Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.11.2016, 11:30:30
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Te înșeli, bătrâne căutător! Nu eram cu G.P., ci eram cu maestrul Adi Stanca, la Benidorm, într-o cafenea franțuzească, după o partidă de șah la turneul în care eu și Adi reprezentam România.
Iar la paharul de vin roșu nu am scris mizeria aia, pe care doar o minte stâlcită o putea scorni, ci un poem despre frumusețea Spaniei și despre iubirea eternă.
Pe blogul de unde ai luat poza e trecută și poezia.
Puteai s-o pui și pe ea, dacă vroiai ca perspectiva să fie echilibrată.

Cât privește beutul meu, spre deosebire de tine eu am devenit conștient, după Spania și alte aventuri, ce e cu alcoolismul și cu mine. Pe când matale ne ții pe aici discursuri încurajatoare cum că vinulețul e bun și că omul ar trebui să bea etc. Poate că da, omul sănătos face bine să bea uneori un strop de vin. Dar unul ca matale nu ar trebui să pună vreun strop pe limbă. Murdarele însușiri de caracter ies prea mult la iveală.
Dar tot e bine, că vede toată lumea unde ne sunt pitiți bolșevicii și turnătorii.
Reply With Quote
Vechi 17.11.2016, 12:10:49
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Moshule, Moshule... iarăși a ieșit prost, cum îți place ție de obicei. De aceeași îndărătnicie dai dovadă! Ți-am făcut o simplă recomandare, chiar dacă Filocalia și alte cărți duhovnicești sunt la degetul tău mic. Am amintit de carte pentru a-ți oferi un indiciu în ceea ce privește identitatea mea, să fii sigur că nu ai de a face cu un alt cont de a lui Ioan. N-am spus că nu aș putea greși și nu țin minte să fi vorbit vreodată de mine. Oare acum înțelegi simpla mea observație?

Last edited by simpllu; 17.11.2016 at 12:27:25.
Reply With Quote
Vechi 17.11.2016, 13:49:49
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Am amintit de carte pentru a-ți oferi un indiciu în ceea ce privește identitatea mea,
Multumesc, Ovidiu. Asta voiam sa stiu. In rest, pentru celelalte comentarii, doar balarii fara sens, menite sa starneasca confuzie si mai ales polemica. Sincer, nu-mi amintesc sa fi desconsiderat vreodata, vreo manastire ortodoxa si cu atat mai putin pe vietuitorii manastirilor, de oriunde-ar fi ei... E trist ce se intampla, mai ales cand facem aluzie la cei care au batut atatea matanii in manastiri, ca nu avem noi zile de viata... Suntem superiori lor? Voi spuneti!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 17.11.2016, 14:07:25
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Multumesc, Ovidiu. Asta voiam sa stiu. In rest, pentru celelalte comentarii, doar balarii fara sens, menite sa starneasca confuzie si mai ales polemica.
Inițial tindeai să-mi dai dreptate, acum sunt doar niște bălării. :)))

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Sincer, nu-mi amintesc sa fi desconsiderat vreodata, vreo manastire ortodoxa si cu atat mai putin pe vietuitorii manastirilor, de oriunde-ar fi ei... E trist ce se intampla, mai ales cand facem aluzie la cei care au batut atatea matanii in manastiri, ca nu avem noi zile de viata... Suntem superiori lor? Voi spuneti!
Nu este descosiderație, nu este aluzie, ci doar am pus în față un fapt real, o afirmație pentru a-ți găsi circumstanțe atenuante. Cât despre desconsiderație, tot de prin aceleași locuri avem "exemplele" cele mai bune, pe care frăția ta sunt sigur că le-ai întreține.

Last edited by simpllu; 17.11.2016 at 14:10:43.
Reply With Quote
Vechi 17.11.2016, 14:28:58
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Cât despre desconsiderație, tot de prin aceleași locuri avem "exemplele" cele mai bune, pe care frăția ta sunt sigur că le-ai întreține.
Daca as avea un milion de euro, sunt sigur ca... Sa nu discutam ipotetic, ca si-asa se rastalmacesc si gandurile, din prea multa dragoste frateasca!...
Ma rog, faca-se-n voia voastra, daca asa doriti... Pe mine va rog sa ma iertati daca nu particip...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 17.11.2016, 14:51:03
Senior Member

Implicit

Nu am insinuat că urmează vreun spectacol, doar ți-am atras atenția că te scalzi într-un duh de desconsiderație. Lucru folositor de altfel, dacă ai ști să-l fructfuci.
Reply With Quote
Vechi 17.11.2016, 14:56:48
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Tot legat de „schimbul valutar” m-am gândit că ne-ar fi de folos dacă, atunci când vrem să-i plătim unuia cu aceeași monedă sau cu una diferită, ne-am aminti de ceea ce spun adesea Părinții, că ne lipsim de răsplata lui Dumnezeu, pierzând atâtea binecuvântate ocazii de a întoarce obrazul celălalt.

P.S. Scriind asta m-am gândit la toți cei aflați în dispută, pentru că de la un punct încolo distincția dintre „debitor” și „creditor” a devenit tot mai neclară.

Last edited by CristianR; 17.11.2016 at 21:52:43.
Reply With Quote
Vechi 17.11.2016, 12:32:03
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Man lasa-te de tzigari.
Reply With Quote
Vechi 17.11.2016, 14:44:33
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Man lasa-te de tzigari.
Ar cam trebui, da... Cu vinul am lămurit-o dar cu țigările mă simt depășit.
Știi cumva vreun grup gen AA pentru fumători? Că altă variantă nu mai văd.
Reply With Quote
Vechi 17.11.2016, 16:44:05
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Ar cam trebui, da... Cu vinul am lămurit-o dar cu țigările mă simt depășit.
Știi cumva vreun grup gen AA pentru fumători? Că altă variantă nu mai văd.
Se pare că trebuie să mergi la... psiholog. Vezi aici.

Programul e finanțat din taxele pe țigări, așa că deja ți-ai plătit contribuția. :)

Apropo, azi e ziua națională fără tutun.

Thread Tools
Moduri de afișare