Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.02.2017, 15:53:53
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
În orice caz, rămâne problema, mai gravă, că, chiar dacă am fi de acord cu privire la această distincție (pe care o folosește și Cătălin), asta nu ne ajută cu privire la ceea ce înțelegem prin Biserică, respectiv care sunt confesiunile unde acest har sfințitor își face simțită prezența. Pentru că, iată, deși spuneți lucruri perfect acceptate de către unii dintre noi, aceștia vă consideră ca fiind în afară.
Ne mulțumim, așadar, la înțeleptul ''nu știm''.
Ba da, stim ce spune invatatura ortodoxa si stii si tu, pentru ca am vazut ca ai participat la acea discutie, la conferinta deschisa de mine: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=16208
Singura problema e daca tu vrei sa stii, pentru ca altfel oricate argumente ai vedea nu o sa aiba nicio importanta. Probabil nu ai destula incredere in Biserica si in invatatura Sa si crezi ca nu e in ortodoxie tot adevarul. Vezi ca sunt si alte culte si credinte si te gandesti ca si aceia sunt oameni inteligenti, nu se poate sa se insele toti. Si poate ca s-au inselat ortodocsii si nu si-au dat seama pana acum ca si altii cred unele lucruri asemanatoare.
Nu e valabila nici afirmatia ca putem crede ce a considerat cineva, nestiind adevarul. De exemplu, daca Sfantul Grigorie a scris despre apocatastaza, sa spuna cineva ca el crede ca Sfantul Grigorie e ceva gresit. Pentru ca sfantul a facut-o din nestiinta, nu s-a impotrivit adevarului, dar cineva care stie care e adevarul inseamma ca marturiseste o invatatura gresita. La fel, Parintele Teofil a spus ca un ortodox se poate impartasi la catolici daca nu are o biserica ortodoxa in apropiere. Dar Sinodul din 2008 a spus ca cine face asta e exclus din Biserica, pe perioada in care o face. Parintele Teofil a afirmat ceva gresit, nestiind exact care e adevarul.
Noi credem invatatura dintotdeauna a Bisericii, nu ce a spus cineva gresit, din nestiinta. Si de la Origene sunt luate in considerare lucrurile bune pe care le-a scris, nu insa si cele gresite.
P.S. Invatatrua despre har nu este luata de la catolici, am dat de multe ori citatul din Sfantul Serafim pe forum. Nu putem afla care e invatatura decat daca o citim.

Last edited by catalin2; 23.02.2017 at 15:56:02.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare