Citat:
În prealabil postat de simpllu
În porunca iubirii sunt cuprinse toate celelalte.
|
Cel ce indeplineste cu adevarat aceasta porunca, ESTE un sfant! Cred ca am mai spus-o deja: sfintii nu stau pe interenet, oricat ne-ar placea unora sa credem asta!...
Citat:
Spui tot când mărturisești că nu-l iubești pe Dumnezeu și nu-ți iubești aproapele.
|
As prefera sa vorbeasca un adevarat duhovnic despre aceasta si o sa fac trimitere la
"Pelerinul rus" , in josul paginii 48, la
Spovedania omului lăuntric sau Calea care duce la smerenie . Astfel ajungem sa fim convinsi ca nu-L iubim pe Dumnezeu, nu doar formal, sa dea bine la smerenie!...
Citat:
Cum adică duhovnicul nu știe că noi suntem găunoși și că ne aflăm în înșelare?
|
Cand omul ajunge deja sa constientizeze toate slabiciunile, are o mie de motive sa se considere ultima carpa in timpul spovedaniei, si cu atat mai nevrednic de a se impartasi. Rareori am vazut lacrimi in ochii celor ce se spovedesc sau impartasesc... De obicei trecem pe la duhovnic cu obisnuita rutina, fara durere, fara remuscare, aproape indreptatiti sa uram, sa nu iertam, sa clevetim mai departe, sa judecam oameni sau duhovnici (morti sau vii - in cazul tau, Parintele Calistrat si Parintele Ioanichie Balan), sa gasim scuze cand avem sansa sa ajutam pe cineva (chiar fara sa ne ceara), sa fim partinitori in discutii si sa nu ne pese daca vorbele noastre tulbura pe cel caruia ii sunt adresate!... Din pacate, duhovnicul habar nu are de cele mai grele pacate ale multor babe care se pretind extrem de evlavioase, dar in biserica au orice alta grija, inafara de cea a propriei constiinte!... Despre asta vorbim!...