Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.03.2017, 12:42:57
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

de fapt generatii peste generatii de "mari crestini" asta au facut, au murdarit minunatia asta pura daruita de Dumnezeu omului, sexul intre doi oameni curati care s-au intalnit si s-au iubit. le-au spus ca sunt niste pacatosi, ca vor ajunge in iad, ca si-au pierdut mantuirea.

astea sunt invataturile unei Biserici habotnice ce nu respecta cuvantul lui Hristos!
Reply With Quote
Vechi 31.03.2017, 13:38:44
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
astea sunt invataturile unei Biserici habotnice ce nu respecta cuvantul lui Hristos!
Asa e, Cavalere al Mesei Rotunde! Sa ne amintim ca Hristos a spus "Adevarat, adevarat zic voua: intalnindu-va in curatie, dupa ce faceti dus, iubiti-va dezbracandu-va unul pe altul si fornicati cat mai mult!" Iar insusi Apostolul spune clar: "Amagiti-va! Si desfranatii, si adulterii vor mosteni imparatia lui Dumnezeu!" (1 Cor 6:9).

Abia acum imi cade fisa: chestia cu 1 Cor 6:9 imi suna a 69. Sa fie intamplare sau nu, avand in vedere constatarea lui Leon Bloy: "hazardul este providenta imbecililor" ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 31.03.2017, 14:06:38
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Asa e, Cavalere al Mesei Rotunde! Sa ne amintim ca Hristos a spus "Adevarat, adevarat zic voua: intalnindu-va in curatie, dupa ce faceti dus, iubiti-va dezbracandu-va unul pe altul si fornicati cat mai mult!" Iar insusi Apostolul spune clar: "Amagiti-va! Si desfranatii, si adulterii vor mosteni imparatia lui Dumnezeu!" (1 Cor 6:9).

Abia acum imi cade fisa: chestia cu 1 Cor 6:9 imi suna a 69. Sa fie intamplare sau nu, avand in vedere constatarea lui Leon Bloy: "hazardul este providenta imbecililor" ?

numai ca se refera la cu totul si cu totul altceva pasajele alea.
uite, stiu ca le veti interpreta asa cum prefera Biserica sa le interpreteze, si nu ma refer doar la dta, n-o sa fac eu pe marele teolog aiurea in tramvai, dar desfranarea e altceva, adulterul e altceva, etc.

iar leon ala trebuie sa fi fost un mare ghinionist la viata lui...

ps.pot sa ofer pasaje biblice care nu condamna relatiile sexuale in afara casatoriei, toate condamna inselatoria sau violenta. nici macar unul actul sexual in sine. evident, ca intotdeauna, tine de interpretare, dar asa cum spune un citat folosit de un coleg de aici, suprema intelepciune este de a deosebi binele de rau. eu zic ca e minunat cand doi oameni pot trai asa ceva chiar si in afara casatoriei, voi spuneti ca e rau si ca vor ajunge in iad. mai ganditi-va!
Reply With Quote
Vechi 31.03.2017, 14:16:40
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
eu zic ca e minunat cand doi oameni pot trai asa ceva chiar si in afara casatoriei, voi spuneti ca e rau si ca vor ajunge in iad. mai ganditi-va!
Să admitem că e adevărat, dar asta implică iubire, care, cum am mai spus, implică unicitate. Despre care spune și Hristos, când e întrebat cu privire la divorț: ''Ce a unit Dumnezeu, omul să nu despartă.''

Eu înțeleg că Dumnezeu unește prin iubire, iar despărțirea înseamnă să omori acest liant dintre doi, să păcătuiești cumva față de el.

În felul ăsta ajungi să trăiești iadul, care poate fi tocmai suferința lipsei de iubire, a respingerii ei, a fărâmițării lăuntrice.

Starea aceea paradisiacă ce apare între doi îndrăgostiți, care pare că înveșnicește clipa, cât durează de fapt? Până când, ca și Adam cu Eva, cădem cumva din ea, că nu suntem în stare să o păstrăm până la sfârșit, cu atât mai puțin să o sporim. E o stare de har, pe care nu o putem redobândi fără ajutorul lui Dumnezeu. Ăsta ar fi sensul căsătoriei creștine.

Last edited by CristianR; 31.03.2017 at 14:21:56.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2017, 14:25:07
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Eu înțeleg că Dumnezeu unește prin iubire, iar despărțirea înseamnă să omori acest liant dintre doi, să păcătuiești cumva față de el.

În felul ăsta ajungi să trăiești iadul, care poate fi tocmai suferința lipsei de iubire, a respingerii ei, a fărâmițării lăuntrice.

ahhh, o sa va bag in "gura lumii", exact asta cred si eu, dar n-am stiut s-o spun.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2017, 09:29:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
eu zic ca e minunat cand doi oameni pot trai asa ceva chiar si in afara casatoriei, voi spuneti ca e rau si ca vor ajunge in iad. mai ganditi-va!
Aha, deci am banuit corect, "iubirea" aia minunata care ti-ai gasit-o tardiv, de fapt e o amanta.
Cazul tipic si banal al barbatului intre doua varste care are o criza de personalitate si ii cauta rezolvarea intre...picioare.

Si faci pe filosoful cu asta, crezandu-te mult mai destept decat esti in realitate.
Pai na, cum sa te scoti si tu si sa sufoci vocea constiintei..
Vechi 31.03.2017, 16:35:23
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:
de fapt generatii peste generatii de "mari crestini" asta au facut, au murdarit minunatia asta pura daruita de Dumnezeu omului, sexul intre doi oameni curati care s-au intalnit si s-au iubit. le-au spus ca sunt niste pacatosi, ca vor ajunge in iad, ca si-au pierdut mantuirea.

Te-ai dat pe fata ,pana la urma.Esti doar un troll oarecare ,stiu ca tu te crezi un troll intelijent,dar dupa cum am vazut deja ( cu probe evidente in mesajele tale) tu crezi multe prostii...si te mai si lauzi cu ele.

Vechi 31.03.2017, 17:11:29
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
cu probe evidente
e meserie sa extragi cuvintele, sa le potrivesti si sa argumentezi ce e in capul tau, este?
pai daca io sunt troll, porc , increzut pe degeaba, prost, pagan, eretic, antiBiserica, tu de ce pacatuiesti mai rau decat mine? aaa, pentru ca te spovedesti, pacatuiesti, iar te spovedesti, iar pacatuiesti, asa ziceai... pai tu crezi ca merge asa, ma?

sa bage ceilalti la cap, ca tu nu prea mai ai sanse, tot degeaba :

"Datori suntem noi cei tari să purtăm slăbiciunile celor neputincioși și să nu căutăm plăcerea noastră."
Reply With Quote
Vechi 31.03.2017, 18:46:09
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:
În prealabil postat de Lancelot
e meserie sa extragi cuvintele, sa le potrivesti si sa argumentezi ce e in capul tau, este?
pai daca io sunt troll, porc , increzut pe degeaba, prost, pagan, eretic, antiBiserica, tu de ce pacatuiesti mai rau decat mine? aaa, pentru ca te spovedesti, pacatuiesti, iar te spovedesti, iar pacatuiesti, asa ziceai... pai tu crezi ca merge asa, ma?
Tu spui ca pacatul nu-i pacat( cum spune Biserica "habotnica")ci de fapt e normalitate cum spui tu ,deci daca e asa... cum poti sa spui ca eu pacatuiesc cu ceva cand tu insuti spui ca pacatul e normalitate?
Vechi 31.03.2017, 20:16:07
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
Tu spui ca pacatul nu-i pacat( cum spune Biserica "habotnica")ci de fapt e normalitate cum spui tu ,deci daca e asa... cum poti sa spui ca eu pacatuiesc cu ceva cand tu insuti spui ca pacatul e normalitate?
pai nu conteaza ma ce zic eu, daca e asa cum spui, conteaza ce scrii tu. si ai comis-o rau de tot.

e basta, canta a un altro tavolo, cum ar spune "ereticii" aia.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare