Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2017, 12:42:17
IubescAnimalele IubescAnimalele is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.02.2017
Implicit Animalele au viata lor!!!

Buna ziua! Vreau sa raspund si eu cu versete din cartea Genesa!
Referitor la acest subiect in care apar fel si fel de raspunsuri, dupa placerea fiecaruia.
Eu consider ca animalele nu au fost create pentru necesitatea omului! Ci ele au devenit ulterior o necesitate pentru om! Au devenit in momentul in care omul a pacatuit si a devenit muritor. Atunci Dumnezeu a blestemat pamantul intreg cu tot ce era pe el,
si astfel toate pier, moartea nu era pe pamant pana in momentul cand Adam si Eva,
au mancat din pomul oprit, mancand au pacatuit si astfel a intrat moartea in lume!

Vietuitoarele pamantului.

24. Sa dea pamantul vietuitoare dupa soiul lor, vite, taratoare si fiare pamantesti, dupa
soiul lor. Si asa a fost.
25. Dumnezeu a facut fiarele pamantului dupa soiul lor, vitele dupa soiul lor și toate
taratoarele pamantului dupa soiul lor. Dumnezeu a vazut ca erau bune.
26. Apoi Dumnezeu a zis: Sa facem pe om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra;
el sa stapaneasca peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste vite, peste tot
pamantul și peste toate taratoarele cari se misca pe pamant.
27. Dumnezeu a facut pe om dupa chipul sau; parte barbateasca si parte femeiasca i-a
facut.
28. Dumnezeu i-a binecuvantat, si Dumnezeu le-a zis: Cresteti, inmultitiva, umpleti
pamantul, si supuneti-l; si stapaniti peste pestii marii, peste pasarile cerului,
si peste orice vietuitoare care se misca pe pamant.
29. Si Dumnezeu a zis: Iata ca v-am dat orice iarba care face samanta si care este pe fata
intregului pamant, si orice pom, care are in el rod cu samanta: aceasta sa fie hrana
voastra.
30. Iar voua fiarelor pamantului, tuturor pasarilor cerului, si tuturor vietuitoarelor
care se misca pe pamant, cari au in ele o suflare de viata, le-am dat ca hrana toata
iarba verde. Si asa a fost.
31. Dumnezeu s-a uitat la tot ce facuse; si iata ca erau foarte bune. Astfel a fost o seara,
si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a sasea. Genesa, Cap. 1, Vers, 24,31

Din ce vad eu animalele nu au fost create ca hrana pentru oameni, si nici ca sa
serveasca ca hrana unele altora! Spune Dumnezeu ce anume lea facut ca hrana.

Astept parerile voastre.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare