![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
.............................
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 16:28:08. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu știu cine-i Cristian Leonte. Mă refeream la un forumist cu pseudonimul ăsta, care mi s-a părut mie că scria cam în stilul tău.
|
|||
|
|||
![]()
Am gasit in ziarul Lumina si alte efecte ale Logodnei religioase, valabile chiar si pentru mireni:
Citat:
Articolul e de actualitate, scris in 2012, adica imediat dupa Hotararea Sfantului Sinod citata.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 16:28:50. |
|
|||
|
|||
![]()
Acum vre-o cativa ani am fost invitat la o nunta de buni crestini. Acesti tineri nu au avut bani ca sa faca,, nunta,, odata cu cununia religioasa si au facut cununia civila si nedorind sa traiasca in pacat au facut si cununia religioasa in mare taina fiind de fata numai ei cu nasii. Apoi cam peste 2 ani au hotarat,, sa dea Cezarului ce este al Cezarului,, si au organizat petrecerea de nunta asa cum se organizeaza pe la noi iar la momentul cand trebuiau sa merga la biserica pentru cununia religioasa au mers desi erau deja cununati iar preotul le-a facut o slujba de binecuvantare asemanatoare cu sjlujba de cununie. Li s-au pus verighete pe deget si au multumit lui Dumnezeu pentru perioada petrecuta impreuna. Totul a fost frumos si multa lume a apreciat initiativa lor.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai asteptau 2 ani si faceau totul ca lumea, o singura data. E totusi trist ca in ziua de azi sa nu-ti mai poti permite sa te casatoresti religios.
|
||||
|
||||
![]()
N-ai înțeles, ca de obicei. Petrecerea e amânată.
|
|||
|
|||
![]()
Au facut asta pentru ca nu se face cununie religioasa fara certificat de casatorie. Si consideri ca era mai bine sa traiasca in pacat acesti doi ani? Verighete au purtat acesti doi ani dar din cate am inteles acestea se pot sfinti de catre preot si pune pe degete ori de cate ori este nevoie ( daca se pierd sau nu mai corespund si trebuie schimbate etc) si in afara de asta foarte multe rude au vrut sa participe la nunta lor si numai dupa un timp a fost posibil.
|
|