![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Uns si Vesnic
Profetia [Daniel 9:25] Să știi și să înțelegi că de la ieșirea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului și până la Cel-Uns – Cel-Vestit – sunt șapte săptămâni și șaizeci și două de săptămâni; și din nou vor fi zidite piețele și zidul din afară, în vremuri de strâmtorare. [Psalmi 44:9] Iubit-ai dreptatea și ai urât fărădelegea; pentru aceasta Te-a uns pe Tine, Dumnezeul Tău, cu untdelemnul bucuriei, mai mult decât pe părtașii Tăi. [Psalmi 44:10] Smirna și aloea îmbălsămează veșmintele Tale; [Psalmi 101:25] Nu mă lua la jumătatea zilelor mele, că anii Tăi, Doamne, sunt din neam în neam. [Psalmi 101:27] Acelea vor pieri, iar Tu vei rămâne și toți ca o haină se vor învechi și ca un veșmânt îi vei schimba și se vor schimba. [Psalmi 101:28] Dar Tu același ești și anii Tăi nu se vor împuțina. Implinirea [Luca 1:33] Și va împărăți peste casa lui Iacov în veci și împărăția Lui nu va avea sfârșit. [Evrei 1:9] Iubit-ai dreptatea și ai urât fărădelegea; pentru aceea Te-a uns pe Tine, Dumnezeule, Dumnezeul Tău cu untdelemnul bucuriei, mai mult decât pe părtașii Tăi. [Evrei 1:12] Și ca un pe un veșmânt le vei strânge și ca o haină vor fi schimbate. Dar Tu același ești și anii Tăi nu se vor sfârși.
|
||||
|
||||
![]()
Nascut in Betleem
Profetia [Miheia 5:1] Și tu, Betleeme Efrata, deși ești mic între miile lui Iuda, din tine va ieși Stăpânitor peste Israel, iar obârșia Lui este dintru început, din zilele veșniciei. Implinirea [Luca 2:4] Și s-a suit și Iosif din Galileea, din cetatea Nazaret, în Iudeea, în cetatea lui David care se numește Betleem, pentru că el era din casa și din neamul lui David. [Luca 2:5] Ca să se înscrie împreună cu Maria, cea logodită cu el, care era însărcinată. [Luca 2:7] Și a născut pe Fiul său, Cel Unul-Născut și L-a înfășat și L-a culcat în iesle, căci nu mai era loc de găzduire pentru ei.
|
||||
|
||||
![]()
Vremea Nasterii Lui
Profetia [Daniel 9:25] Să știi și să înțelegi că de la ieșirea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului și până la Cel-Uns – Cel-Vestit – sunt șapte săptămâni și șaizeci și două de săptămâni; și din nou vor fi zidite piețele și zidul din afară, în vremuri de strâmtorare. Implinirea [Luca 2:1] În zilele acelea a ieșit poruncă de la Cezarul August să se înscrie toată lumea. [Luca 2:2] Această înscriere s-a făcut întâi pe când Quirinius ocârmuia Siria. ........ Nascut din Fecioara Profetia [Isaia 7:14] Pentru aceasta Domnul meu vă va da un semn: Iată, Fecioara va lua în pântece și va naște fiu și vor chema numele lui Emanuel. Implinirea [Luca 1:26] Iar în a șasea lună a fost trimis îngerul Gavriil de la Dumnezeu, într-o cetate din Galileea, al cărei nume era Nazaret, … [Luca 1:27] Către o fecioară logodită cu un bărbat care se chema Iosif, din casa lui David; iar numele fecioarei era Maria. [Luca 1:30] Și îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu . [Luca 1:31] Și iată vei lua în pântece și vei naște fiu și vei chema numele lui Iisus .
|
||||
|
||||
![]()
Uciderea pruncilor
Profetia [Ieremia 31:15] Așa zice Domnul: “Glas se aude în Rama, bocet și plângere amară. Rahila își plânge copiii și nu vrea să se mângâie de copiii săi, pentru că nu mai sunt”. Implinirea [Matei 2:16] Iar când Irod a văzut că a fost amăgit de magi, s-a mâniat foarte și, trimițând a ucis pe toți pruncii care erau în Betleem și în toate hotarele lui, de doi ani și mai jos, după timpul pe care îl aflase de la magi. [Matei 2:17] Atunci s-a împlinit ceea ce se spusese prin Ieremia proorocul: [Matei 2:18] “Glas în Rama s-a auzit, plângere și tânguire multă; Rahela își plânge copiii și nu voiește să fie mângâiată pentru că nu sunt”.
|
||||
|
||||
![]()
I s-a pregatit calea
Profetia [Isaia 40:3] Un glas strigă: “În pustiu gătiți calea Domnului, drepte faceți în loc neumblat cărările Dumnezeului nostru. [Isaia 40:4] Toată valea să se umple și tot muntele și dealul să se plece; și să fie cele strâmbe, drepte și cele colțuroase, căi netede. [Isaia 40:5] Și se va arăta slava Domnului și tot trupul o va vedea căci gura Domnului a grăit”. Implinirea [Luca 3:3] Și a venit el în toată împrejurimea Iordanului, propovăduind botezul pocăinței, spre iertarea păcatelor. [Luca 3:4] Precum este scris în cartea cuvintelor lui Isaia proorocul: “Este glasul celui ce strigă în pustie: Gătiți calea Domnului, drepte faceți cărările Lui. [Luca 3:5] Orice vale se va umple și orice munte și orice deal se va pleca; căile cele strâmbe se vor face drepte și cele colțuroase, drumuri netede. [Luca 3:6] Și toată făptura va vedea mântuirea lui Dumnezeu”. ......... Are un Inaintemergator Profetia [Maleahi 3:1] “Iată, Eu trimit pe îngerul Meu și va găti calea înaintea feței Mele și va veni îndată în templul Său Domnul pe Care Îl căutați și Îngerul legământului pe Care voi Îl doriți. Iată, vine!”, zice Domnul Savaot. Implinirea [Luca 7:24] Iar, după ce trimișii lui Ioan au plecat, El a început să vorbească mulțimilor despre Ioan: Ce ați ieșit să priviți, în pustie? Oare trestie clătinată de vânt? [Luca 7:25] Dar ce ați ieșit să vedeți? Oare om îmbrăcat în haine moi? Iată, cei ce poartă haine scumpe și petrec în desfătare sunt în casele regilor. [Luca 7:26] Dar ce-ați ieșit să vedeți? Oare prooroc? Da! Zic vouă: și mai mult decât un prooroc. [Luca 7:27] Acesta este cel despre care s-a scris: “Iată trimit înaintea feței Tale pe îngerul Meu care va găti calea Ta, înaintea Ta”.
|
||||
|
||||
![]()
Precedat de Ilie
Profetia [Maleahi 3:23] Iată că Eu vă trimit pe Ilie proorocul, înainte de a veni ziua Domnului cea mare și înfricoșătoare; … Implinirea [Matei 11:13] Toți proorocii și Legea au proorocit până la Ioan. [Matei 11:14] Și dacă voiți să înțelegeți, el este Ilie, cel ce va să vină. ......... Numit Fiul lui Dumnezeu Profetia [Iasaia 9:5] Căci Prunc s-a născut nouă, un Fiu s-a dat nouă, a Cărui stăpânire e pe umărul Lui și se cheamă numele Lui: Înger de mare sfat, Sfetnic minunat, Dumnezeu tare, biruitor, Domn al păcii, Părinte al veacului ce va să fie. [Psalmi 2:7] Domnul a zis către Mine: “Fiul Meu ești Tu, Eu astăzi Te-am născut! … Implinirea [Matei 3:17] Și iată glas din ceruri zicând: “Acesta este Fiul Meu cel iubit întru Care am binevoit”.
|
||||
|
||||
![]()
Slujeste in Galileea
Profetia [Isaia 9:1] Poporul care locuia întru întuneric va vedea lumină mare și voi cei ce locuiați în latura umbrei morții lumină va străluci peste voi. [Isaia 9:2] Tu vei înmulți poporul și vei spori bucuria lui. El se va veseli înaintea Ta, cum se bucură oamenii în timpul secerișului și se veselesc la împărțirea prăzilor. Implinirea [Matei 4:12] Și Iisus, auzind că Ioan a fost întemnițat, a plecat în Galileea. [Matei 4:13] Și părăsind Nazaretul, a venit de a locuit în Capernaum, lângă mare, în hotarele lui Zabulon și Neftali, … [Matei 4:14] Ca să se împlinească ce s-a zis prin Isaia proorocul care zice: [Matei 4:15] “Pământul lui Zabulon și pământul lui Neftali spre mare, dincolo de Iordan, Galileea neamurilor; [Matei 4:16] Poporul care stătea în întuneric a văzut lumină mare și celor ce ședeau în latura și în umbra morții lumină le-a răsărit “.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
《Vremea Nasterii Lui Profetia [Daniel 9:25] Să știi și să înțelegi că de la ieșirea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului și până la Cel-Uns – Cel-Vestit – sunt șapte săptămâni și șaizeci și două de săptămâni; și din nou vor fi zidite piețele și zidul din afară, în vremuri de strâmtorare. Implinirea [Luca 2:1] În zilele acelea a ieșit poruncă de la Cezarul August să se înscrie toată lumea. [Luca 2:2] Această înscriere s-a făcut întâi pe când Quirinius ocârmuia Siria.》 Nu te repezi , citește până înțelegi :)
|
||||
|
||||
![]()
Ocarat
Profetia [Psalmi 68:9] Că pentru Tine am suferit ocară, acoperit-a batjocura obrazul meu. Implinirea [Matei 27:44] În același chip Îl ocărau și tâlharii cei împreună-răstigniți cu El. [Romani 15:3] Că și Hristos n-a căutat plăcerea Sa, ci, precum este scris: “Ocările celor ce Te ocărăsc pe Tine, au căzut asupra Mea”.