![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Credinciosi din Cultul Penticostal sunt Biserica insasi, dar nu despre asta vorbim acum.
Citat:
Prelatii ortodocsi se feresc sa invete despre vorbirea in limbi ca rugaciune, pentru ca a invata ca rugaciunea "a existat doar la inceputul crestinismului" e un pic cam complicat. Insa da, in Biserica (luata in integralitatea ei) se invata, intr-adevar toata invatatura crestina. Ca Duhul Sfant este acelasi in lucrarea Lui, ieri si azi si in veci. Vorbirea in alte limbi si ca predicare si ca rugaciune a fost, este si va fi lucrarea Duhului cat vor tine veacurile. Apostolul Pavel, de altfel spune cand va inceta vorbirea in limbi: atunci cand si cunostinta "in parte" va lua sfarsit. 1 Corinteni 13:8-10. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Tu sustii acum si un neadevar istoric, clar pentru toata lumea. Dupa primele secole vorbirea in limbi n-a mai fost prezenta, tu spui acum ca in toti cei 2000 de ani vorbirea in limbi a existat in Biserica. Cred ca nici penticostalii nu spun asta. Poti sa spui doar ca ar fi reaparut prin sec. XIX sau la inceputul sec. XX, ca sa sustii ce spune cultul tau. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite aici ai recunoascut: Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Uite ce ai mai scris, prietene Catalin:
Si ai dreptate, Apostolul Pavel scrie ca vorbirea in limbi asta inseamna, ca un om se poate ruga in alte limbi. Este evident, dupa cum bine spui: 1. În adevăr, cine vorbește în altă limbă nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu 1 Corinteni, 14:2, traducerea ortodoxa A vorbi cu Dumnezeu inseamna rugaciune 2. Fiindcă, dacă mă rog în altă limbă, duhul meu se roagă, dar mintea mea este fără rod. 1 Corinteni, 14:14, traducerea ortodoxa |
|
||||
|
||||
![]()
p.s.: eu am audiat de 6 ori acel filmuleț cu pocăitul croat și tot nu-mi dau seama, până la urmă, a vorbit în limbi sau nu?
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Corinteni 14 spune acelasi lucru, pentru ca Sfanta Scriptura nu se poate contrazice. Tu iei pasaje separate (cultul vostru, adica), pentru ca daca citesti tot capitolul este foarte clar ce scrie. Sfantul Apostol spune ca e mai buna proorocia, pentru ca vorbirea in limbi nu e inteleasa de ceilalti, daca nu exista translator sau daca nu sunt persoane din acel popor. De aceea spune ca vorbeste doar el cu Dumnezeu. Iar legat de rugaciunea in alta limba spune ca dimpotriva, aceasta nu e benefica nici pentru cel ce s-ar ruga astfel, pentur ca mintea nu intelege ce spune. De cateva saptamani iti scriu acelasi lucru, si tu repeti de parca nu ti-as fi scris niciodata. Sper ca nu vrei sa fii trol. |
|
|||
|
|||
![]()
O spune Scriptura si am aratat foarte clar, dincolo de orice indoiala pentru oricine poate citi si intelege ce citeste.
A spus-o apostolul Pavel: - cine vorbeste in alta limba vorbeste lui Dumnezeu - mă rog în altă limbă Pentru orice om, asta inseamna rugaciune. Mai clar de atat nu se poate. Ai recunoscut-o si tu, intr-un moment de sinceritate insa dupa ce ti-am zis ca esti singurul ortodox care a recunoscut, ai dat imediat inapoi, de frica. Ti-am selectat postarea si ti-am pus-o de doua ori inaintea ochilor. Daca nici asa nu recunosti, nu o voi pune a treia oara. Daca ti-e frica si nu mai vrei sa recunosti, te inteleg. Iti dai seama ca scrie in Biblie. Dar daca ortodocsii nu invata asta, tu trebuie sa zici ce spune confesiunea ta. Last edited by Penticostalul Traditional; 05.01.2018 at 09:51:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acel capitol nu spune asa ceva, e o minciuna. Ar fi fost nestiinta daca nu ai fi stiut, dar ti-am explicat, deci stii acum. Intr-un singur loc din Sfanta Scriptura se explica ce este vorbirea in limbi, la Pogorare, unde scrie ca erau limbile popoarelor, deci nu sunete din alta lume. Avem, in plus, si marturia Sfantului Ioan Gura de Aur, care a trait in acele vremuri, nu la 1900. In Corinteni 14, asa cum ti-am explicat inca de la primele mesaje, spune ca cel ce vorbeste in limbi se zideste doar pe el, daca nu exista traducator, pentru ca nimeni nu intelege ce spune in acea limba straina. Si, mai scrie acolo, ca in acest fel nu se zideste si Biserica, asa cum se intampla in cazul proorocilor. El vorbeste doar cu Dumnezeu pentru ca nu-l intelege nimeni, la fel si tu daca ai citi ceva in portugheza si nu ai un cunoscator al limbii portugheze in jur. De asemenea, Sfantul Apostol incurajeaza vorbirea in limbi, dar sa taca in Biserica daca nu exista traducator. In schimb spune ca rugaciunea in alta limba nu e benefica nici pentru cel ce o face, daca nu talamceste limba, pentru ca mintea nu participa la rugaciune. De aceea spune ca duhul se roaga, dar mintea nu. De aceea recomanda rugaciunea intr-o limba pe care o poate intelege si mintea. Nu mai repeta aceleasi neadevaruri la infinit, facandu-te ca nu vezi ce ti se raspunde. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Foarte posibil ca nu intelegi ce este o harisma, am zis in alt mesaj de Parintele Paisie Aghioritul, uite ce efect are acea harisma asupra unui om obisnuit: https://www.sfaturiortodoxe.ro/marii...traluceste.htm O sa citesti aici ca si ingerii cazuti puteau da o lumina aurie, dar care iti inluenta mintea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Marele initiat PT cam la fel face, ignora cu mare aplomb si superficialitate tot ce aruncam. Un fel de fuga dracului de adevar, eschivari satanice din fata adevarului, ocolire cu mare dexteritate a orice urma de lumina. Degeaba ii vorbesti de cel cinstit de catre Apostoli si de catre sfinti, Paisie Aghioritul, PT deja l-a masurat in marea lui duhovnicie - nu bolboroseste, si nu scrie in Scriptura despre el, deci nu are valoare, nu e de la Dumnezeu, desi Duhul Sfant salasluieste in el, desi a facut toate lucrurile si lucrarile Apostolilor. Singura judecata de valoare a protestantilor este: scrie in Scriptura, este, nu scrie, nu este. Te intreb pe tine @PT: scrie in Scriptura despre tine? Eu am vazut ca nu scrie, deci inseamna ca nu existi... Last edited by gpalama; 03.01.2018 at 16:50:10. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|