Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.12.2016, 17:50:19
Ophanim Ophanim is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.12.2016
Implicit

Pentru cei din iad chinul e mare dar mantuirea nu-I aproape. Trebuie sa facem viata mai buna nu sa o inrautatim, asa nu ma progresam.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2016, 21:17:58
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ophanim Vezi mesajul
Pentru cei din iad chinul e mare dar mantuirea nu-I aproape. Trebuie sa facem viata mai buna nu sa o inrautatim, asa nu ma progresam.
Asa ne-ar placea noua.
Nu despre progres trupesc e vorba, ci de progres duhovnicesc.

17. Căci trupul poftește împotriva duhului, iar duhul împotriva trupului; căci acestea se împotrivesc unul altuia, ca să nu faceți cele ce ați voi.(Gal5,17)

Nu merge si una si alta; nu ma pot inchina la 2 stapani.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 06.12.2016, 07:58:07
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

In mod normal si obisnuit, barbatul este cel care face primul pas, atunci când i place de o anumita femeie si doreste sa o cunoasca!

Insa, in situatii exceptionale, daca la o femeie i place de un anumit barbat si doreste sa-l cunoasca, iar acel barbat are o fire mai timida sau mai retinuta, si femeia poate face primul pas.
Reply With Quote
Vechi 08.12.2016, 21:20:59
Ramo123 Ramo123 is offline
Member

Data înregistrării: 09.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
In mod normal si obisnuit, barbatul este cel care face primul pas, atunci când i place de o anumita femeie si doreste sa o cunoasca!

Insa, in situatii exceptionale, daca la o femeie i place de un anumit barbat si doreste sa-l cunoasca, iar acel barbat are o fire mai timida sau mai retinuta, si femeia poate face primul pas.
Ce ziceți de un bărbat care vorbeste cu fata ca vrea sa ma ia de nevastă. Tata îmi zice ca ii prietenul lui. Acum a intrat in vorba cu mine. Credeti ca merge asa?
Reply With Quote
Vechi 09.12.2016, 06:24:36
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ramo123 Vezi mesajul
Ce ziceți de un bărbat care vorbeste cu fata ca vrea sa ma ia de nevastă. Tata îmi zice ca ii prietenul lui. Acum a intrat in vorba cu mine. Credeti ca merge asa?
Am aflat mai demult despre o tanara indianca, care s-a intors din Anglia in India ca sa se marite cu un tanar pe care i l-au gasit parintii si s-a maritat si i-a nascut copii.

Multe merg daca este smerenie, ascultare, educatie.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2016, 12:45:37
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ramo123 Vezi mesajul
Stati un pic, ca nu pricep ceva in legatura cu ce ati spus!

Acel barbat i-a spus tatalui dumneavoastra ca vrea sa se casatoreasca cu dumneavoastra ?

Aici ar fi doua chestiuni

1. Din cate stiu, când unui barbat i place de o anumita femeie, intai i spune acelei femei ca vrea sa o cunoasca , nu se duce intai la parintii acelei femei!

Deci normal mi s-ar fi parut ca intai acel barbat sa va zica dumneavoastra ca vrea sa va cunoasca!

Apoi ca sa ajungi- ca barbat- sa-i spui unei femei ca vrei sa te casatoresti cu ea, trebui intai sa o cunosti foarte bine, sa vezi daca exista sentimente autentice reciproce, sa vezi daca te leaga un sentiment foarte puternic de aceea femeie, etc!
Ori asta nu se poate afla intr-un timp scurt!

2. daca acel barbat este prieten cu tata dumneavoastra, presupun ca are o varsta apropiata de cea a tatalui dumneavoastra, si deci exista o diferenta mare de varsta intre dumneavoastra si acel barbat!

Ori intr-o casnicie nu este bine sa existe diferente mari de varsta intre soti!
Reply With Quote
Vechi 14.12.2016, 01:21:03
Senior Member

Implicit

Citat:
Stati un pic, ca nu pricep ceva in legatura cu ce ati spus!

1. Din cate stiu, când unui barbat i place de o anumita femeie, intai i spune acelei femei ca vrea sa o cunoasca , nu se duce intai la parintii acelei femei!
Crede-ma, nu stii nimic. Pe cuvantul meu!
Permisiunea tatalui(parintilor) e cea mai onorabila cale de a cunoste o tanara femeie.

P.S. Nu e de mirare ca esti singur.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2016, 09:34:13
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Crede-ma, nu stii nimic. Pe cuvantul meu!
Permisiunea tatalui(parintilor) e cea mai onorabila cale de a cunoste o tanara femeie.

P.S. Nu e de mirare ca esti singur.

1. Nu sunt singur, sunt casatorit!

2. Intre doi oameni maturi si adulti (nu vorbim de adolescenti), care sunt oameni maturi, capabili sa-si asume singuri o decizie, mi se absurd ca un barbat matur, intai sa ceara permisiunea parintilor unei femei, ca sa o cunoasca pe aceea femeie!

Doar suntem oameni in toata firea, nu copii sau adolescenti!
Reply With Quote
Vechi 14.12.2016, 01:31:38
Senior Member

Implicit

Citat:
2. daca acel barbat este prieten cu tata dumneavoastra, presupun ca are o varsta apropiata de cea a tatalui dumneavoastra, si deci exista o diferenta mare de varsta intre dumneavoastra si acel barbat!
Fiind prezent de ceva vreme pe acest forum crestinortodox, ar trebui sa ai habar ca Sf Iosif, cel care a devenit logodnicul fecioarei Maria era vaduv, iar Sf Maria era de 2 ori mai tanara ca Ramo123, pa care tu o ”consiliezi” la fel de neortodox(aiurea) pe cat de diferit esti tu de SF Iosif.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al lui Dumnezeu, pe mine, pacatosul, miluieste-ma!
Reply With Quote
Vechi 14.12.2016, 06:50:20
oitza ratacita's Avatar
oitza ratacita oitza ratacita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.05.2015
Locație: RO
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Fiind prezent de ceva vreme pe acest forum crestinortodox, ar trebui sa ai habar ca Sf Iosif, cel care a devenit logodnicul fecioarei Maria era vaduv, iar Sf Maria era de 2 ori mai tanara ca Ramo123, pa care tu o ”consiliezi” la fel de neortodox(aiurea) pe cat de diferit esti tu de SF Iosif.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al lui Dumnezeu, pe mine, pacatosul, miluieste-ma!
Trebuie sa fie tare trist sa vezi lucrurile atat de superficial. Patrunde putin spre miez si ai sa vezi ca in cazul lui Iosif si al Mariei Duhul a lucrat altfel. Iosif a ramas logodnicul care nu i-a pangarit fecioria niciodata si a acceptat minunea intruparii lui Iisus pt ca avea intelepciunea unuia mai in varsta si nu-i mai clocotea sangele pasiunii...

Situatiile nu sufera comparatie.
"Fiecare persoana este responsabila de desfasurarea intregului univers fizic si spiritual. Cel mai mic gest al nostru pune lumea in vibratie si ii modifica starea. (...) Deci niciodata actiunea noastra nu se infaptuieste intr-un cerc absolut inchis."(Pr. D. Staniloae)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare