Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.10.2016, 10:21:05
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Cezare, iarta-ma, dar imi amintesti de niste versuri pe care le scriam candva unei persoane care oscila intre bine si rau, asa cum faci tu acum: "Tu ma ridici si ma cobori si-mi pare / Ca intr-o zi vei vrea sa ma omori!"
Mai, omule, e o binecuvantare sa fii bun samaritean. Numai ca tu faci o mare imprudenta si uiti unde te afli, astfel incat, aplecandu-te atat de mult asupra bietului gay (care mimeaza faultul, doar-doar va primi un 11 metri) nici n-ai simtit cand partenerul lui a ajuns in spatele tau... Sa intelegem ca, chiar daca e imoral, iti place? Trezeste-te, Cezare, ca nu numai "Arbitrul" (adica Dumnezeu) e cu ochii pe tine, ci si un stadion intreg!!! Nu crezi ca vei primi huiduieli la scena deschisa, si mai ales... "cartonas galben"?
Ce legatura au avorturille cu legalizarea casatoriilor homosexuale. Faptul ca in alte tari sunt mai putine, nu inseamna feciorie si virtute, ci dimpotriva, sunt educati din frageda pruncie sa foloseasca "metode speciale" pentru care Sodoma si Gomora, au fost scoase din Cartea Vietii. Iar pentru aceste crime (de care ne facem vinovati majoritatea dintre noi, dar si parintii nostri, ca altfel i-am fi ajuns din urma pe chinezi) exista durere si pocainta, pentru fiecare mama si parinte in parte. Apoi, de obicei avorturile se fac in randurile celor foarte tineri, extrem de naivi in materie de relatii sexuale. Si tu ai fost tanar si stii. Daca "ai scapat", nu s-a intamplat ca ai stiut sa te descurci, ci fiindca te-a ferit Dumnezeu in primul rand. Dar asa cum te percep, mi-e greu sa cred ca "ai scapat"...
"Greutatea" acestui pacat, are puterea sa ne smereasca enorm, fiindca constientizam gravitatea lui. Dam vina pe prostie, lipsa de stapanire, naivitate, pe orice, dar asta nu inseamna ca pacatul nostru devine virtute si cerem si celorlalti care vor sa se intelepteasca, sa faca avorturi!
Legalizarea casatoriilor gay nu va micsora sau va mari populatia si NU despre asta-i vorba. Oamenii induhovniciti vor avea mereu o familie normala si binecuvantata. Aici vorbim de relatia si raportarea la Dumnezeu; bagatelizarea Sfintelor Taine! Daca spunem "Nimic fara Dumnezeu!", daca spunem "In voia Ta, Doamne", daca juram pe Biblie pentru intarirea Cuvantului", luandu-L martor pe Dumnezeu in "adevarul" nostru, fie ca juram credinta tarii, fie ca suntem in fata unei Instante legal constituite, atunci TREBUIE sa nu fim atat de perversi incat sa pretindem ca nu intelegem voia lui Dumnezeu, iar ca "buni samariteni", ii pupam pe frunte pe dezmatati si ii trecem in randul crestinilor, ii cununam religios, ii facem preoti (pai cum sa discriminam bietii oameni).
E total nefiresc ca o astfel de terorie sa vina din partea unui crestin scolit si inteleptit de o societate cu radacini adanci in crestinism. Imi place ironia ta, dar crede-ma, este dureros de penibila pentru nivelul tau de inteligenta pe care l-ai dovedit de atatea ori. Iarta-ma, stii bine cat te pretuiesc si nu-mi permit sa te menajez, pentru ca esti... UNUL DINTRE NOI! Nu trece dincolo de gard si nu te lasa impresionat de cantecul sirenei, fiindca s-ar putea sa nu mai gusti din "cina"!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)

Last edited by Mosh-Neagu; 24.10.2016 at 10:24:10.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare