedo spunea asa ,, Poporul vrea sa fie inselat , deci sa fie inselat. El se referea la necunostiinta majoritatii care mai degraba cred basme frumos mestesugite , decat ceea ce spune in realitate Scriptura.
Inseamna ca ,,beau,, sau sant beti toti autorii unor carti de cultura generala , sau cum. Sau sant neaveniti si nestiutori , si nu are rost ca cineva cumva sa le cumpere cartile . Ca s-a spus lucrul asta pe acest forum. Asa cum cineva a pus o intrebare normala , ca de aia e un forum de discutii pe teme religioase , a pus o intrebare din Vechiul Testament . Si i s-a raspuns , nu la intrebare, ci s-a spus ,,De ce te limitezi doar la Vechiul Testament? . Pai pentru ca intrebarea era din Vechiul Testament, si dupa cate stiu , chiar Apostolii spun clar ,,TOATA, Scriptura este de folos ,,,,,Sau dupa cum bine si tu stii, crestinismul s-a nacut in sanul iudaismului, deci orce eveniment , actiune , termen, nume de profeti, profetii, din Vechiul Testament trebuie sa le fie de folos orcarui crestin. Unde a spun Hristos Iisus , ca Vechiul Testament este azi doar pentru evrei ortodocsi sau mozaici etc. Nicaieri.
Reply With Quote
Vechi 05.10.2016, 10:56:49
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Inseamna ca ,,beau,, sau sant beti toti autorii unor carti de cultura generala , sau cum. Sau sant neaveniti si nestiutori , si nu are rost ca cineva cumva sa le cumpere cartile . Ca s-a spus lucrul asta pe acest forum. Asa cum cineva a pus o intrebare normala , ca de aia e un forum de discutii pe teme religioase , a pus o intrebare din Vechiul Testament . Si i s-a raspuns , nu la intrebare, ci s-a spus ,,De ce te limitezi doar la Vechiul Testament? . Pai pentru ca intrebarea era din Vechiul Testament, si dupa cate stiu , chiar Apostolii spun clar ,,TOATA, Scriptura este de folos ,,,,,Sau dupa cum bine si tu stii, crestinismul s-a nacut in sanul iudaismului, deci orce eveniment , actiune , termen, nume de profeti, profetii, din Vechiul Testament trebuie sa le fie de folos orcarui crestin. Unde a spun Hristos Iisus , ca Vechiul Testament este azi doar pentru evrei ortodocsi sau mozaici etc. Nicaieri.
orice crestin citeste ceea ce vrea. Ortodoxia nu interzice NIMIC. Problema este sa intelegi ceea ce citesti si sa iei doar ce este bun. Si la voi martorii, posibilii "discipoli", "studiaza Biblia" indrumati de 2 martori calauziti de cartea "Ce ne invata in realitate Biblia"-acesta carte este un fel de filtru iehovist, carte ce dezbate doctrina pe scurt iehovista. In realitate "discipolul" nu citeste capitole din Biblie (in cazul vostru se citeste din versiunea Traducerea Lumii noi), ci doar versete care chipurile ar sustine erezia iehovista, si bineinteles intreaga carte "Ce ne invata in realitate Biblia".
ps: cartea mai sus mentionata o am si eu si am citit-o integral
Vechi 05.10.2016, 13:07:14
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
ps: cartea mai sus mentionata o am si eu si am citit-o integral
E cu etnografie ? Sau doar cultura generala ? :)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare