Citat:
În prealabil postat de stefan florin
amice, ceva versete biblice care sa sprijine invatatura despre vami sau garduri...?
|
''-Te rog trimite-l pe săracul Lazăr. Să-și moaie degetul în apă și să vină să-mi dea să beau căci mă chinuiesc foarte în focul deșertului de aici.
-Nu se poate pentru că așa sunt întărite locurile ca oricine să nu poată trece de la voi la noi și nici de la noi la voi. Așa e drept, tu ți-ai luat binele pe pămînt și acum te chinuiești în veșnicie iar săracul Lazăr și-a luat răul pe pămînt și acum se desfată întru fericire.
-Atunci măcar trimite la ai mei pe cineva înviat din morți ca să le spună unde or să ajungă dacă fac toată viața lor așa ca mine și se iau după mine.
-Păi dacă nu-L cred pe Moise și pe prooroci atunci nici dacă va învia cineva din morți nu vor crede. Așa că lasă-i pe ai tăi în seama lui Dumnezeu.'' Cam așa a sunat dialogul Părintelui Avraam cu bogatul nemilostiv și crud care pînă a murit Lazăr ce ședea la poarta sa și se ruga de bogat nu a primit nici măcar firmiturile și gunoiul de la masa lui.