Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.11.2016, 15:31:59
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Părintele Rafail Noica - despre Sinodul din Creta: https://m.youtube.com/watch?v=0VtX7T...ature=youtu.be
Reply With Quote
Vechi 27.11.2016, 21:37:59
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Nu baga in seama pe zeloti. Le facem jocul daca nu ii lasam sa vorbeasca/scrie singuri.
Pe acest forum nu exista doar oameni care posteaza, ci exista si cititori. Nu ma supar cand nu sunt luata in seama de ecumenisti. Imi fac o favoare.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2016, 21:43:03
antoniap
Guest

Implicit

Sinaxa de la Volos:
“Accentuăm că mulți dintre clerici, monahi și laici s-au scandalizat și sunt gata să întrerupă pomenirea episcopilor care vor accepta hotărârile acestui “Sinod”, conform Sfintelor Canoane 31 al Sf. Apostoli și al 15-lea al Sinodului I-II de la Constantinopol (861), fără a cădea sub incidența pedepsei, dar dimpotrivă să fie lăudați pentru că are loc un protest “lecuitor” care apără Biserica de pericolul ereziilor și a schismelor. Deja unii au înaintat la întreruperea pomenirii, iar pe Sf. Munte, absolut îndreptățit, mulți dintre monahii de la chilii si pesteri, avand in vedere ca episcopul direct al lor este și liderul și predicatorul ecumenismului, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, părinții athoniți nu mai vor să pomenească numele lui la sfintele Liturghii si slujbe. Săvârșesc o mare greșală canonică și eclesiastică acei care în loc sa laude, condamnă pe monahii si clericii care țin la tradiția patristică, canonică și aghioritică.”

Sursa:https://saccsiv.wordpress.com/2016/1...or-globaliste/
Reply With Quote
Vechi 28.11.2016, 12:10:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Pe acest forum nu exista doar oameni care posteaza, ci exista si cititori. Nu ma supar cand nu sunt luata in seama de ecumenisti. Imi fac o favoare.
Mai bine "ecumenist" in Biserica decat uneltitori si schismatic in afara ei.
Vechi 28.11.2016, 12:27:46
Senior Member

Implicit

Măcar dacă antiecumeniștii ar da dovadă că pricep ce înseamnă ecumenism, dar nici un semn pozitiv în acest sens. Și chiar dacă ar avea dreptate, antiecumeniștii nu știu că păcea este mai mare decât dreptatea. În acest caz Biserica nu are nevoie de dezbinări, de schisme. Cum spunea și părintele Amfilohie: nu e cazul divorțului.

https://www.youtube.com/watch?v=sV7LWcB4xCc&t=6m58s
Reply With Quote
Vechi 28.11.2016, 12:33:23
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Mai bine "ecumenist" in Biserica decat uneltitori si schismatic in afara ei.
Am citit si eu putin hotararile sinodului.

Hotararile sunt pe cateva teme intre care administratie, canoane si INITIATIVE ale Bisericii Ortodoxe.

Intre initiativele 'noi' al Bisericii Ortodoxe se remarca indemnurile clar ecumeniste.
Ori trebuie sa vedem ce e acolo:
* nu este modificare de dogma
* este calcare de canoane, care interzic comuniunea cu ereticii

Daca dogma nu se modifica, insa se calca niste canoane, sunt responsabili cei care le calca, dar nu trebuie parasita Biserica.
Fiinta Bisericii, adevarul nu se schimba. Se adauga initiative gresite partial care calca canoane vechi, legi vechi ale Bisericii, care interzic comuniunea cu strainii.

Au fost cazuri de erezie in care Dumnezeu a randuit oameni drepti care sa tina drept adevarul, Biserica nu se paraseste atat de usor la prima sperietura adusa de unii.

Last edited by gpalama; 28.11.2016 at 12:35:54.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2016, 12:41:36
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Ce se înțelege prin "comuniune cu ereticii"? Comuniune euharistică este limpede că nu e; comuniune de rugăciune? N-am cunoștință să se practice.
Vechi 28.11.2016, 13:21:12
suslik suslik is offline
Senior Member

Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Ce se înțelege prin "comuniune cu ereticii"? Comuniune euharistică este limpede că nu e; comuniune de rugăciune? N-am cunoștință să se practice.
Buna dimineata: de saptamana de rugaciune ecumenica ai auzit? Si nu, nici macar aceasta decizie stupida ecumenista nu e un motiv sa se iasa din Biserica.
Vechi 28.11.2016, 13:24:23
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Sinaxa de la Volos:
Deja unii au înaintat la întreruperea pomenirii, iar pe Sf. Munte, absolut îndreptățit, mulți dintre monahii de la chilii si pesteri, avand in vedere ca episcopul direct al lor este și liderul și predicatorul ecumenismului, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, părinții athoniți nu mai vor să pomenească numele lui la sfintele Liturghii si slujbe. Săvârșesc o mare greșală canonică și eclesiastică acei care în loc sa laude, condamnă pe monahii si clericii care țin la tradiția patristică, canonică și aghioritică.”[/i]
Sunt cazuri izolate! Care este poziția oficială a Sfintei Chinotite cu privire la pomenirea Patriarhului Bartolomeu?

http://corortodox.blogspot.ro/2016/0...nte-athos.html
Reply With Quote
Vechi 28.11.2016, 13:25:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Am citit si eu putin hotararile sinodului.

Hotararile sunt pe cateva teme intre care administratie, canoane si INITIATIVE ale Bisericii Ortodoxe.

Intre initiativele 'noi' al Bisericii Ortodoxe se remarca indemnurile clar ecumeniste.
Ori trebuie sa vedem ce e acolo:
* nu este modificare de dogma
Si cand se da canon mai putin de 20 ani de oprire de la Sf. Impartasanie pentru avort, este incalcare de canoane?

Citat:
Fiinta Bisericii, adevarul nu se schimba. Se adauga initiative gresite partial care calca canoane vechi, legi vechi ale Bisericii, care interzic comuniunea cu strainii.
Hai sa fim seriosi, daca stai la masa cu un penticostal si discuti teologie, este "comuniune cu strainii"?

A, daca e sa te impartasesti cu el, asta da, este.

E ciudat ca pentru asa mari cunoscatori de canoane sa existe o ignoranta atat de crasa vizavi de ce este "comuniune" si ce nu.

Thread Tools
Moduri de afișare