![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu, ma refeream la osinda post-mortem.
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Adrian ai vazut emisiunea cu Duca de la Trinitas ? Ecumenistul Banescu si papistasul Duca vorbeau de Pasti despre misionarism. Astia vor sa ne tulbure pe noi cei atat de adanciti in practicarea isihasmului. :)
Antonia nu ti-ar strica nici tie sa te uiti la ecumenist si papistas. Poate o sa intelegi ca asa zisa salvare a ortodoxiei, seamana extrem de mult cu comportamentul cultelor milenariste. Ba chiar si aia fac misionarism, chiar daca ii injura pe toti ceilalti si isi sperie credinciosii ca in afara cultului lor e fiara. :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai problema este ca fiecare dintre noi intelege cu totul altceva despre ortodoxie. Ca si despre "erezia ecumenista".
Uite ca mi-a dat Cristian o idee. Cineva poate spune ca e obligatoriu sa botezam catolicii ( stiu ca in gruparea voastra, chiar e o idee dincolo de orice indoiala ). Si poate face chiar o lista cu sfinti care au sustinut asta, plus cu aia care le spuneau papistasi samd. Si atunci, oricine spune ca nu trebuiesc botezati, e automat ecumenist. Eu cu acest tip de rationament nu pot sa fiu de acord. Este prostesc, e o speculatie menita sa-i sperie pe oamenii usor de speriat dar e teologie de balta. Cam asa sunt toate rationamentele celor din tabara aia. Imi pare rau dar eu nu pot sa accept prostiile lui Chirila si ale altora, cand il ascult pe un "ecumenist" de asta cum e Patriciu Vlaicu, imi pare un titan pe langa Chirila. :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In schimb sunt si unii care spun ca ar trebui reintrodusa acrivia pentru toti in aceasta perioada. Asa cum scris si in articolul despre iconomie, acrivia a fost introdusa pentru toti atunci cand aplicarea iconomiei ar fi creat confuzie, crezandu-se ca si catolicii au taine. Adica in perioada sinodului Ferrara-Florenta si in perioada uniatiei. In aceste timpuri ar trebui reintrodusa din cauza ecumensimului, care creeaza confuzie printre credinciosi (si nu numai). Aceasta a doua pozitie pare pertinenta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
https://www.youtube.com/watch?v=3BM-7mC0KeA |
|
|||
|
|||
![]()
Apreciez asta.
Pentru care fapta sa fiu recompensată? Doar mila Lui mă poate salva. De aceea, eu mă rog asa: ,Doamne, Iisuse Hristoase, iarta-mă! " |
|
|||
|
|||
![]()
Nu e greșit, dar Sfinții Părinți ne recomandă să ne rugăm un pic altfel. :)
Last edited by simpllu; 27.04.2017 at 18:22:38. |
|
|||
|
|||
![]()
Sfantul Andrei cel Nebun pentru Hristos spunea sa ne rugam astfel: ,,Am pacatuit, Doamne, iarta-ma si ma miluieste!" Si el a ajuns pana in al treilea cer!
|
|