Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.08.2017, 20:46:38
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bucuriepedrum Vezi mesajul
Ieri am ajuns la Suceava și m-am întâlnit cu o prietenă pe care o știam doar virtual. Tot ieri a mers și ea să se spovedească. Văzând că alege mâncare de post, am întrebat-o dacă s-a și împărtășit. Mi-a mărturisit că de anj nu s-a mai împărtășit, fiindcă e fumătoare (și și-a făcut alt dumnezeu, cuvintele ei) și pentru că amintește asta la fiecare spovedanie (că nu a reușit să se lase de fumat) îi este refuzată taina.

Acum, lucrurile stau în felul următor: ea și-a schimbat de curând duhovnicul (la celălalt nu mai simțea să meargă) și nici acesta n-o împărtășește. Eu m-am mirat ce stricți și după canoane sunt preoții din zona asta. Până am aflat că actualul duhovnic a fost căsătorit de trei ori. Or, cum e posibil să mai slujească, dacă celor căsătoriți a doua sau a treia oară le este interzisă împărtășania? Mie așa mi s-a spus la biserică, iar preotul se împărtășește, în mod normal, la fiecare liturghie.

Lămuriți-mă, vă rog.
Eu nu cred ca acel preot era casatorit de trei ori, probabil era doar un zvon. Sinodul a hotarat ca toti preotii aflat la a doua casatorie nu mai pot sluji. Iar preotii divortati nu mai pot fi parohi (insa pot sluji). Pentru fumat nu se da impartasania, de obicei.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare