![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu merge intotdeuna, uneori dispar si aia 10.000 (ai fost prevenit!) dar teoria e valida. Daca ai indoieli si nu-mi trimiti banii asta tradeaza refuzul validarii chiar si in fata evidentei care nu exista. Daca ai pretentia sa demonstrez asta pe banii mei mai intai, este o ispitire fara nici o intentie sincera de a descoperi ceva nou. Chiar daca as face asta in fata ochilor tai sau chiar mai mult, i-as transforma in 1.000.000 lei nu as putea sa te conving. Numai pentru ca inima ta este in alt registru partitura mea sincera si melodioasa iti suna fals!
|
||||
|
||||
|
"Cei intelepti se infricoseaza deopotriva, atat de renasterea in samsara superioara cat si de renasterea in iaduri."
Tratatul celor 400 de paragrafe - Aryadeva
|
|||
|
|||
|
Citat:
Zicalele astea or fi bune pentru sinucigasi, tu ce patisi, ce te lovi si pe cine lovisi in viata asta incat sa salivezi dupa non-existenta, daca Paradisul ("samsara superioara") nu ti se pare suficient de bun?
|
||||
|
||||
|
Citat:
"Renasterea" nu presupune reactivarea acestui trup pamantesc care se dezintegreaza si este reasimilat in elementele acestei lumi. "Renastere" este un cuvant care desemneaza intrarea intr-o noua forma de existenta. Forma umana sau lumile superioare ei care sunt conditionate cauza-efect sunt inselatoare, lipsite de securitate reala. Din samsara superioara se poate cadea in haul adanc al iadului asa cum o stea cazatoare se prabuseste din inaltul cerului. Doar Adevarul ne elibereaza din existentele samsarice. Pana atunci suntem exilati pe pamant strain, condamnati sa experimentam diverse forme de suferinta.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Noi nu credem in reincarnare. Citat:
Adica cei care au luat-o de jos, cu smerenie spre cele de sus. Lucifer a inceput de sus, dar desi fiind sus deja, se pare ca a avut rau de inaltime. Citat:
Pentru ca vezi tu, dpdv crestin, omul a fost creat in aceasta forma, va fi inviat in aceasta forma. Ca probabil va duce o alta viata, este partea a doua. Dar nu va fi sublimat, ca in religia ta, in cine stie ce forma de constiinta non-existenta. Pentru ca, existenta, nu-i asa, inseamna samsara, suferinta, transformare, etc.
|
||||
|
||||
|
Daca vrem sa facem o paralela crestinism-budism, Iisus promite o existenta in afara samsarei - o viata fara de moarte.
In samsara se moare, inevitabil. Este un domeniu aflat in puterea mortii. In samsara ne nastem, inevitabil - fara control, fara sa putem alege unde, cum, in ce forma. Adevarul este singura portita de salvare din acest proces vicios.
Last edited by florin.oltean75; 02.01.2017 at 19:39:44. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu la acest proces vicios se referă Evanghelia.
Hristos nu predică ieșirea din ... samsara. E o poveste cu totul diferită, se citește în cheia ei specifică, nu în alte chei. A o cunoaște e una, a o răstălmăci e alta. |
|
|
||||
|
||||
|
Antologica afirmatie! Aproape monumentala. Vrednica, in orice caz, de un Dalai Lama al ortodoxiei romanesti!
Fiind prima mea interventie de anul acesta, profit pentru a transmite o calda urare de an bun si sfant tuturor colegilor forumisti. Iar in cazul special al dumitale, postac drag, sa ai un minunat an al cocosului!
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat biblic, te rog, ca eu am citit altceva. Citat:
Dar nu moarte spre a renaste, ci moarte-moarte, disparitie, nonexistenta. E ca si cand ai spune, totul ni se trage de la cap, acolo sunt problemele, daca taiem capul scapam de ele.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nicaieri nu poti alege ce sa controlezi, unde, cum, in ce forma. Samsara nu se rerfera la moarte, ci la la un inceput continuu, nu e vorba de moarte, ci de innoirea experientei prin schimbarea trupului, sufletul ramanand cu aceeasi identitate, deci imortal. Iisus vine si ne demonstreaza samsara intr-un singur trup, un singur ciclu, insa prin rastignire, adica prin maxima implicare voluntara. Oricum, si prin samsara tot la Hristos se ajunge; ultima veriga din samsara e jertfa proprie. 6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.(In 14,6)
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 15:54:36 |
| Cugetari ORTODOXE ! | cristiboss56 | Pocainta | 80 | 02.07.2015 22:05:47 |
| Cugetari si Citate Ortodoxe | adorcrysti | Generalitati | 90 | 12.11.2014 22:55:18 |
| Cugetari despre Hristos | florin.oltean75 | Generalitati | 55 | 07.04.2012 11:13:01 |
| Cugetari de Craciun | florin.oltean75 | Generalitati | 5 | 25.12.2011 21:14:10 |
|
|