![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Nu mintea mea a luat-o pe aratura, dar aratura trebuie acum macar greblata; cu alte cuvinte, sa va recunoasteti greseala. Va rog sa nu va hazardati fara smerenie in speculatii fara folos. Repet: Ba da, se poate(ca o fecioara sa ramana insarcinata); omeneste e posibil. Nu e nimic dumnezeiesc. Asta e o blasfemie? Ma sacaie nuca si peretele, dar asta e problema mea; totusi, cum se face ca n-ati vazut acelasi lucru ca si ceilalti colegi si ati inteles corect fara demolarea peretelui (adica fara lamuriri)?
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 25.12.2016 at 09:05:59. |
|
|||
|
|||
![]()
Demetrius, deși am ținut și eu cont de prezumția de nevinovăție, recunoaște că a funcționat și aici puterea contextului. Nu era locul și momentul să vii cu lămuriri de acel gen, zău... Era vorba despre cu totul altceva și Altcineva, în fine...
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu sunt responsabil de cele scrise de mine, nu de ce vi se pare voua ca cititi.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nasterea Domnului Iisus Hristos dintr-o Fecioară este mărturisită în mod direct si deliberat de doi evanghelisti, Matei si Luca. Această învătătură a fost introdusă în Simbolul Credintei la Primul Conciliu Ecumenic, care afirmă: …c are, pentru noi oamenii si pentru a noastră mântuire, s-a pogorât din ceruri si s-a-ntrupat de la Sfântul Duh si din Maria Fecioara si S-a făcut om. Pururea fecioria Maicii lui Dumnezeu este mărturisită de propriile ei cuvinte exprimate în Evanghelie, acolo unde ea exprimă întelegerea caracterului cu totul deosebit al alegerii ei: Sufletul meu preamăreste pe Domnul…căci iată, de acum toate neamurile mă vor numi fericită…Căci Cel care este puternic a făcut lucruri mari pentru mine li sfânt este Numele Său (Luca 1,46-49).
|
|||
|
|||
![]()
Stiti, oare, ca sunteti niste scumpi? Cu totii.
De aceea va iubesc. P.S. Voi reveni.
|
||||
|
||||
![]()
Sărbători fericite , si te așteptam cu drag :)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Trei pagini pierdute aiurea (19 )
|
|||
|
|||
![]()
Ce parere ai de puciosi de la Pucioasa si de Elena Udrea ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ai comentat o afirmație fără ții cont de context. Te-ai oprit doar la literă fără să pătrunzi duhul, substanța ideii. Și ușor ai lăsat loc de mici interpretări. Și după cum vezi ai fost acuzat de blasfemie. În fine, eu am înțeles ce vrei să spui, la fel cum cred că a înțeles și Cezar, numai că uite sunt și minți strâmbe. Cum te prinde nu ezită să-ți dea cu sapa-n cap. Frumos era să-ți ceară o lămurire.
|
|