![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfat: ar fi mai bine sa citesti si te informezi din vietiile sfintilor si din Filocalie inainte sa deschizi gura. Icoana nu are un rol simbolic.Pentru atei insa da, le ei e totul simbolic. Icoana chiar este o prezenta vie a Sfantului ce o infatiseaza. |
|
|||
|
|||
![]()
nu mi se pare chiar in regula ce zici aici.
|
|
|||
|
|||
![]()
exact, e o idolatrie ascunsa.
|
|||
|
|||
![]()
Scoate-ti bah denumirea de ortodox din descriere ca nu esti, daca poate sa-ti
treaca prin minte astfel de aberatii. |
|
|||
|
|||
![]()
am citit ce scrie dumitru staniloaie, o face exceptional aici:
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...dox-68995.html dar ne vorbeste despre "prezenta vie a lui Hristos", asa cum stiam si noi, nu si a sfintilor, in icoane. |
|
|||
|
|||
![]()
Intrebarea initiala se referea la transparenta pe care o ofera biserica in privinta acestei minuni.
Dintre cei care, in discutia de aici, sustin veridicitatea Sfintei Lumini, cu detalii despre cum se intampla minunea, a fost cineva acolo sa vada cu ochii lui? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt chiar si ortodocsi (extrem de putini, din fericire) care nu cred, pentru ca nu e "corect politic" fata de alte culte. Omul care vrea sa afle adevarul si sa devina credincios il cauta chiar el si crede oricat de putin i se da. In schimb celui ce nu are terenul cultivat nu are unde sa ii cada samanta (asa cum e in pilda spusa de Iisus), nu va crede oricate minuni ar vedea. |
|