![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
.Si as vrea sa facem o diferenta intre
Practica generala a jocurilor de noroc Practica ocazionala pentru diatractie Castigul obtinut din jocuri care nu pagubesc pe altii 6/49 dar care nu sunt munca cinstita Pentru ca fiecare lucru are explicatia lui si unul argumenteaza genwric jocurile de nkrok altul e fericit ca a castigat puyinj bani cand se diatra, altul zice de canoane samd. Totusi suntem oameni nu roboti, sansa face parte din viata. Si evreii aveau SORTI. Ca modalitate de alegere nu de castig. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu mai incerca sa-ti justifici patima jocurilor de noroc ca o dai in penibil.Te minti singur.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Am fost anul trecut intr-un magazin pt o asigurare auto si avea si niste pacanele; am stat acolo 20 minute. Am o patima? Cu siguranta o am... o sa ma duc sa ma canonisesc singur pentru patima mea. Ai facut o afirmatie bazata pe multe dovezi, argumentata solid (pe superficialitate si necunostinta). Vorba aia crestineasca, nu ai vazut, dar l-ai acuzat de tot raul. Nu e o patima insa recunosc ca mi se par distractive... si pana la un punct sunt funny si lumea se duce la chestii din astea si pentru fun. Pana la urma Las Vegas-ul este si pentru distractie nu numai pentru 'patima'. In fond in viata asta trebuie doar sa facem metanii si atat. In rest totul e afurisiti, caterisit si 15 ani. Cred ca postul tau ar trebui pus la 'postul/ratarea anului'. Penibilul iti apartine in totalitate. Mai lipseste sa ma arzi pentru vrajitorie pe rug ca in rest deja mi-ai facut dosarul de condamnat. Vezi ca exista un principiu al bucuriei si fericirii pe care Dumnezeu l-a lasat. Si dansul e bun, si cantatul e frumos, si jocurile sunt frumoase cat timp nu le duci in pacat. Dumnezeu nu ia omului bucuria creatiei, insa omul trebuie sa stie ca peste masura lucrurile sunt gresite. Viata este pentru ca omul sa se bucure de creatia lui Dumnezeu si nu sa arunce totul in spate invocand afurisenii si blesteme si multi ani de canoane. Mai pot sa judec si cu capul meu pe lumea asta si prefer sa imi folosesc capul, pentru ca asta este principiul MAXIM pe care Hristos l-a subliniat de multe ori in pildele lui: daca omul e cazut si batut, nu e normal sa il ajuti? daca asinul iti cade in groapa nu e normal sa il scoti? daca exista mici bucurii ale vietii, nu e normal cat de cat sa te bucuri de ele? Am vazut recent o fetita de 10 ani de zile cu mama ei, treceau de sarbatoarea Sf. Dimitrie Basarabov prin centrul Unirii, si fetita era asa de incantata de iconitele si lucrurile de pe tarabe si ii tot zicea mamei sa se uite si ea si maica-sa ii tot zicea ca sunt idoli, ca nu sunt bune... ajungem si noi intr-un fel de sectarism in care dam cu sabia si toporul in orice vedem in fata. Lucrurile se simt si cu sufletul nu numai cu legea. De asta Hristos a stat la masa cu toti si a baut si el, pentru a ne arata ca lucrurile trebuie facute cu masura si nu fara masura si ca nu bautul e rau, ci lipsa de masura. Biserica da multe randuieli si pentru cei slabi care nu sunt in stare sa se controleze si ofera o norma de conduita la care daca te aliniezi mergi pe calea corecta. Legile Bisericii nu sunt orientative dar nici nu trebuie sa ciunteasca, sa taie si sa rupa sufletul omului, precum taie un topor un copac. Legea nu distruge, legea construieste si pazeste. Last edited by gpalama; 23.01.2017 at 09:01:09. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Am fost anul trecut la in orasul X si am trecut si pe la curve.Asta inseamna ca sunt curvar ? Daca mergi la femei usuratice inseamna ca esti curvar ? =)) Am fost anul trecut in orasul Z si am omorat pe cineva.Asta inseamna ca sunt criminal ? Daca omori un om din cand in cand insemana ca esti criminal ? =)) Mai omule cu mantuirea nu este de glumit.Nu mai apara pacatul in timp ce ai nick de sfant ca faci blasfemie si hulitor de Hristos. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu poti juca pe bani intr-un joc care tine in mare parte sau in totalitate de noroc fara sa spui o rugaciune fie si scurta la Zeul Norocului :)
|
||||
|
||||
|
Citat:
Curvele sunt una, un parc de distractii este cu totul altceva. Banuiesc ca intelegi ca este o diferenta mare intre gravitatea lucrurilor??? Folosesti intentionat o analogie complet gresita pentru a agrava natura si gravitatea faptelor, care sa justifice exagerarea ta. Nu apar pacatul deloc, nu ma dezic de parerea Bisericii, insa pot sa am si eu o opinie personala. Te deranjeaza ca am o parere si opinie personala? @AlinB - cu siguranta ca am zis de multe ori "Doamne ajuta sa iasa" sau "Da Doamne sa iasa" :). Iar daca lumea mai foloseste notiunea si cuvantul noroc cu siguranta sensul nu mai este sensul primar al cuvantului de invocare a zeului Noroc, ci sensul actual este acela de a spera ca sortii si lucrurile sa se aseze in bine. Aici depinde mult cu ce ti-ai obisnuit gura... cu noroc sau cu Dumnezeu .Demonizarea asta a 'micilor placeri' care nu sunt chiar atat de vinovate pe cat le invinovatesc multi este exagerata. Nu sunt roboti, suntem fiinte si cu simtire, care mai vrem si noi cateodata sa incercam un lucru, sa ne bucuram de ce e in jurul nostru. Iar legat de numele imprumutat, nu o sa ma ridic niciodata la inaltimea numelui, insa pot sa privesc la el si sa ma inspir din lumina, curatenia si intelepciunea lui. Ma obliga enorm acest nume si imi foloseste mult mai mult decat alte nume; ma obliga sa caut putin din logica vietii Sfantului Grigorie... si daca foloseam centsimusX-ulescus era mai bine? Last edited by gpalama; 23.01.2017 at 13:24:52. |
|
|
|||
|
|||
|
Stii cum se zice: Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista.
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| De ce avem o relatie nesanatoasa cu banii? | mihele_m | Intrebari utilizatori | 4 | 05.08.2013 18:01:57 |
| Firmele de dezapezire de ce iau banii? Stare de calamitate in multe judete. | hydro314 | Generalitati | 3 | 12.02.2012 22:10:41 |
| Deconectarea de la aparate | iuda | Morala Crestina | 38 | 25.12.2011 02:35:00 |
| Banii si Biserica | alinnasser2010 | Generalitati | 68 | 28.05.2011 00:08:21 |
| Banii McDonald’s ajung la homosexuali | Iustin32 | Generalitati | 44 | 21.07.2008 21:00:07 |
|
|