![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Krautrock, sufletul nu este memoria omului, iar aceasta are legătură atât cu creierul, cât și cu sufletul. Acționând asupra creierului, nu acționezi și asupra sufletului, însă. Creierul este, probabil, doar o interfață a minții, prin care se face legătura cu trupul și cu lumea concretă. Degradarea lui afectează manifestarea în trup, care, la un moment dat, dintr-un motiv sau altul, va deveni intert. Nu va mai manifesta viață, dar ceea ce dispare în acel moment nu este sufletul, ci legătura cu el.
Despărțindu-se de trup, sufletul rămâne întreg, păstrând, se pare, inclusiv memoria evenimentelor pe care le-a parcurs în viață. Totuși, trebuie să recunoaștem că nu știm multe despre suflet; avem mai mult deducții și intuiții, iar restul îl vom afla după trecerea pragului vieții în trup.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fabula mea despre bolnavul de alzheimer, deoarece e o fabula si nimic mai mult, avea ca talc o intrebare: unde se afla sufletul omului atunci cand vedem ca sufletul lui devine tot mai firav? Nu ma intereseaza deocamdata ce se intampla cu sufletul dupa ce omul moare. Pacientul din fabula mea a murit deoarece aveam nevoie de creierul sau ca sa vad daca exista vreo legatura intre procesul de atrofiere a cortexului si tulburarile de gandire. Ma intereseaza doar daca boala aceasta care parca topeste sufletul asa cum caldura topeste gheata, chiar topeste sufletul sau nu-l afecteaza deloc.
|
||||
|
||||
![]()
Bine v-am regăsit!
Asta încercam să argumentez: că nu sufletul este cel care se diminuează atunci când memoria sau mintea suferă. El se află tot acolo unde era și mai înainte, păstrând legătura cu trupul până la moartea acestuia. Cel care nu mai funcționează corect este trupul, nu sufletul, acesta subzistând și la modul inconștient. Observațiile privind moartea clinică relatează cazul cuiva care, aflându-se în această stare, se percepe pe sine întreg, deși trupul său era ciung. Sufletul, se pare, rămâne într-o legătură subtilă cu trupul care i-a dat o concretețe, niște limite, nu se dizolvă în eter. Credința mea este că și memoria și-o regăsește întreagă după moartea fizică. P.S. Cred că afirmația de la semnătura ta (dacă putem comunica fără ''dv.'') e cam abuzivă. Creștinului i se cere să răspundă chiar și la blestem cu binecuvântare, din partea oricui ar veni. E adevărat, însă, că nu toți facem așa, dar asta ne face mai puțin creștini. Ne regăsim în situația de aici :)
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 14.01.2017 at 17:26:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Credinta mea este ca memoria se pierde(asa inteleg din versetul de mai sus), insa ramane in inima(suflet) sentimentul generat de fiecare gand. Citat:
24. Nimeni dintre locuitorii Sionului nu va zice: "Sunt bolnav!" Poporul care-l locuiește va dobândi iertarea păcatelor.(Isaia33,24) Am avut mereu sentimentul, iar versetul de mai sus mi l-a confirmat, ca orice malformatie sufleteasca se evidentiaza in trup, iar sufletul neprihanit are parte de un trup sanatos tun; de aceea se zice "Mens sana in corpore sano". Oare de ce Iisus n-a avut nici macar o gripa? Adevarat spun: orice boala se trage din suflet.
|
||||
|
||||
![]()
"Gandurile lor", adica proiectele si ambitiile lor. Vedem din alte pasaje ale Bibliei ca mortii nu-si pierd memoria. Ba, uneori, mai sunt si invocati ca sa dea sfaturi, precum in 1 Samuel (=1 Regi) cap 28.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Proiecte si ambitii se pierd din memorie si cat timp intelectul exista, daramite apoi. Memoria nu mai exista fiindca intelectul a pierit, dar inima/sufleul nu, iar acolo se depoziteaza ca emotie tot ce am tinut minte in timpul vietii. De aceea uitam si nu gasim nici in memorie in timpul vietii fiindca nu s-a sedimentat in inima emotia corespunzatoare. P.S. Dati-mi linkul la adresa sugerata, ca n-am gasit.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor. |
|
|||
|
|||
![]()
Deci, daca e sa o luam asa, patriarhii, apostolii, cuviosii si mucenicii sunt acum in stand-by.
Singurii oameni pe care Dumnezeu i-a pastrat on-line sunt: Ilie si Enoh. Acestia au fost luati la Cer cu tot cu trup. Si Hristos desigur, care a Inviat cu tot cu trup si S-a inaltat la Cer. Deci e penibil sa ma rog la Sfinti, pentru ca ei nu ma aud. Sau poate mi se inregistreaza toate gandurile indreptate spre ei si la Judecata de Apoi cand o sa fie activati din nou o sa le arate Dumnezeu un CD cu rugile mele si o sa dea play sa le asculte si ei. :) |
|
||||
|
||||
![]()
Mai poți adăuga la listă sfinții înviați cu ocazia morții lui Hristos.
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor. |
|