Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.04.2017, 23:39:18
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Religia: Ortodox
Implicit Ce e bine de stiut!

Ce e important de stiut ptr un tanar caresi-a facut cont pe facebook.La un moment dat pot apare situatii cand trebuie sa vorbesti fata in fata cu niste oameni.Unii o iau "pe ulei" daca stau prea mult pe Internet, si pot aparea jigniri dure, ca in cazul tanarrului de mai jos.Omul a vrut sa lamureasca situatia si s-a ales cu sabi si topoare in cap.Dumnezeu sa-l odihneasca!

Am spus cu cateva posturi mai in fata despre acest filmulet:Iosif Anca -Pacatul retelelor sociale . https://www.youtube.com/watch?v=DNoTV9jLRWk
min 14:50 ... ura si violenta care au adus-o aceste retele

"Un tănăr în vârstă de 17 ani, din orașul Bocșa, județul Caraș-Severin, a fost ucis, sâmbătă noapte, cu mai multe lovituri de bâte și topor de un alt tânăr și de către tatăl acestuia, din cauza unor postări de rețeaua de socializare Facebook, informează News.ro
Procurorii Parchetului de pe lângă judecătoria Reșița au declarat pentru News.ro că un tânăr de 17 ani, din orașul Bocșa, a murit la spital, sâmbătă seară, după ce a fost lovit cu bâtele și cu un topor.
Un apel la numărul de urgențe 112 anunța, sâmbătă seară, în jurul orei 21.20 că a avut loc un conflict între trei persoane pe o stradă din orașul Bocșa, la 200 de metri de sediul Poliției. Una dintre cele trei persoane, un tânăr de 17 ani, a fost preluat de o ambulanță și dus la spital pentru îngrijiri medicale.
Polițiștii au deschis o anchetă pentru vătămare corporală și au audiat martorii.
Între timp, după ora 23.00, în noaptea de sâmbătă spre duminică, tânărul care a fost dus la spital a decedat în urma loviturilor, iar polițiștii au continuat ancheta pentru lovituri cauzatoare de moarte, de această dată. Astfel, polițiștii i-au identificat pe autori, tată și fiu, care se ascundeau într-o anexă a locuinței.
Polițiștii spun că un conflict a izbucnit între cei doi tineri, din cauza unor postări pe rețeaua de socializare Facebook. În urma acestora, victima s-a dus la locuința agresorilor pentru a-i cere socoteală celuilalt tânăr cu care se afla în conflict, moment în care a izbucnit o ceartă între cei doi, alăturându-se apoi și tatăl agresorului.
Tânărul care venise să ceară socoteală pentru postările pe Facebook a fost lovit de către cei doi, tată și fiu, cu bâte și cu un topor."

Prreluat de pe :http://observator.tv/social/halucina...ok-207275.html
Alta adresa:
http://www.opiniatimisoarei.ro/crima...uia/23/04/2017
Vechi 09.05.2017, 23:47:51
Senior Member

Implicit Troll versus Lumea reala-0-1

Este incredibil cât de des interacționăm cu câte un „trol” pe un forum, pe YouTube, etc.

Această specie de internauți se caracterizează de obicei printr-o nevoie cronică de a provoca tensiuni, stres și dezbateri agresive online. De cele mai multe ori, este vorba de niște oameni obișnuiți, care în spatele unei tastaturi au devenit subit zmei. În 99% din cazuri, comportamentul trolilor pare să nu aibă nici un fel de consecințe în lumea reală. Din fericire, există și excepții.

Una din ele este povestea lui Deontay Wilder, un boxer de categorie grea care a câștigat în 2008 medalia de bronz la Olimpiada de vară de la Beijing. Acesta a avut parte online de multe glume proaste, comentarii rasiste și diverse forme de abuz, inclusiv unele adresate fetiței sale care suferă de o boală cronică. Toate au provenit de la Charlie Zelenoff, un trol al cărui comportament agresiv a ajuns prea departe când l-a provocat pe Wilder la o lupta în lumea reală.Stand atata timp in fata calculatorului s-a tacanit omul, dupa atatea amenintari cate i-a spus omului, a inceput sa le creada si el.
Evenimentul capturat mai jos s-a desfășurat la o sală de atrenamente din Los Angeles și a început cu semnarea unui act notarial de către Zelenoff prin care își asuma urmările luptei. Puteți vedea singuri finalitatea, mai jos, puteți percepe totul ca o lecție de viață pentru toți „trolii” de pe internet. Partea și mai bună a acestui eveniment este că există un precedent în 2013, cand un alt „trol” a fost ,,recompensat” de victima comportamentului său, un alt boxer profesionist care a aflat unde locuiește atacatorul său.
https://www.youtube.com/watch?v=8XUEpjl0hY0
Ce frumos si rapid a tasnit pe usa "eroul" nostru,dar cum spunea cineva intr-un comentariu intr-unul din filme :"Omul bietul, nu a avut tastatura la el ca era mult mai tare!" :-)))
Vechi 10.05.2017, 00:34:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Ce sa mai, reclama gratuita pentru troll. Ca si in cazul lui Mircea Badea.
Daca intrebi 100 oameni, de el stiu vreo 80, cum se numeste ala care l-a batut..mai nimeni.
Vechi 11.05.2017, 23:53:25
Senior Member

Implicit

Partea buna este ca cei care stateau linistiti in fata tastaturii,si adresau injurii si jigniri, au inceput incet-incet, sa mai si raspunda intr-un fel sau altul de ceea ce fac.Am sa mai pun ceva, dar nu acum, ca ajung zilele astea tot dupa ora 22 in fata calculatorului.
Confruntarea mai extinsa dintre cei doi aici:
https://www.youtube.com/watch?v=aflkKR43IHo
Legat de reclama gratuita ptr troll? si paralela dintre "meciul "asta si cel dintre Mircea Badea si Emi Teodor.Daca ii jignesti fata unui om ptr reclama ,esti un nemernic,ma refer la Charlie Zelenoff. De fapt a meritat cu prisosinta ceea ce a patit.

Da o goana dupa reclama si ei bietii vaisiamar.Unul din copii mei la un moment dat il avea (poate si acum, ca nu am mai vorbit de el)ca om pe care il urmarea pe asta:
https://www.youtube.com/results?sear...=codrin+satana
In 3 zile 239.000 de vizualizari la primul film.Mi se par teribil de multe.Eu am vazut cateva minute la un moment dat,nu filmele astea,altul, mai demult, si m-am plictisit.
Apar cum zici niste oameni cu reclama si ei vaisiamar de capul lor.Atat au in cap sa fie cunoscuti, niste idoli.
Vechi 12.05.2017, 11:54:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Un trol din asta traieste, bagare in seama. Si pentru asta ar incasa si cativa pumni, nu-i problema, stie ca in final, tot el castiga.

Stii vorba aia? "nu exista publicitate negativa".
Vechi 13.05.2017, 22:35:48
Senior Member

Implicit Campania "Viata secreta a copilului tau."

'Kids management,
Bullying-ul, teroarea din curtea școlii. Fenomenul care alarmează tot mai mulți părinți

Hărțuire, tachinare cu scopul de a-l umili pe celălalt. O acțiune conștientă și voluntară, repetitivă care poate aduce victimei răni emoționale și scăderea încrederii în propria persoană, dar și în mediu..

Statisticile arată că 82% dintre situațiile de bullying au loc în instituțiile de învățământ. În România, 1 din 3 copiia fost umilit în fața colegilor (cf. Studiu Salvati Copiii 2017), iar cei mai afectați de acest abuz emoțional sau fizic sunt băieții cu vârste între 9-12 ani. Cu astfel de fenomenecopiii seconfruntă din ce în ce mai des, începând chiar de la grădiniță, cu consecințe care pot fi ireversibile în dezvoltarea lor.
Studiile arată că victimele fenomenului de bullying resimt efecte precum depresie, însingurare, anxietate, scăderea respectului de sine, au rezultate slabe la școală și chiar dezvoltă gânduri suicidale. De altfel, resimt și consecințe fizice, printre care dureri de stomac, de cap, tulburări de apetit și insomnii. Cele mai recente cercetări arată că pasivitatea adulților amplifică fenomenul în rândul tinerilor.

Cu forțe proprii

GMP PR și Itsy Bitsy lansează campania „Viața secretă a copilului tău”,
o inițiativă care își propune să ajute copiii, părinții și profesorii din România să lupte împotriva bullying și cyberbullying(hărțuirea prin intermediul tehnologiei), fenomene extrem de răspândite la nivel mondial, care au luat amploare și în România, cu efecte ce pot fi devastatoare în dezvoltarea celor mici.

Astfel, grupul de inițiativă invită familiile cu copii (5-12 ani) pe 13 mai la primul atelier părinte-copil susținut de psihologi și psihoterapeuți despre bullying și cyberbullying,marcând astfel startul campaniei.
“Studiile internaționale arată că în 75% dintre cazurile în care s-a intervenit bullying-ul s-a oprit. Astfel, cel mai important rol îl joacă “martorii” fenomenului de bullying și lor o să încercam să ne adresăm pe tot parcursul campaniei. Ne propunem ca până la finalul anului să putem avem o comunitate de părinți, copii și profesori aptă să lupte cu forțe proprii împotriva bullying-ului și destul de puternică pentru a interveni atunci când observă un astfel de fenomen”, declară Ana Maria Diceanu, Senior Partner GMP PR.

"Bullying-ul este o problemă cu care se confruntă copiii încă de la grădiniță și care se agraveazăodată cu intrarea la școală. Din păcate, cei mari nu își dau seama de gravitatea situației și nu intervin pentru a preîntâmpina sau a stopa fenomenul de bullying între copii. Surprinzător, dar toți copiii suferă: atât copiii-victimă, cât și cei martori, ba chiar și copiii-abuzatori. Pentru că înainte de a deveni abuzator, acel copil a fost o victimă a cuiva și a învățat pe pielea lui cum e să fii abuzat, iar acum se apăra atacând. Și pentru că bullying-ul este o problemă reală neconștientizată încă, ne-am propus să fim de ajutor părinților și să îi informăm despre gravitatea fenomenului și despre cum își pot ajuta copiii, indiferent în ce tabără se află aceștia: victime, abuzatori, martori, pentru că sănătatea emoțională a tuturor acestor copii este afectată și asta influențează calitatea vieții lor personale și profesionale", adaugă Nadia Tătaru, co-fondator și director Radio Itsy Bitsy.

Viața online a copilului

În contextul răspândirii accesului la internet la vârste tot mai mici, specialiștii atrag atenția asupra celui mai recent fenomen de hărțuire prin intermediul tehnologiei - cyberbullying. Statisticile arată că 6 din 10 tineri vor experimenta cyberbullying în viitorul apropiat (cf. Studiu Brandwatch 2016). “246 de milioane de copii la nivel global sunt anual victime ale bullying-ului. România se află din păcate pe harta cyberbullying-ului pe primul loc în Europa, cu o incidență a fenomenului de 37.3%. Încă de mici, copiii au conturi de mail, facebook și youtube.
Toate aceste canale sunt surse sigure de bullying. Părinții trebuie să se implice în viața online a copilului, iar cei mici trebuie să înțeleagă puterea cuvintelor online. Prin această campani, ne propunem să spunem DA bullying-ului: DA conștientizării, DA intervenției, DA implicării“, spuneAna Maria Diceanu. Psihologii atrag atenția părinților și profesorilor să se informeze asupra resurselor pe care le au la dispoziție pentru a-și ajuta copiii, învățând să recunoască în primul rând semnele bullying-ului."
Preluat de pe:https://www.cariereonline.ro/actual/...-multi-parinti
Vechi 13.05.2017, 23:34:04
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Implicit

Atata timp cat, dascalii si mai ales educatoarele ii invata pe copii, de mici, sa nu fie "paraciosi", n-ar trebui sa ne miram. Pana la urma e rolul adultului sa faca dreptate, altfel sunt invatati de mici "legea junglei".
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare