![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Dujmaniimi poartă pică, da' nau valoarea mea...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oare mai da randament cand sunt -20 grade afara? Citat:
Citat:
Sa iei la pretul asta e pomana, altfel te cam ustura la buzunar.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 26.10.2016 at 15:58:55. |
|
|||
|
|||
![]()
Se pare ca sunt de 3 tipuri
1. cu ventilare - nu cred ca se mai vinde, un echivalent aprox, e modelul ala tip cuier cu foen in partea de jos 2. cu condensare - consum cca. 4.5kw 3. cu pompa de caldura - consum la mai putin de 1/2 fata de 2 (cca. 1.8kw) - asa se pot diferentia si modelele daca nu scrie explicit - preturi insa de cel putin 2x mai mari fata de cel mai ieftin model din gama 2, deci in functie de utilizare (~3x / saptamana) , cam in 5 ani de zile s-ar putea recupera diferenta de pret. Insa cel mai mare castig e ca nu trebuie sa scoti hainele afara, sa le strangi, etc. iarna nu mai vorbim. Videoclipul asta mi se pare ca prezinta 1 si 3 https://www.youtube.com/watch?v=K9C8oNDpIis Al tau probabil e 2
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 26.10.2016 at 16:23:26. |
|
||||
|
||||
![]()
Acum sînt la modă cele cu pompă de căldură, adică recirculă aerul cald ca să nu piardă din energie. Din cîte-mi amintesc, consumul diferă de la 2 kW la 5 kWh. Dar și acestea tot cu condensare sînt, adică aburul e condensat și ajunge în acel vas de colectare în loc să fie evacuat în canalizare.
Al meu nu pare să aibă această pompă de căldură, deci și consumul e mult mai mare, dar la prețul ăsta nu mai contează. Am fost gata să iau o Miele la second cu 1800 de lei. (nu 180...) Altfel, sînt Whirlpool la 2200 de lei noi cu reducere de Black F. http://mediagalaxy.ro/uscator-de-ruf...0420-8kg-a-alb Ar fi fost un candidat bun, dar nu am văzut-o în magazin acum o săptămînă, că s-a vîndut stocul. Norocul meu. Nu știu din ce e făcut tamburul însă, că nu e neapărat inox la toate.
|
|||
|
|||
![]()
Sau Beko
5 ani garantie, au si un model A+++ dar e semnificativ mai scump, nu se merita din perspectiva economiei de energie fata de un A++.
|
|||
|
|||
![]()
Un înlocuitor de detergent ar fi nucile de săpun. Dezavantajul lor este că nu scot petele. Bicarbonatul de sodiu ar putea fi folosit pentru pete, dar tot nu are o eficiență ca și detergentul clasic. În loc de balsam se poate folosi oțetul (reîmprospătează culoarea hainelor, dezinfectează și împiedică depunerile de calcar).
Last edited by simpllu; 26.10.2016 at 19:57:14. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oricum, în 5 ani o folosești maxim 2 ani jumate dacă socotim numai sezoanele reci.
|
|||
|
|||
![]()
Daca nu consideri ca timpul care ti-l ia sa le duci afara, sa le intinzi, sa le culegi, sa le aduci merita mai mult de 1 leu cat costa curentul la cea A++ .. :)
Ca sa nu mai vorbim de vecini "strangatori", altii care isi scutura covoarele peste hainele tale, praf/polen adus de vant.. Intrebare: ce capacitate are masina ta de uscat? Asta se masoara banuiesc in kg rufe ude, nu? Adica de ex. daca speli 6kg rufe uscate, iti ies cam 10-11 kg rufe ude, iar daca masina ta usuca cam 7kg, trebuie sa o faci in 2 ture, nu?