Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2017, 16:22:43
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
lasa domne, vrea sa stie ce crezi TU, mai multi am vrea sa stim ce crezi TU, poti sa dai un raspuns clar?
Cui sa dau un raspuns clar? Ianei i-am raspuns deja.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2017, 16:34:33
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Implicit

Catalin, am mai spus: pentru atei si necrestini sunt responsabili crestinii atat prin misionarism cat si prin modelul lor de viata. Vezi apostolii...

Am incercat, sa te conving, sa vezi ca e mai bine, sa spui, la fel ca parintele Rafail Noica :ca nu stii cum / daca se vor mantui altii, dar ca stii sigur, ca in Biserica Ortodoxa, te poti mantui sigur. Altfel, fara sa-ti dai seama, sustii predestinarea.

Last edited by iana; 10.05.2017 at 16:44:28.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2017, 16:59:25
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul
Catalin, am mai spus: pentru atei si necrestini sunt responsabili crestinii atat prin misionarism cat si prin modelul lor de viata. Vezi apostolii...
Poate tu n-ai discutat niciodata cu un ateu, poti sa te chinui sa-i povestesti luni intregi despre crestinism, n-o sa il intereseze. E interesat doar daca el cauta adevarul. Apostolii nu stateau sa convinga pe nimeni, ei discutau cu cei ce erau receptivi la mesajul lor.
Citat:
Am incercat, sa te conving, sa vezi ca e mai bine, sa spui, la fel ca parintele Rafail Noica :ca nu stii cum / daca se vor mantui altii, dar ca stii sigur, ca in Biserica Ortodoxa, te poti mantui sigur. Altfel, fara sa-ti dai seama, sustii predestinarea.
Iar eu am spus ca nu exista astfel de predestinare, pentru ca e o problema de alegere. Oricine poate cauta adevarul si sa-l descopere. Adica el vede ca sunt mai multe culte si nu se intreaba niciodata ce-s cu aia? Fiecare isi face o parere despre alte culte, important e ca sa vada si daca acea parere este corecta.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2017, 17:05:06
iana iana is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Poate tu n-ai discutat niciodata cu un ateu, poti sa te chinui sa-i povestesti luni intregi despre crestinism, n-o sa il intereseze. E interesat doar daca el cauta adevarul. Apostolii nu stateau sa convinga pe nimeni, ei discutau cu cei ce erau receptivi la mesajul lor.

Iar eu am spus ca nu exista astfel de predestinare, pentru ca e o problema de alegere. Oricine poate cauta adevarul si sa-l descopere. Adica el vede ca sunt mai multe culte si nu se intreaba niciodata ce-s cu aia? Fiecare isi face o parere despre alte culte, important e ca sa vada si daca acea parere este corecta.
Am zis: crestini practicanti care nu se indoiesc de invataturile bisericii lor, poate sunt preocupati cu rugaciunea sau cu despatimirea lor si cu ascultarea. Nu se intreaba, ei sustin, la fel ca tine, ca invatatura lor e revelata.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2017, 17:06:32
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Dar ce facem cu cei care se nasc într-un trib?
Reply With Quote
Vechi 10.05.2017, 17:08:56
iana iana is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Dar ce facem cu cei care se nasc într-un trib?
misionarism, mila Domnului...ca doar nu i-o fi creat Dumnezeu, cum spunea parintele Rafail: surcele pentru foc...
Reply With Quote
Vechi 10.05.2017, 17:13:23
iana iana is offline
Senior Member

Implicit

Pana la urma nu legea judeca ci Judecatorul..
Reply With Quote
Vechi 10.05.2017, 17:44:45
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
misionarism, mila Domnului...ca doar nu i-o fi creat Dumnezeu, cum spunea parintele Rafail: surcele pentru foc...
Bun, dar eu m-am referit la afirmația "Oricine poate cauta adevarul si sa-l descopere." :)
Reply With Quote
Vechi 10.05.2017, 17:32:45
Senior Member

Implicit

Citat:
Am zis: crestini practicanti care nu se indoiesc de invataturile bisericii lor, poate sunt preocupati cu rugaciunea sau cu despatimirea lor si cu ascultarea. Nu se intreaba, ei sustin, la fel ca tine, ca invatatura lor e revelata.
Si aia care sustin ca pamantul e plat si nu se indoiesc nu fac parte din aceeasi categorie? Devine plat ca asa cred ei? Unii sustin ca pamantul e plat altii ca e rotund, au amandoi dreptate? Tu cred ca spui ceva ce tine de adevarul relativ, dar adevarul e absolut. Ce importanta are ca ei cred ca invatatura lor e cea adevarata, daca nu e?
In al doilea rand, din moment ce nu exista Sfinte Taine in afara Bisericii (Ortodoxe), e evident ca, din acest punct de vedere, crestinii aceia nu sunt botezati, impartasiti, etc. Au o credinta (care, daca sunt doar schismatici, e dreapta, daca sunt intr-o erezie, nu), dar nu se mantuie cineva doar prin credinta (cum spunea Luther). Mantuirea este prin har, Adam a pierdut harul si urmasii lui, Hristos a adus harul si posibilitatea insanatosirii firii. Harul e primit prin Botez si Sfintele Taine.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2017, 18:48:11
suslik suslik is offline
Senior Member

Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si aia care sustin ca pamantul e plat si nu se indoiesc nu fac parte din aceeasi categorie? Devine plat ca asa cred ei? Unii sustin ca pamantul e plat altii ca e rotund, au amandoi dreptate? Tu cred ca spui ceva ce tine de adevarul relativ, dar adevarul e absolut. Ce importanta are ca ei cred ca invatatura lor e cea adevarata, daca nu e?
In al doilea rand, din moment ce nu exista Sfinte Taine in afara Bisericii (Ortodoxe), e evident ca, din acest punct de vedere, crestinii aceia nu sunt botezati, impartasiti, etc. Au o credinta (care, daca sunt doar schismatici, e dreapta, daca sunt intr-o erezie, nu), dar nu se mantuie cineva doar prin credinta (cum spunea Luther). Mantuirea este prin har, Adam a pierdut harul si urmasii lui, Hristos a adus harul si posibilitatea insanatosirii firii. Harul e primit prin Botez si Sfintele Taine.
Ești nemaipomenit, Cătăline: ai trecut la trucul tău retoric arhicunoscut. "Tigrul cu patru picioare vs tigrul cu trei sau opt" și "pămîntul plat vs pămîntul sferic". Ești cea mai mișto sursă de umor involuntar din ultima vreme de pe acest forum.

Thread Tools
Moduri de afișare