![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Inteleg ca esti antiecumenist si ca esti suparat.
Totusi incearca sa discuti la subiect, daca se poate. Mie aceste doua chestiuni mi se par impotriva invataturii apostolilor. Ai vrea sa discuti pe acest subiect, fara divagatii sterile? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Din moment ce s-au pus de acord toți episcopii din acea vreme asupra practicii pentru alegerea dintre celibatari înseamnă că nu erau vătămați deloc nici cei căsătoriți, nici cei necăsătoriți. Odată cu dezvoltarea monahismului, normal că ascultarea unui monah față de Biserică e totală spre deosebire de a unuia căsătorit care mai trebuie să stea și pe lângă familie. Nu impui unuia cu familie sărăcia de bunăvoie, lipsa grijilor materiale, lepădarea de voie proprie, multă muncă pe tot cuprinsul zilei, participare deplină la slujbele și ierurgiile dintr-o zi și multe altele.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 10.11.2017 at 17:05:41. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Problema e alta, am mai spus-o de cinci ori si nu o mai repet. Multumiri si iertare daca am fost prea sacaitor. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In al doilea rand, am raspuns la ce spui tu, am scris ca acolo nu e vorba de obligativitatea casatoriei episcopilor, tu ai raspuns ca nu ai afirmat asta, dar tocmai la asta te referi. Tu spui ca ceea ce a reglementat Biserica este impotriva invataturii Apostolilor, adica spui ca Apostolii au legat episcopia de casatorie, desi negi asta. Ce am spus eu ca scrie acolo? Ca episcopii sa aiba o singura femeie, adica sa nu fie recasatoriti. Cum incalca acest lucru Biserica? Cunosti tu un episcop recasatorit? Deci nu contrazice cu nimic invatatura Apostolilor, nu-i asa? Pentru ca altfel ar fi trebuit sa spuna ca un episcop trebuie sa fie casatorit. Despre conditiile eliminatorii pentru hirotonirea episcopilor, una din ele e chiar cea spusa de Sfantul Apostol, cei recasatoriti nu pot fi episcopi. Legat de divort, era vorba de hotararea ambilor soti de a deveni calugari. Doar nu crezi ca o inchideau pe sotie la manastire, iar viitorul episcop se plangea toata viata de napasta acre a picat pe capul lui. Daca citesti vietile sfintilor o sa vezi ca sunt multe cazuri in care ambii soti se hotarasc sa se calugareasca. Sau soti care traiesc in curatie toata viata. Avem si cazul cunoscut al Fecioarei Maria. |
|
|
|||||
|
|||||
|
Citat:
Gruparea de oameni care isi da legi mai presus de ceea ce au invatat Mantuitorul si sfintii Sai Apostoli, nu-i biserica. Citat:
Citat:
Citat:
1. Decretand ca e interzis ca episcopul sa fie casatorit. Pe cand apostolul Pavel sustine clar ca poate fi casatorit 2. Despartind pe barbat de femeia lui. Pe cand Mantuitorul Hristos a poruncit clar ca omul sa nu desparta ceea ce a unit Dumnezeu. Citat:
Hotarare impotriva poruncii clare a Mantuitorului. Dar recomandata ferm de o grupare de oameni. Last edited by Penticostalul Traditional; 11.11.2017 at 17:52:16. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu, scrie doar ca e obligatoriu sa nu aiba a doua femeie. Poate sa nu aiba niciuna, tu insisti ca e obligatoriu sa fie ambele variante, ceea ce nu scrie acolo. Daca toti episcopii nu sunt casatoriti se incadreaza in ce spune acel canon? E ca si cum ai spune ca daca scrie sa nu mananci mai mult de doua ciocolate e gresit daca nu mananci nicio ciocolata. Mai ales ca vezi si ce screi ca in Sfanta Scriptura, ca e mai bine sa fie omul necasatorit. Citat:
Iar incepi sa bati campii cu falsul tau ecumenism, spunand ca Biserica Ortodoxa nu e Biserica lui Hristos, ci secta voastra. Ti-am mai argumentat odata ca Iisus a spus ca Biserica nu va putea fi daramata, deci nu puteau exista sute de ani in care nu a existat Biserica, asa cum sustin sectele voastre. Bineinteles, daca e vorba sa respectam adevarul, ceea ce cred ca e cel mai putin important lucru pentru un neoprotestant (adevarul). |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Daca este precum scrii in aceasta postare, ai dreptate, eu am inteles gresit. Ceea ce ar fi chiar surprinzator :) Daca nu, inseamna ca tii polologhii despre logica. Mai citeste o data acel canon! Si explica cum ai ajuns la concluzia ca se permite episcopului sa aiba o sotie! Canonul 48 Trulan, despre el e vorba. Citat:
Citat:
Exista doar porunca Mantuitorului Hristos: "Ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta!" Citat:
E inca una din credintele tale gresite. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pentru ca citezi doar o parte, cum fac neoprotestantii. La Ep. Sf. Matei la 5.32 se da si o cauza de despartire. Acea cauza fiind cu mult mai mica decat slujirea Domnului. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca te referi la canonul apostolic, eu nu am nimic de contestat. Invatatura apostolilor e sfanta. Cea a unora veniti dupa cinci sute de ani poate fi sfanta, DOAR daca nu contrazice ceea ce au propovaduit apostolii. Cei care contrazic invataturile apostolice sunt lupi rapitori. Corect. O singura clauza. Despre "divortul spre slava Domnului" nici Mantuitorul si nici Sfintii Apostoli nu au scris absolut nimic. Last edited by Penticostalul Traditional; 14.11.2017 at 22:41:24. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Care sunt conditiile pt a te calugari? | Ioanna | Generalitati | 135 | 23.10.2017 22:35:07 |
| imbracamintea la calugari | gheorghie | Generalitati | 12 | 09.09.2010 14:30:20 |
| Falsii calugari puciosi, | andreicozia | Calugarul | 0 | 20.04.2010 01:32:12 |
| Marii calugari/duhovnici - de unde stiu sa sfatuiasca asupra problemelor laice? | sophia | Calugarul | 322 | 26.06.2009 14:51:55 |
|
|