![]()  | 
	   ![]()  | 

| 
 | 

| 
	|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite | 
![]()  | 

| 
		 | 
	Thread Tools | Moduri de afișare | 
| 
	 | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Citat: 

Adică cam de când ați apărut și voi, penticostalii.  | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Penticostalii au apărut ca o reeditare a ereziei cumplite din timpul antichității, respectiv montaniștii. Similitudinile sunt evidente. 

La Azusa Street în anul 1906, nu doar că au vorbit în limbi, dar au behăit, s-au tăvălit pe jos, au urlat, au tremurat ca electrocutați. Cică ăla a fost începutul mișcării penticostale. Și prezidarea a fost făcută de Charles Parham, homosexual activ. De asta încerc să-l scot din această sectă pe colegul Penticostal. Poate reușim. Eu cred. Eu cred că avem toate șansele. Doamne ajută!  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Citat: 

Da, asa e. Iar Isus era samaritean. Si crestinii din Biserica Primara beau sange de copil. Se stie. Last edited by Penticostalul Traditional; 29.11.2017 at 22:58:30.  | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Citat: 

Penticostalul Bob Larson, ale cărui casete circulă ca pâinea caldă printre membrii voștri (un vecin de stradă, penticostal, a vrut să-mi dea și mie o casetă dar l-am refuzat politicos deși acum mă gândesc că mai bine luam cd-ul și-l distrugeam) taxează cu 295$ ora de exorcizare pe skype, timp în care folosește ca medium pe cel pe care de fapt îl hipnotizează, acesta făcând în toate felurile, urlete, țipete, sunete de animale. Cică scoate demonii! Bob Larson, pocăitul vostru, zice așa: demonilor vă ard, vă torturez , vă chinui, bag o sabie în voi, vă tai gâtul, vă jupoi de piele, vă leg. Acest ”deliverance minister” e cel mai cunoscut, dar mai sunt mulți alții la penticostali, precum Chris Lasala, Jay Bartlett, TB Joshua, Lloyd Chin. Voi aveți învățătura ca toți creștinii au demoni în ei și că trebuie scoși. Că dacă nu ați avea demoni, ați merge pe apă ca Iisus. Și tu vii aici să spui că nu-i așa.  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Asta e o concluzie destul de... neobisnuita.

| 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Evident e minciuna Satanei. Pe care voi pocăiții o promovați. Dacă Hristos locuiește în templul trupului, cum ar putea exista și demoni, în același timp? Și nu-mi aduce exemplul lui Pavel, țepușul acela nu era un demon ci un ”mesager al răului”, lăsat acolo cu un scop educativ. Adică era o boală fizică. Alte exemple de creștini demonizați nu aveți, dacă ne raportăm la Sfintele Scripturi.

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Pai atunci tu de ce o proclami? 

Citat: 

In Biblie nu, insa daca privim cat esti tu de agitat...  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Citat: 

Aproape tot ce stim, e scris de adversarii lor. Mai multe informatii avem de la Tertulian, care nu parea a a fi eretic si care era pro montanisti.  | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Păi, cea mai mare dovadă despre erezia montanistă este că miscarea s-a diluat până la disparitia completă. Îti aduci aminte ce spunea Gamaliel iudeilor ? Ai citit ?

| 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Citat: 

Că au fost eretici acești montaniști, este fără îndoială. Montanus, împreună cu cele două profetese, Prisca și Maximila, au spus că Isus se va reîntoarce în orașul Pepuza, care va fi ”Noul Ierusalim”. Sunt unii eretici care și astăzi zic că Noul Ierusalim va fi în România.  | 
| 
 |