![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pavel cand s-a intalnit cu Hristos a mai fost acelasi om dupa ? Deci nu ai cum dupa ce te intalnesti cu adevarat cu Hristos sa fii acelasi dinainte.Hristos tranforma absolut totul. In patericul egiptean (dar nu numai acolo) exista cel putin 4 cazuri exemplare inregistrate, unde calugari-pusnici sporiti au fost inselati de care diavol ci li s-a infatisat fie aievea fie un vis, ca fiind Hristos. Cazul 1: Calugarul din obstea lui ava Antonie care a fost inselat de catre diavol in momentul in care i s-a infatisat sub forma lui Hristos cu ingerii si i-a spus: "Pentru multa ta jertfa si sporire in rugaciune, iata te-am facut preot.Mergi asadara si liturghiseste si tu cu fratii tai preoti". Calugarul bucuros din cale afara ca i s-a aratat "Hristos", s-a dus la biserica a dat buzna in altar si cauta vesmintele preotesti.Preotii de acolo s-au prins imediat ca este inselat de diavol si i-au dat canon de pocainta. Cazul 2: Calgurarul care si-a ucis tatal, Un calugar primea de la o vreme incoace vizita unui inger "care se intitula a fiind ingerul al Domnului". Dupa ce i-a castigat increderea prin vise, acel inger (care de fapt era diavolul) i-a spus in vis sa ia o barda si sa se pregateasca ca in curand vine diavolul la usa lui , deghizat in tatal calugarului, si sa-l loveasca in cap. Apoi dracul s-a dus la tatal calugarului si i-a dat prin inima un dor nebun sa-si vada fiul calugar pe care nu-l mai vazuse 20 de ani. Cand tatal a aparut la borderiul fiului calugar acesta i-a dat cu barda in cap omorandu-l. La care ingerul prieten si-a lepadat infatiseara angelica si s-a aratat in toata hidosenia sa spunandu-i calugarului:"20 de ani mi-a trebuit sa te dovedesc.Si iata ca te-am infrant omule." Cazul 3: Calugarul care a vrut sa ucida un copil; Similar cu cazul 2, tot unui calugar prin vise i-a castigat increderea un "inger al Domnului" de lumina. Apoi i-a spus calugarului sa se duca in sat sa ia pruncul cutare si sa-l jertfeasca Domnului asa cum s-a intamplat cu Avraam, daca vrea ca si el calugarul sa fie precum Avraam.Dar copilul si-a dat seama la timp de inselarea calugarului si a fugit. Cazul 4: Calugarul care nu a picat in plasa diavolului. Unui calugar sporit in pustie, in timpul rugaciunii i se infatisa in fata sa in vedenie, o persoana care sustinea ca este Iisus Hristos alaturi de alte persoane care sustineau ca sunt ingerii Domnului. Astfel ingerul impostor care se prefacea a fi Hristos ii spuse calugarului: "Laudat sa fii parinte ca datorita sirguintei tale si mult nevointei tale, precum si a jertfei tale iata eu sunt Hristos si am venit la tine " La care calugarul zise: "Piei din fata mea aratare ca eu nu sunt vrednic a vedea fatza Mantuitorului meu, caci pacatele mele ma fac mai scarbavnic si mai negru decat orice mana de noroi imputit al pamantului". "Eu vreau sa-l vad pe Hristos in Rai nu aici pe pamant." La care diavolul plin de ura izbucni zigand: " Nenorocitule , am sa revin altadata.Nu scapi tu de mine asa usor, calugar josnic ce esti". Si pleca dracu lasand in urma sa o duhuoare greu de suportat. Apoi mai sunt sfintii parinti care zica ca inceputul inselarii este increderea in vise/viziuni, oricare ar fi ele si de orice natura. Apoi apostolul Pavel mai spune sa cercetam duhurile(inclusiv alea din vise) ca sa vedem de unde sunt. |
|