Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.11.2016, 12:05:16
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Îngăduie-ți suflete, măcar acum, să te lași biruit de sete - de sete de Lumină .
Să nu uiți, suflete, că în vreme de post e voie și nevoie, totuși, și de îndulcire: ai Rugăciunea pentru asta. De-ai ști cât e de dulce... De poți, adăugă-i și puțină smerită Pocăință .
Amintește-ți, suflete, și de Speranță, de Adevăr și Puritate, ca să poți privi în oglindă fără teama că ea ar putea arăta la un moment dat un alt chip, înstrăinat de tine.
Adu-ți aminte, suflete, și de Răbdare. Cu ea să stai la sfat, să zăbovești și iar să zăbovești...
Iertarea -ți fie, suflete, mai mult decât oricând aproape! Caut-o bine prin toate ungherele, cu siguranță vei reuși să o întrezărești. Să cauți în și prin ea puterea de a-ți iubi aproapele. Și, dacă poți, încearcă să te ierți pe tine, pentru toate ce au fost și pentru toate câte stau a prinde formă. Și pentru ca încercarea-ți să nu rămână o simplă și amăgitoare mască, amintește-ți să și uiți ce a trebuit să ierți. Abia atunci va fi întreagă.
Vechi 16.11.2016, 12:23:11
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, împlinește miercuri, 16 noiembrie 2016, 59 de ani. Cu acest prilej, Patriarhul României i-a adresat Înaltpreasfinției Sale un mesaj de felicitare.

Înaltpreasfinția Sa a făcut studii la Seminarul Teologic din Craiova (1975-1980) și la Institutul Teologic din București (1981-1985). Între 1985-1986 urmează cursurile de doctorat, specialitatea Patrologie, la Institutul Teologic din București, continuate (specializarea Teologie Dogmatică) la Institutul Saint Serge din Paris (1987-1990); între 1986-1987 urmează cursuri de limbă și literatură franceză, la Facultatea de Litere din Grenoble; între 1989-1990, cursuri de limbă engleză la Londra, iar între 1990-1991, cursuri de arheologie biblică la Institutul de Arheologie Biblică din Tantur, Ierusalim.

În perioada 2002-2005 urmează cursurile de doctorat, specialitatea Drept civil, la Facultatea de Drept din Craiova, titlul de doctor în 2005 cu teza Raportul dintre preceptele morale creștine și normele juridice. În 1985 s-a călugărit la Mănăstirea Frăsinei; hirotonit ierodiacon (1985) și ieromonah (1986). între 1990-1991 a fost profesor de Istoria Bisericii Universale la Institutul Saint Serge din Paris; între 1992-1994, profesor de Istoria culturii și civilizației bizantine la Facultatea de Teologie din Craiova; din 1994, profesor de Teologie Dogmatică și Teologie Morală la aceeași facultate (titular din 1997).

Între 1999-2001, profesor de Teologie Morală la Facultatea de Teologie Andrei Șaguna din Sibiu. În 2004 a fost ales șef de catedră (Sistematică-Practică) la Facultatea de Teologie din Craiova, iar în 2008, decan al aceleiași Facultăți.

La 06 septembrie 1991, Sfântul Sinod l-a ales Arhiereu vicar la Episcopia Râmnicului, fiind hirotonit la 06 octombrie, același an, cu numele de Slătineanul. În 2003 a fost numit secretar al Comisiei speciale pentru canonizarea Sfinților români din cadrul Sfântului Sinod; din 2000 este referent pentru manuale de religie din cadrul comisiei Teologice și liturgice a Sfântului Sinod.

La 08 iulie 2008 a fost ales mitropolit al Olteniei, fiind înscăunat la 27 iulie, același an.
Vechi 16.11.2016, 13:33:32
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, împlinește miercuri, 16 noiembrie 2016, 65 de ani. Cu acest prilej, Patriarhul României i-a adresat Înaltpreasfinției Sale un mesaj de felicitare.

Selejan Ioan s-a născut la 16 noiembrie 1951, în localitatea Pietrani, jud. Bihor, la botez primind numele Ionel; a urmat Liceul „Constantin Brâncuși” din Oradea (cu bacalaureat în 1971), și apoi cursurile Facultății de Instalații și Automatizări a Institutului Politehnic din București (1971- 1976); Seminarul Teologic din Craiova (promoția 1986); un deceniu mai târziu, a studiat la Institutul Teologic Universitar din Sibiu (1986-1990); cursuri de specializare la Institutul Biblic din Ierusalim și, în paralel, studii de doctorat (tot acolo) în Studii Biblice, Egiptologie și Orientalistică (1991-1994).

Încă din perioada studiilor în țară, a fost frate de mănăstire, dar și inginer la Arhiepiscopia Craiovei (din anul 1979); în timpul slujirii ca inginer, au fost restaurate câteva mănăstiri importante: Tismana, Lainici, Polovragi, Bucovăț, Crasna; a fost călugărit cu numele Ioan și hirotonit ierodiacon și ieromonah (1990); între anii 1990 și 1991 a fost stareț al Mănăstirii Lainici, iar apoi superior al Așezămintelor românești de la Ierusalim, până în vara anului 1994 (tot acum este hirotesit și arhimandrit); la 9 iulie 1994 a fost ales episcop pentru noua eparhie a Covasnei și Harghitei, hirotonit pe 20 iulie și instalat la Miercurea Ciuc în 25 septembrie 1994; cât a fost stareț la Mănăstirea Lainici, a înălțat o monumentală biserică, dar și un „corp de chilii” în incinta mănăstirii; la Ierusalim s-a îngrijit de pictarea unei părți din biserica românească, de amenajarea unei biblioteci ș.a.

În timpul păstoririi Eparhiei Covasnei și Harghitei: a coordonat înălțarea unor lăcașuri de cult, s-a preocupat în egală măsură și de restaurarea monumentelor istorice și bisericești, a inițiat întemeierea multor asociații, societăți și fundații românești în zonă; a înființat foaia bisericească eparhială Grai românesc, a publicat articole în presa bisericească; a coordonat monumentala lucrare: Românii din Covasna și Harghita. Istorie. Biserică. Școală. Cultură (Miercurea Ciuc, 2003).

În urma alegerii de către Sfântul Sinod (16 decembrie 2014), pe 28 decembrie 2014 a fost instalat ca arhiepiscop al Timișoarei și mitropolit al Banatului, în Catedrala din Timișoara; este unul dintre vrednicii ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române din vremea noastră, care a păstrat viu spiritul național românesc într-o zonă greu încercată de nedreptățile istoriei.
Vechi 16.11.2016, 14:43:54
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Îngăduie-ți suflete, măcar acum, să te lași biruit de sete - de sete de Lumină .
Să nu uiți, suflete, că în vreme de post e voie și nevoie, totuși, și de îndulcire: ai Rugăciunea pentru asta. De-ai ști cât e de dulce... De poți, adăugă-i și puțină smerită Pocăință .
Amintește-ți, suflete, și de Speranță, de Adevăr și Puritate, ca să poți privi în oglindă fără teama că ea ar putea arăta la un moment dat un alt chip, înstrăinat de tine.
Adu-ți aminte, suflete, și de Răbdare. Cu ea să stai la sfat, să zăbovești și iar să zăbovești...
Iertarea -ți fie, suflete, mai mult decât oricând aproape! Caut-o bine prin toate ungherele, cu siguranță vei reuși să o întrezărești. Să cauți în și prin ea puterea de a-ți iubi aproapele. Și, dacă poți, încearcă să te ierți pe tine, pentru toate ce au fost și pentru toate câte stau a prinde formă. Și pentru ca încercarea-ți să nu rămână o simplă și amăgitoare mască, amintește-ți să și uiți ce a trebuit să ierți. Abia atunci va fi întreagă.
Acceptați, Cristiboss, că avem o filosofie diferită și practici foarte diferite privind "iubirea aproapelui".
Îngăduiți să am propria mea modalitate de a-mi iubi aproapele, dacă nu vă cer prea mult.
Și imaginați-vă, dacă aveți vreme, că s-ar putea să îmi iubesc și eu aproapele, măcar o miime din cât performați dvs.
Cât despre rugăciune și dulceața ei... Lăsați povestea asta pe altădată, vă rog! Altminteri pierdem vremea împreună. Vremea de rugăciune, vreau să zic!
Reply With Quote
Vechi 16.11.2016, 15:44:55
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Acceptați, Cristiboss, că avem o filosofie diferită și practici foarte diferite privind "iubirea aproapelui".
Îngăduiți să am propria mea modalitate de a-mi iubi aproapele, dacă nu vă cer prea mult.
Și imaginați-vă, dacă aveți vreme, că s-ar putea să îmi iubesc și eu aproapele, măcar o miime din cât performați dvs.
Cât despre rugăciune și dulceața ei... Lăsați povestea asta pe altădată, vă rog! Altminteri pierdem vremea împreună. Vremea de rugăciune, vreau să zic!
Tu îți iubești aproapele smintind si mințind intruna ?
Esti fals si urasti întruna!
Pe cine pacalesti , doar pe tine , caci doar pe tine te iubești si nimic mai mult.
Chiar nu ti-e rușine? ? ?
Câți vor sa-ti mai spună in ce minciună si derivă esti !
De multe ori ai scris aici pe forum Duminică in orele când Sfânta Liturghie se savarsea in Sfânta Biserică, si ai nesimțirea sa spui ca nu esti crestin doar de Duminică si multe alte sminteli ai răspândit.
Te iert , dar te rog sa incetezi cu nesimțirea ta continuă si ura asta a ta fără de sfarsit .
Ai triplă personalitate si mi-am dat seama încă de la inceput , pe cine poți însela, continuă, dar te rog mult nu ma mai aminti !
Vechi 16.11.2016, 15:57:15
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Triplă personalitate? Mulțumesc, pentru diagnosticul generos.

Iar cu Sfânta Liturghie ce tot spuneți?... De când îmi țineți mie socoteala, stimate domn? Și de unde știți dvs. că sunt sau nu sunt eu la Liturghie?

Vă deranjează mult că nu vă fac voia, știu. Și pe cât de mieros mă îndemnați la rugăciune (e rândul meu să vă recomand rușinea, v-ar ajuta uneori tocmai la rugăciune), pe atât de boss vă rățoiți acum la mine.

Ăsta sunteți, domnu Cristi! Nu s-a schimbat nimic în dvs. de când ne-am cunoscut. Fățărnicia e boală grea, se pare. Și mult vă doare când unul le zice pe șleau, dintr-o bucată, nevrînd să cânte aceeași manea falsă de care dvs. sunteți amorezat crezîndu-vă pesemne un mare liric.

Mult succes în impostură, mai departe!
O să vă opriți într-o zi, cu certitudine.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2016, 16:22:15
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Triplă personalitate? Mulțumesc, pentru diagnosticul generos.

Iar cu Sfânta Liturghie ce tot spuneți?... De când îmi țineți mie socoteala, stimate domn? Și de unde știți dvs. că sunt sau nu sunt eu la Liturghie?

Vă deranjează mult că nu vă fac voia, știu. Și pe cât de mieros mă îndemnați la rugăciune (e rândul meu să vă recomand rușinea, v-ar ajuta uneori tocmai la rugăciune), pe atât de boss vă rățoiți acum la mine.

Ăsta sunteți, domnu Cristi! Nu s-a schimbat nimic în dvs. de când ne-am cunoscut. Fățărnicia e boală grea, se pare. Și mult vă doare când unul le zice pe șleau, dintr-o bucată, nevrînd să cânte aceeași manea falsă de care dvs. sunteți amorezat crezîndu-vă pesemne un mare liric.

Mult succes în impostură, mai departe!
O să vă opriți într-o zi, cu certitudine.

Mersi din suflet , dar te implor nu-ti mai teroriza familia, colegii , elevele , si nu mai înainta avansuri colegilor de sex feminin de pe forum si nu numai .
Urmează -ti tratamentul medicamentos, apoi cel duhovnicesc.
Mult spor si dragoste sa ai :)
Vechi 16.11.2016, 16:30:14
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

La Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca a fost vernisată luni, 14 noiembrie, expoziția itinerantă „Tezaur-Epis*co*pia Tulcii”, în prezența Prea**sfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii. „Expoziția, realizată în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal, cuprinde un remarcabil fond de obiecte bisericești reprezentative pentru trei secole, dar și pentru aria culturală și confesională a Dobrogei de Nord. Prin repunerea în circuitul cultural-național a valorilor de artă religioasă, care se regăsesc în bisericile și mă*năstirile tulcene, se urmărește crearea unui prilej de reflecție asupra moștenirii spirituale lăsate de înaintașii noștri și de responsabilizare pentru con*servarea valorilor patrimoniale”, a precizat pr. Felix Neculai, consilier cultural al Episcopiei Tulcii.
Vechi 16.11.2016, 16:33:01
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

La mai bine de două luni de la debutul anului școlar 2016, orele de limba română, cu elemente de cultură generală, au început într-o singură școală din cele șase existente în orașul Bor, Serbia, susține președintele Asociației de cultură a românilor/vlahilor „Ariadnae Filum”, Zavisa Jurj. „Această tergiversare se datorează unor interese obscure, adaugă acesta, contrare idealului minorității noastre românești de a-și conserva identitatea”. Încă mai există, în zonele Timoc, Morava și sudul Dunării, spirite care tensionează situația în învățământul de stat, care include și două ore de limba română pe săptămână, a mai spus Zavisa Jurj, citat de Agerpres.
El a arătat că „în urma anchetelor efectuate de administrațiile școlilor, în perioada iulie-septembrie 2016, aproximativ 600 de copii și-au exprimat intenția de a studia limba română, dar înscrierile au fost boicotate de reprezentanții unor partide, care acționează pentru a accelera procesul de asimilare și de deznaționalizare a românilor”. În schimb, autoritățile de învățământ de la Zajcear au aprobat ca, în paralel cu orele de limba română, să se organizeze și cursuri de predare a limbii vlahe, „o limbă inexistentă, inventată exact de adversarii românismului din Serbia de Nord-Est”.
De asemenea, o problemă este reprezentată și de orele târzii la care sunt programate orele de limba română, în cursul serii, după ce copiii termină programul școlar obligatoriu. „Mulți copii ar trebui să stea în clase să aștepte între două și trei ore sau să plece acasă, la zeci de kilometri de școală. Unii dintre aceștia, din cauza distanței, au abandonat studierea limbii române”, a adăugat Jurj.
Pe de altă parte, Departamentul din Novi Sad al Institutului Republican al Manualelor din Serbia a anunțat că a început demersurile pentru asigurarea manualelor pentru școlarii români din unitățile de învățământ din Serbia de Nord-Est. Responsabilul pentru titlurile în limba română ale manualelor care urmează să se editeze, în vederea studierii în școli a limbii materne, Anișoara Țăran, a declarat că „procedurile nu sunt deloc ușoare, întrucât programul de învățământ trebuie, mai întâi, să fie aprobat de ministerul de resort”.
Vechi 16.11.2016, 19:28:48
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Mersi din suflet , dar te implor nu-ti mai teroriza familia, colegii , elevele , si nu mai înainta avansuri colegilor de sex feminin de pe forum si nu numai .
Urmează -ti tratamentul medicamentos, apoi cel duhovnicesc.
Mult spor si dragoste sa ai :)
Familie terori....cum??...:))) De unde o scoseși, domnule?

Colegi? Sorry, sunt din nou baby-siter. Meseria mea de prof. la liceu o voi relua toamna viitoare, cu ajutorul Bunului Dumnezeu.

Elevele? Am un singur elev (băiat, nu fată), anume la șah, în privat. Ce-i drept, mai fac și la grădiniță câteva ore, tot șah, dar nu mi s-a plâns nici o elevă, nici un părinte și nici directoarea că am ... terorizat vreo micuță. Dimpotrivă! Copilașii aceia nu mă lasă să plec când se termină ora...:) Îmi sar mereu în brațe și mă țin strâns de picioare, ca să nu plec. Dacă regretul lor că plec îl numiți terorizare, atunci aveți dreptate: îi terorizez.

Avansuri colegelor de pe forum? Unde, domnule? Pentru dvs. admirația pe care mi-am exprimat-o public, în trecut, față de Delia sau Mirela sau Yasmina sau, uneori, Crincrin și Sophia sau Forever și Glykis etc. (să mă ierte colegele pe care nu le-am pomenit) - este ..."avans"? Domnule, îmi pare rău pentru dvs., sincer spun. Sexualizați relațiile care pot fi și altfel decât vă imaginați - iar asta nu e bine.
Cât privește avansul către o altă femeie, în afara forumului, am pierdut obiceiul ăsta cavaleresc de ani buni. O iubesc pe soția mea și asta ar trebui să vă spună totul.

Tratament medicamentos am luat o singură dată în ultimii 10 ani. Doctorul a hotărât că nu mai e nevoie. Să înțeleg că sunteți noul meu medic? (apropos, ce-mi recomandați pentru tulburare de 3 personalități?...))))

Acum, după ce am avut bunăvoința să vă răspund la infamele gânduri, aș vrea să vă zic ceva amical, așa ca între bărbați. Dar pentru că suntem în post, vorba unui prieten forumist, amân precizarea pentru un prilej viitor.

P.S. Nu vă jenați, uneori, să vă priviți în oglindă, Cristiboss? Dvs. vă considerați în continuare ... om creștin? Aflat în Postul Nașterii Domnului, cum ziceați?... Sărmane om... Să vă ajute Bunul Dumnezeu, că aveți mare nevoie din câte se vede pe aici.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O hotararea noua publicata pe www.basilica.ro mihailt Generalitati 6 14.01.2011 22:11:54
Activitatile saptamanii la Centrul de Formare si Consiliere fragmente Stiri, actualitati, anunturi 0 13.09.2010 09:25:35
Centrul Academic International Eminescu ( 121 de ani in eternitate ) cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 14.06.2010 17:59:31
Am noutati: cred ca stiu cine e NOI mq Generalitati 19 02.09.2009 13:54:01
Noutati uimitoare la Altermedia!Tesla a fost roman!Parol! mihailt Generalitati 3 21.05.2009 21:43:39