Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Cum sa nu? Majoritatea zdrobitoare a ateilor crede ca omul provine dintr-o Stamos-Broasca. Dar tuturor le este rusine sa o spuna franc. Si se refugiaza intr-un detaliu pe care il cred salvator: "nu e vorba chiar despre o broasca raioasa ci o broasca mai nobila care astazi nu mai exista, dar cu siguranta a existat undeva, candva".
|
Parca ati mai schimbat putin perspectiva. Deci nu mai e broasca, ci stramos-broasca. Eu va spun ca nici acum n-ati nimerit-o, deoarece broastele sunt doar un grup de amfibieni, e vorba de ordinul Anura, si e putin probabil ca linia evolutiva care duce la om sa fi avut tangenta cu aceste anure, mai ales ca scheletele de Reptiliomorpha (un soi de stramos comun) descoperite nu prea seamana cu cele de broasca. Cica aceste Reptiliomorpha sunt acele organisme care au un stramos comun mai apropiat de Amniota (soparle, mamifere, pasari) decat de Lysamphibia (amfibienii actuali).
Citat:
Si atunci ateii nu mai incearca sa-si mai explice ci isi iau dogmele prin credinta.
Ok, nu am nimic cu ei, dar de ce ii acuza pe credinciosi ca fac la fel?
Mai ales ca, pentru a fi ateu, iti trebuie de zece ori mai multa credinta...
|
Nu-i mai judecati pe atei din prisma notiunilor cu care opereaza religia. Asta desigur daca vreti sa intelegeti cum gandesc acestia. Pe ei ii doare in cot de religie si de metodele ei de cunoastere. Daca insa nu va intereseaza sa-i pricepeti, continuati in felul dumneavoastra. Nu e nicio problema.
Citat:
Insa ateii doresc accepte prin credinta lucrurile fenomene demult petrecute, insa pe crestinii care fac la fel, imediat ii amendeaza. E bine, e frumos?
|
Nu poti accepta ceva decat daca crezi in acel lucru. Nu pot spune ca un lucru e adevarat daca nu sunt sigur de aceasta. Simpla credinta chioara n-are nicio valoare. Iar ca sa cred ceva am nevoie de niste dovezi. Nu conteaza daca un lucru s-a petrecut mai demult. Daca dovezile pentru faptul ca el a fost real sunt suficient de puternice, pot crede in el. Nu pot insa crede daca nu am dovezi. Dati-mi macar o dovada ca Dumnezeu exista si nu voi avea nicio problema sa cred in existenta sa. Nu mai multe dovezi, ci una singura e suficienta. Dar sa fie dovada, nu apa de ploaie. Daca reusiti acest lucru, veti fi primul si singurul care ati reusit acest lucru, deoarece teologii crestini s-au chinuit pana acum degeaba si nu exista niciun argument al lor despre care sa nu se fi demonstrat ca incalca legile logicii.
Citat:
Cel putin despre mine ati afirmat ca sunt "un corijent", macar ca eu nu am comis vreun atac la persoana in discutia cu dumneavoastra.
|
Imi cer scuze! Dar recunoasteti ca ati luat-o pe aratura atunci. Eram nervos. Inca odata, scuze!
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Iisus nu intră cu forța in viața nimanui , e alegerea fiecaruia sa-L primească sau nu :)
|
Ba, intra cu forta: in case, in scoli, pe strada, in buzunarele noastre din care se platesc banii negri ce intra in gaurile negre ale bisericii. Intra cu forta si e enervant cu cata agresivitate se tine scai dupa noi.
Citat:
Cărările pe care umbli dumneata sunt alegerea ta si numai a ta , dar asta nu-ți permit sa distrugi o Planetă precum o fac amicii dumitale prin tot felul de experiențe diabolice și apoi să afirmi ca "necazurile" le rezolvi tot dumneata cu mintea asta pe care de fapt n-o ai :)))
|
Ei, domnule Cristiboss, acum ati dovedit multa inteligenta si evlavie. Bravo! Daca acesta e exemplul pe care l-ati luat de la Iisus Hristosul dumneavoastra, va dati seama de ce vreau sa raman inafara religiei nervoase pe care o propovaduiti.
Citat:
Nu la asta m-am referit , imbecilule :)
|
Amin! O alta raucuvantare adresata de asta data colegului Ali Baba. Injura drace, injura! Dupa mare mila ta!