Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.01.2017, 21:00:11
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

În Iordan botezându-Te Tu, Doamne, închinarea Treimii s-a arătat; că glasul Părintelui a mărturisit Ție, Fiu iubit pe Tine numindu-Te; și Duhul în chip de porumbel a adeverit închinarea Cuvântului. Cel ce Te-ai arătat, Hristoase Dumnezeule, și lumea ai luminat, slavă Ție.

Pe Tine, Împăratul cerului și al pământului, Luminătorul nostru, văzându-Te în Iordan, botezat de robul Tău, cerurile s-au înfricoșat și tot pământul s-a înfiorat, îngerii s-au mirat și toată făptura s-a bucurat. La păcătoși și la vameși ai venit ca să speli cu ape păcatele oamenilor. Iar noi, nevrednicii, cu mulțumire Îți cântăm: Slavă Ție, Fiul lui Dumnezeu, Cel ce în Iordan Te-ai botezat și lumea întreagă ai luminat, slavă Ție!

Veniți în grabă astăzi, puteri îngerești, văzând pe Stăpânul Hristos, venit la repejunile Iordanului să curețe păcatul lui Adam, și cunoscând dumnezeiasca taină, cu frică proslăviți marea Sa coborâre, că Dumnezeu S-a făcut om și neștiind de păcat vine ca un Miel al lui Dumnezeu să ridice păcatele la toată lumea. Pentru aceasta, cei ce proslăviți dumnezeiasca arătare a lui Hristos, cântați Lui, ca și la Betleem, aceste laude:
Slavă Ție, Fiul lui Dumnezeu, că din cer de la Tatăl ai venit în această lume;
Slavă Ție, Dumnezeule Cel Preaînalt, Care Te-ai coborât chiar până la chipul de rob;
Slavă Ție, Mântuitorul lumii, căci ca un om ai venit la Ioan să Te botezi;
Slavă Ție, Luminătorul făpturii, căci ca un nou Adam păcatele lui Adam cel căzut ai purtat;
Slavă Ție, Lumina cea fără de început, Care la Iordan ai vrut să strălucească lumina cea mare a cunoștinței pentru toată lumea;
Slavă Ție, Soarele Dreptății, Care ai dorit să dăruiești oamenilor în Arătarea Ta prealuminoasă dimineață a harului;
Slavă Ție, Cel ce ai venit să scapi lumea de vechea înșelăciune;
Slavă Ție, Cel ce ne-ai arătat nouă marea taină a credinței;
Slavă Ție, Cel ce ai săvârșit pentru noi minuni mari cu ape multe;
Slavă Ție, Cel ce ai luminat cerurile și tot pământul cu lumina învățăturilor Tale;
Slavă Ție, Cel ce pe faraon cel gândit l-ai înecat în repejunile Iordanului;
Slavă Ție, Cel ce ai adus oamenii, prin apele botezului, la viața veșnică;
Slavă Ție, Fiul lui Dumnezeu, Cel ce în Iordan Te-ai botezat și lumea întreagă ai luminat, slavă Ție!
Vechi 05.01.2017, 04:17:06
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Să adresăm, cu umilință, și această rugăciune
și să ne rușinăm pentru cum suntem, noi, preamăritorii și nemaipomeniții:

https://www.youtube.com/watch?v=qVebg_ItHrM
Reply With Quote
Vechi 05.01.2017, 06:45:21
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

În Iordan Hristoase, ai înecat păcatul lui Adam,
Și pe noi cei ce înotam în patimi ne-ai scos la liman,
Cum vom mulțumi milostivirii Tale celei negrăite ?
Cercetează sufletele noastre picurând gânduri smerite.

Înaintemergătorul se sfia a Te atinge pe Tine, Cel Preacurat,
Și cu gânduri smerite întâmpinându-Te, Te lăuda ca pe-Un Împărat,
Cu rugăciunile lui așează și gândul nostru pe calea pocăinței,
Ca privind întru adâncul tainelor Duhului să aflăm izvorul credinței.

Cetele îngerești s-au înspăimântat văzându-Te la Iordan pe Tine,
Și râul a dat glas de uimire, întorcându-Se pentru a Ta slăvire,
Cum voiești a Te ascunde în apele mele, Cel Ce ești Lumină neapropiată ?
Cum Soare al dreptății, Ce strălucești tuturor, Te cufunzi în smerenia adevărată ?

Nu mă pricep și mă minunez de adâncimea smereniei dumnezeiești,
Sfințește-mă pe mine și ridică pe Adam din durerile pământești !
Cum Stăpânul a toate vine să Se boteze de mâna robului Său ?
Cu uimire grăiesc îngerii cei ce Îl cunosc pe El a fi Dumnezeu,
Văzut-am luând trup pe Cel Ce este mai presus de cetele îngerești,
Iar acum în Iordan Se botează Izvorul darurilor duhovnicești.

Și noi cu gânduri smerite să înconjurăm râul iertării,
Și să slăvim pe Hristos Cel Ce revarsă mirul iertării,
Acesta este Mântuirea noastră și Dreapta lucrătoare a Tatălui,
Taina Acestuia a pecetluit-o și Duhul, Dătătorul darului.
Vechi 05.01.2017, 23:38:19
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

În Iordan botezandu-Te Tu, Doamne, închinarea Treimii s-a arătat; ca glasul Parintelui a marturisit Ție, Fiu iubit pe Tine numindu-Te, si Duhul în chip de porumbel a adeverit întărirea Cuvântului. Cel ce Te-ai arătat, Hristoase Dumnezeule, și lumea ai luminat, slavă Ție.
Vechi 13.01.2017, 12:08:56
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Preadulce lisuse Hristoase, cine Te-a rugat pentru mine ca să mă aduci în această lume și să mă nasc din părinți buni și credincioși (...)? Cu cât trebuie, dar, să Te iubesc mai mult și să-Ți mulțumesc pentru acest dar atât de mare și pentru binefacerea pe care mi-ai dat-o? Chiar și sângele meu de l-aș vărsa, tot nu aș putea să-Ți mulțumesc”.

„Mântuitorul meu Preadulce, cine Te-a rugat pentru mine ca să mă rabzi de atâția ani pe mine, cel ce din vârsta copilăriei păcă*tuiesc, și nu Te scârbești de mine, văzându-mă nedreptățind, furând, mâniindu-mă, lăcomindu-mă după mâncăruri și după altele, pizmuind și toată răutatea săvârșind, iar pe Tine, Dumnezeul meu, ocărându-Te prin faptele mele?

Tu, Doamne al meu, nu ai trimis moartea ca să mă ia, în păcate aflându-mă, ci cu îndurare m-ai răbdat pe mine care, dacă aș fi murit, veșnic m-aș fi osândit. O, bunătatea Ta, Doamne!”

(Arhimandritul Efrem Filotheitul, Starețul meu Iosif Isihastul)
Vechi 14.01.2017, 13:07:36
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

„Pentru ce tu omule, M-ai lăsat pe Mine ?

Pentru ce de la Cel ce te-a iubit te-ai întors?

Pentru ce iarăși te-ai lipit de vrăjmașul ?

Adu-ți aminte că pentru tine din cer M-am pogorât,

Adu-ți aminte că pentru tine, trup M-am făcut,

Adu-ți aminte că pentru tine din Fecioară M-am născut,

Adu-ți aminte că pentru tine am pruncit,

Adu-ți aminte că pentru tine, M-am smerit,

Adu-ți aminte că pentru tine, pe pământ am viețuit,

Adu-ți aminte că pentru tine, goniri am răbdat,

Adu-ți aminte că pentru tine, grăiri de rău, ocări, batjocuri, necinste, răni, scuipări, loviri cu pumnii, luări în râs și patimi de necinste am primit,

Adu-ți aminte că pentru tine, cu cei fără de lege M-am socotit,

Adu-ți aminte că pentru tine, cu moarte de ocară am murit,

Adu-ți aminte că pentru tine, am fost îngropat,

M-am pogorât din ceruri, ca pe tine să te sui la ceruri,

M-am smerit, ca pe tine să te înalț,

Am sărăcit, ca pe tine să te proslăvesc,

M-am rănit, ca pe tine să te vindec,

Am murit, ca pe tine să te înviez,

Tu ai păcătuit, iar Eu păcatul tău asupra Mea l-am luat,

Tu cel vinovat, iar Eu munca am primit,

Tu cel datornic, iar Eu datoria am plătit,

Tu spre moarte osândit, iar Eu pentru tine am murit,

Căci la aceasta M-au tras dragostea și milostivirea Mea,

Pentru că Eu n-am putut răbda ca să pătimești tu acest fel de nenorocire.

Deci tu pe această a Mea dragoste o treci cu vederea ?

Că în loc de dragoste, cu urâciune îmi răsplătești,

În locul Meu iubești păcatul,

În locul Meu, slujești patimilor. Dar ce ai aflat întru Mine vrednic de întoarcere, de nu voiești a veni către Mine ?

De voiești binele tău - tot binele este la Mine.

De voiești fericire - toată fericirea este la Mine.

De voiești frumusețe, cine este mai frumos decât Mine?

Au bun neam voiești ? Dar cine este mai din bun neam decât Fiul lui Dumnezeu și al Fecioarei?

Au voiești înălțime ? Dar cine este mai înalt decât Împăratul Cerului ?

Au voiești slavă ? Dar cine este mai slăvit decât Mine ?

Au voiești bogăție ? Dar la Mine este toată bogăția !

Au voiești înțelepciune ? Dar Eu sunt înțelepciunea lui Dumnezeu.

Au voiești prietenie ? Da cine este mai iubit și mai iubitor decât Mine, Care Mi-am pus sufletul pentru toți ?

Au ajutor cauți ? Dar cine îți va ajuta afară de Mine ?

Au doctor cauți ? Dar cine te va vindeca afară de Mine?

Au veselie cauți ? Dar cine te va veseli afară de Mine ?

Au mângâiere cauți ? Dar cine te va mângâia afară de Mine ?

Au cauți odihna ? Întru Mine vei afla odihna sufletului tău.

De cauți pace, Eu sunt pacea sufletului tău

De cauți viața, întru Mine este izvorul vieții

De cauți lumina, Eu sunt lumina lumii.

De cauți adevărul, Eu sunt adevărul.

De cauți calea, Eu sunt calea.

De cauți povățuitor spre cer, Eu sunt povățuitor credincios.

Atunci pentru ce nu voiești a veni către Mine?

Au doară nu îndrăznești a te apropia ? Dar către cine mai cu înlesnire este apropierea ?

Au a cere te sfiești ? Dar cine a cerut de la Mine cu credință și nu i-am dat ?

De nu te lasă pe tine păcatul, Eu pentru păcătoși am murit.

De te tulbură pe tine mulțimea păcatelor, la Mine este mai multă milostivire, căci am zis: Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați (cu păcate) și Eu vă voi odihni pe voi.“(Mt. 11,28)

(Prea Sfințitul Episcop Tihon al Voronejului)
Vechi 15.01.2017, 20:45:15
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

RUGĂCIUNE CĂTRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS
CU MULTA UMILINȚĂ ȘI CERERE A SFÂNTULUI IOAN DAMASCHIN

Indurate și mult milostive Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul meu, Cel ce ai venit în lume să mântuiești pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu, miluiește-mă înainte de sfârșitul meu, căci știu că înfricoșată și strașnică judecată mă așteaptă în fața Întregii zidiri, când toate faptele mele cele necurate și spurcate vor fi descoperite, pentru că sunt de neiertat și nevrednice de iertare, covârșind cu mulțimea lor nisipul mării, de aceea nici nu îndrăznesc, Stăpâne, să cer iertarea lor.
Mai mult decât toți oamenii Ți-am greșit Ție. Mai mult decât curvarul am viețuit . Mai mult decât cel dator cu zece mii de talanți m-am făcut dator Ție.Mai mult decât vameșul râu am vamuit Mai mult decât tâlharul pe sine-mi m-am omorât Mai mult decât curva eu, iubitorul de curvie, am curvit.
Mai mult decât ninivitenii fără de pocăință am greșit. Mai mult decât Mânase „fărădelegile mele au covârșit capul meu și ca o sarcină grea s-au îngreuiat peste mine" * și m-am chinuit și m-am gârbovit până în sfârșit. Pe Duhul Tău cel Sfânt L-am mâniat Poruncile Tale nu le-am ascultat Avuția Ta am risipit-o. Harul Tău l-am întinat. Arvuna pe care mi-ai dat-o mie întru fărădelegi am cheltuit-o. Sufletul meu, cel făcut cu cinste după chipul Tău, l-am spurcat Vremea pe care mi-ai dat-o mie spre pocăință cu vrăjmașii Tăi am vicțuit-o. Nici o poruncă a Ta nu am păzit Haina cu care m-ai îmbrăcat cu totul am întinat-o. Făclia cugetării drepte am stins-o. Fața mea pe care ai strălucit-o. eu am netrebnicit-o întru păcate. Ochii mei pe care i-ai luminat de bunăvoie i-am orbit Buzele pe care de multe ori le-ai sfințit cu dumne- zeieștile Tale Taine, cu cuvinte de rușine le-am spurcat.
Știu că voi sta înaintea înfricoșatului Tău scaun ca un osândit eu, preaspurcatul. Știu că atunci toate cele făptuite de mine vor fi vădite și nimic nu se va ascunde înaintea Ta. De aceea mă rog Ție, preaîndurate și multmilostive, iubitorule de oameni, Doamne, „nu cu mânia Ta să mă mustri pe mine. Nu zic și „să nu mă cerți, căci cu neputință este față de faptele mele, ci doar „nu cu mânia Ta să mă mustri pe mine". Voi dobândi aceasta de la Tine dacă nu mă vei certa cu mânia Ta, nici cu iuțimea Ta și nu vei arăta mânie și iuțime înaintea îngerilor și a oamenilor, spre rușinarea și ocara mea. Doamne, „nu cu mâina Ta să mă mustri pe mine". Dacă mânia unui împărat trecător nu o poate nimeni suferi, cu cât mai mult nu voi suferi eu, ticălosul, mânia Ta, a Domnului meu. Doamne, „nu cu mânia Ta să mă mustri pe mine, nici cu iuțimea Ta să mă cerți". Știu că tâlharul a
cerut și îndată a dobândit iertarea. Știu că desfrânata din tot sufletul s-a apropiat de Tine și a fost iertată. Știu că vameșul din adânc a suspinat și s-a îndreptat. Iar eu, preaticălosul, pe toți covâr- șindu-i cu păcatele, nu voiesc să le urmez lor cu pocăință. Pentru că nu am lacrimi neîncetate, nici mărturisire curată și adevărată. Nu am suspin din adâncul inimii. Nu am suflet curat. Nu am dragoste după Dumnezeu. Nu am sărăcie duhovniceasca.
Nu am rugăciune neîncetată. Nu am înfrânare de patimi în trup . Nu am curățenie a gândurilor. Nu am voința plecată lui Dumnezeu. Deci cu ce chip sau cu ce îndrăzneală voi cere iertare?
Doamne, „nu cu mânia Ta să mă mustri pe mine". De multe ori, în biserică umilindu-mă, cad la Tine, dar ieșind afară, îndată mă poticnesc în păcate. De câte ori m-ai miluit, iar eu Te-am mâniat. De câte ori îndelung ai răbdat, iar eu nu m-am intors de la păcat. De câte ori m-ai ridicat, iar eu, poticnindu-mă, iar am căzut. De câte ori m-ai ascultat, dar eu nu Te-am ascultat. De câte ori m-ai chemat, iar eu nu Ți-am slujit Ție. De câte ori m - a i cinstit, iar eu nu Ți-am mulțumit. De câte ori, când păcătuiam, m-ai rugat ca un bun Părinte și ca pe un fiu m-ai sărutat și brațele deschizându-mi-le, mi-ai strigat: "Scoală-te, nu te teme, stai, vino înapoi, nu te cert, nu mă scârbesc de tine, nu te lepăd, nici nu mă împietresc față de zidirea Mea, fiul Meu, chipul Meu, omul pe care l-am zidit cu mâinile Mele și intru care M-am îmbrăcat" ", pentru care Mi-am vărsat sângele. Nu Mă întorc dinspre oaia Mea cea cuvântătoare care s-a pierdut, dacă vine la Mine. Nu pot să nu-i dau vrednicia dintâi. Nu pot să nu o număr cu cele nouăzeci și nouă de oi, căci numai pentru ea M-am pogorât pe pământ și am aprins făclia, adică trupul Meu, și am măturat casa, și am chemat puterile cerești prietene să ne veselim pentru găsirea ei".
Deci toate acestea, ca un bun și iubitor de oameni, mi le-ai dăruit mie, Stăpâne, dar eu, ticălosul, pe toate defăimându-le, în țara străină și depărtată a pierzării m-am dus. Ci Tu, Preabunule, intoarce-mă iar și nu Te iuți asupra mea, ticălosul, Doamne, nici cu mânia Ta să nu mă mustri. Milostive, ci mai rabdâ-mâ. Nu Te grăbi să mă tai ca pe smochinul cel neroditor, nici cu porunci să fiu secerat mai înainte de vreme din viața aceasta, ci dă-mi viața rânduită mai dinainte și călăuzește-mă către pocăință, Doamne.
Deci „nu cu mânia Ta să mă mustri pe mine. Stăpâne, nici cu iuțimea ta să mă cerți. Miluiește-mă, Doamne, căci neputincios sunt" " cu sufletul, neputincios cu gândul, neputincios cu mintea, neputincios cu voința. Căci iată mi s-a dus puterea, mi s-a dus vremea. „întru deșertăciune s-au isprăvit zilele mele toate și sfârșitul a sosit"* Ci deschide, deschide, deschide mie, Doamne, cel ce cu nevrednicie bat, și nu-mi închide ușa milostivirii Tale. Căci dacă vei închide Tu, cine îmi va deschide? Dacă nu mă vei milui Tu, cine îmi va ajuta? Nimeni altul, nimeni, ci numai Tu, Cel din fire milostiv și îndurător. „Miluiește-mă, Doamne, că neputincios sunt"*3, pentru că m-a slăbănogit vrăjmașul și neputincios și zdrobit m-a făcut, iar cel neputincios și zdrobit nu poate să se vindece singur. Cel zdrobit nu poate să se vindece singur. Cel zdrobit nu poate să-și ajute lui însuși. Deci „mi- luiește-mă, Doamne, că neputincios sunt".
„Vindecă-mă, Doamne, că s-au tulburat oasele mele, s-a tulburat și s-a zdrobit sufletul meu."" Dar cel cu oasele zdrobite nu poate să se scoale și să caute doctor, nu poate să alerge și să scape de vrăjmaș. Tu, deci, mă caută, Stăpâne, Cel ce ai venit să cauți oaia cea pierdută. Tu cercetează-mă pe mine, cel ce am căzut între tâlhari. Căci nu numai mort ci cu totul mort m-au lăsat. Deci, „vindecă-mă, Doamne, că neputincios sunt" și putred m-a făcut vrăjmașul. Iar cel neputincios și putred este cu totul doborât, este aruncat cu totul, ca un stârv ticălos. El doar cheamă pe doctor, strigă după ajutor, caută împrejur cu ochii, când va veni și-1 va cerceta „Cel ce vindecă pe cei zdrobiți cu inima și „îndreptează pe cei surpați și „mântuiește pe cei deznădăjduiți".
„Vindecă-mă, Doamne, că s-au tulburat oasele mele și sufletul meu s-a tulburat foarte." Tulburare trupească și sufletească m-a cuprins, Stăpâne, căci în patimi trupești am căzut, trupul și sufletul batjocută dracilor le-am făcut. „Vindecă-mă, Doamne, că s-au tulburat oasele mele", cele ce susțin pe omul cel dinlăuntru, adică: credința, înțelepciunea, nădejdea, dreptatea, înfrânarea, evlavia, blândețea, smerita cugetare și milostivirea. Aceste oase s-au zdrobit, Stăpâne. Deci „vindecă-mă, Doamne, că s-au tulburat oasele mele și sufletul meu s-a tulburat foarte". Căci, iată, văd că a sosit ceasul vieții mele „și sufletul meu s-a tulburat foarte". Văd calea cea lungă și grea către cele de dincolo și că nu sunt pregătit pentru dânsele, „și sufletul meu s-a tulburat foarte". Văd pe cămătar că îmi cere datoria și nu-i pot plăti „și sufletul meu s-a tulburat foarte". Văd pe diac arătându-mi za- pisul*" și pe gealați că scrâșnesc asupra mea „și sufletul meu s-a tulburat foarte". Văd mulți pârâși, iar părtinitori nici unul „și sufletul meu s-a tulburat foarte".
Că m-am umplut cu totul de tulburare și de întunecare, mă înfiorez și mă cutremur, mă înfricoșez și mi se rup cele dinlăuntru și nu știu ce să fac sau cu ce chip să mă arăt Judecătorului meu. Mă întunec, mă tulbur, mă necăjesc-, nu mă pricep și de aceea „sufletul meu s-a tulburat foarte".
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu ! + ( rugaciuni ce au miscat sufletul nostru ) cristiboss56 Rugaciuni 592 14.11.2022 14:08:21
O problema cu un prieten . Templier Knight Generalitati 3 12.03.2012 14:01:38
sa ma rog sa-i dea Doamne-Doamne cuiva credinta? giovaninnaa Rugaciuni 14 23.09.2011 16:18:24
Alta minune a bunului dumnezeu ionut12 Generalitati 3 25.10.2010 15:48:34
Dumnezeu cel ascuns in cate un vers... inorog Arta bisericeasca in general 4 31.01.2010 22:49:41