![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cui sa dau un raspuns clar? Ianei i-am raspuns deja.
|
|
|||
|
|||
![]()
Catalin, am mai spus: pentru atei si necrestini sunt responsabili crestinii atat prin misionarism cat si prin modelul lor de viata. Vezi apostolii...
Am incercat, sa te conving, sa vezi ca e mai bine, sa spui, la fel ca parintele Rafail Noica :ca nu stii cum / daca se vor mantui altii, dar ca stii sigur, ca in Biserica Ortodoxa, te poti mantui sigur. Altfel, fara sa-ti dai seama, sustii predestinarea. Last edited by iana; 10.05.2017 at 16:44:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar eu am spus ca nu exista astfel de predestinare, pentru ca e o problema de alegere. Oricine poate cauta adevarul si sa-l descopere. Adica el vede ca sunt mai multe culte si nu se intreaba niciodata ce-s cu aia? Fiecare isi face o parere despre alte culte, important e ca sa vada si daca acea parere este corecta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar ce facem cu cei care se nasc într-un trib?
|
|
|||
|
|||
![]()
misionarism, mila Domnului...ca doar nu i-o fi creat Dumnezeu, cum spunea parintele Rafail: surcele pentru foc...
|
|
|||
|
|||
![]()
Pana la urma nu legea judeca ci Judecatorul..
|
|
|||
|
|||
![]()
Bun, dar eu m-am referit la afirmația "Oricine poate cauta adevarul si sa-l descopere." :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In al doilea rand, din moment ce nu exista Sfinte Taine in afara Bisericii (Ortodoxe), e evident ca, din acest punct de vedere, crestinii aceia nu sunt botezati, impartasiti, etc. Au o credinta (care, daca sunt doar schismatici, e dreapta, daca sunt intr-o erezie, nu), dar nu se mantuie cineva doar prin credinta (cum spunea Luther). Mantuirea este prin har, Adam a pierdut harul si urmasii lui, Hristos a adus harul si posibilitatea insanatosirii firii. Harul e primit prin Botez si Sfintele Taine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat: