![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Pai motorul cu reactie este de fapt o bicicleta la baza, doar ca n-am avut parte de cineva care sa ne arate ca nu e nimic mai mult decat doua roti, un lant si niste pedale care sunt de fapt esenta Universului.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar cand intelegi fundamentalul devii cu adevarat simplu, nesofisticat. Exista doua feluri de om simplu: omul simplu din ignoranta si omul simplu din cunoastere. Cunoasterea presupune discriminare, stabilirea corecta a relatiilor de cauzalitate, intelegerea naturii fundamentale a fenomenelor, fie ca sunt vazute sau nevazute, fie ca sunt pamantesti sau ceresti. ---- Daca Hristos s-ar fi adresat doar celor cu cunostinte savante, cum ar fi fost privit oare de masele largi? Ce mesaj ar fi dat El? Faptul ca Hristos s-a adresat unor oameni fara nicio instruire este o invatatura: aceea ca toate sufletele sunt pretioase, la fel de importante, indiferent de conditia lor existentiala. Nicidecum ca omul ar trebui sa se rezume la o simplitate ignoranta. Eliberarea omului nu poate veni nici printr-o credinta sub forma de obedienta, nici printr-una de tip troc cu Dumnezeu. Ci, exclusiv prin cunoastere. Cunoasterea Lui Dumnezeu.
Last edited by florin.oltean75; 12.12.2016 at 23:04:36. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Foarte bine formulat. (Și zici că asta e ...budism?...:)) |
|
||||
|
||||
![]()
..................
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 13.12.2016 at 05:46:33. Motiv: Iar scrisesem un mesaj de gust indoielnic |
|
|||
|
|||
![]()
Ah, mi-ar fi placut sa citesc mesajul ala "de gust indoielnic" :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
N-ai prins inca ideea? E bun si crestinismul ala pentru masele de prosti, pentru ca asa oamenii castiga karma buna si cine stie, intr-o incarnare viitoare vor deveni budhisti si vor intelege cu adevarat complexitatea universului spiritual care e mult peste intelegerea lor actuala.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am luat textul in sine si mi-a placut ce si cum a scris. Si sunt cu totul de acord cu afirmatia facuta de Florin. M-am bucurat de intalnire. De data asta...:) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Religia este un proces de transformare prin asumarea unor rationamente si atitudini. Dumnezeu manifestat in temporalitatea unui trup a oferit un model, o cale de urmat. Eu insa am ramas surprins sa constat asemanarea evidenta de abordare in ceea ce priveste cunoasterea transcendenta a Lui Dumnezeu in ortodoxismul mistic si budhism. Nici macar nu am suspectat ca budhismul ar putea fi o sursa de inspiratie pentru Sf. Ioan Damaschin sau Sf. Maxim Marturisitorul. Asocierea acestor sfinti cu religia budista este de neconceput, poate fi socant pentru cineva care are o perceptie despre ortodoxie exclusiv formata din invatatura catehetica. Stiam ca Plotin a influentat teologia ortodoxa in miezul ei mistic insa nu m-am intrebat niciodata cine l-a influentat pe Plotin. ...
|
|||
|
|||
![]()
OK, mulțumesc pentru precizări.
Toate cele bune! |
|