Citat:
În prealabil postat de Iorest
Să știi că nu e singurul care și-a pus întrebări, când vezi un profil cu femeie drăguță, educată și pe picioarele ei care nu duce lipsă de admiratori nu poți să nu te gândești ce nu merge.
Prima dată am crezut că e doar un profil făcut cu poza alteia prin care se fac jocuri psihologice, abia după mi-am dat seama că ar fi 2 probleme ori se alege până se culege deci selectivitate mare - lucru comun la multe femei care frecventează biserica și se plâng de nereușită maritală ori e vorba de alte probleme ale forului interior, nu vreau să speculez.
Cert e că nu poți trece neremarcată și ar fi bine ca toate femeile care se plâng de nereușită maritală să-și facă înainte bilanțul de refuzați, dacă dă o cifră mai mare decât degetele de la o mână, nu cred respectiva femeie trebuie tratată cu pipeta lamentării, e într-o situație pe care o acceptă deplin și o proliferează.
În același timp casa nu se face din milă sau din silă, de aceea fiecare are dreptul de a refuza, dar nu mai are de ce a se plânge ulterior și nici nu e moral să îmbrace mantaua izgonitului sorții.
Nici noi nu știm câtă lume își ia țepe mai mari decât tine, de fapt nici nu se uită lumea la ei nici măcar atât cât să li se răspundă la salut și nici nu se vor uita niciodată ba pentru că au handicapuri sau alte probleme de trai, tu ai vreo 3000 de vizite pe comunitate și cine știe ce alte experiențe de viață, nu pari femeia care n-a fost curtată niciodată și care și-a luat singură flori ca să se simtă apreciată.
|
Aveți dreptate, casa nu se face nici din milă, nici din silă. E profund dezamăgitor să ajungi să te căsătorești cu un om doar pentru că "altul nu mai vine, e ultima mea șansă". Personal, între un asemenea compromis și singurătate, am ales-o pe a doua.
Nu știu dacă ea se simte nedreptățită, mie îmi pare sigură pe ceea ce caută: un bărbat credincios. Or, să mă ierte ceilalți cititori, e foarte greu de găsit unul care nici habotnic să nu fie și cu care să ai și o comunicare/relaționare bună. Este, cred, unul dintre momentele decisive ale vieții când Dumnezeu și-arată mila binecuvântată, acela în care punem bazele unei căsnicii bune. Cu alte cuvinte, fără ajutor de sus, mă îndoiesc serios că l-ar putea găsi.
Dar, repet, asta e stric reacția mea empirică, după o serie de încercări de a cunoaște băieți și nepotriviri ulterioare.