Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.05.2017, 23:04:52
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Parlamentul European a adoptat, miercuri, o rezoluție pentru declanșarea Articolului 7 în cazul Ungariei, care prevede suspendarea drepturilor de vot în instituțiile comunitare, în condițiile în care regimul de la Budapesta este acuzat de încălcarea legislației europene, notează MTI.
Propunerea comună de rezoluție a fost depusă de către Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa, grupul Verzilor și Stânga Unită Europeană (GUE) și a venit imediat după decizia Ungariei de a aproba o lege controversată privind închiderea Universității Central Europene din Budapesta.
Potrivit documentului, situația actuală din Ungaria "reprezintă un risc evident privind încălcarea valorilor europene, care justifică lansarea procedurii pentru Articolul 7". Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE) va elabora un raport privind situația din Ungaria.
Rezoluția, adoptată cu 393 de voturi pentru, 221 împotrivă și 64 de abțineri, arată că evoluțiile observate în Ungaria în ultimii ani reprezintă o "amenințare sistemică la adresa statului de drept, democrației și drepturilor fundamentale".
Articolul 7 din Tratatul Uniunii Europene nu a mai fost invocat niciodată și prevede suspendarea drepturilor de vot ale unui stat membru în Consiliul European.
Parlamentul European solicită guvernului ungar să suspende modificările aduse Legii învățământului superior și cere Comisiei Europene să "monitorizeze cu strictețe" utilizarea fondurilor UE de către guvernul de la Budapesta. De asemenea, lista presupuselor infracțiuni comise de guvernul Ungariei în ultimii ani include atacuri împotriva "organizațiilor societății civile și apărătorilor drepturilor omului, drepturilor solicitanților de azil, libertății de asociere, libertății de exprimare, pluralismului mass-media".
Suspendarea drepturilor de vot ale Ungariei în instituțiile comunitare va intra în vigoare dacă patru cincimi dintre membrii Consiliului European vor vota în favoarea adoptării acesteia.
Vechi 22.05.2017, 15:43:22
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Sistemul informatic al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat nu funcționează după recentele atacuri cibernetice. Este blocată comunicarea cu mediul de afaceri, a declarat Mihai Ionescu, secretarul general al Asociației Exportatorilor și Importatorilor.
"Astăzi am încercat din nou să verific dacă sistemul informatic al Ministerului pentru Mediulul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat funcționează. Este blocat total după atacurile cibernetice. Toate acțiunile noastre sunt blocate. Nu funcționează niciun program și nu putem nici măcar coresponda prin mail", a declarat, pentru Mediafax, Mihai Ionescu.
Situația a fost confirmată și de surse din cadrul ministerului, care au precizat că sistemul funcționează parțial și că mai durează până să fie complet repus în funcțiune.
Curând, ministerul urmează să lanseze mai multe programe dedicate mediului de afaceri, printre care și Start Up Nation, înscrierile urmând să se facă exclusiv online.
Vechi 23.05.2017, 13:53:18
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Peste 22 de oameni și-au pierdut viață intr-un atentat !

Poliția analizează posibilitatea unui atac terorist pe Arena Manchester, la concertul Arianei Grande, unde cel puțin 22 persoane și-au pierdut viața și alte 59 sunt rănite din cauza unei explozii ce a avut loc la finalul show-ului, potrivit New York Times. Majoritatea celor prezenți pe arenă erau copii și adolescenți. Ambasada României în Marea Britanie a făcut demersuri pe lângă autorități pentru a afla dacă printre victime sunt și români.
AVERTISMENT: Imagini video cu puternic impact emoțional.
UPDATE: 13.04 O adolescentă în vârstă de 18 ani este prima victimă al cărei nume a fost făcut public. Georgiana Callander i-a scris Ariannei Grande pe Twitter, chiar cu o zi înainte de concert: "Atât de nerăbădătoare să te văd mâine".

UPDATE 10 Comisia Europeană a coborât steagurile în bernă.

UPDATE ora 10.30: Explozia de la Manchester Arena: Reacția Iiderilor de la nivel mondial/ Juncker: Este un șoc profund
Liderii de la nivel mondial au făcut declarații cu privire la explozia de la Manchester Arena, în urma căreia 22 de persoane și-au pierdut viața, iar cel puțin 59 au fost rănite.
“Cu mare tristețe și șoc profund am aflat de atacul brutal care a avut loc în Manchester. Mi se rupe inima când mă gândesc că, încă o dată, terorismul a reușit să instaleze frică acolo unde ar trebui să existe bucurie, să semene diviziune acolo unde tinerii și familiile lor ar trebui să se adune să sărbătorească. Vreau să îmi exprim profundele condoleanțe premierului Theresa May și tuturor britanicilor”.
UPDATE ora 10.20: Zona din jurul Arenei Manchester a fost securizată, iar Gara Victoriei, din apropiere, evacuată
Zona din jurul Arenei Manchester, unde a avut loc explozia în urma căreia au decedat cel puțin 22 de persoane, a fost securizată de către poliția britanică, inclusiv Gara Victoria care va rămâne închisă pe durata întregii zile de marți, informează presa locală.
Gara Victoria va rămâne închisă cât timp serviciile de urgență se află la fața locului incidentului.
Spitalul Regal din Manchester a declarat incidentul ca fiind unul major.
Mai multe personalități din Marea Britanie au transmis condoleanțele familiilor victimelor.
”Cum Gara Victoria se află în apropierea arenei, stația a fost evacuată, iar liniile feroviare au fost închise”, a declarat un reprezentat al sistemului feroviar britanic.
”Este recomandat ca civilii să evite zona. Dacă vă aflați în apropiere, vă rugăm să urmați instrucțiunile serviciilor de intervenție”, a adăugat acesta.
La aeroportul Manchester, zborurilor programate nu vor fi afectate, însă orarul unora dintre mijloacele de transport va suferi modificări.
Cursele feroviare ce traversau gara au fost suspendate.

UPDATE ora 10.00: Adepții Stat Islamic au celebrat atentatul.
Susținătorii rețelei teroriste Stat Islamic au celebrat pe rețelele sociale atentatul de la Manchester, soldat cu cel puțin 22 de morți și aproape 60 de răniți, deși organizația extremistă nu a revendicat în mod oficial atacul, informează cotidianul The Telegraph.
Conturile de Twitter ale susținătorilor rețelei extremiste au folosit hastaguri pentru a posta mesaje admirative în legătură cu atentatul, care este considerat de aceștia drept o victorie împotriva "cruciaților" din Occident sau o răzbunare pentru participarea Marii Britanii la campania de bombardament aerian ce vizează pozițiile Stat Islamic din Siria și Irak.

UPDATE 09.52 Fotbaliștii de la Manchester City, mesaj după explozia de la concertul Arianei Grande: Inimile noastre sunt alături de victimele acestei tragedii
UPDATE 09.38 Iohannis: Indignat și întristat de vestea groaznică și Manchester. Mesajele de condoleanțe, transmise de politicienii români
Președintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri dimineață, un mesaj pe Twitter, în limba engleză, în care se declară ”indignat și întristat de vestea groaznică” din Manchester
”Revoltat și întristat de vestea groaznică din Manchester. Gândurile noastre se adresează victimelor și celor dragi. Solidaritate cu Regatul Unit”, a scris președintele Klaus Iohannis pe Twitter.
UPDATE 09.16 Bilanțul victimelor exploziei din Manchester a ajuns la 22 de morți și 59 de răniți - poliție

TRAGEDIA de la Manchester Arena
Poliția din orașul britanic Manchester a făcut public un nou bilanț al victimelor exploziei de la concertul cântăreței Ariana Grande, acesta ajungând la 22 de morți și 59 de răniți, informează BBC News.
Ian Hopkins, șeful poliției din Manchester, a declarat că acesta este cel mai terifiant incident pe care forțele de ordine din orașul britanic l-au avut de înfruntat până în prezent.
El a adăugat că peste 400 de ofițeri de poliție au fost desfășurați noaptea trecută la fața locului.
Potrivit acestuia, incidentul este tratat precum un atac terorist, poliția considerând că actul a fost întreprins de o singură persoană.
Atacatorul ar fi decedat în urma exploziei. El ar fi purtat asupra sa un dispozitiv explozibil pe care l-a detonat. Poliția investighează dacă acesta a acționat de unul singur.
Poliția nu cunoaște încă detalii, dar confirmă faptul că printre cei decedați se numără și persoane minore.
Ian Hopkins nu a confirmat dacă atacatorul este de naționalitate britanică.
El a mai spus că este important ca oamenii să rămână vigilenți, dar să meargă mai departe cu viața lor de zi cu zi.
Orice tip de activitate suspicioasă va putea fi raportată la un număr de urgență al forțelor ce luptă împotriva terorismului.
UPDATE 08.35 MESAJUL Arianei Grande: "Îmi pare așa de rău. Am inima frântă"/
Vechi 23.05.2017, 19:04:53
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Un om al străzii povestește momentele de groază la care a fost martor în urma tragediei de pe Manchester Arena, de la finalul concertului artistei americane Ariana Grande. Cerșea în foaierul unde a fost declanșată explozia. Apoi a început haosul.
Chris Parker, 33 ani, mărturisește că obișnuiește să cerșească în foaierul din Manchester Arena, mai ales la finalul concertelor, când oamenii își fac drum spre ieșire prin holul respectiv. Se afla în foaier la momentul exploziei, când a fost pus la pământ de forța acesteia. Când s-a dezmeticit a alergat înăuntru pentru a ajuta victimele, notează The Independent.
"Toată lumea era fericită. Toți se îndreptau spre ușile de sticlă, când am auzit o bubuitură, apoi am văzut o lumină puternică și fumul a început să cuprindă locul. S-au auzit apoi doar țipetele", povestește el.
"M-am trezit la pământ, apoi m-am ridicat și am început să ajut oamenii care strigau după ajutor", spune Parker.
"Erau oameni întinși peste tot. Am văzut o fetiță. Nu mai avea picioare. Am învelit-o într-un tricou și am întrebat-o 'Unde sunt părinții tăi? Mi-a răspuns: Tata este la serviciu, mama este aici", își amintește acesta.
Apoi a văzut o femeie rănită grav la picioare și la cap: "A murit în brațele mele. Avea în jur de 60 de ani și mi-a spus că se afla cu familia acolo. Nu m-am mai oprit din plâns".

Cel mai șocant este că a fost un concert al copiilor, spune Chris parker.
"Erau pene și șuruburi peste tot. Oamenii aveau găuri în spate. Nu pot să trec peste urletele pe care le tot aud și peste miros. Miroasea a carne arsă", încheie Parker.
22 persoane și-au pierdut viața și alte 59 sunt rănite din cauza expeilozi ce a avut loc la finalul show-ului Arianei Grande, de pe Manchester Arena. Majoritatea celor prezenți pe arenă erau copii și adolescenți. Ambasada României în Marea Britanie a făcut demersuri pe lângă autorități pentru a afla dacă printre victime sunt și români.
"Sângele, urletele, părți din trupurile oamenilor, toate acestea nu-mi vor mai ieși vreodată din minte". Martorii povestesc scenele de groază de după atacul sinucigaș de la Manchester Arena
Vechi 26.05.2017, 22:56:44
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Cel puțin 23 de persoane au fost ucise și 25 rănite vineri într-un atac armat asupra unor creștini copți în sudul Egiptului, a anunțat guvernatorul provinciei Minya, unde s-a produs tragedia, relatează Reuters.
Potrivit televiziunii de stat, un autobuz care transporta creștini egipteni a fost atacat de bărbați înarmați.
Autobuzul se îndrepta spre mănăstirea Anba Samuel din apropierea orașului Minya, care are o populație numeroasă de creștini copți.
Egiptul se confruntă cu un val de atacuri din 2013, când armata l-a destituit pe președintele islamist Mohamed Morsi, primul lider ales democratic, după proteste masive împotriva conducerii sale.
Multe dintre atacuri au avut ca ținte creștini și biserici.
Vechi 29.05.2017, 09:03:12
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Multe dintre atacuri au avut ca ținte creștini și biserici.
cred ca majoritatea atacurilor au avut ca tinte, crestini si biserici
Vechi 04.06.2017, 04:50:52
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Un nou atac terorist !

Un individ a lovit cu un vehicul, aparent intenționat, un grup de pietoni, în centrul orașului britanic Londra, anunță poliția, potrivit BBC News online.
UPDATE 03:38 Explozii controlate în centrul Londrei, în cursul operațiunilor poliției
O serie de explozii controlate s-au auzit în centrul Londrei în cursul operațiunilor poliției după atacurile teroriste, informează publicația The Guardian.
Exploziile s-au auzit în London Bridge și Shard, în cursul descinderilor agenților serviciilor de securitate în căutarea suspecților.
UPDATE 03:20 Presa britanică scrie că șapte persoane și-ar fi pierdut viața în cele trei incidente de securitate, însă oficialitățile de la Londra nu au confirmat aceste date
Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat că până la această oră nu se cunoaște dacă printre victime se află și cetățeni români:
„Avem celulă de criza la nivel ambasadei. Comunicăm intre noi și cu autoritatile britanice. Suntem in zona informațiilor neconfirmate oficial. Metropolitian Police, care trebuie să dea anumite informații, nu a confirmat numărul de 7 morti pe care presa il vehiculează. Sunt informații care circula in special pe Twitter, pe retelele de socializare, dar nu exista un punct de vedere oficial. Noi am luat legătura cu Foreign Office, cu ministerul de Externe Britanic. Deocamdata la acel nivel nu există date privind identitatea victimelor si române sa stam in legatura până mâine dimineața sa vedem in ce masura, Doamne fereste, printre victime se numara si catetani romani. Au fost trei incidente intr-un interval de o ora, intr-un perimetru destul de restrands din centrul Londrei. Eu cred că e nevoie de calm și să vedem și care a fost natura acestor incidente. Acum suntem la cald. E prematur să emitem judecăți de valoare.”, a spus Dan Mihalache la Digi24.
Până la aceast moment nu s-au primit solicitări de asistență consulară.
UPDATE 03:17 Surse: Un suspect a fost reținut în urma atacurilor teroriste din Londra
Un suspect a fost reținut, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în cadrul operațiunilor de securitate declanșate după atacurile teroriste din centrul Londrei, anunță surse citate de presa britanică.
Presa britanică a difuzat imagini cu un individ care a fost reținut de poliție în zona London Bridge.
Poliția metropolitană britanică nu a confirmat deocamdată informația.
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare