![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Schisma autistilor ecleziologici de la Radeni/Banceni este interesanta, ca studiu de caz. E acefala (deocamdata) ca gasca lui Petru Gnafeu', daca imi amintesc corect, au impulsuri ultraprotestantoide (pretind ca Biserica poate rezida doar in mireni, fara cler&ierarhie) cam ca rascolnicii bezpopovti, si evident tin printre dogme o simpla conventie omeneasca cum este un rahat de calendar, fie acela si liturgic.
Daca sinodalii nostri ar fi mai fermi, ar asana cloaca asta in no time: caterisire, afurisenie, evacuare, exclus din monahism (pentru preotii, ieromonahii, monahii si mirenii bagati in...chestia asta). Imi plac Moldova si moldovencele, pardon, locuitorii Moldovei. :))) (Sa o dam nitel si pe umor). Dar, din punct de vedere biseticesc, uneori am impresia ca Dusmanul a aruncat acolo, unde a fost atita evlavie, cu atita puroi compus din retarzi schismatici, ca ti se face greata. Si in Ardeal sint smecheri gen Ciprian Stanciu sau ala din Beius, dar in ciuda gramadirii lor mentale proverbiale, ardelenii pica mai putin in capcane schismatice de "rivna (!!!!) de dreapta". Sa nu uitam ca tumoarea legionara si nebunia cipofoba tot din Moldova de Nord au originat... Locul ala ar trebui curatit catehetic de catre un Sinod activ si nistre preoti inimosi si mireni disciplinati. Dar unde exista asa ceva in Rominia?!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce inseamna "ultraprotestantoide" conform DEX-ului? |
|
||||
|
||||
![]()
Eu mai întreb odată pe contestatorii Sinodului:
Dacă la Paști, la Ierusalim, Lumina Sfântă va veni la cererea Patriarhului Ierusalimului, ai cărui reprezentanți AU SEMNAT actele Sinodului, ce veți face ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
||||
|
||||
![]()
Demonstrație-n stradă. Ei vor #rezista.
|
|||
|
|||
![]()
Mie imi era clar de la inceput ca aglutinarea de la Radeni, alias #tefelistinepomenitori #unitisalvamschisma, e parte a planului de a lovi in Biserica. Adica, cu cacatii cu ochi care aruncau cu bolovani in biserici in cadrul colectiv nu a mers, hai ca poate o merge cu devierea de dreapta.
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]()
Folositi-va simtul limbi romine, logica ei gramatica ei interna si loialitaea de credincios. Ah, si ce ati invatat la cateheza. Stiti, presupun, ca protestantismul, in atomizarea progrsiva, contesta tot mai la radacina ierarhia? E fapt istoric si cotidian deopotriva. Ei bine, mutantii astia fac la fel.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai intai iti recomand DOOM 2! |
|
|||
|
|||
![]()
Inca un preot chemat la judecata pentru ca nu e de acord cu pozitia oficiala a BOR:
http://prieteniisfantuluiefrem.ro/20...nisti/#respond |
|
|||
|
|||
![]()
Scrisoare de înștiințare și mărturisire a Monahiei Meletina Lupașcu
http://aparam-ortodoxia.ro/2017/02/1...etina-lupascu/ |
|