|  |  | 
|  | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|  Scoase de la naftalină 

Răsfoind subiectele mai vechi de discuție, am constatat că altădată forumul era mult mai bogat, iar postările adesea mai pline de substanță.  M-am gândit, prin urmare, că ar merita să scuturăm praful de pe unele dintre acestea și să le scoatem la lumină pe cele care ne plac în mod deosebit. 
				__________________ Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|  Mihailc 

Am dat peste o postare a fratelui nostru Mihailc, în care îl citează pe Olivier Clément, cel atât de apreciat și de alt frate al nostru, Adrian: Citat: 

__________________ Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 11.05.2017 at 21:39:53. | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|  HoratiuM: Numai ortodocșii se mântuiesc... Citat: 

| 

| ||||
| 
 | ||||
|   

„L-am vazut pe Hristos in ochii lui.” Citat: 

| 

| ||||
| 
 | ||||
|  Nicolae Steinhardt: Crez ortodox 

O frumoasă mărturisire de credintă a unui intelectual, evreu, român, crestin, călugăr cu minte luminată si cu inimă fierbinte: Citat: 

__________________ Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 12.05.2017 at 09:07:47. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|  Inedit! 

"Care pe cei drepți îi iubește și de cei păcătoși se îndură, însă celor netemători le poartă o trainică și nedezmințită afecțiune, fie ei încărcați cu grele trecute poveri. Care nu uită că a fost și El om pe pământ, unde Și-a primit stigmatele și a dobândit o silă anume față de turnători, funcționari strașnici și birocrație." Oare cine se ingaduduie sa vina exact cu Episoadele Biblice unde avem turnatori, functionari si birocratie. Foarte interesant! | 
| 

| |||
| 
 | |||
|  P.S 

Cristian, te rog lasa linku la topicul dedicat lui N. Steinhardt. Sau daca vreti, sa il reincepem. :D
		 | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   

Link-ul e acolo, în săgetuta de după numele celui care a postat, în cazul ăsta laurastifter. Am citat special în modul ăsta, cu trimiterile către topicele initiale.

| 

| ||||
| 
 | ||||
|   

Cu turnătorii nu stiu precis la cine se referă, însă în ce-i priveste pe functionarii strasnici si birocratia cred că nu poate fi vorba decât de criticile adresate de Hristos acelor carturari si farisei fătarnici.

| 

| ||||
| 
 | ||||
|   

Dacă n-ai reusit să-l accesezi de acolo, pun link-ul si aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...146#post378146

|  |