Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.01.2018, 23:50:47
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
cultul vostru nu are nicio legatura cu Biserica.
Credinciosi din Cultul Penticostal sunt Biserica insasi, dar nu despre asta vorbim acum.

Citat:
In Biserica se invata toata invatatura crestina. Inclusiv cea despre vorbirea in limbi, o harisma ce a existat doar la inceputul crestinismului.
Un pic mai sus recunosti in scris ca vorbirea in limbi este RUGACIUNE. Nu ai incotro, asa spune Biblia. Insa niciun prelat ortodox roman NU invata asa ceva.

Prelatii ortodocsi se feresc sa invete despre vorbirea in limbi ca rugaciune, pentru ca a invata ca rugaciunea "a existat doar la inceputul crestinismului" e un pic cam complicat.

Insa da, in Biserica (luata in integralitatea ei) se invata, intr-adevar toata invatatura crestina. Ca Duhul Sfant este acelasi in lucrarea Lui, ieri si azi si in veci. Vorbirea in alte limbi si ca predicare si ca rugaciune a fost, este si va fi lucrarea Duhului cat vor tine veacurile.

Apostolul Pavel, de altfel spune cand va inceta vorbirea in limbi: atunci cand si cunostinta "in parte" va lua sfarsit. 1 Corinteni 13:8-10.
Vechi 03.01.2018, 15:38:47
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Credinciosi din Cultul Penticostal sunt Biserica insasi, dar nu despre asta vorbim acum.
Toti oamenii de pe glob spun ca ceea ce cred ei e adevarul, dar trebuie sa si fie adevarat. O grupare aparuta dupa 1900 de ani nu are cum sa fie biserica. Biserica este cea lasata de Mantuitor, care nici nu a schimbat invatatura. Dar astea ti le-am mai spus.
Citat:
Prelatii ortodocsi se feresc sa invete despre vorbirea in limbi ca rugaciune, pentru ca a invata ca rugaciunea "a existat doar la inceputul crestinismului" e un pic cam complicat.
Citat:
Un pic mai sus recunosti in scris ca vorbirea in limbi este RUGACIUNE. Nu ai incotro, asa spune Biblia. Insa niciun prelat ortodox roman NU invata asa ceva.
Eu cred ca nu intelegi nimic din ce vorbim, am vazut ca tot repeti lucruri despre care am discutat deja, ca si cum n-am fi vorbim niciodata despre asta. Unde am scris eu asa bazaconie? Vorbirea in limbi este vorbirea intr-o alta limba, asa cum se arata la Pogorare. Eu am spus doar ca cel ce vorbeste in alta limba se putea si ruga, putea sa faca si calcule, sa spuna tarile in alta limba, etc. Dimpotriva, Sfantul Apostol spune ca sa nu se roage in alta limba, pentru ca mintea nu intelege ce se roaga, sa se roage in limba lui.
Citat:
Ai prins o minciuna si o tot repeti acum, nu conteaza ce ti se raspunde.
Citat:
Apostolul Pavel, de altfel spune cand va inceta vorbirea in limbi: atunci cand si cunostinta "in parte" va lua sfarsit. 1 Corinteni 13:8-10.
Tu sustii acum si un neadevar istoric, clar pentru toata lumea. Dupa primele secole vorbirea in limbi n-a mai fost prezenta, tu spui acum ca in toti cei 2000 de ani vorbirea in limbi a existat in Biserica. Cred ca nici penticostalii nu spun asta. Poti sa spui doar ca ar fi reaparut prin sec. XIX sau la inceputul sec. XX, ca sa sustii ce spune cultul tau.
Vechi 03.01.2018, 16:11:51
Senior Member

Implicit

Citat:
Unde am scris eu asa bazaconie? Vorbirea in limbi este vorbirea intr-o alta limba, asa cum se arata la Pogorare. Eu am spus doar ca cel ce vorbeste in alta limba se putea si ruga, putea sa faca si calcule, sa spuna tarile in alta limba, etc. Dimpotriva, Sfantul Apostol spune ca sa nu se roage in alta limba, pentru ca mintea nu intelege ce se roaga, sa se roage in limba lui.
Nu este o bazaconie, este un adevar pe care l-ai recunoscut, dar acum iti este frica sa mai recunosti ca vorbirea in alte limbi este rugaciune.

Uite aici ai recunoascut:
Citat:
1 Corinteni 14:14
Căci, dacă mă rog într-o limbă străină, duhul meu se roagă, dar mintea mea este neroditoare.
Citat:
Aici spune, foarte clar daca ne uitam si la pasajele celelalte din capitol, ca cel ce se roaga intr-o limba straina nu se poate ruga si cu mintea, pentru ca nu intelege acea limba.
Vechi 03.01.2018, 16:22:56
Senior Member

Implicit

Uite ce ai mai scris, prietene Catalin:
Citat:
E evident ca asa scrie, ca se si puteau ruga in alte limbi.
Si ai dreptate, Apostolul Pavel scrie ca vorbirea in limbi asta inseamna, ca un om se poate ruga in alte limbi. Este evident, dupa cum bine spui:

1. În adevăr, cine vorbește în altă limbă nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu 1 Corinteni, 14:2, traducerea ortodoxa
A vorbi cu Dumnezeu inseamna rugaciune

2. Fiindcă, dacă mă rog în altă limbă, duhul meu se roagă, dar mintea mea este fără rod. 1 Corinteni, 14:14, traducerea ortodoxa
Vechi 03.01.2018, 16:34:07
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

p.s.: eu am audiat de 6 ori acel filmuleț cu pocăitul croat și tot nu-mi dau seama, până la urmă, a vorbit în limbi sau nu?
Vechi 04.01.2018, 20:17:07
Senior Member

Implicit

Citat:
Uite ce ai mai scris, prietene Catalin:

Si ai dreptate, Apostolul Pavel scrie ca vorbirea in limbi asta inseamna, ca un om se poate ruga in alte limbi. Este evident, dupa cum bine spui:

1. În adevăr, cine vorbește în altă limbă nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu 1 Corinteni, 14:2, traducerea ortodoxa
A vorbi cu Dumnezeu inseamna rugaciune

2. Fiindcă, dacă mă rog în altă limbă, duhul meu se roagă, dar mintea mea este fără rod. 1 Corinteni, 14:14, traducerea ortodoxa
Asta spui doar tu si cultul tau, impotriva Sfintei Scripturi, care spune altceva. Avem o singura descriere despre ce inseamna vorbirea in limbi, clara si fara dubii. Chiar si tu ai recunoscut ca asa este, dar dupa aceea ai uitat ce ai sustinut. La Pogorarea Duhului Sfant se spune foarte clar ca vorbeau in limbile popoarelor adunate atunci al Ierusalim si fiecare il auzea in limba lui. Nu ai cum sa negi asta, deci vorbirea in limbi insemna vorbirea in limbile popoarelor, nu ceea ce fac penticostalii.

In Corinteni 14 spune acelasi lucru, pentru ca Sfanta Scriptura nu se poate contrazice. Tu iei pasaje separate (cultul vostru, adica), pentru ca daca citesti tot capitolul este foarte clar ce scrie. Sfantul Apostol spune ca e mai buna proorocia, pentru ca vorbirea in limbi nu e inteleasa de ceilalti, daca nu exista translator sau daca nu sunt persoane din acel popor. De aceea spune ca vorbeste doar el cu Dumnezeu. Iar legat de rugaciunea in alta limba spune ca dimpotriva, aceasta nu e benefica nici pentru cel ce s-ar ruga astfel, pentur ca mintea nu intelege ce spune. De cateva saptamani iti scriu acelasi lucru, si tu repeti de parca nu ti-as fi scris niciodata. Sper ca nu vrei sa fii trol.
Vechi 04.01.2018, 20:33:02
Senior Member

Implicit

Citat:
Asta spui doar tu
O spune Scriptura si am aratat foarte clar, dincolo de orice indoiala pentru oricine poate citi si intelege ce citeste.

A spus-o apostolul Pavel:
- cine vorbeste in alta limba vorbeste lui Dumnezeu
- mă rog în altă limbă

Pentru orice om, asta inseamna rugaciune.
Mai clar de atat nu se poate.

Ai recunoscut-o si tu, intr-un moment de sinceritate insa dupa ce ti-am zis ca esti singurul ortodox care a recunoscut, ai dat imediat inapoi, de frica.
Ti-am selectat postarea si ti-am pus-o de doua ori inaintea ochilor. Daca nici asa nu recunosti, nu o voi pune a treia oara.

Daca ti-e frica si nu mai vrei sa recunosti, te inteleg.
Iti dai seama ca scrie in Biblie. Dar daca ortodocsii nu invata asta, tu trebuie sa zici ce spune confesiunea ta.

Last edited by Penticostalul Traditional; 05.01.2018 at 09:51:20.
Vechi 05.01.2018, 17:24:08
Senior Member

Implicit

Citat:
O spune Scriptura si am aratat foarte clar, dincolo de orice indoiala pentru oricine poate citi si intelege ce citeste.

A spus-o apostolul Pavel:
- cine vorbeste in alta limba vorbeste lui Dumnezeu
- mă rog în altă limbă

Pentru orice om, asta inseamna rugaciune.
Mai clar de atat nu se poate.

Ai recunoscut-o si tu, intr-un moment de sinceritate insa dupa ce ti-am zis ca esti singurul ortodox care a recunoscut, ai dat imediat inapoi, de frica.
Ti-am selectat postarea si ti-am pus-o de doua ori inaintea ochilor. Daca nici asa nu recunosti, nu o voi pune a treia oara.

Daca ti-e frica si nu mai vrei sa recunosti, te inteleg.
Iti dai seama ca scrie in Biblie. Dar daca ortodocsii nu invata asta, tu trebuie sa zici ce spune confesiunea ta.
Pentru ca ti-am explicat ce spune in acel capitol de o multime de ori si ai vazut ce inseamna vorbirea in limbi e evident ca nu te intereseaza adevarul, repeti necontenit ce spune cultul tau, deci minti deliberat (daca nu esti tol, cum am spus mai sus).

Acel capitol nu spune asa ceva, e o minciuna. Ar fi fost nestiinta daca nu ai fi stiut, dar ti-am explicat, deci stii acum. Intr-un singur loc din Sfanta Scriptura se explica ce este vorbirea in limbi, la Pogorare, unde scrie ca erau limbile popoarelor, deci nu sunete din alta lume. Avem, in plus, si marturia Sfantului Ioan Gura de Aur, care a trait in acele vremuri, nu la 1900.

In Corinteni 14, asa cum ti-am explicat inca de la primele mesaje, spune ca cel ce vorbeste in limbi se zideste doar pe el, daca nu exista traducator, pentru ca nimeni nu intelege ce spune in acea limba straina. Si, mai scrie acolo, ca in acest fel nu se zideste si Biserica, asa cum se intampla in cazul proorocilor. El vorbeste doar cu Dumnezeu pentru ca nu-l intelege nimeni, la fel si tu daca ai citi ceva in portugheza si nu ai un cunoscator al limbii portugheze in jur. De asemenea, Sfantul Apostol incurajeaza vorbirea in limbi, dar sa taca in Biserica daca nu exista traducator. In schimb spune ca rugaciunea in alta limba nu e benefica nici pentru cel ce o face, daca nu talamceste limba, pentru ca mintea nu participa la rugaciune. De aceea spune ca duhul se roaga, dar mintea nu. De aceea recomanda rugaciunea intr-o limba pe care o poate intelege si mintea. Nu mai repeta aceleasi neadevaruri la infinit, facandu-te ca nu vezi ce ti se raspunde.
Vechi 03.01.2018, 16:36:06
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu este o bazaconie, este un adevar pe care l-ai recunoscut, dar acum iti este frica sa mai recunosti ca vorbirea in alte limbi este rugaciune.
Uite aici ai recunoascut:
Faci acelasi lucru ca si pasajele din Sfanta Scriptura, le scoti din context ca sa para ca ar spune altceva. Stii ca toti ortodocsii spun despre penticostali ca fac asta, dar vad ca devine o obisnuinta. Eu acolo am comentat acel pasaj din ce spune Sfantul Pavel. Acolo spune ca daca se roaga in limbi nu intelege cu mintea, in niciun caz nu spune ca vorbirea in limbi e rugaciune, asta ai spus tu, generalizand. Si ca cel ce vorbea in limbi se putea si ruga sau sa faca alte lucruri, nu ca vorbirea in limbi e doar rugaciune. Am mai spus ca nici macar nu stim daca Sfantul Apostol se refera la vorbirea in limbi acolo, ca harisma. Pare ca da un exemplu, cu rugaciunea intr-o limba necunoscuta, fara sa aiba si elgatura cu harisma. De exemplu tu daca citesti o rugaciune in germana si nu intelegi limba germana, tot se cheama ca spui o rugaciune, chiar daca n-o intelegi. Eu cred ca la asta se refera, dar cineva care avea harisma se putea si ruga.

Foarte posibil ca nu intelegi ce este o harisma, am zis in alt mesaj de Parintele Paisie Aghioritul, uite ce efect are acea harisma asupra unui om obisnuit: https://www.sfaturiortodoxe.ro/marii...traluceste.htm
O sa citesti aici ca si ingerii cazuti puteau da o lumina aurie, dar care iti inluenta mintea.
Vechi 03.01.2018, 16:44:16
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:
Faci acelasi lucru ca si pasajele din Sfanta Scriptura, le scoti din context ca sa para ca ar spune altceva.
Stai tu linistit, penticostalii si toti protestantii sunt invatati ca sunt "SUPERIORI" si "SA IGNORE" plebea crestina neinvatata ortodoxa, pe toti cei "neinitiati" in tainele adanci ale Scripturii.

Marele initiat PT cam la fel face, ignora cu mare aplomb si superficialitate tot ce aruncam. Un fel de fuga dracului de adevar, eschivari satanice din fata adevarului, ocolire cu mare dexteritate a orice urma de lumina.

Degeaba ii vorbesti de cel cinstit de catre Apostoli si de catre sfinti, Paisie Aghioritul, PT deja l-a masurat in marea lui duhovnicie - nu bolboroseste, si nu scrie in Scriptura despre el, deci nu are valoare, nu e de la Dumnezeu, desi Duhul Sfant salasluieste in el, desi a facut toate lucrurile si lucrarile Apostolilor.

Singura judecata de valoare a protestantilor este: scrie in Scriptura, este, nu scrie, nu este.

Te intreb pe tine @PT: scrie in Scriptura despre tine? Eu am vazut ca nu scrie, deci inseamna ca nu existi...

Last edited by gpalama; 03.01.2018 at 16:50:10.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10