![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Cineva poate fi spanzurat pentru ca a furat, nu pentru ca altcineva l-a invatat sa fure. Daca eu am fost invatat sa fur si nu fur, nimeni nu ma poate condamna. In societatile civilizate se pedepseste fapta, nu faptul ca omul e intr-un fel sau altul. Doar in societatile ajunse in ultimul grad de barbarie e pedepsit omul pentru ca e intr-un anume fel. Nazistii iar uneori si crestinii ii omorau pe evrei pentru ca erau evrei nu pentru ca faceau rele. Ortodocsii i-ar pedepsi pe penticostali deoarece ii considera eretici, la fel si pe atei. Noroc ca traim intr-o societate civilizata ce impune un pic de ordine tendintelor razboinice ale unor culte religioase. Ganditi-va insa ca in vremea in care legionarii au fost la putere in Romania, crimele lor au avut si o latura religioasa. Ati auzit de Nicolae Iorga. Si ce e ciudat, nici pana in ziua de azi capii ortodoxiei nu s-au dezis de aceasta organizatie criminala, mai ales ca biserica a sustinut-o pe fata. Ba unii cum a fost Iustin Parvu s-au declarat pe fata legionari. Asadar e periculos sa judecam oamenii dupa ceea ce credem noi ca sunt predispozitiile lor. O judecata corecta se face dupa fapte. Crestinii dumneavoastra dupa ce judeca? O fi murit pentru pacatosii din vremea lui, desi nu vad sensul. Daca eu sunt criminal si altcineva e condamnat in locul meu, inseamna ca eu nu mai sunt criminal? Cam asa ar sta treaba cu spalarea pacatelor. Oricum, e bine ca justitia in tarile civilizate nu se face dupa principii crestine. |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Matei 21 Citat:
Cand Iisus precizeaza clar, in acelasi capitol, ca din uscarea smochinului trebuie sa intelegem ca rugaciunea are putere iar dumneavoastra veniti cu o interpretare de-a binelea, aiuritoare ("din aceasta pilda trebuie sa ne asteptam sa o incasam chiar daca n-avem nicio vina"), eu vad o mare problema: rastalmacirea invataturii lui Iisus. Citat:
Citat:
Iar in al doilea rand, va sfatuiesc sa le dati o felie din cozonacul dumneavoastra acelor flamanzi. Asta a invatat Iisus. Daca in luma asta nu ar exista atei ci doar urmasi adevarati ai lui Iisus, nu ar mai flamanzi nimeni. Citat:
Asta DA, ar fi, in sfarsit, o fapta frumoasa a unui ateu. Vaicareala "ce rau e in lume" fara ca tu sa ridici un pai pentru a schimba lucrurile, e ipocrita. Citat:
Citat:
Iar crestinii mei judeca dupa cum scrie la Carte. Daca nu s-ar face dupa principii crestine, s-ar duce de rapa intrega societate. Din fericire, macar la nivel de litera, cele mai multe legi sunt faurite pe principii iudeo-crestine. Daca s-ar pune si in practica, ar fi chiar minunat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
pe de alta parte nu tii deloc seama de ceea ce a facut biserica imediat ce a primit puterea de la constantin celorlalte religii si apoi timp de 1500 de ani sie insasi. e mult prea simpla explicatia de mai sus, asa putem explica absolut orice nu ne convine, in abstracto. edit.apropo, oare ce s-ar fi intamplat daca sangerosul razboi religios ar fi fost castigat de catolici? avem boemia ca exemplu pentru ce s-ar fi intamplat, protestantismul ar fi disparut.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. Last edited by Ali Baba; 20.02.2018 at 14:33:36. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Moralitatea iudeo-crestina semnifica principiile Noului Testament, bazate pe anumite norme si legi ale Vechiului Testament. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
cred ca omenirea se amageste... sau s-a amagit. daca exista, divinitatea nu se amesteca in treburile noastre si asa ar fi si firesc. bunaoara uite ce scria the boss c/p pe aici, ca ignorantii de atei distrug creatia Lui, potrivit principiilor despre care vorbesti tot ceea ce se intampla se intampla ca asa vrea divinitatea. nu merge... logic este ca ne lasa de capul nostru si la sfarsit ne judeca. sper sa fie asa, macar pe lumea cealalta sa sufere cei rai. cat mai cumplit si definitiv.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
|||
|
|||
![]()
O dedicatie pentru Krautrock si Ali Baba, cantare pentru venirea la credinta:
https://www.facebook.com/groups/1443...2286794428266/ Domnu sa va binecuvinteaza! |
|
||||
|
||||
![]()
Amin , amin , amin ! ! !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ps.si eu tocmai ma gandeam, imi ziceam, uite domne ce om frumos e PT, cand nu vrea sa admonesteze nu raspunde. cand colo il pui pe parnaistul ala cu flasneta. ![]() ps.stii, ai putea sa folosesti aceeasi retorica ca si catalin, daca invingeau catolicii si distrugeau protestantismul ar fi gasit El o cale, nu? ![]()
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Despre uciderea lui Nicolae Iorga ce ziceti? Dar a lui Giordano Bruno? Dar a albigenzilor? Dar a episcopului Flavian omorat in bataie la sinodul al doilea de la Efes? Inteleg prin crime cu latura crestina crime comise din credinta. Avem o multime. Si nu ma refer la ucideri din prostie asa cum s-a produs la manastirea Tanacu unde o tanara a fost omorata in 2005 in urma unui ritual de exorcizare. Ma refer la crime cu premeditare. Citat:
"Daca un om scoate ochiul altui om, sa i se scoata ochiul. Daca un om rupe un os al altui om, sa i se rupa osul" (Codul lui Hammurabi, legea 196). In sistemele legislative moderne nu mai avem asa ceva. Citat:
Citat:
https://www.youtube.com/watch?v=fj6r3-sQr58 Asta intr-adevar ii uneste pe oameni. Citat:
![]() iar 6 arata asa ![]() Abia in anul 976, in Codex Vigilianus avem prima referinta europeana la aceste numerale, iar sasele incepe sa semene oarecum cu nouale. Iata deci o credinta bazata pe o eroare de necunoastere a istoriei numerelor. https://www.romaniatv.net/parintele-...ui_199256.html Oare gresesc daca spun ca toti cei ce au crezut pana acum ca Iisus va veni in timpul vietii lor s-au bazat pe niste erori de intelegere? Iar cei ce traiesc acum si cred acest lucru se bazeaza oare pe ceva valid? Pana la urma acest lucru e valabil chiar si pentru cei care admit ca Iisus va veni peste 2000 sau 20.000 de ani. Ar fi cazul sa se bazeze pe ceva, chiar daca 20.000 de ani inseamna de zece ori mai mult decat era crestina. Citat:
https://www.youtube.com/watch?v=ZoxNjWSU1tU Last edited by Krautrock; 24.02.2018 at 20:50:13. |
|
|||
|
|||
![]()
legionarii nu au comis crime religioase.
|