![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Asa nesatul esti, omule?...:)
Bun, cu psihologia si alcoolul te inteleg - nici eu nu am o mare pasiune pentru astea. Dar cu poezia, ce ai bre? Ce poate fi mai frumos (implicit adevarat si bun) decat poezia? |
|
|||
|
|||
![]()
Incaltarile sfantului Spiridon sunt inlocuite periodic din cauza uzurii. Cat timp sfantul este plecat, racla nu poate fi deschisa.
|
|
|||
|
|||
![]()
De ce nu? Asa s-ar convinge toata lumea ca este plecat.
|
|||
|
|||
![]()
Necredinta nu e de la Dumnezeu.
19. Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră și în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit. 20. Iar un sărac, anume Lazăr, zăcea înaintea porții lui, plin de bube, 21. Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; dar și câinii venind, lingeau bubele lui. 22. Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și a fost înmormântat. 23. Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui. 24. Și el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și ude vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie. 25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ți aminte că ai primit cele bune ale tale în viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiești. 26. Și peste toate acestea, între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi. 27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiți în casa tatălui meu, 28. Căci am cinci frați, să le spună lor acestea, ca să nu vină și ei în acest loc de chin. 29. Și i-a zis Avraam: Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei. 30. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi. 31. Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți. 26. Si dupa opt zile, ucenicii Lui erau iarasi inauntru, si Toma, impreuna cu ei. Si a venit Iisus, usile fiind incuiate, si a stat in mijloc si a zis: Pace voua! 27. Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fi necredincios ci credincios. 28. A raspuns Toma si I-a zis: Domnul meu si Dumnezeul meu! 29. Iisus I-a zis: Pentru ca M-ai vazut ai crezut. Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Nu hrani trolul.
|
|||
|
|||
![]()
Ia te uite cine se ia de Arsenie Boca...
Parintele Arsenie Boca, sfant sau inselat? https://ortodoxiacatholica.wordpress...omment-page-1/ Sa nu cumva sa asistam la un nou fenomen Maglavit, de data asta mult mai subtil si cu „minuni” abundente. Dupa cum stim, primul criteriu al sfinteniei este Dreapta Credinta, ceea ce nu se vede din pictura de la Biserica Draganescu -lucrarea sigura a parintelui Arsenie Boca- si apoi este evlavia poporului. Doar evlavia poporului fara Dreapta Credinta nu e suficienta pentru sfintenie. Nu trag concluzii, nu ma pronunt in privinta sfinteniei parintelui Arsenie Boca, dar raman niste semne de intrebare foarte serioase, pertinente si intemeiate. Doresc sa ma lamuresc la modul cel mai serios cum se impaca pictura cu sfintenia parintelui Arsenie Boca? ps. Este pensionat (o pensie minoră )in 1968 cand începe pictura bisericii de la Drăgănescu, la care va osteni timp de 15 ani, realizând astfel “Capela Sixtină ” a Ortodoxiei românești. Lucrarea a fost terminata in 1983 si a trecut la Domnul in 1989. Rezulta ca aceasta pictura a fost realizata in ultima perioada a vietii, ceea ce ridica si mai mari semne de intrebare! Fiind vorba de erezie nu avem nici un indiciu de pocainta publica, pentru ca pictura este publica.
|
|||
|
|||
![]()
Asta e veche. Mai noi sint aiurelile lui pe teme de nepomenire. E obsy pe tema asta, grasunul din Pireu.
Eu nu inteleg ce vrea gasca asta: a fost recunoscut, cu subiect si predicat, inclusiv de catre sfintia sa, ca: 1. acel canon nu e e obligatoriu; 2. ca intreruperea pomenirii trebuie facuta cu cap, pentru ca poate duce la schisma. Sint chestii elementare, de folsore bazica a culturii bisericesti. Nu orice mirean plictisit sau monah fugar poate sa vorbeasca de credinta. Ultima data cind am verificat in catehism, sf. antimis e primit de preot de la episcop, nu de la "popor". (Ca tot ma freca la melodie grasunul nervos cu chestia ca sanchi, poporul face Sf. Prefacere". Eu stiam ca Sfinta Treime face Sf.Prefacere, consecutiv epiclezei, dar, ma rog, fiecare cu ale sale). Si da, preotul e delegatul episcopului. Cine a citit nitica istorie a Bisericii, nu multa, ci elementara, stie clar ca episcopul a fost inaintea preotului. No, M. V. e ocupat cu agitatia, nu are timp sa citeasca catehismul BOR sau sitoria ecleziala, si alte "fleacuri" din astea, probabil scrise de ecumenisti. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pai o fi veche, da' uite ca "anti-ecumenistii" nostri cu Arsenie Boca in gura si de gat, nu-l iau in seama pe baietu' din echipa lor care le ridica semne de intrebare.
Iar cu Mircea Vulcanescu, prins de miracolul catehizarii prin blog & fesibuc, cam asta e fenomenul: cand nu poti iesi in fata cu statutul duhovnicesc dar esti muncit de mandria sa fii fruntea, dai din coate si din gura. Ca si amicul vsovi si NIP care a ajuns o secta pe cale de disparitie ![]() Si din pacate, daca este si ceva bun in anti-ecumenim, cretinii astia au sansa acum sa-l ingroape cu desavarsire, iar cand o fi cu adevarat sa vina lupul, lumea isi va aminti doar de niste oi proaste care behaiau si cand zburau fluturii.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 11.10.2016 at 11:53:00. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar Împărăția Cerurilor și ea are garduri căci este scris că acolo nimic rău și necurat și păcătos și mîndru nu va intra! Nicio hulă, batjocură, violență, crimă... nicio cruzime și nicio nedreptate... nicio minciună diversionistă și știristă și nicio invenție scornicită de necredință și poftă deșartă. Citat:
Deci dacă tu nu ai văzut coarnele în icoane este pentru că i-ai văzut cu chip divino-uman, dar partea sufletească a credinței divine are sigur coarne... coarne bune și frumoase ca o podoabă a încoronării, așa cum au cerbii și renii, cum au țapii și boii, cum au berbecii și altele căci întăriturile sunt un simbol al credinței (unghii, ghiare, ciocuri, oase, copite, colți, dinți, păr, blană, cartilagii, pernițele la cîini și pisici, musteți și toate celelalte lucruri care cresc și împodobesc făpturile făcute de Dumnezeu prin Cuvîntul Credinței! Copăcele de ce nu vrei să vezi Adevărul ci-ți bagi mereu capul în nisip ca struțul sperînd el să nici nu audă contrazicîndu-mă ca să faci așa ca AlinB... în ciudă... în ciuda mîntuirii tale? Dracul roșu sedomituitor are fața roșie ca fața lui sEdom și are coarne spurcate cu care slujește răutatea! Dar nu tot cel ce are coarne e spurcat fiindcă nu coarnele spurcă ci PĂCATUL și MÎNDRIA furioasă unite prin fățărnicie și programate de ispită după minteres! Roșul e un simbol al iubirii... dar dacă iubirea e păcătoasă și eretică atunci iubirea aia e desfrînare și egoism așa cum e pofta lăcomă a satanei! Last edited by vsovi; 11.10.2016 at 12:50:38. |
|